SX Exciteristä pyhäkelekaksi? Ja muutama muu yamaha

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä jutila, 14/2/16.

  1. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Vs: SX Exciteristä pyhäkelekaksi?

    Myyntimatto on jo myyty. Eihän nuo kauaa vanhene ku laittaa hinnan kohalleen. 345 pitkän maton ehin hommata jo tilallekki. Se ei kylläkään tuohon sx:ään tuu.

    Tuolla esittele kelkkasi puolellahan olikin juttua tuommosesta red top triple exciteristä ja ihan hyvin näky mahtuvan. Onhan se Benderin timppa tämmösenki väkästelly. 180hp sanovat löytyvän menohaluja 44mm kaasareilla ja nuilla putkilla "ym."
    [​IMG]

    Mutta ois se nelosmaxin kone niin brutaali, että pitää sitä ainaki koittaa. Joutuu sen kuitenki nokalta nostamaan, että saa nelosen eturungon paikkailtua ja oijottua. Putkia ei kyllä haluttas pilkkoa jos sen koneen vielä joskus takasi laittaa.

    Mites muuten Jakelfinilla kiihottaja? Ei o rojektitopikissa päivityksiä näkyny. ;DJos ei ois niin kiire reissu ollu tuon varaosakelkan haussa, niin ois voinu rojekteja käydä ihmetteleen ku kerran samalle kylälle sattu.
     
  2. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Minä se mietinki ku joku toinen kävi yhen exciterin rungon hakemassa mutta et se sinä ainakaan ollu.. :D

    Kiihottaja oottelee kiltisti seinällä että saa taas aika/motivaatio jne ympyrän sulkeutuun ja vielä jokusen osasen.. Vasta sen koneenki sain ja sekin pitäis niputtaa.
     
  3. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Noniin. Jos ei "tuoreimmasta" exciteristä sittenkään varaosakelkaksi, vaan josko varakelkaksi.
    Eli nykyään sx-viper toimittaa ykköskelkan virkaa vaihtelevalla menestyksellä.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    ...viime talvi meni vähän osia ison veden takaa ootellessa ja kaikkea muuta värkätessä.
    Tänä talvena aattelin, että jos yllättäs talven ja ittensä ja ruuvailis yhen kiihottajan varakelkaksi.
    Siihen valikoitu tämä perus ex2. SX:ssä on (edelleen) vähän enempiki hommaa..
    Siispä raato pesupaikalle.
    [​IMG]
    Ens alkuun piti napata termarit pois ja korjata tuolla aiemmissa kuvissa näkyvät vauriot. No, ei tullu otettua kuvaa sen enempi valmiista kun lähtökohdastakaan, mutta pala pois, tigillä uus perään ja maalia niskaan.
    Samalla selvis että jouset on eriparia. Toinen on pink jotain pink, eli kai kakkosen vakio. Toinen taas blue ? ?. Eli liekkö ykkösestä?
    [​IMG]
    Jos jollain on mulle pari myydä jommalle kummalle, niin ois kiva.
    Oishan mulla tuossa nelosmaksin keulakin pumppuineen... Pitäs tutkailla mitä muutoksia sen istuttaminen vaatikaan? Lienee ainakin rungon pään heloituksen isommalle iskariputkelle?
    ...mutta sitä tuskin tulee tähän hätään leivottua. On mulle postissa tulossa sno-pron kaasuiskarit tuohon orkkiskeulaan.

    Muutenkin tuntuu, että ykkösen osilla on korjattu kun myös kakkosvari oli lienee myös ykkösestä? tai phazerista? =kapeammalle remmille tarkotettu ja 45* helixillä kun 88R helixi näky olevan 39*.
    Löytyi yks osakasan mukana tullu "kakkosen kakkonen" niin huoltelin sen paikalleen laitettavaksi.


    Oli kai tarkotus tehä tästä semmonen perusvarma polvihollipeli, mutta aika äkkiähän se eskaloitu, putket hakeutu tallin katosta pellin alle ja ketjukotelon palaset lensi isomman jarrulevyn tieltä.
    [​IMG]
    Pikkusen ahasta on jarrun kanssa, mutta eiköhän se sinne.. Eli nelosmaksin jarrulevy ja srx tai sxr jarruhilut muuten. Kiilana risukeulan sopivasti väljistyneestä kiilasta viilattu versio.
    Tämän verran kokoeroa laikoilla.
    [​IMG]

    [​IMG]
    Putket on 1 exciterin PSI:t eli huippukierrokset tarvis pitää 7500 tuntumassa. Ei vielä tarkkaa visiota miten, mutta vetopyörät tulee siis piikkiä pienemmät.
    Voi olla että kytkimeen lisää punttia. Käytettävissä ois tuo orkkis tai sx:n huollettu kytkin. Tai voiskai sen neloskoneen kyljestäki irti paukauttaa.
    Pitää nyt kattoa mitä tuo orkkis sanoo kun saan sen avattua.

