Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

  1. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    ei vissiin tosiaan kukaan ole niitä vuotsolaisia asentanu komukkaan? pittää vissiin sitte itte tilata ne kokeeksi ja kattoa mitä tullee. lehtimäeltäkin hintaa kysellyt, muttei ole vastannut mitään. otetaan netissä halvin sitte. 31-11 muistaakseni on oikea malli. kaipa niilläkin reittiäkin ajelee, olihan ne vanhan lynxinkin alla ja sillä mentiin pari vuotta hyppien.
     
  2. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    On ollu joka commanderissa vuotsolaiset tai bladen levikemuovit. En montaa metriä ole ajanu ilman muoveja. Melkein voi sanoa, että tärkein varuste jos meinaa metsissä ajella. Reitilläkään ei pahat jos ei oikein hurjastele vähän tietysti hakee ja puskee. Vuotsolaisissa pitenpi kärki parenpi oikein pehmeällä kelillä.
     
  3. Jeziz

    Jeziz Commander Ltd 900 -20

    Kumpiako suosittelisit. Bladet ei leventäis keulaa, mutta joku sano, että net olis raskhammat käytössä. Eli ei kannattelis keulaa niin hyvin.
     
  4. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Se voi oll totts, että bladet on raskaammat. Kyllä mie vuotsolaiset ottaisin ihan vain sen kärjen vuoksi. Itelle tulee bladen muoveilla tämä uus, mutta vanhat vuotsolaiset ovat tallessa. En muista niitten vuotsolaisten mallia ny, mutta istuvat tosi hyvin bladen xc malliiin.
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Vuotsolaisilla saa heittää viimeisetkin reittiominaisuudet romukoppaan. Ummellakaan niistä ei itselle ole ollut muuta hyötyä, kuin että jatkavat suksen kärkeä (blade sukset liian matala kärkisiä, eikä blade levikkeet ole ohuesta kärjestäkään tarpeeksi nostavia). Muuten muovit jopa huonontavat ummenkulkuja, koska suksea/keulaa ei saa enää painettua lumeen ja kelkka kulkee pahassa paikassa poraamalla hankea "vastamäkeen". Poraavaa telaa ei saa nousemaan pinnalle. Sivurinneajosta tulee myös yhtä helvettiä, kun suksea ei saa uppoamaan hankeen ja leveä tela ei tätä ominaisuutta auta yhtään.

    Muutamiin Bladeihin olen värkännyt jatkot leikkaamalla talousmuovista ja lämmittämällä muotoon. Kiinnitys muutamalla pienellä lattakantapultilla. Ei tökkää vastapenkkoihin, mutta sallii suksen upota hankeen.
     
    Fred Scuttle tykkää tästä.
  6. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Ne vuotsolaiset pitää hankkia itekkin tuohon norsunpuolikkaaseen. On nuo Pilot DS:t ihan jonnekki muualle kuin umpiseen suunniteltu, ja huomaa että näiden suksien suunnittelijoiden kokemukset umpiselta rajoittuvat järville, pelloille, tunturipaljakoille ja esson baariin. Leveys näissä on sinänsä ihan ok, mutta matala nokka ja lähes suora perä tekevät niistä suoraan sanottuna käyttökelvottomat. Suksen kärki sukeltaa joka risun ja puunrungon ali, ja peruuttessa suora takaosa nostaa sivakan pystyyn ja toimii ainoastaan ankkurina.
    Lisäksi, ainaki tämä touratekki on keulaltaan niin raskas että puuterilumilla umpisella suksi kulkee lähes pystyssä.
    Ojien ylitykset eivät ole sinänsä yleensä ongelma, kun ne sivakat saa kuitenkin sen verran näppärästi taivasta kohti kaasuliipaisimella. Tietysti niitäkin ojia tulee vastaan aina sillointällöin joita ei voi reilulla kaasulla puhaltaa yli.
    Tietysti niitä tilanteita on paljon muitakin tuolla metsässä jossa suksen kärjen sukeltaminen aiheuttaa takuuvarmasti lapiojumpan..

    Duellilta sais ilmeisesti ne poromiesmallin vuotsolaiset pitkällä ja leveällä kärjellä, eikä se muovi hirveän leveältäkään näytä, joten vois olla ok. Ne ns. normivuotsolaiset on ihan höpöhöpöviritykset, kun juuri se tärkein puuttuu, pitkä kärki ja kunnollinen suksen takaosan nosto.
     
    Viimeksi muokattu: 17/11/19
  7. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    Eipä löytynyt muuta ku normaalit. 31-11 sanoo myös lehtimäen kuvasto malliksi.. mikäs se poromalli sitten on?
     
  8. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Nuo 31-11 mullaki on 24cm leveä ja kohtuullinen kärki.
     
  9. Jeziz

    Jeziz Commander Ltd 900 -20

    Joko on alkanu tulhen commandereita porukalle. Tällä ja ens viikolla pitäs limited mallit saapua.
     
