YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Ei ollu mitää arveluttavia paikkoja, jängillä kandee mennä reittiä myöten.
    Ei tultu kangosjärven kautta vaan jos saavutaan pohjoisesta kuusikonmaan autiotuvalle niin valitaan oikeanpuoleinen reitti joka menee siis kohti jokijärveä.
     
  2. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  3. tuoppi

    tuoppi Member

    Dudiin, tulipa käytyä eilen tuossa autiotuvalla kääntymässä, sopiva satkun lenkki tuli siitä näin kauden alkuun. Mukavan vaihtelevaa reittiä. Piti lähteä kiertämään lenkki vastapäivään äkäsjärven kautta mutta jotenkin se luonto veti myötäseen ja olinkin ensin tuolla jokijärven suunnalla o_O:D no ei siinä mittään, oli puhelin rintataskussa "kylmällä puolen" niin, niin sehän jääty ja sippasi eikä oikein nähnyt että missä on, väkissäkun näytyi olevan vähän huonosti merkintöjä, ja osa varissut pois. Vastaan tuli 1 kelkkailija ja 2 valjakko retkuetta, nuita saa tuolla kyllä varoa ! Eka tuli mutkan takaa yllättäen, onneksi sain pysäytettyä, toisella oli sentään etumies kelkan kanssa varoittamassa tulevasta, pisteet jälkimmäiselle.
     
  4. olsberg

    olsberg Well-Known Member


    Onko ylläoleva ohje vielä voimassa?
     
  5. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Käsittääkseni muita ohjeita ei ole ollut. Www.kelkkareitit.fi pitäisi suurin osa nuista olla.
     
  6. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    mites Ylläksellä reittiä lanataan yleensä, maanantaisin vai onko jotain säännöllisyyttä? sunnuntaina alkaisi kolmen päivän vapaa, jos saisi kelkan ajettua kärryyn ja pohjoista kohti martan kans, jos siellä olisi ajokelit ja mikäli vapaat menee kuten on suunnitellut. kotopuolessa ei lunta ole minkään vertaa, alakaa mennä hermot kohta. :mad: vaikka minun tuurilla ne on pattia kaikki kuitenkin jos sinne asti pääseepi.. :(
     
  7. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Ylläksen lähireitit pitäisi hoitaa 2 kertaa/viikko. Muut reitit kerta viikko. Tuo ei kylläkään pidä paikkansa. Varsinkaan lähireittien osalta. Ovat kyllä välillä (melkein koko ajan) aivan ajokelvottomia. Lähireitit hoidettu viimeksi 2.1 ja seuraava hoito ensi yönä. Tuohon tulee kyllä jo melkeistään viikko väliä. Tuo lanauksia hoitavan tahon itse antama selvitys hoitokertoista on varsinaista peetä:D. Hiukka kusetuksen makua. Kannattaa varautua kunnon patikkaan. Ite just sieltä parin viikon reissulta kotiutuneena.
     
  8. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    eli tulee vastaan sitte taas hyppelyä ja martta tykkää. ei kiva. ei silti en tykkää minäkään. se on sitten mentävä kauemmaksi keskustasta reippaasti. kittilä/muonio/kolari-akselilla. vai lähtiskö sittenkin johonkin ranualle taikka kainuuseen... hyppyyttää net sielläkin kuitenkin. o_O
     
  9. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Joo, kokeiltiin pari kertaa rouvan kanssa kaks päällä. Ihan toivotonta niissä patikoissa. Piti tulla pois. Turhaa rikkoa kalustoa ja rouvan hermoja;)
     
  10. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Osta rouvalle oma kelkka niin alkaa tykkäämään ja muuttuu kelkkailu yhteiseksi ja hauskaksi harrastukseksi, josta voi tehdä vaikka kuntoilulajin patikkoa paukuttaessa. Ei tarvitse tehdä jalkakyykky salilla.
     
