YAMAHA NYTRO MTX -keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä forestapox, 4/2/08.

  1. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    MP Pitstop Helsingissä on Nytron mittari myynnissä, hintaa 130€. Ovh. mittaristolla 420€.
     
  2. pette

    pette SR Viper M-TX -15

  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Pastorin/reverendin topiikista kun luet niin tietää mitä voi tulla eteen sillä taitaa nytrossa olla 40tkm lasisa mutta kun kerrot liikkeessä mitä olet tehnyt niin luulenpa että reilu satkun mahtanee tehdä kun kattelee noita tyypillisiä paikkoja läpi ammatilaisen silmin ja ainakin Kajaanin ukot ja varsinkin Antti on aika tarkkoja hoksimaan kaikkea epämääräistä ja sen takia olen itsekin oppinut paljon noista mitä pitää katsella ja toki uusia vikojakin on vuosien aikaan saatu mitä ei kuulemma oo missään käynyt :D.
     
  4. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Kävikö apexin mittari nytroon?
     
  5. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Ei käy mutta vectorista passaa,
     
  6. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vai oliko venture
     
  7. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Kiitoksia vinkeistä, olin yhteyksissä kyseisiin paikkoihin. Jospa tuohon saisi toimivan mittariston tavalla tai toisella....Edit: mittaristostakin tehty hyvin pitkälti kaupat.

    Testasin mittaristoa kelkassa kiinni pari kertaa jotenkin ihmeellisesti tekemättä mitään se taas näytti tietoja. Ei vaikuttanut kylmäspray mitään. Kyllä se mittaristossa joku komponentti, juotos tai "veto" aiheuttaa tuon. Toisaalta voi kyllä olla vaikka ECUn päässäkin. Pitää varmaan huomenna tinailla juotoksia. Pitäisi saada jostain toimiva mittaristo vaikka testiä varten.

    Aloin laittamaan alamuoveja pohjapanssareineen kiinni niin eiköhän yksi niittimutteri lähtenyt kokonaan irti ja kolme muuta pyörii tyhjää. Eikä ole niittimuttereita eikä kyllä pihtejä niiden asentamiseen. Muisti palailee pätkittäin...taisi joskus johonkin käyttää ankkuriniitteja/sisäkierreniittejä/JackNut ja niitä saattaisi jopa olla jossain (varmaankin liian hyvässä) jemmassa. Edit: väärin muistin...olikin sellaisia pitempi levyankkureita.

    Kolme niittimutteriä sain kirrattua timmeiksi pultti-mutteri systeemillä puristaen. Yksi vielä pitää viritellä jotenkin... Jos jollakulla olisi antaa lainaan niittimutterityökalua (M6) niin voisin lainata. Edit: niittimutteripihdit löytyikin töistä ja uusi paikallaan. Oli kyllä vmäinen puristaa tuollaisilla peruspihdeillä, kun ei edes perusasennos sormet yllä kahvoihin...kelkan alla alla maaten tietenkin. Piti jatkaa pihtien kahvoja putkilla että pystyi etäämpänä puristamaan ja sai vipuvoimaa.

    Onko Nytro kuskeilla pohjapanssareita (skid plate) ja/tai niitä isompia kelluttavia (float plate) pohjamuoveja? Onkohan niitä olemassa noiden yhdistelmiä? Tässä minulla on Yamahan lisävaruste pohjapanssari. Ei tuossa ole isompia jälkiä osumista, vain naarmuja. Vasemmassa alaposkessa on sitten osumia, yhtä jo lämmittelin ja tukin reikää. Vielä olisi toinen jota voisi paikata. Ettei vaan saa sieltä ylimääräistä lunta voimansiirtoon.