    Kuten kuvasta saattaa huomata, niin kaasarit on kans tarkotus päivittää TM:iin. Nuo on tosin risukeula 600:sta eli siis 36mm:t. Kaippa nuilla kuitenki saa tarvittavan määrän soppaa koneeseen..
    Jos lähtis 155PS 55TK suuttimilla koittamaan.
    Pikkusen tarvi putsarikoteloa puukottaa jarrusatulan tienoolta.
    [​IMG]
    Muutenki oli putsarikotelon kanssa perinteiset ongelmat kun se ei alkuun meinannu mahtua paikalleen. Tähän oli näemmä jossain elämän vaiheessa vaihettu ex1 "82M" tankki, joten kakkosen putsarikotelo ei mahtunu paikalleen.
    Kävin sitte lainaamassa sx:stä 88R tankin ja kiinnikeraudan. Rauta oli kuitenkin niin mätä, että päädyin tekemään kokonaan uuden 3mm pellistä.
    [​IMG]

    Samalla kopioin myös sx:stä mallin "torque stopperiin". Jotain tämmöstä...lovettu kumikiekko vielä pultin päähän.
    [​IMG]

    Näyttäs että tuorevoitelun joutuu jättään pois nuiden putkien kanssa. Tulevat vähän turhan iholle säiliön kanssa. Joutu survomalla survomaan, eli ihan kiinni lämpöpellissä.
    [​IMG]
    Toki sitten varasuunitelmana on myös totaltekkiläinen.
    [​IMG]

    Tuosapa nyt alkuun jotain. Kuvia ja värkkäyksiä ois enemmänki kunhan viitin niistä tänne naputella.
    Motti pitäs käyttää auki ja tarkastaa. Kytkin huoltaa. Alusta huoltaa/korjata.
    Matoksi tulee 32harjanen pollen matto. Tässä ostaessa paikallaan olleilla läpivetosilla rattailla aattelin mennä, joten matto kävi vähän puukotettavana sitä varten.
    [​IMG]
    E: Lisätty kuvia ja tekstiä.
     
    Viimeksi muokattu: 24/10/19
  4. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Pelasko sxviperi hyvin? Harvoin näitä enää reiteillä ajelee vastaan:(
     
  5. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    No, periaatteessa.. toissa talvena tuon ostin ihan lopputalvesta. Vetarin laakerisulkeisia ja alustasulkeisia, että pääsin ajeleen. Sen verran pääsi ajamaan, että selvis että vedet ei oikeen pysyny koneessa kierroksilla ja oikea lahje oli aina jäähytinnesteessä.
    Kannentiiviste/kansi oli vian oletuksena, mutta toimenpiteisiin aloin vasta viimevuoden vaihteessa. Tuossahan siis nuo palotilat on vähän eri kokoset, kytkimen puoli löysin ja keskimmäinen ja magneeton puoli tiukempia ja nuo putket tuo vähän lisää lämpöä ym. peliin, niin oli vähän ehkä nakun puolella ollu, varsinki mag puoli.
    Kiiskiseltä tuli uus kansi ja hauckilta supercool kansipahvi tilaukseen.
    Siinä sitte mäntiä tarkastellessa selves, että mag puolen pytyn männästä oli imuhelma kulunu puhki asti helman ohennuksen kohilta, eikä se pyttykään nyt enää ihan priima ollu..ehkäpä sen ylimääräsen veden takia, puuttu pytystä kyllä myös kohdistusholkit.
    Sittenku sain uuden wisecon siihen ooteltua, niin kasausvaiheessa huomasin, että olivat hauckilta laittanu big bore version pahvin, eli liian isot reijät..
    No, ei muutaku reklamoimaan. Ja uus pahvihan luvattiin pistää tulemaan...se kuitenki viipy ja viipy. Tilasin benderiltä vastaavan, mutta ei sitä sieltäkään alkanu kuulumaan. Loppupeleissä selves, että niitä ei kumnallakaan ollu hyllyssä ja oottelivat että cometic? tekee lisää.
    Lopultahan niitä oli sitte kaks ja sain koneen kasaan.
    Toki siinä välillä piti ypvs-luisteja täytehitsata ja muuta mukavaa.
    Itseasiassa jopa liuvut oli joskus ajettu niin loppuun, että liukuja uusiessa liukurunkoihin piti täytehitsata lisää tavaraa.
    Keväthän siinä ehti tulla ja joki sulas, mutta pääsin tonttia sentään kiertämään joitain kymmeniä kilsoja, eikä ainakaan tuntunu enää jäähytinnestettä sylkevän ja pakolämmöt oli aisoissa suutinvaihoksien jäljiltä.
    Rungossa alkaa elämä ja kilsat näkyä..eturungossa niitit väljänä ja takarunko ajettu piikkimatolla puhki telatunnelin katosta.