  10. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Mulle sanottiin, että ensiviikolla aletaan commanderia tekemään.
     
  11. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Noniin. Duellin kuvastosta suksimuovit nro. 884-371 tilattu. Laitetaan kuvaa kun saan alle.
     
  12. tuoppi

    tuoppi Member

    Dudiin alustan iskarit huollatettu ja punottu alle. saattaa se ajomukavuus tuosta hiukkasen parantua, oli nimittäin takapukin iskari täysin yhtä rautaa :eek: oli jousen esijännituksen sääjön niistä topparinastoista toinen murtunu ja tehny iskarinrunkoon reiän, mahtanu sitäkautta aineet ja kaasut karata? tulis joskus lumet takasin niin pääsisi testaileen. eikait tuolla takapukin iskarilla ole merkitystä kumminkäsin sen laittaa? sattu säiliö keulanpuolelle ja ohjekirjasessa son perän puolella
     
  13. make k

    make k Well-Known Member


    Toivottavasti Lynx (lähi)tulevaisuudessa asentaa tuon 900 turbomoottorin myös 60 cm telalla oleviin vehkeisiin. Ja tottakai nastamatolla ehdottomasti.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kun tämä vuoristopora hulluttelu menee joskus ohi, niin laitan vielä sellaisen 60 leveällä matolla olevan mörkön. Tuo nelari turbo sopii näihin kuin nenä päähän. Varsinainen monitoimi masiina. On hienoa ettei Yamaha ole yksin näitä kehittämässä.
     
    make k tykkää tästä.
  15. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    60cm muuten mutta tulleepisitte semmoset Jeesiöläiset länkisääret jos seisaaltaan ajaa :p:p:p
     
    T-Cat ja petes88 tykkäävät tästä.
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Yamahan Mörkö, RS Viking. Töihin tuli toisesta toimipisteestä, laitettiin myyntiin ja lähti onneksi.
     
    teme-, Pertuzi, make k ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  17. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    60cm matto on muuten aivan ihana keksintö.. Tuommoisella Yeti Armylla pääsee talvisin työnnättämään pitkin mettiä ja se kyllä toimii ku junan vessa. Toki, se on E-Tecillä ja LTSsällä, mutta ei se kelkkaa kyllä huonoksi tee. Istuma-asento toki on hieman leveämpi, kun se 60 senttinen matto vaan ei mahdu kapeampaan runkoon, mutta ei sitä ajossa jaksa edes ajatella. Ja toisaalta, aika paljonhan se on polvelta ajoa, mitä tuollakin möykyllä tulee ajettua.
    Vielä en ole päässyt ajamaan 69Rangeria, mutta uskon sen olevan melko maukas tapaus.. Se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, on kyllä aika mielenkiintoista. Luonnollisesti ainakin minä haluaisin joskus nähdä tuon uuden Commanderin 60 senttiä leveän johdannaisen ja toki, se turbomoottori olisi hieno mylly tuollaiseen keleistä riippumattomaan kulkineeseen, mutta voin luvata, että uusilla asetuksilla tuo 95 heppainen perus-ACEkin toimii hienosti ja sillä ihan varmasti saa semmoiset kyydit, jossa on helppo ulosmitata laajarunkoisen kelkan reittiominaisuudet. On nimittäin ainakin persdynolla mitattuna aivan eri menohalut tuossa päivitetyssä ACEssa, kun vertaa siihen vanhempaan 900ACEeen.
     
    teme- ja Motopete tykkäävät tästä.
  18. Jeziz

    Jeziz Commander Ltd 900 -20

    Onko tuosta easyride takalinkun lukituksesta kuvvaa olemassa?
     
  19. make k

    make k Well-Known Member

    Kunhan tulis lunta ja jäätä ensin, niin pääsis vertaileen Alpine rangeria ja Tf Venturea. Tuli nimittäin semmonen tässä hankittua lisäksi... Kun on tottunut ajamaan 60 cm telalla olevaa nastamatollista Rangeria, niin kyllähän se pikkusen lelulta lasten kelkalta tuntuu tuo yamaha sen rinnalla.
    Alpine on kyllä 1200 koneella ainakin huippukelkka sinne missä tilaa on, ja jos kehtaa happea antaa koneelle, niin on myös reitillä yllättävän mukava ja ripeä.
    Poislukien tietysti pattiset pätkät. Vesi kielellä tässä odotellaan uusia päivityksiä Lynxiltä. Ei mua haittaa vaikka turbottaisivat tuon 1200 koneenki, sitte ei ainakaa voimasta jää kiinni ;) Sohjokeleillä voimaa ei ole koskaan liikaa.
     
  20. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Voipiihan sen ahtaa ittekki, varmaan valmis sarja löytys siihenki
     

Suosittele tätä sivua