  11. Tapani Tulisalmi

    Tapani Tulisalmi Well-Known Member

    Juu, kyllä rouva ajaa ihan omallakin ja kelkkailu kyllä perheen yhteinen harrastus. Tuolla salilla käydään riittävästi, että kunto kyllä ihan jiirissä! Välillä vaan mukava ajella kaks päällä. :D
     
    Matias Mellankuru tykkää tästä.
  12. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Huippukuntoista, siis aivan priimaa reittiä Kolarissa. Kuva Kurtakosta matkalla Ylläkseltä Luosujärven kautta Vaattojärvelle. Tytärtä opastamassa uuden harrastuksen pariin. Näytti tykkäävän.
     

    Lisätyt liitteet:

    AarneP ja bavo tykkäävät tästä.
  13. Arto Miettinen

    Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

    Ylläksen safari yritykset käyttää lähes pelkästään reittejä Äkäslompolosta-Ylläsjärveä kohti/ lenkki Sport Resort Ylläs-Aurinkotupa-Eelinkauppa-SRY /Eelin kauppa- Lainion lumilinna.
    Turisteista suurin osa sahaa Ylläs-Levi väliä ja noita samoja reittejä kuin safarit.
    Kaikki muut reitit on yleensä ihan huippu kunnossa 80/20
     
  14. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Ensimmäistä kertaa Ylläksellä, tai täällä päinkään ja viikko olis tarkoitus täällä ajella.
    Olisko mitään ideoita/suosituksia mihin suuntaa tästä kannattais lähteä ajelemaan päiväreissuja. Noin 150km lenkkejä jos alkuun suunnittelisi.
    Mahdollisimman hyväkuntoisia reittejä tietenkin.
    Missä täällä on "pakko" käydä ja mitä nähdä?

    Yksin kun olen liikenteessä, niin jos ajoseuraa löytyy niin yyveetä tulemaan.
     
  15. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    ajoin tänään levi-kittilä-ylläsjärvi-äkäslompolo-kolari.
    Ylläs-levi väli on moottoritietä ja jos tykkäät että se on ”mahollisimman hyvä kuntosta”. Se on 60km suunta ja jos olis kiire niin sitä reittiä pääsis kolmeen varttiin siivun.

    kolariin mukavaa ns. luomu pattia ja vähän pehmeempää. Mielestäni hyvää reitiksi. Senhän voi sitten tulla ylläsjärvelle menevää reittiä takasi päin.

    sitten viikolla kävin leviltä muoniossa ja ainakin se reitti oli lanattu nopeeksi ja tasaseksi.
     
    Tapani Tulisalmi tykkää tästä.
  16. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Kiitoksia! Pitänee sitten aamusta lähtä käymään Levillä, jos siellä kerran on "Levibaanaa" tarjolla.
     
  17. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    Jos lähellä yllästä pysyy niin itselle mukavimmat pätkät on kolari ja siitä jatkaa vaikka pajalaan ja Jokijärven reitti on myös mahtava. Tottakai kannattaa käydä mutka Muoniossa ja levillä kun siellä olet
     
  18. kelekku

    kelekku Sidewinder X-TX 137 SE -18

    Kiitoksia. Nuo Kolari/Pajala ja Muonio pitää kyllä käydä katsomassa. Mikä tuo Jokijärven reitti on? Yritin kelkkareittikartasta tutkia, mutta en keksinyt.
     
  19. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Katso kuva. Luoteeseen Ylläkseltä löytyy Jokijärven reitti.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Arto Miettinen

    Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

    Kolari-Pajala on aiemmat vuodet ollut hirveässä kunnossa.
    Jerisjärveltä kansallispuiston länsirajaa Hettaan menevä kelkkaura on oma suosikki täällä päin. Sitä ei lanata ollenkaan, mutta käyttö on niin vähäistä ettei patteja ole juuri ollenkaan.
     

Suosittele tätä sivua