Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

  1. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Oliko easyriden jatko vakio vai tehty lukitus patentti? Itse omistaneena 600 ja 800 commanderin voin sanoa, että jos tuon easyride alustan jatkon lukittee se kyllä pesee ummella kulussa nuo pps alustalla olevat commanderit.
     
  2. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vakio, ilman lukitusta.
    Eiköhän xx-xenon tuu kertoon omia kokemuksiaan vielä :)
    Jokseenkin epäilen ettei olis edes lukittavalla jatkolla mennyt paremmin, sillä näillä lumilla eteneminen vaatii mattoon niin paljon vauhtia ettei edes 800 kyenny siihen joka paikassa.

    5900LTS pysy sen välikerroksen päällä. Mitään muita kapineita se välikerros ei jaksanut kannattaa, ja legendaakin vain nippanappa.
    Onneksi näin pohjattomia ja paksuja puutereita ei ole täälläpäin kuin maksimissaan kerran kymmeneen vuoteen.
     
    Viimeksi muokattu: 17/3/19
  3. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Niin mielyttävä moottori tuo 900 ace kyllä on ja taloudellinen. Kaks päällä rauhallista reittiajoa 200 km ja se kelkan ajotietokone näytti 10 litran keskikulutusta siltä reissulta.
     
  4. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Kyllä, minusta tuli fani kertaheitolla. 200 metrin koeajo riitti siihen. :cool:
     
  5. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Vähän eilen ja tänään kävin testailemassa nuita kelkkoja. On muuten aika pehmeä keli. Commander menee jotenkuten pitää muistaa vaan löysätä kaasu jos meinaa meno hyytyä. Kyllä nyt on summit/rmk/muut vuorikelkka kelit.
     
  6. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    njoo.... yhden hengen säädöllä alusta oli hieman pehmeämpi, iskareita en alkanut värkkäämään, kaipa niitäkin saisi pehmeämmäksi. mutta ku paikallinen sanoo, ettei tartte, niin sitähän uskotaan. kiinni se jäi silti. :D

    tosiaan orkkisalusta, ei mitään muuta säätöä kuin se pikasäätö. ja sekin oli reissun jälkeen taas irti vaikka käsin koitin vääntää kunnolla kiinni sen, ettei löysty. on se kumma ettei se pysy paikoillaan millään. toivottavasti ei mikään sitten hajoa jos se pyörii siellä itekseen auki aina ja palikat siellä hakkaa miten sattuu. :(

    ei tosiaan jaksanut pinnalla pysyä, kaasu täysilla ja sitten alkoi hyytymään ja sitten oltiin jo syvällä astinlautoja myöten. vaikka mukava nähdä mihin se pystyy ummella. oppi siinä taas kovasti uutta. mahtaisiko tuo jaksaa pyörittää kuinka hyvin jos olisi korkeampi lappu alla, voisi auttaa mutta harvoin tuollaisessa kelissä tulee kyllä ajettua. ainakaan ittellä. astinlautoihin se ottaa siltikki kiinni jos uppoaa. olis pitänyt ottaa kuva, kun oli joella uponneena perse kenttään. alusta on valmistajan mukaan kymmenen kiloa kevympi, mutta ei se siltä tuntunut, kun sitä revittiin ylös. :D

    en ole reissun jälkeen alustaa juuri puhdistanut, kone oli kuumana ja heitin pressun päälle, tänään katsoin niin maton päällä on lunta mutta iskarit ja jouset jne on aika puhtaana. keulassa lumimöykky jonkinlainen. ei irronnut kun pihalla hieman ajoin kovalla. kääntöpyöriä hieman puhdistin kädellä. eli ei kovin helposti kait tartu lumi ajaessa tuohon. toki uihan se joessa silloin sunnuntaina niin voisi kostean olettaa imevän lunta itteensä. alusta muuten toimii kait ok. joskus iskee kovempaa kun reitillä ajaa. kahden hengen säätö hieman auttaa asiaan kun yksin ajaa kovempaa. hyppy jos yllättää niin keula edellä tullaan maahan mikä ei niin kiva juttu.

