Arctic cat F5 telaston jatkaminen

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä JAlatalo, 25/2/19.

  1. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Noniin elikkä nyt kolmatta talvea ollut tommonen kissa koulutuksessa. Nyt alkaa tuntumaan siltä että mielenkiinto painuu pohjaan, kuten kelkka myös rypee maita myöten. Tässä miettinyt että jos alkasi jatkamaan vai onko viisaampi kävellä liikkeeseen ja sanoa että antakaa uus katti 155 tai 163 matolla mukaan kiitos? :p Netin syövereitä selannut ja näitä ei varmaan liiaksi ole alettu rakentemaan? Miettinyt muutamia seikkoja?

    -Maton kavennus? Mattoja löytyy muttei tietenkään 34 leveää, miten matot kestäneet kun reunoja leikelty?
    -Keulan kavennus? Löytyykö tukivarsisarjoja vai onko hand made parempi vaihtoehto?
    -Diamond drive välitykset? Löytyykö kaaviota vai pitääkö laskea ja pähkäillä sopivat välit, huiput ehkä max 100km/h tai alle niin potku riittäisi koneessa?
    -Kytkimen ja variaattorin rakentaminen? Nykyisessä kytkimessä puslat väljät, takertaa liikkeelle lähdössä. Spyderin hilut vaihdettu niin sai vähän elvytettyä. en ole löytänyt näitä ja ei varmaan valmistetakkaan enää, eli koko kytkin vaihtoon?
    -Millainen helix/jousi variaattoriin?
    -Mikä matto? Kannattaako 155 pitkää suunnitella vai onko liikaa? Kyllä tuossa tietenkin voimaa on, miten sen nyt ottaa mutta varmaan sopivilla välityksillä sekä voimalinjan rakentelulla saisi ihan mielenkiintoisen kulkineen?

    Kelkka muuten iskussa, vasta iskarit huollettu, männät vaihdettu 3tkm sitten, samalla matto yms.. nyt ajettu 13tkm ja muuten ihan jees kunnossa. Olisiko viisain laittaa jatkot liukuihin vai hankkia kokonaan uudet, esim m-katista yms?

    Mieli tekisi vaihtaa tuoreempaan, mutta toisalta olisi polte rakentaa tuosta umpisen menijä. Kyseesssä siis -05 vuoden F5 firecat snopro. Tulisi ihan perus körryyttelyyn niinsanotusti, reiteillä ei tule muutenkaan ajettua, jonkin verran rinteitä kiivettyä ja metässä ajettua mitä nyt on päässyt kyseisellä kulkineella lapion kanssa etenemään

    Saa ehdotella, moittia tai kehua ajatusta :D
     
  2. Tampio89

    Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

    Mukavahan nuita on rakentaa ja harrastaa mutta rahallisesti ei niin järkevää. Tuossa kelkassa lieneen yhtä loiva telakulma kuin mulla 07 crossfiressä niin kyllähän siitä varmasti makian hiipijän ummelle saa mutta tosiaan saa varautua touhutonnilla jos toisellakin hommaan.
     
  3. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Matto kyllä kestää kavennettuna, se ei aiheuta ongelmia.
    Lyhyempiä tukivarsia voi kattella ämmäläisistä, siitä miltei samannäkösestä käy.
    Aika pitkä jatko tulee jos 155 jatkat, mutta on kai niitä muutama tehtykkin. Multa saat sopuhintaan Peakin tuosta Saberin alta, on vain 2,86 jako, eli vetopyörät joudut silloin vaihtaan. Mulla tulee niin paljon reittiä ajettua että turha tuota peakkia siellä rikkoa ku mulla on varastossa parempikin tela siihen käyttöön.
    Eikö kytkimeen muka saa pelkkää spideria uutta? Toki eipä ne nyt ihan hirviän kalliita nuo kytkimet ole uutenakaan ilman painoja ja jousia.
     
