lisävalot

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä spede29, 16/10/10.

  1. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    No niin lopussahi valot keulaan ,walonia pursuit tuli laitettua. Tasainen valokeila ja leveyttä tienpenkoille. Ei hullun pitkälle näytä 400m about. En tarvi parempia. Hyvä ja halpa. Cannectin boksilla obd:n taakse can johtoihin tinattiin. Nuissaki eri versioita ekalla ei toiminu ,toinen uudempi ni rupes pelitä. (Volvo v40cc 17).
     
  2. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Kohta menee kelit tienpäällä taas pimeiksi niin mitä ( Lediä) sitä kannattaa laittaa auton keulaan? Umpion muodolla ei niin väliä, kun autot vaihtuu mutta hyvät valot ei:rolleyes:.
    -Pitäisi näyttää kauas, että jää jarrutusaikaa kärryn kanssa porojen kanssa kikkailessa.
    -Pitäisi näyttää leveällekkin, että näkee teeret ja hirvet.
    -Budjetti max 400e mutta mielellään käyttäs vaan pari sataa. Merkillä ei niin väliä.
    -Valokuviossa sais olla korkeutta jonkin verran ettei valot näytä pelkästään kuuhun, kun kärryn laittaa perään.
    Esim. Luminalight Power 80x 2-3 kpl vois olla ihan ok. mutta jotku haukkunu, että valaisee liikaa keulan edestä...
     
  3. Temek85

    Temek85 Active Member

    Mulla on 2kpl nuita power x 80, ja on hyvät. Ei ainakaa omasta mielestä näytä liikaan keulan eteen, ja voihan niitä suunnata ylemmäs jos häirihtee. Ollu jo pari vuotta käytössä enkä ennää tehottomampia laittas ku tottunu nuilla ajelee.
     
  4. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Iteltä otin power x pois keulilta. Suoraansanottuna maailman surkein valo. :DKeulan eessä loimottaa, jos suuntaat ylös niin ettei keulan eessä länttiä niin et näje enään mihinkään.
    Syksyllä mustalla märällä asfaltilla kiva valo.

    Omassa autossa nyt NBB 70w fast ballasteilla eikä ole parempia lamppuja vielä vastaan tullut.
    Mamman autossa on paneeli, Lazer linear 18 elite ja sillä näkee hyvin, eikä valaise keulaneteen länttiä. Aikasemmassa oli maxtelin m56 (?) ja siinnä oli pirun kapea valokeila, ei penkoille valaissut juuri ollenkaan.
     
  5. julli

    julli rmk

    jos suuntaa ylemmäs niin sitte lumisateella perseestä ajaa kun hiutaleet häikäsee
     
    Fudge tykkää tästä.
  6. kaner

    kaner HC Evo 153"

    Power X:t ei loimota enää ku käyttää lampun auki ja nappaa ne linssit ledien eestä pois. Pirun hyvät valot tuon modauksen jälkeen.
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Yhdessä työautossa on nuo valot, ei viitti valtion autosta modata valoja laittomiksi eli kärsitään tai ostetaan toisenlaiset. Omaan matkailuautoon tilasin Luminalights Striker +560 tangon, saa nähä minkälainen on.
     
  8. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Työpaikan huoltoauton katolla on kaks tällästä https://www.karkkainen.com/verkkoka...-led-10-30v-64w-lisavalo-lisavalot-kaukovalot

    Ei oikeestaan ollenkaan häirittevää lähivaloa koska valokuvion alareuna kuin viivottimella vedetty. Ja näyttää kuorma-auton katolta riittävän kauas.

    Itelle hommasin keväällä tälläsen ja piakkoin pitäs ruuvata berlingon keulalle https://www.lumise.fi/ajoneuvovalai...ref30-120w-9-30v-ref30-120w-9-30v/8020100099/

    Ohjeistuksena tuli et asentaa "katolleen" niin saa rajattua häiritsevän lähivalon pois. Mietin 1100 versiota mut keulan muodon takia päädyyn ton lyhyempään niin saa valon mahdollisiman ylös.

    Nbb:n 225 alphat 55w xenoneilla oli edellisessä autossa ja oottavat tallin hyllyllä asennusta jos paneelilla ei nää riittävän hyvin. Niillä kyl näki ja ovat "lailliset" kun xenon hyväksyntä löytyy.
     
