49 Ranger 600 E-TEC

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Porokone, 15/3/10.

  1. lapiomies

    lapiomies Member

    Muutama kysymys aiemmista keskusteluista

    • Tectyl glashelder klar, onko toiminut jäänestossa tunnelissa?
    • Suksimuovit, millaisia vaihtoehtoja tarjolla ilman että vaikuttaa kallistumisen (epäsymmetriset)?

    Ranger pitäis mahtuu 3,5m kärryyn, kun ottaa koukun pois kuljetuksen ajaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 9/4/18
  2. JONAKKAL

    JONAKKAL Well-Known Member

    Ei tarvi ainakaan rex kakkosesta irrottaa koukkua 3,5m kärryyn, sukset aivan linkkuun ja perä vähän sivulle. Näin siis jaxali kuomukärryssä, avokärryyn ei tarvi kikkailla paljon yhtään.
     
  3. Paawo

    Paawo Member

    Tere
    Onko muilla ongelma hitaassa ajossa tapahtuva nykäsy, joka on todella ärsyttävä.
    Onko kytkin huollon tarpeessa vai ominaisuus? Jos on ominaisuus niin onko lääkettä millä korjata.
    Kelkka -16 etec 600
     
  4. Laturi84

    Laturi84 Member

    Kokeile uutta remmiä. Mulla teki vanhalla remmillä nykimistä kun ajoi hiljaa.
     
    rts tykkää tästä.
  5. Mustarimpi

    Mustarimpi Member

    Terve kaikille. Ostin 2013-mallisen 600 Etec-Rangerin hiljattain. Foxiin tottuneena siinä on alin nopeus vähän turhan kova reen vetoon ja pujotteluun sakeikossa. Mitä mahdollisuuksia välitysten pienentämiseen on?
     
  6. pietro

    pietro ranger 600 e-tec

    onkohan siinä kytkimessä kaikki kohdillaan , mulla ainakin lähtee n.2000; lla kierroksella liikkeelle eikä oo kova vauhti voi hiipiä vaikka kuinka hiljaa
     
  7. Mustarimpi

    Mustarimpi Member

    Ihan tarkkaan ei tullut katottua mutta tais suunnilleen 3000 kieppeillä kytkeä. Käväsin paikallisessa huoltoliikkeessä ja kytkentäkierrosten lasku oli ensimmäinen lääke mitä suositeltiin. Toisena välitysten muuttaminen maltillisesti.
     
  8. pietro

    pietro ranger 600 e-tec

    kaverin rangeriin laittoivat korjaamolla erehdyksessä väärän huoltosarjan niin kytkentä kierrokset nousi jonkunverran yli 3000, sano että mahdoton ajaa tollasella kun on tottunut että lähtee melkein tyhjäkäynnillä liikkeelle, huollossa vaihtoivat kytkimen osat oikeisiin ja taas toimi kuin uutena. en tiedä minkälaisia niitä huoltopaketteja on mutta pääasia että nyt toimii. itelle ostin marmorilta myyjän mukaan rangerin oman huoltopaketin jonka laitoin paikoilleen kaikki toimi kuin ennenkin kolinat vain loppuivat,kolisi kylmänä
     
  9. J@nkha

    J@nkha New Member

    Työkomennus pohjoiseen aiheutti kohtuuttoman kelkkakuumeen, mökillekin joutas usiammin niin kai se joku tötterö on laitettava. Nettiä on selattu ja päätä raavittu päivä tolkulla.
    Onkos tuossa uudessa Radien runkosessa 49 Rangerissa jotain todella merkittäviä etuja verrattuna aikaisempiin versioihin?
     
  10. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Uudessa kelkkalehden numerossa oli juttu radien rangerista.
     
  11. Paawo

    Paawo Member

    Tuli haettua uusi pro rangeri 600r etec ja moottori tuntuu kyllä virkeämmältä kun vanha etec. Nakkelee keulaa ylös kovalla jäljellä jota ei niinkään tapahtunut vanhalla kelkalla. Ajettavuudesta ei vielä voi sanoa mitään kun on niin vähän lunta.
     
  12. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Onko kellään jo tarkempaa analyysia otsikon 2019 kamppeesta?
     
  13. Mustarimpi

    Mustarimpi Member

    No niin, asiassa on hieman edistytty. Eli vakiovälitykset oli niin pitkät että varsinkin pimeässä metässä kuusenkierrossa tahto remmi ruveta haisemaan eikä muutenkaan ollut oikein hyvä ajaa. Kytkin kytkee niin että kelkka liikkuu n. 2500-3000 kierroksen kieppeillä eikä siihen eikä variaattoripuoleen koskettu. Vaihdettiin kaksi pykälää pienempi yläratas (19) ja kaksi pykälää isompi alaratas (51). Laskeskelin että välityssuhde muuttui 15%. Eilen kävin kokeilemassa ja hiipii mukavasti kuin kissa liikkeelle ja voi ajaa aika hitaasti. Myös pakitus tuntuu nyt sellaiselta että voi takavalo pysyä ehjänä. Kovemmalla vauhdilla vois variaattori vaihtaa herkemmin isommalle mutta minä en juuri koskaan aja yli neljää kymppiä.
     
  14. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Mikähän on vakio välitys 2017 Rangerissa. Siis rex2 koppasissa.
     
  15. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Itselle vastaten 19 yläratas ja 49 alempi ratas. Pitää kans vaihtaa alempi ratas 51. Meneekö nuo vaihdot yleensä samalla ketjulla
     
  16. Mustarimpi

    Mustarimpi Member

    Kun minun kelkan osalta pähkittiin asiaa lunttailtiin että 2015-mallissa olisi välitykset 19/49 sekä eri ketju että löysempi kakkosen jousi verrattuna minun 2013-malliin. Koska liikkeessä ei varmasti osattu sanoa että meniskö vaihto samalla ketjulla jos vain yläratasta ottaa pari pykälää pienemmäksi, päädyttiin siihen että vaihdetaan molemmat rattaat ja saadaan näin lisää välityssuhteen muutosta.
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    19-51 on välityksenä sen verran tiheä, että jos kelkalla ajaa pidempiä siivuja reitillä, suosittelen miettimään kahdesti. Tämä tiedoksi niille, jotka miettii tätä asiaa.
     
  18. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Onko kertynyt kokemuksia uudesta Rangerista 600r koneella. Onko parantunut 2018 mallista.
     
  19. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Onkos kukaan päässyt ajamaan vielä missään tällaisella -20 mallilla jossa easyride alusta? Itelle tulossa sellainen syksyllä.
     
  20. JONAKKAL

    JONAKKAL Well-Known Member

    No Talvella kiihdyteltiin kilpaa järven jäällä niin minun 18 etec rangeri jäi ku seisomaan sille uudelle r koneiselle.. Ja Pikaisella koe ajolla siinä uudessa on alavääntöä jo melkein niinku 800:sessa.
     

Suosittele tätä sivua