Pätkä kelkan osto!

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Janihammari, 7/9/19.

  1. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Mikä näistä kannattaa ostaa kovaan reitti ajoon, löytyy patikkoa ja ryteikköä, myös jäällä ja tiellä joutuu ajamaan.

    Nämä mahtuvat budjettiin

    Lynx rave re 600 2011-2013
    Lynx rave re 600 2014-2015(paljon ajettuna)

    Polaris indy sp 600 2013-2017

    Ski-doo mxz xrs 600 2011-2013
     
  2. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Itse ostasin nuista 12 13 tai 14 lynxin. Ovat kaikki samalla hyvin toimivalla alustalla 14 ainoastaan uudempi runko joka saattaa tietysti olla etu myöhemmin myydessä ja onhan se uudemman näköinen. 11 jäisi pois lyhyemmän alustan takia. Skidoosta ja polariksesta ei itsellä kokemusta, mutta eikös tuon ikäinen doo ole vielä lyhyemmällä alustalla? Jokatapauksessa valinta tulisi olemaan skidoo tai lynx kun uskoisin niiden kestävän paremmin tuollaista käyttöä..
     
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Ite laittaisin 14-> Lynen.. Juurikin jo jälleenmyyntiarvon takia.. Tulikohan -15 pps2 joka hiukan hiljaisempi?? Vai oliko jo -14.. Tarkemmin tietävät korjatkoon... Skidoo kans hyvä mutta hiukan lyhyempi. Moni tosin kehuu että rullaa paremmin kuin pps.. Eli hiukan hiljasempi ja taloudellisempi. Jos sillä mitään merkitystä on
     
  4. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    -15 tuli pps2 joka hiljaisempi, mutta oon jäänyt sellaiseen käsitykseen että tuota vanhempaa on pidetty toimivampana vai kestävämpänä ainakin mitä 15 ja 16 oli??
     
  5. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Miksi tuota -15vm keulaa on haukuttu niin rankasti, että kannattaisi ostaa -14vm vaikka on pps1:lla?
     
  6. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    En tiedä keulasta mutta alustan geometria on erilainen. Uskoisin kuitenki että kaikista saa peruskäytttäjälle hyvän. Jos kelloa vastaan ajaa kannattanee ostaa se vanhemmalla alustalla oleva 14..
     
  7. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    2015 lynx Re on matalemmalla keulalla mitä esim. 2014 & 2016
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kulkuasento ja balanssi paranee paljon jo vaihtamalla jäykemmät etujouset, esim 24nm.
     
  9. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Mitä parannuksia tuohon 14 malliseen kannattaisi tehdä? Parempi variaattori, Saako telastoa tehtyä hiljaisemmaksi, Enska simmit keppeihin?

    Onko mitä huomioitavaa + 15tkm ajetuissa
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no,

    Sehän riippuu mitä sie sillä kelkalla teet? PPS telasto on noissa vuosimalleissa melko äänekäs, joten sille ei paljoa oo tehtävissä. Variaattoria sun ei reittiajoon tarvi vaihtaa. Voimalinjaaha voi aina vähä hipistellä jos haluaa. Noissa oli vähä semmonen raskassoutunen voimansiirto. En muista oliko nelitoistasessa se aavikkovälitys.
     
  11. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Okei, nyt viime päivinä alkanut tulla paljon vaihtoehtoja, Rex2 koppasetkin on jo sika halpoja, ihan yllätyin niiden arvon jo laskeneen noin alas.
     
  12. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Patikkoisille reiteille -14 Lynx RE on valmis kampe, etujousia ehkä vaihtaisin. Punamustana komean näköinen kampe

    -15 tai uudempi MXZ XRS johon vaihtaa Blade-sukset ja simmittää iskarit itselleen sopivaksi, niin pääsee patikossakin kovaa ja kääntyy suksienvaihdon myötä. Ski-Doo ehkä kestävämpi (Ylläsjärvellä vuokraamossa kehuivat kerran, että XRS ei ollut käynyt 8000km:iin korjaamolla, mutta noita muita saanut pajoittaa koko ajan) ja on varmuudella hiljaisempi ja mukavampi. Nyt on jo kolmas XRS itsellä. Vierestä olen katsellut kavereilla olleita Lynxejä.