  9. Temek85

    Temek85 Active Member

    Siks mulla onkii katkasimen kautta nii saa pois päältä jos sataa runsaammin.
     
  10. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Semmonen sivuhuomautus että nuita Luminalightsejä on kai nimillä "power X (70w)" ja "Power x80 (80w)" tai jotain sinnepäin nuo mallinimet. Erilaiset on nuo umpiot/heijastimet. Onko noissa eroja lähialueen liikavalaisun suhteen. X80 kai uudempi versio. Sitä vain että eihä puhuta sekasi nuista malleista...

    Miten tuommoset halavat W-light Wave 500 (89e) tai W-light Comber 550 (169e) paneelit. Vaikuttavat omaan silmään Jussinmäen kuvissa aika tehokkailta varsinkin hintaansa nähden. Ja Comperissa ehkä hieman silmää miellyttävämpi valon sävy.


    Edit 30.10: itellä tuli laitettua sitten lopulta x-vision genesis 600. Ei se nyt huono valo ainakaan ole. Tiiä sitte oisko saman verran valoa yhtä leveälle ja kauas saanut halvemmallakin on toinen juttu. Nuissa w-lightin wavessa ja comperissa varmaan saa euroille aika hyvin vastinetta. Tuon oston jälkeen tullu markkinoille lisää mielenkiintoisia tuikkuja mm. Seeker 180w slim ja x-vision d-maxx...
     
    Viimeksi muokattu: 30/10/19
  11. Temek85

    Temek85 Active Member

    Power x 70 on yhdistelmävalokuvio joka näyttää enemmän auton eteen. Ja x 80 näyttää kauemmas.
     
  12. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

     
  13. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Tuommoinen Audin keulalla.Optibeam Commander.
     

    Lisätyt liitteet:

  14. pette

    pette SR Viper M-TX -15

    Omaan kakkosautoon laitoin tällaiset. Ihan hyvin näkee.

    Fiat lisävalot.jpg
     
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Molempiin perheen autoihin pohdin lisävalojen laittoa ja tälläiseen sivustoon törmäsin niistä tietoa hakiessa: https://valovertailu.com/lisavalovertailu-2018-2019/ . Aika huimia on erot valotehoissa ja myös hinnoissa.

    Todella hyviä on tarjolla, mutta ovat myös hinnakkaita. Molempiin autoihin yritin valita kauas kantavat valot hyvällä hinta/laadulla (eli halvat ja hyvät hakusessa:D). W-Light Wave paneelit sai alle 90e/kpl ja ei tarvinnut pettyä valintaan vaikkeivät isoa lovea lompakkoon tehneetkään. Valoteho ja kuvia on samanlainen, kuin vertailun kuvassa ja tukee hyvin autojen omia pitkiä, jotka valaisevat lähialueen ja penkat ok hyvin. Näkee hyvin +500 metriin suorilla ja ovat kuitenkin siron kokoiset tehoonsa nähden.
     
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Kannattaa katsoa myös tuossa testissä että pylvään väli on 150m, meillä päin ruukaa olla paljon vähemmän.
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    En tiedä testin todellisuusperistä sen tarkemmin, mutta suuntaa antaa hyvin eri lisärien valotehoista/kuvioista. Niin paljon noita on jo tarjolla, ettei niistä ota muuten kittilän poliisikaan selvää.

    Kävin mittaamassa näkyvyyden W-Light Wave paneelilla, niin +500m näkee säkkipimeällä soratien suoralla. Riittää mulle hyvin.
     
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    ikh:lla oli muuten kans nykysin joku valostore vai mikä lienee... valokuvioista kuvia .. työvaloista ja kaikista...
     
  19. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    w-light typhoon 390 oli aiemmassa autossa toimiva ja nyt purelux road 72. Melkein sama valo. Alle satasella 1lux teho 400metriin. Pötkylä kaverina kahdelle hellan3003:lle joihin laitoin 50w xenonit. Hellat valaisee reunat ja purelux hoitaa kauas valaisun. Toimiva paketti halvalla
     

Suosittele tätä sivua