    minkähänlaista ajoa se 200km reitillä on ollut 2 päällä jos kulutus kympin? ittellä yksin vienyt sen 14-16 sataselle tuolla 900 acella. toki ei sekään sinänsä mahdoton kulutus ole, vanha 59 vetää mun ajolla saman 15 litraa sataselle reitttiajossa yksin. toki onhan tuo painavampi ja tuplasti tehoja vrt venha legenda..

    moottorista tykkään edelleen, toki nyt tuntui että puhti loppuu kesken, mutta hyvin se on puut vetänyt ja 2 päällä kulkee kans tarpeeksi. eikä 2 päällä uskalla kuitenkaan ajaa samaan tyyliin kuin yksin. kuun lopulla olis aikomus lähteä testaamaan reittiominaisuuksia kunnolla, jos martan kans mennään sallassa käymään. sitten näkee senkin. alla on nyt myös raapijat asennettuna, niin nyt ehkä tohtii 2 päällä ajaa vaikka olis lämpimän puolella. toivottavasti toimivat ok.

    tulikin vielä mieleen eka kerta ku pihaan ajoi tuon kelkan ja aiemmat kokemukset enimmäkseen vanhasta 59:stä. sehan oli ku panssarivaunu. iso ja painava. ja suksien raudat kitisi ja vinku kovaa pihaa vasten ja 3 pyttynen kone piti erilaista ääntä. siihen vielä maton ääni, niin äänimaailmakin alkoi olla todella kuin panssarivaunusta. :)

    ja marttaki on tuolla nyt oppinut ajamaan ja tuntuu tykkäävän, mitä meren jäällä ajeli. alkoi jo tuntua että itte pitää vaan kyydissä istua, pitiki opettaa. :confused:

    siihen starttiin pitäis netin mukaan tehdä se reikä, ettei koneesta nouse öljyt sen sisälle. vieläköhän tuo on ajankohtainen asia vai onkohan siihen saatu parannus tehtaalla aikaiseksi?
     
    Viimeksi muokattu: 20/3/19
  7. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Tavallista reittiajoa 40-60 km/h. Reitti ok kunnossa vähän patteja tuolla turistipätkillä. Ei mitään kaahailua standart asennossa se nappi ecolla ei jaksa ajella puutuu peukku. Taitaa olla ny jotain 250km tripissä. Käynpä huomenna jos ehin tankilla niin näen oikean kulutuksen. Sitä en tiedä mitä tuo ajotietokone valehtelee nyt näyttää 11 keskikulutusta.
     
  8. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    17 litraa kulutus. Se sunnuntain umpisafari 37km jossa piti välillä täysillä yrittää laukottaa ja nyt tänään reittiä noin 100km aika sievällä ajolla martta kyydissä.
     
  9. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Noniin nyt käyty tankilla. 241,1 km ja 31.1 litraa. Eli 12.9 litraa satasella. 192km reitillä kakspäällä ja loput umpilumi testaamista+pilkillä käyntiä. Ajotietokone näytti 12l/100 km eli ei pahasti valehtele. Eli reitillä pääsee kyllä 10 kulutuksiin.
     
  10. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    eilen reittiä yksin. 13 litraa oli keskikulutus. 50-60 reitin nopeus suunnilleen. ei umpea. toki monttujen kohdalla tulee annettua kaasua reippaammin. johtuuko siitä tuo kulutusero. toki onhan moottorienkin välillä eroja käytännössä.
     
  11. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Viikonlopun turrailut, 266 km, keskinopeus huimat 30 km/h, kulutus 11. Ekakerta kun pääsin alle 12. Reitillä.
     
  12. Jeziz

    Jeziz Commander Ltd 900 -20

    Olis kelkan laitto eessä ja alkas ajatuksen kääntyä commanderin suuntaan.
    Mimmonen kapistus se olis tuo -18 mallin 5900 edition 900ace. Onko eroa "normi" commanderiin.
     
  13. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    Juttelin eilen yhden safarin vetäjän kanssa. Bensapumppu oli mennyt heidän komentajassa kymppitonnin kohdalla ja matto oli mennyt poikki 24tkm kohdalla. Ei valittanut mitään. Kuulemma hyvä kelkka. En huomannut kysyä mikä vuosimalli oli.
     
