Xterrain 900 ACE Turbo 2020->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä juketsu, 12/3/19.

  1. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mielenkiintoisia laskelmia..samalla juolahti mieleen jos pystyttäisiin keräämään taulukko painoista siten kun punnitustietoa on tarjolla. Samaan taulukkoon valmistajan antama tieto sekä punnittu jos löytyy.
    Mutta kovin koukuttaa tämä lynen versio... Mutta ei ilman kunnon koeajoa. Se vaan tieten mahdotonta. Kiertueiden mahdollisuudet eivät salli riittävää.
     
  2. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Ite asiassa huomasin viestin laiton jälkeen, et olikin eri vehe.. Ajoin renegade xrs ace turboon.. :rolleyes:
    Olin pettynyt, kun siinäkin tuntu selkeesti nelarin paino ja lisäks se kuminauhamaisuus ennen kuin herää.. Ei herännyt ostohaluja.. Jos nelari seuraava, niin varmaan jammu, kun ollu nii luottopeli..
    Itellä aika hyvä setuppi omassa ca pro xtx sukset(höyläämättömät, pitkät rauat, kovametallia lyhennetty), 7tech simmaama keula ja Kpm tech alusta topakammalla etupukin jousella. Ei oo raskas ohjaus, kääntyy ja vielä suht ketterä ja kantava. :)
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  3. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Kävin kokeilemassa tätä 900 Turboa. Tosi erilaiselta tuntui kuin 2-tahtiset, joista enämpi kokemusta.
    Sähköinen kaasu ei vakuuttanut...oudon pitkä viive? Aika tehottomalta tuntui pienillä kierroksilla mutta herää sitten myöhemmin.
    Ei mielestäni sovellu meidän alueen pattiseen puunkiertoon. Isoille tunturibaanoille varmaankin ok.
     
    K.Pukarinen, Musa, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  4. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Koeajoin myös tuon kamppeen ja ei ole vielä nelarin aika. Kokolailla yhtä hengetön ku skiidoon vastaava. Commanderissa sama motti toimi huomattavasti paremmin. Varmasti tuohonkin saisi henkeä ja voimalinjojen virittelyllä rajun kamppeen mutta tavallinen pensaa tankkiin kuski haluaa valmiin kelkan. Ei vielä jatkoon.
     
  5. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Jokos näitä on asiakkaille luovutettu:)
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Henergy.fi löytyy vastaus, jos voimanpuute vaivaa.
    Reippaasti vain yhteyttä, Staget 1-3 löytyy.
     
    teme- ja uffe tykkäävät tästä.
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Pitkään messuilla juttelin (ja olin tulkkina) Kanadalaisen Precision Efin perustajalle/omistajalle ja näistä turboista riitti juttua... eivät tee tai myy mitään harakirivirityksiä vaan sellaisia että laitteet toimii kuten tehtaalta.

    https://www.precisionefi.com/900aceturbo

    Löytyy Stage1, pelkkä ecun flashi (moottorinohjauksen uudelleenohjelmointi) ja päästään turvallisesti 180hp, tuplasti parempi kaasunvaste jne.
    Stage2 tulee kokonaan uusi bensalinja pumppuineen sähköineen, wastegate ja downpipe asennustarvikkeineen. Bolt-on asennus ja 215hp turvallisesti.
    Stage3 on tulossa ja siinä tulee ilmeisesti isompi turbo yms., ja pumppu bensalla päästään turvallisesti 250hp.

    Jos nyt laittaa vaikka esim. Stage2, niin erotuksen hinnalla saa päivitettyä -> Stage3 kun se tulee markkinoille. Tai aloittaa Stage1 ja sitten helppo päivittää seuraavaan jos haluaa lisää...

    Dealereita on jo Suomessakin, https://www.precisionefi.com/dealerlocator
     
    Viimeksi muokattu: 22/11/19
  8. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Säilyykö takuut noilla?
     
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Mitäpä veikkaat miten käy kun alkaa virittämään?
     
    K.Pukarinen, rupsu, Zombie ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Totta witussa takuut säilyy, ei muuta kuin löylyä kiukaaseen.
     
