Tuulisuojan vaikutus

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä jkp, 2/12/19.

  1. jkp

    jkp Member

    Tervehdys. Hommasin yamaha touring 4-t kelkan. Käyntiääni on hiljainen samoin kun ajelee hiljaista vauhtia n. max20km/h. Lujempaa kun ajaa niin voi sitä metakkaa. Ei earit taho riittää. Tämä siis kun istultaan ajaa. Kelkassa aika korkea tuulisuoja. Kun nousee ajaan seisaaltaan niin melu putoaa reilusti. Elikkäs voiko nyt tuolla tuulisuojalla vaikuttaa tuohon ajomeluun? Jos laittaa mahdollisimman matalan? Onko kokemuksia?
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuulisuojalla, tuulilasilla, ei ole merkitystä kuljettajaan kohdistuvaan meluun joka syntyy mekaniikasta, voimansiirrossa. Poikkeus on mikäli ajoviima synnyttää kypärän rakenteissa melua. Itellä kävi noloosti viime talvena, olin säätäny ketjun liian kireelle joka aiheutti todella häiritsevän melun vaikka käytti valettuja tai kertakäyttö suojia. Säädin ketjun kireyden uudestaan kuten täälä neuvottiin, joka löyty myös service manuaalista, jolloin melu erityisesti voimansiirrosta väheni selkeesti. Tuon jälkeen vielä tilasin uudet suojaimet maksimi vaimennuksilla ja valiten sopivan taajuusalueen. Huomautan jotta tämä on nyt minun havaintoni.

    Muistelen jotta kerran jammun nelari touringilla ajaessani hieman oudoksuin oikealta tulevaa voimansiirron ääntä kovaksi. Mutta siitä on aikaa sen verran ja muistikin voi pettää..

    Nyt kun nouset seisonta ajoasentoon niin kuljettaja "siirtyy" kauemmas melun lähteestä. Kuten tuossa havaitsit. Oisko voimansiirron tarkastelu aiheellista...tuo nyt täys oletus..
     
  3. jkp

    jkp Member

    Hyvä kiitän vinkistä
     
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Kiertääkö se kone liian paljon tai onko siellä jotain irti....huono remmi, alustan rullat tms..
     
  5. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Tai sitten tuulilasi on justiin sen korkuinen että ohjaa kaiken viiman kypärään istuessa.?
     

Suosittele tätä sivua