    Mutta ei mitään isompaa! :D

    Osalistaa vielä viperistä:
    -takajäähy lisätty
    -opticool kansipahvi
    -hauck "husher" =AAEN putket
    -hauck speed sheave ja kytkinkitti
    -hauck muuttuvakulmanen helix
    -wisecot
    -hiilariläpät
    -slp torque stopperi koneelle(päivitän srx:n vastaavaan)
    -koso pakolämpömittari joka pytylle
    -öhlinssit keulassa ja etupukissa
     
    Viimeksi muokattu: 24/10/19
  6. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Itsekin laitoin takajäähyn, vaikka ei mitään viripalikkaa olekaan. Tykkää vissiin tämä kone käydä aika kuumana ihan vakionakin. Paljon kilometrejä mittarissa? Näillä kai ajelee sen 15 tkm - 20 tkm yksillä männillä. En itse vielä ole uhrannut ajatusta mäntäsulkeisiin(vajaa 9 tkm ajettuna).
    Mutta tosi äkkiä jumittelee noita ypvs-luisteja, joka syksy oon ne puhdistanut ja aika huolella nappaa karstaa jo 500 km ajoilla.
     
  7. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Tais olla jonkun 16tonnia. Kympin kohalla lienee wisecot laitettu. Liekkö sillon leiponu kiinni jostain syystä. Keskimmäisessä palotilasa oli jälkiä ylimääräsestä romusta.
    Nuo putket ja muut on ilmeisesti ollu melko uudesta paikallaan. Tuommosta vastaava hauck kuomutarroitusta en o nähny missään ja putkistakin heikosti löytyy infoa. Nykyäänhän hauck myy viperiin myös aaen:ä, mutta ei omalla logollaan. Ja siinä välissä myivät vielä CPR:ä omalla nimellään.
    Veden kierrosta/kiertämättömyydestä lie nuo lämpöongelmat aiheutuu.
    Oli jossain vaiheessa ehkä ajatus kasata srx:n alatiivisteellä ja kansilla tai sitten jollain aftermarket kansilla, mutta ei o tullu vielä sopivia taikka sopivan hintasia vastaan.

    Itekkin olin nuille pa-säätimille "vaan" kausiputsausta tekemässä..vaihoin kyllä myös stefat ja kaikki tiivisteet, niin selves että yks vaijeri ui ihan kohta läpi.
    Ei siihen hätään ollu vaihdokkia, niin hitsasin lisää tavaraa luistin tapin päälle ja viilailin mittaansa.
    Nyt on kyllä hommattuna ruostumatonta "kapillaariputkea" joilla vois holkittaa vaijerin urat.

    No, se siitä. Välillä taas exciteriä. Suksihommia tässä miettiny peltisten tilalle. Ois tuossa F7:n sukset ja viperin orkkissukset.
    Vai oisko nuo sno-proot sitteki jo sopivan vintaget tähän, jotka sx:ssä ostaessa oli.
    Pitäs vaan uudet ohjainraudat niihin muovata.

    Mainos kelkkalehdestä jostain -90 luvun loppupuolelta.:D
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 25/10/19
  8. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Rupesin tuossa purkaileen kytkintä putsausta ja kuntotarkastusta varten. Ensin ihmettelin kun puuttuu lukitus top-ruuvien paikka rullien ja painojen akselilta...Seuraavaksi kattelin, että starttikehällekkin löytyy paikka vaikka excitereissä se tulee vauhtipyörään.. Liikkuvan lautasen liukupalatkin "uutta" mallia. Spiderissä 8BW, eli tämähän olikin uudempaa mallia.
    Jousi GREEN-PINK-GREEN, painot 8DJ 00, rullat 16mm. Totallyamahakahlaus kerto, että risukeulaphazerista tämä taitas olla? Periaatteessa vois sattua lähellekkin tuohon omaan setuppiin kun pitäs niitä kiekkoja saaha hieman alas... mutta. Lisää tutkintaa, tai oikeastaan jo alussa kytkimen kansi tuntu "ihan tavalliselta", eli se olikin 88R Exciter 2 vakio.
    Rupesin tuossa miettimään, että mahtuuko lautaset ees painumaan kasaan tuolla vanhan mallin kannella?
    Ainakin lautasten jäljistä vois päätellä, että ei.. :D
    Taitaa siis olla kuitenkin, että pistän tuon sx:n huolletun kytkimen paikalleen. Tässä kytkimessä oli tuo liikkuvan lautasen puslakin niin väljä, että joutu jo epäileen sen olemassaoloa. Jospa tekis tästä viperiin kytkimen tai jotain kun siinä on spideri aika kyseenalasessa kunnossa.