  14. Foxxman

    Foxxman Well-Known Member


    Lynx:it on kestäviä kelkkoja. Siksi suosittuja ammattipiireissä.
     
    Viimeksi muokattu: 4/4/19
  15. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    ajokausi paketissa. olis lunta vielä reitillä varmaankin kohtuudella, muut hommat alkaa jo olla mielessä, kun kelit lämpenee. torpan remonttia jne. pari tonnia ehti lynxiin tulla parissa kuukaudessa, ihan hyvin. ja kelkka toimi ihan hyvin, ei mitään yllättävää tullut vastaan lopussa. easyn kahva nyt pysynyt paikoillaan kun väänsin sitä tosissaan kahden hengen asentoon. ehkä ei lunta ollu välissä tuolloin. kaksi päivää marttakin istui kyydissä, reiluja satasen päivämatkoja ja jonkinlaista nyppyä, keskinopeus suhteellisen vaatimaton. kulutus tuolloinkin sen 15 litraa suunnilleen. kaksi kertaa sammui ensimmäisen huollon jälkeen, sittemmin ei enää kertaakaan. öljyjä ei ole tullut katsottua nyt tikusta syökö, laatikko ei ainakaan vuoda kun tarkistin, sen verran tein itte 1500km huoltoa, siihenhän kuuluu muistaakseni vain varmistaa että laatikossa on öljyt. :)

    kaverin tuttu käynyt testaamassa sen 900 ace turbon, meinas että ranteet irtoaa ku sillä ajaa. molemmat kädet oli paikoillaan kuitenkin. ei nyt vaihtokuumetta ole tullut, onhan tuossa kohtuudella tehoja ja tarpeeksi kulkee jäällä sekä reki liikkuu puiden kanssa. reitillä tuo toki on hieman painava jos meinaa ajella reippaasti.
     
  16. Wide

    Wide Member

    Onkos jollain koeajotuntumia mallivuoden 2020 Commanderista?
     
  17. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Pikainen koeajo turbolla. Oohan se pienemän ja ketterän olonen vs xu koppaseen. Tuulilasin korkeus vähän häiritti mitä ny äkkiseltään kokeilin. Turbo ei ainakaan sopinu nuilla säävöillä umpis/mettä turrailuihin. Veikkaanpa, että tulee lämpöongelmia jollain keleillä. Alustaan kuulema saa nyt sen jatkon lukituksen. Vaihelaatikko on uusinta uutta ja se pitäis olla hiljasenpi ja kevyenpi. Tässä vanhassa tuntuu, että vaihteiston puoli on raskaanpi ja kelkka syököilee sille puolelle. Eli tämän perusteella tilasi vapari acen en turboa. Jos tuohon joskus paltekin ohjelman laittais.
     
  18. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Joko Pasi vaihteet meni ilman takkuamista päälle uudella laatikolla?
     
  19. napero3000

    napero3000 Commander ltd 900 -20

    Turboa kävin kokeilemassa ja hyvältä tuntui. Ylimääräisiä räminöitä laatikosta, telastosta yms oli saatu reippaasti pois. Tehoa oli sopivasti ja vauhdille melko tunnoton laite. Ei paljoa nopeus tuntunut, hyvin kiihtyi ja turbo kuulosti ainakin minusta mahtavalta.

    Kerran vaihdoin ykköselle ja takas kakkoselle, ei tökkinyt.

    Mutta en minäkään turboa tilannut, perus acella tulee. Saas sitten nähdä alkaako harmittamaan......
     
  20. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Kyllä se keppi kevyesti liikku. On se eroa nuissa vanhoissa laatikoissaki. Tässä uusimmassa mikä mulla ny on vaihteet takkuaa kyllä eniten. Tais se laatikon valmistajaki vaihtua jossain välissä. Tässä uuvessa laatikossa joka nyt tulee pitäs periaatteessa voija vaihtaa välityksiä(alaratas).
     

Suosittele tätä sivua