    Variaattorin alla on alupellin palanen, ymmärtääkseni 8Gl-2197B-00 ja suojaamassa muovikatetta hihnalta (?)...tässä se on ratkennut ja vähän muotopuoli. Onko tuo miten pakollinen ja hyvä varuste olla olemassa? Edit: eri foorumien ja eri merkkien/mallien juttuja lukiessa kuulostaisi olevan osa joka on hyvä olla paikallaan.

    Reverendin topikkia olen katsellut. Tekemisen meininkiä.
     
    Viimeksi muokattu: 13/11/19
  8. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Tuli tuossa vielä kateltua konehuonetta ja huomasin että öljysäiliön etummainen yläkorvakko on halki. Se on korjattava (jossain) tai ostettava uusi säiliö.

    Laskin vielä öljyt pois ja otin säiliön irti. Nyt sitten tuli otettua auki tuo öljyn metallisihti, oli siellä vähän sellaista mäskiä. Pesin metallisihtiä ja säiliötä sisältä dieselillä.

    Lueskelin jenkkifoorumilta että aika monella nuo orkkissäiliöt ovat ratkeilleet muualtakin kuin korvakoista. Onko kokemuksia? Kannattaako tuo alkuperäinen korjata vai ostaako suosiolla jo joku aftermarket osa?
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 14/11/19
  9. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Eiköhän tuon korvakon saa korjattua, oikeella koriliimalla palanen alumiinia alle ja kiinni, itse hommasin sellaista yhteen autoprojektiin, kyllä pitää,kuivumisaika tuossa 5-7 min, täysin kuiva 30 min, liimaa lähes kaikkia materiaaleja 2- k tavaraa. Näitä ei pidä verrata liima ja tiivistemassoihin..
     
    Seiti tykkää tästä.
  10. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Juu, (kori)liima ja alupellin palaset molemmin puolin on yksi mahdollisuuus. Pitää tosin kysellä myös jos tuohon hitsaisi palasen. En tiedä pitäisi tässä samalla miettiä että pitäisikö nuo jotenkin vahvistaa.

    Uusi vanha mittaristokin tuli ja ainakin virrat päällä se näytti ja jäi näyttämään tietoja. Sattuneesta syystä en voinut laittaa kelkkaa vielä käyntiin. Hölmöä ettei mittarilukema tule ECUlta. Nyt minulla on väärä, pienempi, mittarilukema. Onneksi on kuva vanhan mittarin näytöstö kun se näyttää lukemia. Öljysäiliötä ja sihtiä huuhtelin dieselillä.

    Tietääkö joku tuon öljysäiliön lähdön 93210-24001 o-renkaan koon...toisaalta samahan se olis hakea merkkitiskiltä. Edit: Perhana eipä ollut merkkitiskin hyllyissä tuota. Mittatiedot kun saisi... Pitää käydä Akkukaupassa ja Etralla ainakin kysymässä ja ottaa vanha o-rengas mukaan. Edti: Akkukaupasta lähti mukaan 25,07 x 2.62 nbr70
     
    Viimeksi muokattu: 17/11/19
  11. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Mistähän kannattaisi katsella aftermarket öljysäiliötä?
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

  13. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Laitoin tuonne CFM Performancelle spostia. Edit: toimittaa Suomeenkin. Tiukka hinta toimituskuluineen on vielä mysteeri.

    Suomessa, tai yleensä Euroopassa, ei ole vissiin tarjontaa?

    Käytetäänkö turbosarjojenkin (MCXpress jne) yhteydessä alkuperäistä säiliötä? Edit: löysin asennusmanuaaliin...näköjään siinä ainakin käytettiin alkuperäistä.

    Sitten olisi myös TS Fabrication:n säiliö esim. http://oftracing.com/OnlineStore15/index.php?main_page=product_info&products_id=113 tuolta.