    Exciteriä ropattu viikolla sen verran, että takarungon päätypellin oijoin..ja vähän hitsasinki räystään alla tallessa olleesta EX I rungosta. Alumiinilatasta tein vielä "vahvikkeet" takalärpäkkeen molemmin puolin.
    [​IMG]
    Tankin kiinnikkeen niittasin runkoon ja asemoin tankin paikalleen. Pensalinjoja aloin uusimaan kun vanhat raksahteli poikki. Letkukaupoilla tarttis kävästä..
    [​IMG]

    Alustaehokkaan raahasin myös talliin vauriotarkastukseen:
    -etupukin linkun ala-akseli banaanilla
    -etupukissa murtumia
    -takapukissa murtumia
    -takapukin linkussa murtumia
    -takaiskarin kiinnike korjattu papupyssyllä tai kalapuikolla
    -runkoon tulevan pikkupyöräakselin toinen laakeripinta kulunu entiseksi...sama vika myös toisessa varastosta löytyvässä.
    -etuiskari ihan paska(kuin myös vaikutti olevan kaikki muut nurkista löytyvät) yks etupukin öhlinssi ois, mutta sekin vaatis vähän hellyyttä.
    Takapukkiin ois tarjolla bilsteiniä tai foxia. Orkkiksiakin on muutama, mutta nehän on luultavasti rikki.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Käyn tänään tai huomenna vilkaseen yhtä alustaa, katotaan saako siitä helpotusta vai alanko parsiin tuosta olemassa olevasta ja kehittelen jonku toimivan iskarin.

    Lisäilen kuvia todisteeksi touhuiluista jossain vaiheessa.
     
    Viimeksi muokattu: 10/11/19
    Hankisääski tykkää tästä.
  9. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    No ei tarttunu alustaa matkaan. Oli ihan mielenkiintonen kumminkin.. Tolppamaksin alusta ympäri ajetusta vmaksista, joka oli 98% varmuudella ollut tämä kampe.
    [​IMG]
    Oli etupukki tehty uudemman pro-actionin tyyliin ja pienellä WP:llä varustettu. Takapukki oli ilmeisesti vakio ja vakio kyb/kayaba? Ois siinä kuitenkin ollu sen verran hommaa, että jäi myyjälle. Sillä oli osina tuo torissa myynnissä. Runko ja kuomut oli sen verran selvät, että oli menny jo vissiin roskiin.
    Noo, ei siinä muutaku kiihottajan alustan kimppuun sitte..Tässä suurinpiirtein haavat kaivettu auki.
    [​IMG]
    Etupukin linkun akseli oikes pienellä voimankäytöllä.
    [​IMG]
    Alustan keskiakseliin hitsasin täytettä, vedin kerrasta nauhahiomakoneella "mittaan" ja loctiten 648:lla laakkerit kiinni. Ois joutunu pätkimään, että mahtuu minun hurjaan sorviin, niin menköön sitten noin. Jos joskus tekis kokonaan uuden akselin.
    Samalla vaihtelin myös kaikki muut telapyörien laakerit uusiin.

    Suksetkin sain työn alle. Olikin semmonen muistikuva, mitä 100m pääsin sx:llä ajamaan, ettei ollu ihan hirveän agressiivisesti ohjaavat nuo sukset..
    [​IMG]

