Polaris Axys 850 sks 146" 2019->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä kaahari, 6/3/18.

  1. Villemm

    Villemm Summanen

    Roskiin*
     
  2. julli

    julli rmk

    menee ne ko laittaa menemään. päätyistä vain ne sentin ylimääräset lirpakkeet pois
     
  3. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Sks olkavarteen on todella tiukat, rmk olkavarteen menee helposti, ja assaultin olkavarteen jää jopa hieman väljäksi.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sitten teillä on eri kumet. En usko että niitä olisi kukaan saanut menemään. Olkatapin päälle saisi laittaa jonku sataa kiloa painoa että kumi painuisi tarpeeksi.

    Kumen pohja on tasainen ja suksen kolo kaareva. Kumen takimmanen pahka monta milliä liian korkea. Pakko niitä on muokata. Ei silloin paljon ollut pakkasta kun niitä yritettiin asentaa vaan ei ne kumet anna periksi niin paljon että saisi kunnolla edes toiselta puolen meneen pulttia läpi.
     
  5. julli

    julli rmk

    uskon puutetta. liina ylätukivarren ja suksen ympäri lenkille ja kiristämään
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Voi olla, mutta tapana ei ole murjoa jos ei järkevästi mene. Tuolla minun tavallakin siitä tulee tiukka ja suksen saa käytettyä irti jos tarvii. Tehkööt kukin miten haluaa.
     
  7. Tmu

    Tmu Member

    Tuon näköiset SnoX kumit ootte laittanut vai mitkä?
     

    Lisätyt liitteet:

  8. andyman

    andyman Well-Known Member

    Eilen laitoin SNO X:t paikkalleen 146 SKS suksiin ja huusin v***a ja kirosin että tämä kelkkamiesten "Kyllä se siihen käy" on vähän eri mihin oon tottunnu kun just olin laittanu M67 maton paikkalleen joka myös "Kyllä se siihen käy" ja ottaa tunnelin kattoon kiinni ja sitten nuo suksen kumit tosian tarviaa aivan vitusti voimaa ja nitkuttelua että pultti menee paikalleen. :D

    Omaan sain paikalleen vain niin että kun sukset on leveimmässä asennossa, niin pultti pitää laittaa sisäpuolelta sukseen, sillä tavalla saa enemmän voimaa että voi suksen ulkolaitaa nostaa että saa pultin laitettua läpi. Mutta joo, "Kyllä se siihen käy"
     
    Pertuzi, Fudge ja mikzar tykkäävät tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    22079_5b774b7964dddfaa4c5329260a53be86.jpeg
    Vasen Snow-X. Oikealla vakio lötkö.
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    :D:D:D

    Onhan se "vähän" tiukka sovitus ainakin Khaokseen, mutta päät puukolla pois ja jotkut niistä nänneistä leikoin kans kun eivät olleet gripperin muotoihin ihan osuvat. Pariin Khaokseen laitettiin niin että toinen kallisti kelkkaa autotallin laittialla ja toinen laittoi pultin paikalleen kun reikä tuli kohdalle. Meni aika kivuttomasti.

    Petikumien kanssa tullut sellainen huomattua, että jos suksi menee nätisti paikalleen sovitus on jo uutena liian löysä ja löystyy vaan käytössä lisää. Reittihommissa ei ehkä niin merkitystä, mutta ummella suksen ei halua "lyövän pystyyn" tai tangon takana tulee yllätyksellistä ohjelmaa ajoihin.
     
    andyman ja Injektori tykkäävät tästä.
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo tuollaiset.

    Itse pidän suksea keskellä olkatappia. Sehän kumikin on keskellä.
     
  12. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    146 sks olkavarteen ne on todella tiukat, mutta hyvi pelittää ko saa vain paikolleen. Kuumassa vedessä uittaa ennen paikolleen survomista niin helpottaa kummasti. 18vm laitoin puristimen kanssa kylmänä, 20vm lämpöä ja sopiva lankku suksen takalaidalle ja suksilenkistä vääntämällä meni paikolleen, asentaja olkavarren päällä painona.
     
    Tmu tykkää tästä.
  13. Villemm

    Villemm Summanen

    Nuo tuli laitettua proohon
     
  14. MMi

    MMi SKS146

    Mistä päättelit että sisään ajo ois ohi? Uskallan vahvasti epäillä että ois. 10h kestää sisään ajo ja kuluu vasta kun kierrokset on yli 5500rpm. Totuus selviää kun huollossa laittaa töpseliin kiinni.
     