    Lynx on karkeampi sportti kaikella tavalla sen verran päässyt kokeilemaan niitä.

    Molemmat 3300 maoilla.

    Jäällä ajeluun käy mikä vaan.
     
  13. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Käsittääkseni Lynx ja Ski doo suurinpiirtein samoja vehkeitä, joten mikä Ski-doosta tekee kestävämmän ja mukavemman?

    Onkohan kukaan keksinyt mitään kikkoja saada tuota 14 re:tä hiljaisemmaksi jos se niin kova on tärisemään ja jyrisemään?
     
  14. S4ms4

    S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11 AC Alpha HC

    No eipä sillä PPS:llä oikein voi mitään. Pitää metakkaa ja sen kanssa elettävä tai merkkiä vaihdettava :D
     
  15. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Ihminen senki on suunnitellu ja niin on suunnitellu pps2:senkin joka on hiljaisempi. Niin on se kumma josei pps:sää voisi tehdä hiljaisemmaksi, toki jos porukka on peukalo keskellä kämmentä, niin ei silloin varmasti kannata mitään yrittää. PPS2 rakenne on pyöreillä putkilla ja PPS on neliöputkilla, mutta rakenne on muuten hyvin lähellä toisiaan. Itsellä kun ei ole kumpaakaan alustaa irrallisena lattialla, niin ei voi oikeen tietää tarkempia eroavaisuuksia.
     
  16. Olmi

    Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

    Itellä tuollainen 600 -14 RE ja muutaman tonnin ajellut sillä. Ekana talvena matto piti melkoista naukunaa, mutta siitä selvisi sillä että sääti sitä vähemmän kireälle. Ei ole sen jälkeen alustan äänet haitannu. Välitykset oon vaihtanu vakiosta pienemmäksi ja iskarit simmannu itelle sopiviksi. Ei ole sen jälkeen paljoa tarvinu kun peruskausihuolto tehdä ja muistaa pitää öljyä sekä menovettä tankissa. Pääasiassa ajanut reittiä ja nielee kyllä pattia mukavasti kun alusta on jiirissä, ennemmin loppuu itellä pää kun kelkasta suorituskyky. Voin kyllä suositella kyseistä mallia hyvillä mielin ja mikäli asut Oulun seudulla, niin Redshocksin Jarno tekee todella maukkaat simmit iskareihin.
     
  17. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Mukavamman tekee varmasti katkaisijoiden kätettävyys ja sijoittelu, jenkkityylinen pehmeämpi istuin, moottorin värinättömämpi käynti ja telaston hiljaisempi ääni. Kestävyydestä "kokemus" perustui siis kelkkavuokraamon kommenttiin, joka oli jo tuossa aiemmin mainittu ja vierestä seuranneena kavereitten kokemukset esim yhdellä reissulla 4:stä Lynx Rave Re:stä meni kolmesta jotain rikki telastosta. Re kuskien urheilullisempi ajotapa voi olla yksi tekijä alustan vikoihin.
     
  18. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    -14 mallin 800RE.llä ajoin yli 8tkm ja sitten ostin -16 mallin X-RS:n. eka havainto oli epätodellinen hiljaisuus ku ajaa :) . itsellä vielä tulpat korvissa niin ei kyllä kuulu yhtään mitään. Myös keveys miten X-RS liikkuu tuntuu kuskin penkillä.
    Kumpikin on kestänyt aika samanlailla , jotain liukurunkoa ja pienempää menee menee joskus mutta se kyllä on enempi normaalia näissä kunhan ei joka reissun jälkeen ihan mene.
     
  19. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    No onko muita eroja kuin hiljaisuus? Kumpi alusta on toimivampi? Ajotuntumassa eroja?
     
  20. Janihammari

    Janihammari Active Member

    Eikö näissä ole samat moottorit ja rungot, niin miten äänet voi olla hiljaisemmat? Äänenvaimennin toki voi olla tehokkaampi skidoossa?
     

Suosittele tätä sivua