    No tässä kaikki hitsattuna. Oli tuossa bilsteinin iskarissa niin hillitön "ylä"silmukka, että oli raapinut joustoissa tuon etupukin alaosan 99% puhki, niin sai sitäkin melko lailla vahvistaa.
    Bilsteinistä purin jousen pois ja tuntu vielä kaasut olevan tallessa ja muutenkin pumppu hengissä, niin hitsasin siihen pienemmän kiinnityssilmukan ja pistin kasaan...jos vaikka tuota koittas ekaksi takapukkiin.
    Takapukin iskarin kannake oli saanu niin siipeensä, että ois ollu melkeen viisain tehä uus, mutta tuli nyt tuommonen jollain lailla vanhasta vahvistettu versio..
    Rasvanipan paikkoja lisäilin kans minne keksin. Seuraavaksihan nuihin pitäs vähän maalia roiskia päälle ja alkaa kaivamaan nylonitangosta repullinen puslia, kun tietenkin kaikki alustan jäljellä olevat oli kuivat ja väljät.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Naamakirjan historiikkiraaseri-ryhmästä löysin samaa paria olevat etujousetkin. Nämä on nyt Exciter ykkösestä ja maalitäpälä näissä keltanen. Taitas olla hieman paksumpi lanka kuin sinitäpläsessä. Tuo pink-täplänen taas tuntuu olevan alusta hieman muita pehmeämpi.
    [​IMG]
    Iskareiksi tuli nyt ilmeisesti kimpex/sno-pro tarvikekaasut. Nämä löyty NOS-osana kans naamakirjan kautta. Kun tulivat niin paljastui, että ovat hieman eri paria, mutta kyllä ne paikalleen meni..
    Tuli mulle kyllä nyt nuitten jousien mukana, exciter 1 iskarit myös, jotka on alkuperäset kaasut. Jos niistä vaikka joku seppä tekis joskus huollettavat. Tässä paikallaan oli 88R stanssatut kaasuttomat öljyiskarit.
    [​IMG]
     
    hanski-58 ja Jani Sipola tykkäävät tästä.
  10. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Vähän heikosti joutanu tallilla pyörimään, mutta pikkuhiljaa on räikkää jo käännetty kiinni päin.
    Bensalinjat ois aikalailla vedetty. Vetarit ja ketjukotelo sisuskaluineen paikallaan.
    Alustaa tässä koittanu niputella kasaan.
    Takapukin kanssa tuli tenkkapoo kun ymmärtääkseni ja kuvia katellessa pitäs iskarin tukitankojen kiinnittyä tuohon takapukin keskellä olevan etummaisennputken läpi ja taaempaan tulla rajotinremmi?
    Tässä tuo etummainen putki on kuitenki umpitankoa ja ilmeisesti tangot oli paikallaan tuossa rajotinremmin putkessa??
    Arvelin nyt tehä vaikka sitte kierteet tuon umpitangon päihin, johon pulttaan iskarin tangot kiinni.
    [​IMG]

    Etupukkia kans läjäilin. Ala-akselille piti tehä holikit liukurunkoihin ja sisäakselin päätyihin lisäsin muovihelat.
    Sorvi täydessä työmitassa..
    [​IMG]
    Yläakseli ei sentään mahtunukkaa. Piti turvautua taas nauhasantaajaan.
     
  11. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    "joulupaussin" jälkeen ilta tallilla. Alustaan sorvasin vielä muutaman puslan ja pukkasin paikalleen. Orkkisiskari sinne etupukkiin jäi paikalleen kun pitäs saaha tuo kelkka jo välissä pois tallia täyttämästä.
    [​IMG]
    Kirivarat meinas loppua maton kanssa kun on nuo piikkiä pienemmät pyörät. Ajossa näkee sitte pomppiiko vai joutuuko keksimään jotaki..

    Vähän parempi penkki tuohon tuli vaihtokaupoissa. Suoritin myös vähän tuommosta pientä huomaamatonta ranuointia astimien jäykistämiseksi.
    [​IMG]
     
  12. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Uuden akkunan leikkelin muovista ja kasalin yläohjaamoa sun muuta, konekkin jo hollillaan....sehän alkaa näyttää jo kiihottajalta!
    [​IMG]

    Jääkiekkoliiton hyväksymää petikumia hukassa olevien tilalle..
    [​IMG]

    Koneen linjaus. Tähän tuli nyt siis kunnostettu sx kytkin sx sisuskaluilla.
    [​IMG]

    Piti ihan napsia liittimet kiinni, puola paikoilleen ja koittaa tuleeko kipinää. Tämähän tuli mulle lihalaatikoissa valmiiksi purettuna, niin ei ollu siitäkään ihan täyttä varmuutta....ja kipinähän tuli.
    Virittelin siinä sitte putket ja kaasaritkin paikoilleen ja koitin ihan pensan kanssa. Hyvin tuntu räplättävän.
    Vähän yritti savuta kun on ollu "varastorasvat" moottorissa. :D