  15. jumo

    jumo Well-Known Member

    Eka reissu tosiumpisissa ja täytyy todeta että umpisen kelkka tää ei ainakaan ole. Kairaa pystyyn eikä kerää yhtään vauhtia että nousisi pintaan. Tasaisella ja jänkillä hauska peli leikkiä mutta syvänlumen rinteissä aika toivoton tapaus. Tiesin toki että ei oo umpispeli mutta ihan näin huonoksi en arvannut, reitti ja jänkäleikkipeli.

    Jos saa alkuvauhdin niin lappu tangossa etenee keula pystyssä mutta ei kerää vauhtia. Yksi remmikin räjähti siinä touhussa. Pro Rmklla enkö 155 SKSllä saanu yhtään rikki.

    Toki lunta oli hitokseen mutta Khaos ja Mcatti leikki rinteessä ja tällä sai jäädä alarinteeseen.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 1/2/20
    FFoxi tykkää tästä.
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tänään mietin 130cm lumilla ajaessa, että 155" on just sopiva mitta näihin mestoihin ja omiin ajoihin. 163" joutuisi hakemaan haastetta ja 146" keulii auttamatta aivan liikaa, että se mihinkään etenisi. Oli oikeastaan eka kerta, kun myös 155" tuntui väliin keulivan liikaa ja meno tyssäsi ympäri pyörähtämisiin. Varoa sai todella ettei pystyyn noussut kelkka kaatunut päälle.

    Mukana ollut 3700 850 tyytyi seuraamaan touhuja sivusta.

    Keuliminen ei ole todellakaan joka tilanteessa mitenkään hieno ominaisuus, vaikka sitä niin kovasti hehkutetaankin hauskuutena. IMG_20200201_120623.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 1/2/20
    Turskaa tykkää tästä.
  17. andyman

    andyman Well-Known Member

    Mikäs sinut ajoi pätkään noiden pitkien jälkeen? Tuo vaihdos ei ole tainnut kovin monesti onnistua toivotulla tavalla. Onkos sulla muuten vakio matto? Iskarit näyttäisi ainakin olevan vaihdettu?
     
  18. jumo

    jumo Well-Known Member

    Jo minä ne syyt tuossa ostopähkäillessä kävin, sivu pari taakse, mutta enempi alkaa varmaan tulla reittiajoa jatkossa ( I'm too old for this shit ;) ). ja ajankäytöllisesti nuo ruotsinreissut on aika haastavia, pitkälle ei ajettavaa läheltä löydy. Ajoin minä 146 SKS viime talvena ja suurinpiirtein tiesin mihin suuntaan mennään. Ehkä tuo lauantain lumimäärä ja keli oli haastavin mitä talveen yleensä mulla tulee niin v#"#"i se jumittelu ja iski ostokrapula ;) . Vakiomatto ja varmaan vakio voimalinja, keulan kepeissä varmasti liikaa paineita ( viltto kankeaa), kiristellä hakaneulat ja klikkerit tiukkoa ja kattoa mitä voimalinjalle osaisi tehdä (jos mitään). Foxin float 3 RC:t keulassa, ne oli jo 155" SKSsä ko rikoin orggiksen viime talvena.

    Inansa verran kun saisi umpilumelle menoja että sais vauhdin että sitten kiipeää niin olisi hyvä. En tiedä olisiko 64 Peak ( tai saako 64 Challenger extremeä tuohon ) se pieni ero, mutta hintoihin se tulee sekin .

    Sen verran jo tuossa reitilläkin käynyt että se puoli on sitä mitä hain verrattuna 155" ja kapea keula.

    Mountain speedshopin kitin helixi ja varin jousi jäi edellisestä mutta niissä on se ongelma että koitappa selvittää millä kulmilla se helix on ?
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tuskin peakkia kannattaa laittaa.
     
  20. BABLO

    BABLO Polaris RMK 850 Khaos 146 Slash -22

    3 päivää tuli Inarin seudulla ajettua kunnon lumilla, ai että on mukava kampe. Ei toki menty samaan paikkaa ku vaikka kaaoksella, mutta hauskaa oli. :)

    Rupes läppäki löytään asentonsa.. ;)
     

    Lisätyt liitteet:

    thepunisher ja rts tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua