Inarin Kunta, Saariselkä ym, reittijutustelu ja lumitilanne

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/12/07.

  1. Pirttisaari

    Pirttisaari New Member

    Moro!

    Joko Inarilla on reittejä alettu kepittämään? Huomenna yöllä tarkoitus ajaa saareen mökille vaan aika ristiriitaista viestiä tulee jäätilanteesta. Yksi naapuri on käynyt autolla verkoilla ja toinen on nähnyt kelkkaa uitettavan puoli kilometriä siitä. Kankiniemestä liikkeelle ja salmia vältellen.
     
  2. Janme

    Janme Well-Known Member

    Aikasintaan ens vkolla alkavat tikuttamaan. Ihan saatanasti vesillä kaikki järvet ja vettä sataa koko ajan, eli ei ainakaan vesi ole ihan heti jään päältä vähentymässä. Tuskin ovat tikuttamassakaan ihan heti, jos ei kunnon pakkasia tuu.
     
    Viimeksi muokattu: 4/12/19
  3. Janme

    Janme Well-Known Member

    Tikutukset viivästynee, kun eivät ole saaneet uusia kelekkoja ja vanhat on keväällä myyty. :D
     
    ljanne ja Jukkis tykkäävät tästä.
  4. Germera

    Germera Well-Known Member

    Mutta lunta täällä riittää. Ainakin 15 cm tullu lisää tällä viikolla Koluttiin Saariselältä Raja-jooseppiin, Ivaloon ja Vuotsoon. Jänkhillä on tuiskuttanu metrisiä kinoksia ja metsissäkin se puolimetriä ihan joka paikassa. Reitit hyvää luomua kun lähtee Saariselältä ympyröistä pois. Mutta kaikkiaan ihan täysi talvi ja loisto ajokelit
     
    Fudge ja juketsu tykkäävät tästä.
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jaa tekö se olitta möyriny reitin vuotsosta selälle siihen kuntoon
     
    ljanne tykkää tästä.
  6. Mårran

    Mårran Weekend warrior

    Kyllä me varmasti jokunen johtoura jätettiin muistoksi käynnistä. Tänään kun osa porukasta ajeli Kuusamoon niin joku poppoo oli selkeästi nauttinut suuresti yhdellä jängällä, roiskeläppää oli käytetty todella syvällä!
     
    Germera tykkää tästä.
  7. Germera

    Germera Well-Known Member

    No möyriny ja möyriny... Ainakin hitonmoista vauhtia me pidettiin yllä:)
    Olihan siellä rallateltu pitkin ja poikin. Mutta sitä vaan taas kerran ihmeteltiin että mikä se on kun pitää ajaa ihan samaa telanjälkeä, vaikka näkee että ennen lumisateita on ajettu 2 metriä leveältä.
    Tällainen spoori jatkui etelään aina kemijärvelle saakka.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Joo,

    Mekihä käytiin Sodankylästä Saariselällä mutka. Siinä tuli matkalla kirvattu sitä reittien kondista. Kun tuossa on toi vahinko jo tehty. Se ei enää polkeudu vaikka mitä tekis, kun se rooppi on 40 cm syvä. Me koitettiin ajaa sen minkä pystyttiin edes puol kelkkaa uran viertä. Vaan vapari 900 ACE hyyty saman tien ku meni koko leveyden uralta ulos :D Tullessaha tuo ura oli tukossa ja tuiskutti niin pirusti. Kaveri tuli perässä 850 ravella ja sillä ei paljoa umpiseeen menty... Nippa nappa riitti bensat Sodiksesta Vuotsoon.
    Tuo yhtäreittiä ajo on itelle sellanen asia, joka ituttaa joka päivän. Ite olen ainoa taho joka esim lanaa näitä Sodankylän kirkonkylän lähireittejä. Tuota hommaa harrastaessa tulee tuo ränniajo kyllä tutuksi. Olen koittanu valistaa jengiä täälä paikallisesti, ja vähitellen se alkaa mennä jäkeluun. Mutta kun tääläkin liikkuu paljon nuita "forestfox ukkoja" jokka ajaa törryyttää just sitä keskireikää ja samaa jälkiä päivästä toiseen.
     
    Tapani Tulisalmi, S4ms4, KEKU ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ne "forestfoxi" ukkelit ei sitten kyllä sitä uraa yhtään pilaakaan, vaikka eivät sitä varsinaisesti levittämällä parannakkaan. Ne urat on kuovitettu ihan muilla vehkeillä.

    Viime talvena satuin pari kertaa vasta lanatulle reitille, niin näki sen kuinka se saadaan jo kahdella kelkkalla pilattua, kun vielä pehmeällä reitillä rällätään. Voisi porukka vähän miettiä omaa napaa pidemmälle, vaikka hauskahan se varmasti on narmautella tuoreella pohjalla.
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No kyllä ne jurraajat pilaa sitä uraa ihan yhtä lailla. Nimen omaan jo sen takia, että ajavat vain ja ainuastaan sitä keskikohtaa. Ja kun ajetaan hiljaa tuommosella vehkeellä, tulee siihen semmosta pikkupatin alkua koko ajan. Ja tiiän tämän homman tarkalleen, kun olen tässä kylän pinnassa touhua kuus vuotta seurannu melko tarkkaan.
     
  11. CorbenDallas

    CorbenDallas Member

    Onko mitään uutta Ivalon seudun tikutusten osalta?
     
  12. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Ei ole tikotettu vielä.
     
  13. Janme

    Janme Well-Known Member

    Varmaan heti aloittavat, ku saavat Rovaniemeltä kelkat. Laitetaan infoa, ku alkaa tikkuja näkymään. Tokihan suurin osa urista on jo hyvässä jäässä ja ajettuja. Jos tikkuja ei suunnistamiseen tarvi, niin hyvin pitäs jäiden puolesta pärjätä.
     
  14. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Järvelle en ihan heti lähtis isoille selille toikkaroimaan.. voipi olla että on hieman ohkasemmat jäät ko tuota lunta on siunaantunu ja siunaantuu aikas reilusti..
     
  15. CorbenDallas

    CorbenDallas Member

    Olikos tuosta Ivalo - Inari reitistä Pasasjärven kautta mitään tietoa?
     
  16. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Alkuviikosta oli naamakirjassa MH:n edustajan kuvat, olivat tikottamassa Ivalo-Inari väliä. Jäätä mittauspaikoissa 22-28cm.
     
    Fudge tykkää tästä.
  17. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Ja hilirimpsis, Inari-Ivalo-Nellim on nyt merkitty. Eikö baanalle.
     
    K.Pukarinen tykkää tästä.
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    En lähtis lyhyt vartisilla kengillä enkä painavan reen kanssa .. vielä ;):D:D
     
  19. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Heleposti, piikkimatolla saa kiskoa horisonttiin. :)
     
    Fudge tykkää tästä.
  20. osku81

    osku81 Polaris xc 500 edge

    Moi. Onko kenelläkään tietoa mistä kannataisi vuokrata kelkka Inarin kylältä? Ehkä kypäräkin olisi hyvä. Ja ajo seurakaan ei olis pahitteeksi.

    Itsellä kaikki varusteet Keski-Suomessa, kun aattelin ettei tule houkutusta :D
     

Suosittele tätä sivua