    Fudge tykkää tästä.
  11. teme-

    teme- Well-Known Member

    Eiköhän normi kuluttaja saa sanoa takuulle hei hei jos alkaa painetta nostamaan, suurlähettiläät on sitte oma juttusa,
     
    FFoxi ja rupsu tykkäävät tästä.
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Se vissiin Ace Tulpo kuuluu tähän topikkiin, vähän on kuulunut näistä mitä nu Jounusen Manin matkaa seurasin IG:n puolelta, ihan hyvälle vaikuttaa, joko on kokemuksia porukalla? Koeajoissa oli tuon kaasuvasteen kanssa painia ja mitä olen kuullut ei sille isosti voi mitään tehdä kun rakenne rajoittaa ja vähän raakileen oloinen oli muutenkin mutta miten linjatuotannon pelit? Ei pitäs remmin selkä ottaa kiinni kun leveä kone. Oon vähän lupaillut että sporttimallin lyne kun tulee suorituskykyisellä 4T koneella niin semmoinen pitää laittaa mutta ne ekat vuosimallit tuppaa olemaan "testi"versioita. Vähän kuitenkin jäänyt kaivelemaan oisko sittenkin pitänyt....
     
  13. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    kyllä sitä on tässä topikissa tullu vierailtua usiammasti että onko kukkaan laittanu enempiä kommentteja kyseisestä laitteesta! :D 6jotain/mm matto ja henergyltä stage2 ni vois olla valmis kampe :p
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Niin tälle olikin oma topiikki, kait se meinaa ettei näitä ole ostettu ja köyhällä mahdollisuus ostaa ylivuoteinen:D
     
  15. teme-

    teme- Well-Known Member

    Vähä kaivattas käyttäjäkokemuksia kyseisestä myllystä.:D
     
  16. Waude

    Waude Xterrain 900ACE Turbo

    Kattavat 150km ajoa takana otsikon laitteella, joten kokemukset ovat enemmänkin ensituntumaa. Olosuhteet perustuu Kittilän reitteihin. Edeltävä reki oli xtrim re 600 (’16). Ajan pääosin pidempiä matkoja reippaalla tahdilla. Ajoasento on REX-runkoiseen nähden parempi pitkälle kuskille. Painoa on enemmän, kuin edellisessä. Mutta asiaa parantaa leveä keula, joka tuo rauhallisuutta mutkiin. Xtrimmi oli aika kiikkerän oloinen, vaikka pystyssä pysyikin. Yllättävän kevyesti tuo Terraini menee. En koeajanut laitetta ja siihen nähden on positiivinen yllätys. Hienosti jaksoi mennä turistipatissa, kun piti vauhtia. Toki on parhaimmillaan niiden ulkopuolella. Ajomoodit ovat hyvä ominaisuus. Normaali ajomoodi on hyvä jokapäiväisessä vedossa. Eco on pentujen kuskaamiseen hyvä ja sport sitten räppäilyyn. Kaasu toimii mielestäni hyvin. Sport-asento pitää kierroksia hieman pidempään ylhäällä, kun kaasun irroittaa. Kaasussa en huomaa erityistä viivettä, joka haittaisi. Eli kaasu ei jää ”päälle” mitenkään häiritsevästi. En mielestäni joudu käyttämään jarrua sen enempää (tai eri tavalla), kuin xtrimmissäkään. Pitoja on tuossa enemmän ja noilla tehoilla se on hyvä asia. Kaksitahtiin nähden plussaa on hajuttomuus ja äänet. Uskoisin, että on asiallinen peli pidempiin reissuihin. Nurkkapommitukseen Rave RE tarjoaa varmasti notkeamman kaverin.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo sopiva pituus juurikin reissamiseen. Laitahan kulutuslukemia kun olet saanut ajoa enempi, onko näissä muuten kulutusmittaria etec tyyliin?
     
  18. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Tohon takuuseen virittäes sen verran kommentoin että sidewinderissä tehtaan takuu pysyy voimassa vaikka sen 270hp ottaa (stage4) mitä henergy myi. Näin sano maahantuojan edustaja kun kauppaa väännettiin. Precision efin ohjelmalla tai hurricaneperformancen ohjelmalla ei takuu säily. Mutta nää tiedot yamahalta ei varmaan brp takuu säily kun ei niiden takuun piiriin kuulu edes kaikki vakiokelkatkaan
     
    FFoxi tykkää tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Aika kova juttu, jos Yamalla takuu 270 hp asti:eek:
     
  20. teme-

    teme- Well-Known Member

    En ihan ilman virallista dokumenttia usko kyllä tuohon...
     

Suosittele tätä sivua