Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vinkkinä voin heittää että kannattaa ilmatieteenlaitoksen lumensyvyydet katsoa Pesiön havaintoasemalta, Paljakan asema antaa yltiöpositiivisen kuvan korkeasta sijainnistaan johtuen. Varsinkin alkukaudesta saattaa tuon Paljakan aseman kanssa tulla pettymyksiä...
     
  2. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Ukkohallassa ollaan. Kävin iltasella ajamassa pikku lenkin molempiin suuntiin. En oo ikään ajanu näin paskoilla reiteillä tällä seudulla. Liekö tänä talvena lanattu? Sama vuokrata sukset aamulla ja lähteä lasketteleen jos ei sitten Paljakassa oo parempaa baanaa. Kelkka kärryllä Paljakkaan. Yleensä oon täältä ajellut rouvan kanssa 2päällä Paljakkaan kahville ja takaisin mutta nyt taitaa mennä 3 tuntia yhteen suuntaan. Onneksi talvilomalle on mökki varattuna Rukalta. Ei siellä oo koskaan näin surkeita reittejä ollut. Tästä pitää vielä MH:lle maksaa. Miksi?
     
    mjuvis tykkää tästä.
  3. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Ihan uteliaisuudesta mikä on niin paska reitti? Kyllä kai paljakan seudulla on lanattu ainakin kovasti mainostavat tuota ja laittavat kuvia tasaisesta baanasta
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Koska metsähallitus antaa sinun ajaa maillaan. Tikkuakaan se ei laita ristiin kunnostuksen osalta. Ukkohallan ympärys on tunnetusti aika heikkoa, varsinkin nyt kun on ennätyshuono talvi reitin kunnossapidon kannalta.
     
  5. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Ehkä kelit(vettä tullut) ja tapahtumat(kisat ja nyt yömaha tapahtuma) vaikuttaa myös reittien kuntoon ja kunnostukseen ja ei ne reitit aina rukalla niin tasaset ole kyllä sielläkin riippuu miten on porukkaa liikenteessä
     
  6. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Kun käy yhden kerran elämässä ajamassa Muonion patikkoa, niin mikä vaan reitti tuntuu sen jälkeen tasaiselta. :D
     
    Värjäri, juketsu ja Mazaa tykkäävät tästä.
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Äkkiä menee huonoksi kun suomen ns. ensimmäiset kunnon lumet etelästä katsoen ja Ukkohallassahan ei mitään lanaa ole vaan tampparilla loivennetaan kumpuja ja ovat ajaneet harvinaisen paljon koneella samoin Hyrynsalmen kunnan koneella, kun sais tuon Paljakassa ajavan Höylärin koneen sinne niin johan kummenisi mutta minkäpä sitä pelkälle jäälle siis oikeasti jäälle ja alkukauden lauhalle mahtaa ihme yleensä että koneet on liikkuneet, nythän tuo pakkasia lupaa joka tekee lanaukselle vaan hyvää kun kerkeää yöllä kovettua mutta liikennemäärät tuntuu olevan ennätyskovia. Ukkohallasta jos kelkalla lähtee vois ura parantua kun pääset siihen Ämmänsaaren risteykseen asti. Ens kaudelle onneksi helpotusta tulossa uuden ympyrän muodossa, nyt on kahteen suuntaan liikennettä paljon
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  8. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No yleensäkin Paljakassa reitit olleet aina parempia mutta ei täälläkään ole näin pahaa patikkoa ennen ollut. Ja mun kelkat on aiemmin olleet paljon huonompia alustaltaan. Kyllä näitä yksin vielä ajelee, mutta kun pitäisi kaksin ajella noin päätimme mennä autolla ensin Paljakkaan ja kokeilla voisko siellä ajaa. Aika monesti ollaan Rukalla käyty viime vuosina eikä tämmöistä pomppimista ole ollut koskaan. On mulle kyllä kerrottukin, että kannattaa mennä Paljakkaan eikä Ukkohallaan mutta nyt sattui kohtuuhintainen mökki löytymään täältä.
     
  9. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Hyryn puoli siitä ämmänsaaren risteyksestä ämmään päin oli ainakin viime lauantaina melkosta sikapattia.
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  10. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Palasin 18 aikoihin takaisin puolangalta jäätä jyrsimästä. Eilen jäi Hyryn rajalta paluu odottamaan että tulen takaisin niin kieltämättä oli mennyt aika möykkeliköksi. Ainut että mutkat ei ollut enää yhden kelkan levyistä jääränniä. Ja ei varmaan pysykkään tasaisena. Taisi olla n.20 kelkkaa liikenteessä heti ja tuo tämän hetkinen lumi ei oikein tartu. Mutta jospa se olis edes vähän pehmeämpää.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko muka Ämmän puolella lana käynyt? Alkukauden Ukkohallan risteyksestä siihen Hoikkajärven risteykseen oli aivan huippua vai odottaako ne 8viikon lomia?
     
