Akun käyttö ikä?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Okeman, 3/12/19.

  1. Okeman

    Okeman 850 re bd

    Onko normaalia että kaksi vuotta vanhasta kelkasta hyytyy akku? Potilaana 18 lynx re dokkeri. Mystisesti huollosta hakiessa ei enään pihalta lähteny napista tulille. Laturi väittää että akku täys.. jännite 12.6 startatessa kyykkää 8 volttiin melkeen pyöräyttää,apu virralla käyntiin Mietin vaan kun edellisellä ajoin 9vuotta samalla akulla..
    Ensano mitään mutta outoa on......
     
  2. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Sama itelläkin.. Uus akku -18 alussa ja nyt -19 kesällä antautu.. Ei oo pitkäikäsiä.. Vissii pitäs lattailla useammin välillä..
     
  3. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Veikkaisin että jossain muussa nyt feelua kuin akussa. Voihan akkuvian poissulkea kokeilemalla toisella akulla. Lienee helpointa aloittaa siitä, jos kellään ei ole varmaa tietoa/helvetin hyvää arvausta. :D
     
  4. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Nykyakut on teknisesti ja taloudellisesti optimoitu, ei mitään ylimääräistä joka nostaa hintaa tai pienentää katetta.
    BRP Yuasa perinteisesti laatuakun maineessa. Väärä varastointi kyllä tappaa akun kuin akun varauskyvyn, eli varastoidaan hapotuksen jälkeen pitkään eikä tehdä ylläpitolatausta. Omissa romuissa kelkan kello/joku mikä ryöstää virtaa tyhjentää kesässä akun. Olen ottanut tavaksi irroittaa akun miinuskaapeli tai akun jos ei käyttöä ole. Ja ladata kun muistaa :)
     
  5. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    ittellä on hyviä kokemuksia nyky akuista mutta se ei taas kerro juuri mittään... 2 kelkassa orggis akut paikallaan ympärivuojen, enkä ole muistanut ottaa kaapeleita irti kesäksi vaikka tiiän että pitäis.. noh jos ens kesänä.. mutta Catti vm 18 ja Ski-doo vm 18 molemmissa hyvin pitäny virtaa akut, kiiton akun laitoin nyt lataukseen mutta en jättäny latinkiin ko laturi näytti täyttä ja hyvin pelaa.. en ole käyttäny kesällä käynnissä.. cattia olen käyttäny parikertaa käynnissä kesällä enkä siitäkään ole ladannu akkua nyt ja hyvin pelaa..
    nyky akut kyllä saattaa simahtaa aivan yhtäkkiä kertalaukasta mutta nuo näyttää ainaki vielä pelaavan.. tässä vain kokemuksia näistä..
     

Suosittele tätä sivua