    Edit: illalla laittelin säiliön paikalleen ja öljyt sisään. Saa nähdä...toivottavasti ei vuoda sieltä o-renkaasta ja tuo korvakko kestää. Voisi tuon tilalle jokatapauksessa hankkia paremman jos kerta noilla on tapana ratkeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 18/11/19
  14. antti74

    antti74 Well-Known Member

    . Tilasin aftermarket säiliön jenkkilästä ja asensin paikoilleen niin tuli semmoinen ongelma kelkkaan et antoi kaasua niin öljyt työntyi ilmanpuhdistajaan.sit ostin alkuperäisen niin ei mitään ongelmaa.kaveri tilas samalla rs vectoriin kans säiliön niin sillä sama ongelma.oli puhetta jonkun kans näistä säiliöstä et toimivat kuulemma turbo vehkeen kans paremmin kun siinä huohotusputki menee öljyn keräyslaatikkoon ja sieltä öljy takaisin koneeseen
     

    Lisätyt liitteet:

  15. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Et satu muistamaan mistä tilasit ja minkä merkkinen tuote?

    Näiden ei vissiin pitäisi huohottaa kovinkaan paljoa, mutta en kyllä ymmärrä tuota että viedään imupuolelle. Vaikka umpinainen keruusäiliö uloshuohotuksella olisi parempi ja tuo sen kautta koneeseen vielä parempi. Luultavasti.

    Mikähän säädettävä ohjaustangon korkopala näihin olisi hyvä? Tämän laitteen https://www.nettimoto.com/yamaha/fx-nytro/2478883 yritin udella spostitse mutta en ole vielä saanut vastausta.

    Edit: pariin otteeseen nyt koneen käyttänyt kuumaksi eikä öljyvuotoja näy eli ehkä uskaltaa laitella muoveja kiinnipäin. Öljysäiliön korvakon korjauksen kestävyys jää nähtäväksi, jospa se nuo minun tourinkiajot kestäisi.
     
  16. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Se oli tuo cfm performance mistä tilasin säiliön.tuo säiliö on sisä rakenteeltaan erinlainen kuin alkuperäinen.muuten ois varmaan kestävä kun on valmistettu jostain lentokone alumiinista
     
  17. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    "Our oil tank has the same internal design as the stock tank with baffles to prevent foaming." Noin väittää kyllä CFM Performance.
     
  18. antti74

    antti74 Well-Known Member

    Jöö ollaan oltu sinne yhteydessä sähköpostitse ja ne sanoo et ei oo ollut mitään ongelmia siellä et ongelmat johtuu vain meidän kelkoista
     
  19. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Vai niin...pitänee sitten unohtaa tuo tuote.

    Tulipahan hoksattua että näihinhän on olemassa 8H8-82550-01 ENGINE STOP SWITCH ASSY eli johdollinen hätäkatkaisin, valmis johtosarjaan. Tuleekohan tuo tuon sammutusnapin tilalle? Tuli ostettua merkkiliikkeestä yleismallinen "normally closed" SnoX tuote joka pitäisi kytkeä käyttöön. Olisihan se helppoa jos ei tarttisi silpoa johtosarjaa yhtään. Miksiköhän ei tuota Yamahan omaa tuotetta haluttu myydä?

    Ty4Stroke foorumilla oli ohjeita, mutta voisihan tuon kytkeä sarjaan hätäsammutusnapinkin kanssa. Tuon jos saisi asennettua ohjaustankoon...

    Tuossa kun tuli noita korjausoppaita ihmeteltyä niin netin syövereistä tuli vastaan tällainen linkki josta sain ladattua oppaan. https://www.manualslib.com/download/845912/Yamaha-2010-Fx-Nytro-Fx10x.html
     
    Viimeksi muokattu: 24/11/19
  20. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Löytyykö muualta muovien kiinnitystarvikkeita (muovinastoja 90269-08006, 90269-05003 sekä niitä "kateruuveja" 3FV-28386-00+varmistinrenkaita/tähtisokkia 5TJ-21757-00) kuin merkkitiskiltä?
     
    Viimeksi muokattu: 30/11/19

Suosittele tätä sivua