SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

  1. minägur

    minägur Well-Known Member

    Alkaa varmaan Sallan ympäristössä olemaan hyvin lunta?
     
  2. mPi

    mPi Axys Assault 800 -17 144

    On hyvin, varsinkin pohjois sallassa.
     
  3. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    Onko Sallasta ajeltu jo paljon rukalle. Itäpuoli reitti? Ja länsipuolenreitti? Olisin tulosa Rukalta Sallaan välipäivinä, reittien kuntoa vaa kyselisin? Itäpuolella on se yksi joen ylitys , miten onnistuu ku jäät vähä heikossa?
     
  4. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    Käytiin Rukalta Sallassa keskiviikkona. Itäpuolta hautajärveltä ja länsipuoli takas. Lunta on mutta muutamia ojia on auki, varovaisuutta niihin ettei tökkää vastapenkkaan.
     
  5. mPi

    mPi Axys Assault 800 -17 144

    Oliko pahojakin ojien ylityksiä? Aattelin huomenna sallasta päin käydä lenkki. Tänään tuli jo naruskalla tarpeeksi tuhrattua ojissa.
     
  6. Pollemies1969

    Pollemies1969 kyl se siitä viimex meni =P

    Ei mitää ylitsepääsemättömiä, perus ojia, mutta voi tulla silmille kokemattomalle kuskille, kuhan varotin vaan....
     
    mPi tykkää tästä.
  7. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Sallan suunnalla tarvittais vähän neuvoja tampparille, joka tekee... mitä tekee, mutta turhaa se on joka tapauksessa. Jos löytyy koneeseen kelkkareitti höylä, niin miksi sitä ei sitten käytetä ja tehdään hetivalmista pattia. Aamulla lanattu Tunturin ja Sallan kylän väli ja iltasella jo aivan karseeta pompotusta, MIKSI? Säästyikö rahat?

    Niin... lanauksia ei ole suoritettu missään muualla, kuten Ruuhella, Suomun reitillä ja ei varmastikkaan myöskään Hautajärven suuntaan. Saijaan ja Savukoskelle suhtkoht. ajettavaa ok reittiä, mutta varmaankin johtuu vähemmästä liikenteestä siihen suuntaan.
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tunturin ja kylän väli on mielettömällä liikenteellä. Se kun on ainoa mahdollisuus tuolla osuudella. Noin on ollu monesti aiemminkin. Pääsääntöisesti lanaukset alkaa tammikuusta paremmin pyöriin. Tosin muistaakseni kerran tammi helmikuun aikana ja seuraavilla kuukauksilla pari kertaa kuussa..
     
  9. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Huomenta,
    Mielestäni aikaisemmin lumitilanteen salliessa on lanauksia tehty Joulun ja Uuden Vuoden välipäivillä aikaisemmin, kun täällä on reilusti kelkkailevia lomalaisia. Tämä talvi on ollut erikoinen, kun jäätäviä pakkasia ei tullut, mutta taivaalta satoi lunta runsain mitoin tänne Itä-Lappiin sekä muualle Lapin sekä Kainuun piireihin. Eli kyllä täällä pitäisi materiaalia olla nyt, mitä lanata ja hoitaa. Jängätkin tuntuvat olevan jo kunnolla jäissä, että sinne pääsisi kalustolla lanaamaan, mutta tuohon Kylän ja Tunturin väliin vielä sellaisen pienen huomautuksen sanoisin.
    Kun tiedämme, että siinä on liikennettä ja tiedämme sen, että on ollut Joulukuussa lauhoja, jolloin reitti on kovettunut pohjaltaan kovaksi sekä patille, niin sillä nyt tehdyllä tavalla ei ne patin pohjat "pysyvästi" täyty, kuin lanauksen ajaksi, jos tuota höylää ei käytetä. Höylällä tietääkseni saisi tuota jäistä pattia suoristettua ja pidettyä reitin pohjan tasaisena, näin ainakin uskoisin sen reitin pysyvän tasaisempana, kuin yhden päivän. Tällä perusteella sanoisin, että on tehty täysin turhaa työtä ja samalla moitin tekemättömiä töitä reittien kunnossa pidon suhteen.
     
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Huomenta vaan,
    Tuo on ihan totta mitä kirjoitit. Joulukuun alussa tuo väli oli kovalla pohjapatikolla. Joutu raapijoita käyttään. Tuolloin useat urat oli lähes ajamattomia tai ajettu vain yhtä jälkeä jonossa. Konekapasiteettia sieltä on, kylän pinnassa monesti kaksi suurta tampparia. Vaan lienee sopimuksesta kiinni joka tarjouspyynnössä määritetty ja siten määrittelee toiminnan rajat. Siten tehdään juuri se mikä sovittu. Sinänsä harmi turisteille ja tieten meille harrastekelkkailijoille.
     
  11. mPi

    mPi Axys Assault 800 -17 144

    Käväsin rukalla lenkin perjantaina. Länsipuolta menin, ei oikee löytyny hyvää tatsia sen verran oli pattia, itä puolta takas. Sellasta se on
     
  12. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Onko lenkki reitin ajajia?tähän voi pistää kommenttia ja parannus ehdotuksia
     
  13. hardox

    hardox Well-Known Member

    Löytyisikö keneltäkään Sallasta mini usb kaapelia voisin ostaa tai vastaan ottaa 0443292761
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Eikö ole siinä kyläkaupoissa?
     
  15. hardox

    hardox Well-Known Member

    Ei ole myynnissä.. kyllä tää oli se viimenen paikka mistä lähdin kyselee
     
  16. aku63

    aku63 Member

    Tänään Sallatunturista Itä puolta Hautajärvelle ja siitä käylään ja takasin länsipuolta takasin tunturiin... Hyvä oli baana päästää...
     
  17. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    20200201_104121.jpg
    Sallapönö
     
    Vesukka ja Kamppi tykkäävät tästä.
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kyllä on "sininen" keli... Ei juuri kontrastia tarjolla...
     
  19. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Hoi, onko Lapajärvellä kulettu? Pitäis turistien kanssa käydä ens viikolla ja siellä oli ainakin viimetalvena pari mielenkiintoista ojaa...
     
    Kamppi tykkää tästä.
  20. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Uskoisin jotta on ajettu, mutta kulkijoiden määrä voi olla vähäinen. Lanauksen piiriin tuo ei kuulu joten pohjapatikolla varmasti. Lunta on joten kaivuuhommiin joutuu helposti turistien kanssa temutessa. Ojat melko varmasti sulia syvällä hangesta... Tää on nyt olettamus ja noin varautuisin omassa päässä o_O
     

Suosittele tätä sivua