Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Iso kone mahtaa upota vielä. Ainakin oli vetisiä paikkoja vähän joka suunnalla..
     
    F3 tykkää tästä.
  2. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Ja sit ajo on hidastakin, kun tarvii etulevyn kaa tehä paljon töitä, että saa teräspatin rikki.
     
  3. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Höylärin tamppari on just passeli, ehkä tieten puskuhommiin sais olla enempi tehoa. Sen mitä eilen katoin parilla kerralla vastaan tullessa, niin lana oli aivan tyhjä lumesta. Eli ei tuosta kovasta patista irtoa tasoittavaa, kuin raskaalla kalustolla.
    Ja kuten jo todettukin, liikennettä on ihan jumalattoman paljon. 16 autokuntaa laskin Paljakassa, viisi taisi olla Puolangalla ja muutamat Ukkohallassa. Siihen kun laskee paikalliset, mökeillä majoittujat ja eri aikaan ajajat, niin epäilen tuollakin ympyrällä olleen toistasataa kelkkaa eilen.
     
  4. Ole

    Ole Well-Known Member

    Kyllä nyt on varmasti haastavaa saada patteja tasaiseksi keveällä kalustolla. Ja ei tosiaan raskaammalla kalustolla onnistu kun nämä talvet menny tälläiseksi ettei routaa ole ja keli sahaa nollan kahta puolta... Suopätkiä on kuitenkin paljon.
     
  5. JoGo

    JoGo Well-Known Member

    Eilen tuli ajeltua Paltamo-Paljakka. Aamusta ainakin meidän p-savon reitteihin verrattuna mahtavaa baanaa. Hyvin sai suurinta salllittua laskea menemään alkupätkän.. Lähempänä Paljakkaaa alkoi tietty olla liikennettä ja hikipattia, mutta tullaan kyllä toistekin. Voittaa nämä meidän urat 100-0 ! Olosuhteisiin nähden hyvä talvi tuloillaan
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  6. verris

    verris Adventure ACE | Xtrim 800 | Xtrim 900 | RMK800

    Eilen käytiin ajamassa Puolanka-Joukokylä-Puolanka lenkki vastapäivään kierettynä. Yhtään kelkkaa ei vastaan tullut. Yhden jäljet oli aamusta kulkeneet samaista reittiä. Rauhassa sai ajella.
     
  7. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Kyllä ois Hyryn latukoneella saanut reitin tasaiseksi, jos halua ois ollut.
    Nyt oli siis ajettu tänään aamulla, mutta ei oikein jälki ollut juuri mistään kotoisin.

    Kun ei jaksais aina olla se, joka valittaa, mutta kun on ite joskus ajanut ja tietää, mitä tehä, ni turhauttaa hiukan.

    Jäätynyt iso patti vaatii oikeestaan aina etulevyn käyttöä, oli perässä sitten lana tai jyrsin.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  8. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Missä kunnossa mahtaa olla Paljakan freeride alue? Lunta taitaa olla, mutta joko ajettu tasaiseksi jokapaikasta?
     
  9. Polman

    Polman Lynx Rave RE 850 2024

    Muutama viikko sitten käytiin. Joka paikka koluttu läpi. En suosittele...
     
  10. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Näin vähän arvelinkin.
     
  11. korzzu

    korzzu Member

    :D
    Minäkin käväsin ajamassa osittain tuon pätkän lauantaina. Pudasjärventien kohilta hyppäsin reitille ja ajoin kohti joukokylää.
    Oli tosiaan uran mentävää kohtaa, vähän välistä koitin itekki levennellä mutta ei enää pilkkopimeessä innostanu leventää reittiä. Ei oo revissä mikään paras lanppu kun heiluu ylösalas :D Muutama ilkeä kohtahan siinä oli, mutta ei tuonne uskaltasi vielä ehkä tampparilla mennäkään.
     
    F3 tykkää tästä.
  12. kemis72

    kemis72 Well-Known Member

    Missä kunnossahan reitit puolanka-paljakka-paltamo akselilla viimepäivien kelien jälkeenliekkö lanattu/lanataanko ennen vkonloppua?la ois tarkotus tulla ajeleen.
     
  13. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Mahtaa olla melkoista jäärallia... Lunta varmaankin riittää, mutta kovaa se varmasti on.
    Siitähän se pehmenee, kun tarpeeeksi ajetaan. Ajajia varmaan taas riittää.
     