  4. Proto mod 500

    Proto mod 500 Well-Known Member

    Mitä tässä parintalven aikana rakennellut tuota omaa zr cattia, niin kannattaa tehdä pelkästään umpiselle ilman mitään kompromisseja niin ei tarvi keskellä kautta alkaa muuttamaan ja pientä listaa mitä kannattaa muuttaa tuohon reittikelkaan niin.
    -vaikka keulasta kun lähtee niin raideväli sinne 90-100cm niin mahtuu sinne puittenkin väliin
    -astinlaudat kannattaa kerrasta pilkkoa rälläkällä ja tehdä putkiastinlaudat niin pysyy jokakelissä puhtaana
    -ohjausakselia mahdollisemman pystyyn viedä niin rinteissä kevyempi käsitellä
    -tärkein ehkä juuri alustan rakentaminen etupukki menee hyvin vakiona mutta takapukista kannattaa hakajouset ottaa pois ja rakentaa kierrejousellinen iskari niin saa pehmeäksi ajaa ja vähän edes keulaa keventämään
    -voimansiirtoon lyhimmät välitykset ja pienimmät vetopyörät mitä löytyy niin jaksaa pyörittää karkeaa mattoa
    -ja luultavasti halvimmalla löydät tuommoisen 155 pitkän ja 51-64mm harkolla olevan maton niin on vähän edes kantavuutta.
    Ja nuillakaan saa aikaikaiseksi mitään tajunnan räjäyttävää fiilistä umpisella ja pohjattomassa metrin hötössä, soilla ehkä menee jotenkin muttä rinteisiin ei kannata kovin lähteä yrittämään kun 600c:sella tuntuu vaivalloiselta edetä.
     
  5. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Noniin kiitos vastauksista. Ei ole kerennyt raataamaan :confused: harrastukset maksaa, ja niitä menoja ei kannata laskea. Tiedän ettei rahallisesti ole järkevää, mutta samahan se on touhuilla ja rakennella :) en tosiaan oöe spyderia löytänyt uutta, ja siihen "kanteen" kytkimeen tarvis myös uuden puslan. Pitää vielä katella jos löytyisi rapakon takaa. Nyt olisi matto tiedossa. Lähes ilmainen, oli 141 tqi 143 pitkä ja 32 harjalla. Jako 2.86 eli vetopyörät tilaukseen. Parempi tuosta lähteä liikenteeseen kun saa halvalla pudjetilla rakennettua. Täytyy viikonloppuna hakea kaverilta matto, ja alkaa suunnittelemaan. Homma piti aloittaa tilaamalla kelkka nosturi niin pääsee jo suunnittelemaan kun kelkka ilmassa odottamassa purkua ja osia :D pitää ensin odotella että tilat vapautuu. Veljellä 3800 lynxi työnalla, jossa 173 matto alla niin täytynyt aika raakalla kädellä rakennella :D
     
  6. JAlatalo

    JAlatalo Member

    Välikysymys asiasta tietäville: mistä löytyy kytkimeen uudet "holkit"? Spyderi väljä ja takertelee liikkeelle lähdössä. Muuten huollettu ja kytkentä kierrokset siinä 5000 paikkeilla. Saisi kytkeä paljon alempaa ja pehmeämmin. Miten kytkimet passaa keskenään näissä arctic catteissa? Miettinyt että ostaisiko uuden paremman vai elvyttääkkö vanhaa?
     
  7. Magilainen

    Magilainen AC F6 146" 04, Winha 32 -72, Lynx 520 -76

    Nuihin löytyy korjaus sarja vaikka duelilta.

    Ja jos muuten kaipaat vinkkiä tai kuvia moisen jatkamisesta, niin itseltä löytyy aika hyvin dokumenttia em hommasta.
    Itse tein oman f6 seuraavalla reseptillä:
    uusi polariksen 146" 54mm harjalla, 38 leveä matto kavennettuna rälläkällä.
    2.86 8piikkiset läpivetävät pyörät.
    Telasto keulasta lyhennetty, ja laitettu antistabit.
    Kaikki "ylimääräiset" sivupyörät poistettu.
    Telaston kiinnitystä laskettu edestä noin 15mm.
    Keulaa kavennettu 1.5" puoleltaan, tukivarsia lyhentämällä.
    Tunnelijatko tehty täysin oman rungon päälle, tankilta asti.
    Syyläri pilkottu ja hitsattu kasaan.
    Välitykset muistaakseen 18-43.
    suora 49helix.

    Rahaa moiseen meni arviolta 800e kaikkinensa, joten omassa tapauksessa tämä kulkine tuli itselle maksamaan alta 1500e, joten en todellakaan nähnyt järkeväksi ostaa "valmista", vaan tehdä mieleinen itse :)
    Tsemppiä projektiin!
     
  8. HE55U

    HE55U arctic cat

    Joo.. ja täällä kans f6 vakiosta 128">153". Omat investoinnit oli blingfactoryn jatkot (13"), loput on menty sillä mitä on roskapöntöistä löytyny ja kavereilta saanu kerjättyä. Tosiaan tuollaisessa jatkossa kuin minulla niin joutu pukkijumppaan vaikka nämä suht samoja laitteita on niin eroja löytyy. Ei mennyt niin kuin kolmessa muussa samanlaisessa mistä yritin apinoida setupit, mutta nyt on koeajoa vailla.
     
    JAlatalo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua