Revin iskarikeskustelu. (HPG, WP, ÖHLINS jne)

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Redown, 2/1/06.

  1. RevAzki

    RevAzki mxz 600 rev sdi -04

    eli ehkä kannattaisi laskea sit remmit ihan ala asentoon`?`?
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    periaatteessa joo, mutta toi taas vaikuttaa sit kallisteluun ja kaikkeen muuhun. Mutta testaa. Myös takajousilla voi pelata vähän suksipaineitten kans. Keulan jousien esijännitystä ei kantsi mennä löysäileen, ennen ku oot kaiken muun testannut telastosta.
     
  3. Hankikoira

    Hankikoira Guest

    RevAzki: lle........ Olit kiristänyt myös hakaneulajousta; löysää ne vaan takas löysemmälle. Ja aluksi löysää se keulimiseneston säätö miedoimmalle (ohuin kantti topparia kohti).

    WP: n etu vakiopamppuihin on virtausalassa 36->46 alustassa ja 36->40 suksissa. Lisäksi etupukissa tuplamännät ja sisäiset kitkat wp:llä pienemmät. Näillä eväillä saadaan paljon parempi ajomukavuus samalla kantavuudella.
     
  4. RevAzki

    RevAzki mxz 600 rev sdi -04

    joo..pitää koittaa noita juttuja taas kun pääsee pajalle.eli varmaanki hakaneulaa kannattaa vaa siirtää takas siihen toisiks jäykimpään,missä se oli ns.kesäteiloilla?ja pitää toi keulimiseneston palikka joo takas kääntää ns.pystyasentoon.

    tos mun takaiskarissa näytti,ettei siinä edes ole mitään säätöjä???
    etupukin pumpussa on sit jousen säätö.mut sielläkään ei lisäsäiliöö näkynyt?

    toi kallistelu jne..ni noilla pp suksilla kyllä tuntuu kääntyvän ainakin niin hyvin,että pitää varoa ennemminki ettei kellahda kylelleen :)
    ja huomattavasti raskaampi ohjaus.eli toisaalta toi etupukin remmien löysytys löysimmälle,voisi vaikka tehdä hyvää.suksetki mulla on jo "taka-asennoss"..eli sieltä suksipaineet minimillä.noi raudat tosiaan varmaan tekee kyllä tehtävänsä.paremmat olisi varmaan ne 3kovapalan raudat..
     
  5. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Otin juuri eilen palikat pois, viikonlopun jälkeen tietää miten toimii puolipitkässä...
     
  6. Eki

    Eki Active Member

    Totta turiset simmeistä. Siellä taisi vakiona olla luokkaa 0.15 x 15. Yleensähän nämä välisimmit ovat tätä kalipeeria HPG:n ja KYB:in vaimentimissa. Jos tuntuu liian pehmeällä, kannattaa kasvattaa sen halkaisijaa. Mutta sellaista kokeiluahan nämä simmitykset ovat, kaikilla hieman eri maku & takapuoli.

    Hieman off-topic, mutta itselläni aiemmin ollut Lynen 600 Enska -02 oli pakasta valmis ajoon. Jos olisin tiennyt millainen "yamahamainen" säätörumpa alkaa myös Skiidon kanssa, olisi jäänyt Lyne vaihtamatta.
     
  7. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    -04 REVissä ei ole klikkerisäätöjä, eikä lisäsäiliöitä. Ei edessä, eikä takana.

    Huomioi sit, että pelkkä remmien löysytys ei kevennä välttämättä suksipaineita, vaan sun on kiristettävä etupukin jousta. Jousen voimalla sitä etupäätä nostetaan ylöspäin, mutta tietysti remmi pitää olla sillai löysällä, että sallii nousta ylöspäin, kun etupukin esijännitystä kiristetään.

    Itsellä -04 REVissä ja nyt XRS:ssä, kun yritin etupukin jousta kiristämällä keventää suksipaineta, niin ajo-ominaisuudet meni ihmeellisen tökkiväksi, ei hyvä :eek: . Sitä joutuu kiristämään yllättävän paljon, että saa PP:t sopivaksi. Tulin siihen tulokseen, että PP:n jää aina suht kovat suksipaineet, jos meinaa pitää alustan ajo-ominaisuudet kohdallaan.
     
  8. RevAzki

    RevAzki mxz 600 rev sdi -04

    jepjep...pitänee siis vähän testailla..lähinnä tota remmi juttua siks ajattelin,jos noi keulinnan eston topparit poistas..jne..eli siis remmiä alas,ja reilusti kireyttä jousen esinännitykseen,niin voi jotai huomata eroa?
     
  9. ählämi

    ählämi Member

    olisko hyviä neuvoja tällaiseen propleemaan xrs:sän alla wp:t isoa pattia loistava ajaa mutta pikku patissa alkaa pera pomppia ja jakaa meinaa karata metsähallituksen puolelle, kannattaisko paluu vaimennusta kirrata vai löysätä vai tä!!!!!!!!!!!!! :eek:
     
  10. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Keulimisenestopalikkaa löysemmälle eli oliko se enempi eteenpäin sitä palikkaa ja paluuvaimennusta lisää. Puristuksen vähentämistäki voi kokeilla ja takajousien löysäämistä.
     
  11. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    sc3 alustalla kun ajaa metripattiin ja kun alusta joustaa ulos niin tulee sellanen ihme liike etupukin iskarissa niinkun jäis hetkeksi etupukki pohjaan tai tulis hitaasti ulospäin ja sitten äkkiä loput .??vakio hpg iskari jousi vaihdettu ja simmittänyt enduromestari
     
  12. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Se on voinu korkata jo se iskari, käytä toki huollosa tai ainaki irti ja tarkista onko normaali. Jos on "tyhjää" osa liikeradasta niin on menny öljyt ja kaasut sekasin tai öljyistä osa pihalla. Itellä oli tommonen lopputalvesta.
     
  13. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    pitää purkaa .ei se ollu hyvä alunperinkään .
     
  14. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Nuo WP:t (mallia -06/-07) oli mulla puolipitkässä aikas haastava homma säätää kohilleen, mutta voipa sanoa että kannatti...
    Kohtuu mukavan pehmonen alusta joka ei viimesten säätöjen jälkeen ole pohjannu kertaakaan. Tuntuu niinku vauhti olis hiljentyny, mutta on menny niin eleettömäksi se alusta, että vauhti ei tunnu missään. Hitaassa vauhdissa/turistipatissa ei jypyttele...
     
  15. mxz-x 600

    mxz-x 600 Lynx RS

    oottako vaihtanu tuohon 04 reviin etupukin iskarin jousta? mulla näyttäs olevan tuo kaksosanen paikallaan, ajamaan en kyllä ole tuolla ehtiny mut on kuulemma ihan perseestä tuo jousi? jos ootta vaihtanu ni minkä?
     
  16. maroach

    maroach RMK800 '14

    Hitaanpuolenvaimennus vaikuttaa silloin kun iskari liikkuu hitaasti ja nopeanpuolen silloin kun se liikkuu nopeasti, eikös vain. Elikkä käytännössä lähinnä kiihdytys/jarrutus/laineet/jne. vs. patikko.
     
  17. mxz-x 600

    mxz-x 600 Lynx RS

    eikö kukaan oo vaihtanu??
     
  18. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Oon kyllä -05 pätkärevissä saanu tuolla vakiolla kaksosasella jousella alustan tosi hyväksi, ei minusta vaadi jousen vaihtoa. Taikka Tapion Janne sen iskarin sääti, en minä mutta hyvä tuli. Hyvä mutta mukava mutta kantava... ;D
     
  19. J-Max4

    J-Max4 Polaris Assault Rmk 2014

    Mulla on kanssa -04 440:ssä toi kaksiosainen jousi. Iskari on 440 vakio HPG uudelleen säädettynä. On tosi hyvä. Mukavan pehmeä mutta ei silti pohjaa. Edellinen omistaja oli käyttänyt koko kelkan tehtaalla säädettävänä kun ei ollu tyytyväinen alustaan. Ne oli pari päivää sitä siellä säätäny ja sen kyllä huomaa. Hyvin on saanu ton vanhemmankin alustan pelaamaan. ;D
     
  20. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    WP:n säätöhommassa totesin että tuommonen alkupäästä pehmeä jousi toimii etupukissa hyvin. Sillä ei ole muuta väliä kuin että alusta on mukava pikkunypytyksessä. Selvästi jäykempi osa jousta kantaa sitten iskarin kanssa isot tällit.
     

Suosittele tätä sivua