E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

  1. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ennen laitettiinki bensan sekaan ylimääräistä öljyä remontin jälkeen, etecissä se ei enää toimi kun bensa ei oo alakerran kanssa missään tekemisessä. Sen takia etecissä on sisäänajo moodi joka syöttää ylimääräistä öljyä.
     
  2. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Nyt ku tuoho etekin sielun elämään on enemmä perehtyny niin ihmetyttää melkolailla tuo raveille olevat öljyletkut. Voiko nämä olla muka niin paljo laihemmalla öljyn suhteen että ravet ei muka toimis ilman omaa öljyö.
    Eipä oo vanhemmissa ollu yhtää ongelmaa niitte kans. Näissäki kuulemma pitää joskus ravet puhistaa niinku vanhemmissaki.
    Tunnostas et pakopuolelle öljyn syöttö olis aika turhaa. Sielä ku se ei kumminkaa pala kunnolla niin karstottaa vain ja eikö se oo se raveitten ongelma.
    Pitääköhä johonki omaan tehä se et kummatki raveitte öljyt laittaa alakertaan....
     
  3. teme-

    teme- Well-Known Member

    Raven kautta voidellaan myös mäntää ja sylinteriä. Ja niistä letkuista kannattaa silloin tällöin tarkistaa ne takaiskut ettei valskaa. Muuten linjat valuu tyhjäksi sylinteriin.
     
  4. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Ei se kyllä minun jären mukaa paljo voitele mäntää yms. Melkein jatkuva virtaus kumminki toiseen suuntaan ja luistinkaa ota mäntään kiinni.
     
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Ite diagnosoin omasta koneesta leipomisen syyksi juuriki karstatönkissä oleva rave. Kuulemma järven jäälle se leipoi. Edellinen omistaja ei ollut huoltanu oikein ikinä raveja ja oli aivan ikiroudassa.

    Mikään muu syy ei voinu sitä yhtäkkistä narskahtamista oikein selittää kuin öljynpuute. Toinen mäntä oli aivan priima. Ja remontin jälkeen kaikki toimi taas moitteetta sen rapia 5000km ja edelleen kone jatkaa matkaa toisessa kelkassa.
     
  6. teme-

    teme- Well-Known Member

    Nappaa letku irti ja kerro montako km pääsit. :D
     
  7. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    :D
     
  8. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Kiitos kaikille auttaneille! Kelkka on nyt läjässä ja käy ja kukkuu. Huomen aamuna lähtö lappiin kahdeksi viikoksi ja matkalle sovittu sisäänajo moodin ohjelmointi.
    Staattori tuli pohjanmaalta konduktöörin kädessä kun posti ei kulkenu pyhinä ja muutenki kaikki sattu osuun kohdalleen.
    Akselin sain kotikonstein suoristettua 0.3mm stä 0.05mm. Vanhoilla laakereilla mutta uusilla rasvoilla kasasin kun ne tuntu hyvältä.
    Toivottavasti nyt vielä vörkkii kun pääsen koeajaan. :)
     

    Lisätyt liitteet:

    vinotintto, Janme, Aleksi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  9. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Minkä verran puristukset mittaamalla voidaan koneen kuntoa arvioida?
     
  10. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    No laita sormi suuhun ja puhalla. Onko keuhkot kunnossa? Yhtä tarkka diagnoosi.
     
  11. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    No varmasti huomaa esim. männänrenkaan katkeamisen tai niiden jumittumisen uran pohjaan, kun vertaa paineita annettuhin spekseihin. Tai jos on reikä männässä...
     
  12. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Juur tuota tarkotin ettei kerro käytännössä mitään
     
  13. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Se aika minkä käytää mittarin ehtimiseen tai saati ostamiseen niin on ihan hukkaan heitettyä. Tunnin kun viettäny tallissa niin on moottori otettu irti ja osina pajan pöyällä. Siinä voi sit todeta missä kunnossa osat on.
     
  14. teme-

    teme- Well-Known Member

    Helpoin keino testata puristukset on kokeilla pakkia päälle, jos kone ei jaksa lähtee pakilla pyörimään vaan sammuu niin silloin on toisessa tai molemmissa sylinterissä puristukset karannut.
     
  15. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Kaverin kelkkaan tein kuukaus sitte täysremontin, käynti hyvä meni pakki päälle ja pois hienosti. Eikä mitään viitteitä että olis vikaa mut koneen purettua toinen mäntä päältä ja toinen kuve täysin halki. Viittä vaille täystyho olisi ollut tuloillaan. Ei siihen pakki testaamiseen kannata ihan sokeana luottaa.
     
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ei tietenkään mutta helppo ja nopea testi. Sillä pari viikkoo sitten testasin yhen fööni lynxin puristukset jota olin ostamassa. Myyjä oli edellisenä päivänä käynyt vajaa 200km ajamassa ja pakki kuulemma toimi silloin mutta nyt piti kierroksilla houkutella. No mitattiin sitten vielä paikan päällä puristukset ja toinen sylinterinhän siellä oli vajaa.
     
  17. boondockkeriii90

    boondockkeriii90 Active Member

    sieltähän löytyi tunneli jäähdyttimen päädystä pieni vuoto kun koneen sai kasattua orkkis tiivisteillä ja rupesi höyryt pysymään kurissa olis vielä kysymys et kuinka paljon tuo järjestelmän kuuluisi tuottaa painetta tuli viikonloppuna reilu 100km ajettua ja lämmöt pysyi kokoajan 4 palkkia muutaman kerran kävi 5palkissa. tarkasti ajon jälkeen et onko nestettä astiassa ja sehän oli paria senttiä vaille täynnä. Kokeilin avatakorkkia niin sieltähän purskahti noin pari desiä nestettä ulos tuli vaan mieleen et pitääkö hän tuo lämpöanturin antama tieto paikkaansa paljonko koneen lämmöt on jos näytössä näkyy esim 4 palkkia
     
  18. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    kuulostaa että hyvin pelaa, tekee aina tuon että jäähtyessä pinta paisarissa vähän laskee ja sitten kun avaat tulee ulos asti jos ei varo :). 3-4-5 palkkia siinä yleensä on riippuu lumesta missä ajaa. Uudemmissa näkee suoraan asteinakin mittarissa.
     
  19. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Kuulostaa ihan normaalilta. Paitsi korkin avaaminen kuumalla :D Tottakai se vesi laajenee lämmetessään. Samanlaisia palkkeja oma näyttää ja veden pinta vaihtelee.
     
  20. teme-

    teme- Well-Known Member

    Yks palkki on uudemmissa 10 astetta. Eli jos näyttää esim. 5 palkkia niin silloin on 50 astetta.
     

Suosittele tätä sivua