  12. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Mutta paljakasta Paltamoon pitäisi olla tasaisempaa. Se saatiin lanattua maanantaina ja kerkesi jäätyä siihen.
     
    Yamahisti-Skidoisti ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  13. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Jaa a. Lähtisikö autolla Paljakkaan vai vuokraisko sukset? Aamulla pitää päättää. Täällä ei viitsi ajella jos ei oo lana käynyt yöllä.
     
  14. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Ämmän puolta on vejetty sillä kelkkalanalla ja se ei aivan luomua ole, mutta ei kyllä lentokenttääkään. Hien saa pintaan, mutta mukavempaa ajettavaa mitä siitä hoikkajärveltä kunnanrajalle. Ukkohalla-hoikkajärvi oli viikko sitten vielä ihan makiaa baanaa. Tosin noilla ajaja määrillä tilanne muuttuu aika äkkiä. Ukkohalla paljakka välikin muuttui aika paljon lauantaina neljän tunnin aikana, mitä paljakassa kisoja seurasin.
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kerran on tietääkseni ajettu Hoikkajärveltä kuntien rajalle vai olikohan jollekin suolle asti ja äkkiä ura muuttuu nimenomaan tuon takia ettei ole kiertoreittejä.
     
  16. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Tänään körötteltiin paltamo-paljakka-puolanka vaalanuran kautta takaisin paljakkaan ja siitä paltamoon. Paltamon sataman parkissa ei aamulla ollut ruuhkaa, mutta puolepäivän jälkeen jo 7 muuta kelkkakärriä parkissa:). Aika liukkaan oloinen reitti, uutta lunta oli jäänpäällä, niin sai aika varovasti kurvailla. Kelkkoja oli paljon liikenteessä. Vielä kun jokainen ajaisi omaa puoltaan reitillä, eikä seilaisi laidasta laitaan, tai aivan keskellä uraa ajaisi, niin selvittäisiin vähemmillä jännityksillä ohitus/kohtaamis tilanteissa.
    Kaikesta huolimatta mukavaa oli:).
     
  17. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Nyt on tämän reissun ajot ajettu. Onneksi Paljakan puolella oli kunnollista reittiä. Ajelin yksin Ukkohallasta Paljakkaan ja kiersin sen Paljakan ympärysreitin. Takaisin Ukkohallaan yhä pahenevaa reittiä ja mökille syömään. Vietiin sitten kelkka kärryllä Paljakkaan ja käytiin vielä rouvan kanssa ajamassa se ympärysreitti. Saipa vaimo vähän jännittää siinä vaarallisessa laskussa. Kelkka Paljakassa taas kärryyn ja saa siinä ollakin kotiin asti. En viitsi aamulenkille lähteä näitä hirveitä patikkoja kiertämään, saa jäädä nuoremmille se homma. Huom. Kirjoittaja on jo pappaikäinen selkävaivainen ukko, joten mitä sileämpi baana, sitä parempi. Mutta kovimmat ajohalut saatiin kuitattua. Nyt toivotaan lunta kotikulmillekin ja viimeistään viikolla 10 ajellaan Rukalla. Rukalla tankataan, etten sanoisi...
     
    Kertturacer tykkää tästä.
  18. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Reittien kunnosta kannattaa reklamoida Hyrynsalmen puolella Hyrynsalmen kuntaan ja ukkohallan matkailukeskukseen. Puolanka,paltamo ja Ristijärvi kuuluu matkailu yhdistys Puolanka paljakan hoitoalueeseen josta tulee lanauskäskyt sihteeriltä. Ja minä ainakin saan heti palautetta jos jälki ei ole mieleistä ja tänä talvena haasteita on riittänyt. Tietysti jos työn tilaajalla ei ole jälkivaatimusta niin vaikeahan työn jälkeen on puuttua esim. Hyrynsalmen puolella.
     
    ruupanen, Mika_R, Yamahisti-Skidoisti ja 2 muut tykkäävät tästä.
  19. korzzu

    korzzu Member

    Oliko montaa kelkkaa menny sitä pitkin? Mahdollisesti vois käyvä syötteellä kahavilla huvikseen :D
     
  20. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Paljakan puolella reitit ok. Tänne Ukkohallaan en enää kelkkailun takia tule.
     

Suosittele tätä sivua