    Muutamia huomioita "to-do" listan jatkeeksi..
    -toisesta pytystä pakopuolen kierre sökö
    -kaasareista tors-häsäkkää putsarikotelon tieltä poistaessa katosi näemmä myös tyhjäkäynnin säätö
    -ketjukotelon kansi ilmeisesti halki (tippasee jostain)
    -se jarrusatula on edelleen HEL vetin liian lähellä konetta/vesipumppua
    -12vdc sähköä keksiä jostain lämpömittarille ja pakolämpömittarille
    -Putsarikoteloon seinän rakennus jarrusatulan tieltä poistuneen tilalle
    -tuolle tankinpäällysmuoville joku patenttikiinitys tai varastosta valmiiksi teurastettu tilalle, ettei tarvi joka suutinjumppaan koko yläohjaamoa purkaa tieltä että saa putsarikopan purettua
    -ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä... Näköjään kakkoskiihottajan kuomu ei mahu kiinni nuo ykköskiihottajan psi:t paikallaan.:eek::oops:
    Eli ostetaan kakosen kuomu teurastettavaksi oulun alueelta.. ehkä ykkösenki kävis.
    Tietenkihän se ois tuo totaltekkikin... Mutta twinien äänimaailman jälkeen on vähän hankala niistä luopua.
     
  13. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    No nyt on "ajettu"....löin romut kasaan ja raahasin kelkan pihalle.
    Narusta käyntiin..savutti ja kävi aika rikkaan kuulosesti.
    Aattelin että käväsen tallin ajamassa ympäri, mutta eihän se onnistunu kun ekaan mutkaan löysäyksen jälkeen ei enää jaksanu kierrokset nousta kytkennälle asti kun rötäs niin helevetisti.
    Eikä siihen tuntunu mikään enää auttavan. Autolla piti hinata takasi ja kerran tyhjäkäynniltä "yllättämällä" sain sen verran kierroksille että melkeen jo pääsin talliin asti. Jospa koittas vähän pienempiä tyhjäreitä/ neuloja puottaa...
    [​IMG]

    Pakolämpönippoja arvelin ottaa vähän lähemmäs aiemmista reijistä. Uudet on nyt n.15cm männän helmasta.
    [​IMG]

    Tuohon tankinpäällysmuoviin tein nyt tuomosen virityksen. Eli lippa sahattu irti ja alumiinilatasta tuet/kiinnikkeet tankin puolelle johon tuon lipan saa sitte kiinni (operaatioon ei käytetty ehjiä orkkismuoveja). Pultit melkeen vielä vaihtaa tummiin.
    [​IMG]

    Tuossa ekassa kuvassa kaasareittenräpläysasennossa eli lippa irti.
     
  14. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Komento takasi... aloin putsarikoppaa löysäileen että alan kaasareita mulkkaan laihemmalle, niin hoksasin että oliki puolan kiinnitysruuvi sormihollissa ja ei saanu siis kunnolla maita, ainakaan tärinässä.
    Romut taas kartanolle ja testaamaan. Sain muutaman kilsan ajettuaki ja sen verran käyteltyä, että sain jäähytysjärjestelmän ilmattua. Paksulla se on vieläkin tyhjäkäynniltä ylöspäin. Pakolämpömittarin ja nesteenlämpömittarin asemoin paikolleen ja hattuvakiolla arvoin jonkulaisen reguloidun puoliaaltotasurin niille sähköä syöttämään.
    [​IMG]

    Toinen anturi taitaa mennä oikoseen välillä kun näyttää 100-600 lukemia vuorotellen. Koitin säätää hieman anturin nokkaa, saa nähä oliko vaikutusta vai vaihattaako anturin... Toinen näytteli tyhjäkäynnin seudussa 180asteen tuntumaan. Kierroksillapa ei paljo päässy testaan.
    Otin kaasarit kouraan ja laskin neuloja pykälällä ja otin vielä toisen shimminki pois lukitusrenkaan alta.
    Nyt PS:155 TK:52.5, neula ylimmässä lovessa ja yks shimmi. Seosruuvit 1,5auki.
    En kerenny vielä testaan miltä se alkaa vaikuttaan. Voihan se olla että tarvii vielä puottaa suutinkokojakin.

    Ainiin. Kuomunki kävin ostaan.
    [​IMG]
     
    turboapc tykkää tästä.
  15. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Noniin. Kymmenkunta kilometriä taas testiä alla uusilla säädöillä. Tyhjäkäynnin lämmöt nous vähän yli 200 lukemiin, kytkennän seudussa pitäessä~250 ja ajellessa 300-400+ seudussa. Toinen puoli välillä vilautti yli 500 lukematki, mutta siinä toimii tuo anturi edelleen hieman epävarmasti. Ei nouse vielä ihan puhtaasti kierroksille ja huippukiekat jää 7000 pintaan, mutta parani kyllä aiemmasta huomattavasti. Testausta hieman häirittee tuo olemassa olevan lumitilanne ja se, että pisin käytettävissä oleva suora on noin sata metriä jarrutusmatkoineen..
    En hoksannu pukilla koittaa mitä se ois siinä kiertäny. Ei ehkä uskalla alkaa vielä muuttaan suuntaan, eikä toiseen ennenku pääsee kunnolla testaamaan ja saa tuon toisen anturin varmatoimiseksi.
    [​IMG] [​IMG]

    Tuon kuomun mukana tulleen raadon palastelin äkkiä piiloon. Tuohan on siis tuolta "esittele kelkkasi" puolelta tuttu antteron triple exciter, jota oli yritetty kelluttaa ilmeisesti heikohkolla menestyksellä. Purin kaikki käyttökelposet talteen ja loppu pääsi kaltaistensa joukkoon..
    [​IMG]

    Uskomatonta, mutta totta. Sain taas etujouset eri paria, eli toinen sinisellä täplällä, tasasella kierteellä ja hieman paksummalla langalla. Toinen pinkillä täplällä, ohuempi lanka ja vissiin vähän progressiivinen....mutta nytpähän on parit niille tästä varsinaisesta rojektista alunperin puretuille. Iskarit oli öljyiskarit 1/2" vääntiö pohjakorkilla.
    [​IMG]

    Etupukissa oli öhläri ilman linkkusysteemejä. Oli ihmeen lyhyen näkönen iskultaan, mutta kun mänttiremmin löysäs, niin sehän ampas etupukki 90 asteen kulmaan. :D
    Melko varmasti takapukin öhläri?? Tuolla numerolla ei löydy oikeen mitään. Onko jollain vanhaa kataloogia tai tietoa?
    [​IMG] [​IMG]

    Lisää hyviä löytöjä oli ylävetari/variakseli. Siinä on boorit jyrsitty pitkäksi ja pitäs näinollen imasta risukeula/uudempien jammujen kakkonen. Täyttä varmuutta ei o vielä linjausvaroista kun se on tosiaan triplekoneen kanssa ollu käytössä.
     
  16. Rajala

    Rajala Retro

    Kyllä tuo on takapukista. Numerot ei näy mutta samanlainen oli mullakin takapukissa.
     

    Lisätyt liitteet:

  17. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Tulipahan hieno..:rolleyes:
    [​IMG]

    Sikaflexit ja ämpärimuovit tuli raaputeltua pois ja vähän rälläkällä pöläytin putkelle tilaa. Eihän se kovin kaunis o. Pitää tuohon jonkulainen kuuppa lienee tehä jos joskus vielä tulee lunta pölistä asti. Ei oikeen kunnolla istukkaan kun paikollaan olleet saranat oi hieman kieroon korjaushitsattu ja en nuita orkkissaranoita hennonnu tuohon käyttöön ottaa.
    Voihan se olla että jossain välissä pistän vaan sen totaltekin orkkiskuomulla..

    Lumetkin viime kerrasta väheni entisestään, niin ei o päässy testaan/säätään olenkaan. Temppuilevan puolen pakolämpönaturin vaihtelin uuteen tulevaisuuden testejä silmällä pitäen.

    Nyt tuo ois kuitenki sen verran läjässä, että taidan ens viikolla ottaa vaihteeksi viperin talliin.
    Pitäs siihen vaihtaa srx:n torquestopperi ja taittopyörät ja akseli vaihtaa.
    Starttiki pitäs ottaa irti ja tutkia miksei jaksa pysyä bendixi tarttikehällä.
    Suuttimetki ois vaihtolistalla ja pitäs pähkäillä alanko säätän siitä nuo kaasarit "alipaineistettuna" vai iman..
     
  18. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    [​IMG]
    Noniin...sitähän pääs vähän testaamaan.
    Pakkasta -15. Tyhjäkäynnin lämmöt nous entisestään.
    Pakolämpölukema oli nyt rauhottunu myös tuossa mag puolen pytyssä johon anturin vaihoin.....mutta mutta, oli melkeen 100astetta enempi tyhjäkäynnilä ku kytkimen puoli.
    Täyskaasuvetojaki pääsin muutaman kiskaseen. Kiekkoja ei ollu vieläkään muistaakseni juurikaan 7000 enempää.
    Mutta yllätykseksi tuntu menevän laihalle täyskaasullaki. Kylmempi puoli oli pitkälle viiensaan lukemissa ja kuumempi tais näyttää yli kuudensaan lukematki.
    Testasin vielä ajaa samanlaisen vedon puoliryyppy päällä, niin lämmöt pysy viidensaan tuntumassa tai alle.

    Pitänee ottaa nuita neuloja vähän takasi päin ja pääsuuttimia pykälä suurentaa.
    Tuo lämpöero putkien välillä kyllä ihmetyttää.. imuvuotoja koitin käydessä metästellä, mutta ei löytyny.
    Pitänee kattoa ainaki kaasareista bensapinnat ja hieroa synkkaa paremmaksi.
    Nuihin puuttuviin kiekkoihin liittyen muistin, että mulla onkin tuossa kytkimessä paikallaan st-exciterin jousi, eikä sx:n jousi. Pitänee koittaa eka mitä se sanos sillä sx jousella.

    Mutta nyt oli viperin vuoro tulla välillä talliin. Kävin silläki kerran avaamassa tuossa testisuoralla ja ketjukotelosta ja varista rupes kuuluun kummia.
    Variakselin mutteri ja laakerin top-ruuvit löysällä, niin oli akseli lähtä karkaamaan.
    Ei onneksi vielä ehtiny booreilta paeta..
    Pakko sanoa, että vaikka se twinien räplätys kivalta kuulostaa, niin triplaputket ne vasta kuulostaaki.:)
    [​IMG]
     
  19. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    No sehän vähän lipsahti ranuoinnin puolelle.. sattu hyllyssä olemaan 6" snoproon palikat ja minimx tanko, niin pitihän ne taikinoida paikalleen kera risukeulan tangonpehmikkeen.
    4-5 tuumaaki ois lie piisannu, mutta tuo sattu oleen hyllyssä. Lsämittareille pitäs vielä joku teline rakennella.
    [​IMG]

    [​IMG]


    Kelit on ollu niin masentavan kamalat, että ei o päässy paljo testaan ja tuo viperikin oli välillä työn alla.
    Nyt kuitenki joki jääty ja sato lunta muutaman sentin niin pääs ajamaan.
    Vaihtelin sen sx exciterin orkkis kytkinjousen, bensapinnat kattelin ja luisteja synkkasin paremmaksi.
    Ei silti kierrä yli 7000 ja täyskasulla pakolämpöjä mittareitten mukaan turhan paljon.
    Otin taas pelit levälleen ja 160 pääsuuttimet 155 tilalle. Huoni vaan ja pätkiminen yläpäässä paheni.
    Koitin uudet tulpat ja toisen puolan/johdot/hatut. Eipä helpottanu, parani vähän.
    Koitin vielä reilusti hoikempia pääsuuttimia eli 152,5. Niillä taas vähän parani menohalu, mutta pätkii ja pakolämpömittarit helottaa punasella entistä herkemmin.
    Alan seuraavaksi epäillä staattorin korkeitten kierrosten käämiä...se on ennenki vaivannu näitä minulle valmiiksi purettuna tulleita excitereitä..
    Pitäs kaivella vaan nuo käämien tehasarvot ja mittailla/vertailla vähän muihin ehjiin ja rikkinäisiin nurkista löytyviin.
    Jos käämiki vaikuttaa vielä ehjältä niin kai se on koitettava vielä jotain sinkkuputkeaki jos ei ehi juhannus tulla ennen sitä.
     
  20. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Ehti se juhannus tulla.
    Nippanappa viime vuonna herättelin tämän kinoksesta, pois lumen aurauksen haitolta ja kävin muutaman mutkan ajamassa. Ei ollu pätkimiset itekseen korjaantunu.
    Kai se pitää vielä tuo sinkkuputki koittaa ja ehkä vm kaasaritki.
    Käämien arvot oli muistaakseni ihan speksissä, mutta löiskö lie sitte läpi kierroksilla.
    No, katotaanpa mitä saa näillä lumilla aikaan. Kakspyöräsiä projekteja on sen verran tallissa levällään, että voi olla ettei kelkkaa sinne tälle talvea saa mahtumaan.
    Tässähän on se staattorin vaihto vähän isompi rojekti kun jarrusatula on eessä, niin ettei vesipumppua saa purettua tieltä pois ja tais olla, että ketjukotelon käytättää pois että jarrusatulan saa irti....niin helpoin on nostaa kone syliin.
    Voishan sen senki samalla avata ja tarkastaa sitten.
     

Suosittele tätä sivua