Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. SULKU- ILMOITUS

    Arctic Race Rovaniemi ry sulkee Lapin poliisilaitoksen ja maanomistajien luvalla moottorikelkkaenduron osakilpailua varten moottorikelkkareitit / -urat:

    • Rovaniemi-Pello välinen moottorikelkkareitti /-ura välillä Raa’Anselkä-Isovuoma

    • Moottorikelkkareitti/-ura välillä Isovuoma-Palojärvi • Moottorikelkkareitti/-ura välillä Palojärvi-Mäntyjärvi • Muurolan kelkkareitti/-ura

    välillä Ternuvuoma-Raa’Anselkä

    metsäautotiet:

    • Kelovaarantie välillä Leppiniemi-Raa’Anselkä
    • Paloseläntie, Morantie, Vettasentie, Kaupinvaarantie,

    Honkavaarantie

    SULKUAIKA la 16.3.2019 klo 6.00-22.00


    Rajoitukset on merkitty maastoon sulkuilmoituksin. Virallisia kelkkareittejä lukuunottamatta muut maanomistajien luvalla kilpailun aikana käytössä olleet reitit eivät ole yleisessä käytössä kilpailun jälkeen.

    Arctic Race Rovaniemi ry

    Poliisin lupanumero 5800/6/2019

    [​IMG]
    www.arce.fi, puh. 040 745 6684 ARCTIC RACE

    Tervetuloa seuraamaan kilpailua 16.3. Täältä löytyy kisaviikon torstaina käsiohjelma josta selviää hyvät katselupaikat ja vaihtoehtoinen reitti Palojärven Lomakeskukseen.
     
    Turskaa tykkää tästä.
  2. PeteX2

    PeteX2 Kaikki muu on turhaa paitsi....

    Tamppari tuli tänään vastaan Meltauksen risteyksessä (välillä Rovaniemi-Ylläs). Reitti lanattu Kienajan kodalle saakka sekä Pasmajärveltä Pellon suuntaan.
     
  3. HulluPoro

    HulluPoro Ski-Doo GTX LTD 600 Sdi -09

    Kannattaako ajaa Sinetästä Rovaniemelle jokea pitkin vai reittiä, lähinnä onkohan joella vesikoita?
    Missä kunnossa reitti muuten on Ylläksen suuntaan??
     
  4. Gaz

    Gaz Active Member

    Onko Rovaniemen reiteistä mitään facebook ryhmää tms? Jos muutaman viikon päästä olisi sinne suuntaan menossa, niin kiinnostaisi tietää millä mallilla nuo vesistöillä menevät reitit on.
     
  5. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Sekä ounasjoki että sinettäjärvi on tikutettu, reitillä kun pysytte niin ei ongelmia.
     
  6. HulluPoro

    HulluPoro Ski-Doo GTX LTD 600 Sdi -09

    Eipä tarttenu ajella siellä kun katkes jousi Kieringissä☹☹
     
  7. lapa

    lapa Member

    Pääseekö Oikaraisesta Jyrhämänjärven jäälle kelkalla ongelmitta ja missä kohtaa menee ura? Kelkkareittikartoissa ei uraa merkittynä tuolle välille ja ei viitsisi lähteä arpomaan.
     
  8. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Jos joku löytää napapiiri - ounasjoki väliltä yokon tankopussit ja gatoraden nii ne on meikäläisen. Gatoradella ei nii väliä, mutta tankorukkaset ois makia saaha takasin. Toennäkösesti lentokentän tien alikulun jälkeen muutama kilometri ounasjokea kohti missä kamppeet on.
     
    Viimeksi muokattu: 13/4/19
  9. Lampivaara

    Lampivaara Well-Known Member

    Pakko kommentoida Rovaniemen seudun lanausaikataulua reitillä 4, eli Rovaniemi - Sodankylä (Uudentamminkangas - Sodankylän kunnanraja). Itse ajoin tuon reitin pe 5.4 Roi - Sodankylä ja su 7.4 saman takaisin. Jo perjantaina 5.4 menomatkalla reitti oli lanaamaton ja huonokuntoinen, Samoin palatessani sunnuntaina 7.4 se oli vielä huonommassa kunnossa ja edelleen lanaamattomana. Tänään 13.4 katsoin Rovaniemen lanausaaikataulusta, että juuri tuo ajamani väli olisi lanattu pe 5.4. Uskallan väittää, että näin ei ollut. Onkohan Roissa alettu suorittamaan virtuaalilanauksia?
    Onneksi Sodankylän lanamies oli hoitanut työnsä mallikkaasti ja reitti siellä oli loistavassa kunnossa.
    https://www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=d92cfc57-635b-4bd2-a1f7-60f1101ec9a0
     
  10. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Ihmettelin kans samaa virtuaalilanausta. Alkukeväästä oli tarkotus mennä käymään Kemijärvellä, mutta eipä ollu reittiä ajettu, vaikka tuolla luki päivämäärä jolloin oli pitänyt olla ajettu.
    Soitto yrittäjälle, eikä hän itsekään tiennyt, koska kyseinen pätkä on lanausohjelmassa..
     