  14. Anke

    Anke Active Member

    Kivesvaaran lenkki oli loppiaiseina sellaista kuraa, että oksat pois... 1 kelkan jäinenränni kunnon patilla, mut joku varmasti tykkää... :D
     
  15. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Tervehdys arvon kanssakelkkailijat!
    Tässä nurmikkoa katsellessa tuli mieleen, että paljakan alueella on ollut tänä vuonna suhteellisen paljon kelkkailijoita. Eikä ihme, luntahan riittää vaikka muuten kelit on mitä on. Varmasti alueelle on tullut uusiakin kävijöitä vanhojen lisäksi. Siksipä ajattelin kirjoittaa muutaman neuvon niille, jotka eivät vielä ole kaikkea hoksanneet.

    1. Siitä parkkipaikan nurkalta lähtee kelkkareitti. Se toinen juttu siinä aidan takana on vaunualue, ei kelkkareitti. Sen tunnistaa siitä, että siinä on renkailla seisovia styroksikoppeja. Siellä viettää ansaittua vapaa-aikaansa ihmisiä vauvasta vaariin. Onhan se lyhyempi matka sinne freeride-alueelle sen vaunualueen läpi, mutta siellä leikkii pieniä lapsia, jotka eivät välttämättä arvosta sen ärämkoon uutta tarrasarjaa ja mökäpönttöä. Että sovitaanko nyt sillain, että kierretään siitä ihan oikeasta paikasta eikä kaasu pohjassa vaunualueen läpi?
    2. Se kumpu siinä rinneravintolan ja parkkipaikan välissä on silta. Ei hyppyri. Siellä kummun takana voi olla vaikka pirkko-petteri ja paavo-anneli leikkimässä eivätkä osaa aavistaa, että kohta siitä yli lentää telahirviö. Ehkä jopa päälle tippuen.

    Tokihan minä ymmärrän, ettei siellä metsässä kulkevalla reitillä kukaan ole näkemässä, kuinka kovia kuskeja me ollaan, mutta ei silti esitellä taitoja sellaisilla paikoilla missä voi vahinkokin käydä. Varsinkin jos siihen kelkan kylkeen on teipattu numerolappuja, niin luulisi sitä olevan sen verran järkeä päässä että osaa käyttäytyä ihmisiksi yleisillä paikoilla.
    Onneksi 90% tietää jo nämä perusasiat, mutta tuntuu tähän joukkoon sopivan oman elämänsä hibberttejä ja burantteja joiden pitää päästä ajamaan viistorinnettä vaunualueelle.
    Että hyvää talven jatkoa vaan :D
     
    Yamahisti-Skidoisti, Tenne, -P- ja 10 muut tykkäävät tästä.
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Minä kokeilin viikko siten paluumatkalla Paljakan suunnilta, leppikoskelta ekaan tienylitykseen ja palasin tietä pitkin takaisin kun ei yksinään yksinkertaisesti uskaltanut lähteä ajamaan, jälki oli jonkun 36-38" keulilla olevien kelkkojen jälki ja menty kärsä perseessä joho en oikein 42 panssarivaunu istunut ja sulia riitti jo ekalla kilometrillä :D. Mulla kyllä yleensä riittää kaikenlaista seikkailuintoa mutta raja sen on vedettävä siihenkin.
    Näkyy pystyvän seurailla lanaakin missä menee, toivottavasti auttaisi siihen että annetaan baanan kovoa... https://v3.kiho.fi/public/mymap?map=953791&t=59245895-e1c6-41d9-acd3-abd3d92a393e :)
     
  17. karra

    karra Well-Known Member

    Kyllä se Leppikoski-Kongasmäki-Väyrylä- pätkä on poljettu yllättävänkin leveäksi suurimmalta osin, mutta soisi tampparin ajavan jo tuonkin pätkän, koska on meinaan kunnon jäistä pattia koko matka. Pari pahaa sulaa ojaa on matkalla ja hetken nekin oli jo jäässä, mutta taas oli sulaneet. Tiiä sitten uskaltaako ne vieläkään soille koneen kans...
     
  18. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Olisiko porukalla heittää majoitus vinkkejä paljakan seudulta?:D
     
  19. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

  20. M.illikainen

    M.illikainen Member

    Ensi viikolla olisi tarkoitus tulla ukkohallaan 5pv kelkkailemaan. Onko suositella hyviä reittejä, johon kannattaa lähtee suuntaamaan? Missä kunnossa järvien jäät on?
     

Suosittele tätä sivua