  11. santtu.m

    santtu.m New Member

    9.4 oli tamppari ainakin käynyt napapiiri- vikajärvi välillä
     

    Lisätyt liitteet:

  12. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Vikajärven risteyksestä Sodankylän suuntaan ei ollut kyllä mikään ajonautinto eilen. Luomureitti Unarijärvelle myös paikoin aika hidasta patikkoa. Kieringin lähireitit hyvässä kunnossa. Siitä Ylläkselle kohtuullista, paitsi lähireitit sohjoisia ja patikkoisia. Ylläkseltä Rovaniemen rajalle mahtavaa pitkää ja loivaa pattia. Siitä Rovaniemelle lana käynyt aikataulun mukaan, mutta jälki vaihtelevaa. Paikoin aivan sileää, mutta joissain kohti niin isoa pattia, että onko pattien alku ollut jo lanan jälkeen. Rovaniemen lähireitit paremmassa kunnossa kuin yleensä sunnuntaina, mutta muutama niin sula paikka että kannattaa jo kärrillä viedä kauemmas.
     
  13. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Herkkua oli vielä, poimin juomarepun kyytiin saapi tuntomerkkejä vastaan. Reppu on roikkunu venejoella ainaki pari viikkoa, nyt tallin perällä. IMG_20190416_204051.jpg
     
    Nebwy ja T-Cat tykkäävät tästä.
  14. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Mikähän mahtaa olla jäätilanne tässä Rovaniemen seudulla?
    Esim. Ounasjoella ja lähimmäisillä järvillä jne.
     
  15. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Kuletut kohdat oli ainakin alajoella ihan ok. Virtaa varoen joilla. Järvet pitäs kestää kyllä. Lunta piisaa täällä pohjois-rajalla... 20190418_171143.jpg
     
  16. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Tänää tuli ajettua kemijokea alakorkalosta vaaralaan, vanhansillan ja jätkänkynttilän alla oli ainaki vesi noussu jäälle, mutta vielä pääsi. Kaupungista kunkkulaavun risteykseen asti ounasjoki ok.
     
  17. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Kivitaipale - Ranua - Vanttauskoski - Kivitaipale oli vielä ihan kierrettävissä. Rovaniemen puoli täydessä kunnossa, Ranua patilla. Tankille 300 m sulaa tietä. Itäpuolen reitti selvästi pehmeämpi ja vähemmän ajettu. Vanttauskoski-Kivitapaile välille ei kannata enää suunnata, sai jo kiviä väistellä.
     
  18. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    IMG_20190423_211806.jpg kevättä ilmassa vahvasti venejoen suunnassa...kausi taitaa olla paketissa rovaniemellä. No savut sai vielä.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  19. Nikkari

    Nikkari Lynxihän se

    Rovaniemi-käyrämö-Rovaniemi ajettu tänään, kelejä kyllä löyty vielä hyvinkin.
     
    Kimurantti tykkää tästä.
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Yöpakkasista riippuen ajokelejä on varmaan vielä ens viikkoa johonki asti. Käyrämöjärvi ajettiin kuvassa näkyvään vasempaan reunaan. En tiä onko tuossa eessä jo läpisula vai ainoastaan iso lätäkkö. Harkinnan mukaan sitten, vastuuta ei enää oteta pääseekö tuolla tilastoihin jos pysähtyy keskelle järveä. Suolla pääsääntöisesti hyvä kulku, muutama paikka oli kuvan kaltainen lammikko. Auringon puolen rinteistä alkaa myös sulamaan mutta pohjoispuolet ja varjopaikat tosi hyvällä lumella yhä. Mukava reissu oli kyllä päätellä kausi Käyrämön keitaalla.

    w1.jpg
    w2.jpg
    w3.jpg
     
    Kimurantti, juketsu, Turskaa ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua