Sodankylän Freeride-alue

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä sokerikukko, 13/2/20.

  1. Vilho

    Vilho freeride

    Monta päivää menee, että idiootit pyörähtää väärille maille ja alkaa kyläisiltä vaatimus sulkea tuo homma. Ainakin facebookissa yks jo narisi, että tuonne tuommonen
     
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No eikö sitten olisi löytynyt keskeltä valtionmaita joku läntti? Luulisi että Sodankylästä sellainen löytyy. Ei olisi tarvinut kenelläkään narista.
     
    Janne.mikael, FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei sellaista ole. Kun kattelee kartaa, näkee että tässä kunnassa on hirveitä määriä yksityismaita. Valtion mailla on sitte järkyttävästi suojeltua aluetta. Kartoissa näkyy nuo natura yms suojelut, mutta muilla perusteilla tehtyjä suojeluja ei näy. ( Esim kotkanpesät jne). Tästä johtuen semmosia yhtenäisiä alueita ei vain ole yksinkertaisesti olemassa. Suurin osa nuista vaaroista on aikanaan hakattu. Nyt tilalla on rytelikköä ja taimikkoa. Korkeintaan ihan lakimaat on vanhaa mettää.
    Lokassa olisi ollut ehkä vähän suurempi potentiaali ja on yhä. Mutta se vaatisi rajan viemistä yli kuntarajan. Mutta tässä on nähtävästi jotenki kunnallispolitiikka esteenä, siis ylipäänsä siinä mihin tuo alue tehtiin.

    Tässä Oratunturin alueessa on suojarajojen tuntumassa luontokohteita, joita ei näy kartoilla. Niitä pitää ehdottomasti kunnioittaa, tai muuten tälle kokeilulle tulee loppu saman tien.
     
    T-Cat ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  4. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Tuota.. Tuossa alotusviestin kuvassahan näkyy nuo lähialueen yksityismaat, latvavaara-kannusvaara-palkisvaara suunnalla..
    Mutta onhan tuola tosiaan kaikenlaista, petäjiin naulattuja metalli lätkiä "kotkan pesä", vaikkei mitään pesää olekkaan...
     
    pezq^ tykkää tästä.
  5. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

    "Alueen läheisyyteen (n. 6km) avataan viikolla 8 paikoitustilaa Kemijärventien (VT5) ja Seväseläntien risteysalueen yhteyteen. Moottorikelkkaura Orajärveltä Oratunturiin ylittää VT5:n tuossa kohtaa."
    Parkkitilaa.JPG
    Tämä helpottanee yhdistelmien kanssa liikkuvia.

    Lumitilanne alkaa olla kyllä hyvä ja näyttäisi vain paranevan umpisenajamista tarkastellen. Virallinen lumensyvyys 109cm jänkäalueilla. Ja uusiipahan ajopaikkoja.

    Edit: ja Kävin ainakin itse kannattamassa vapaaehtoisesti tätä alueen ylläpitoa/kehittämistä. Minusta aivan mahtava juttu Sodankylälle.
     
    Röpöttelijä tykkää tästä.
  6. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    Oisko kellää tietoa lumitilanteesta? Huomenna startti ja meinattii päiväseltää Ruotsiin mutta jos yhtään olis lumia tuolla.... Mielellään kannattaiskin asiaa...
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Metrin kahta puolta metsissä/jängillä eilen ja tänään mitattuna, tuolla en ole käynyt mutta Orajärven toisella puolen. Kantava keli oli eilen ja viime yönä n. -30C.
     
    Röpöttelijä tykkää tästä.
  8. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    Mutta ei uppoa jos sitä haetaan? Katselin että käynyt aika reilusti plussalla tuossa hetki sitten...
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Aika pirun kantava keli, ei valitettavasti ehkä sitä mitä haet.
     
    Röpöttelijä tykkää tästä.
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    On sielä pehmeähköäkin. Ei mitään puuterilumia, mutta kyllä sielä ainakin 146:sen sai kiinni. Mutta tiivistähän tämä lumi on, kun käytti suvessa ja nyt on pakkasta. Ei hankikanto, mutta tiivis. Toki asiat vois olla huonomminkin.
     
    Röpöttelijä tykkää tästä.
  11. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Maailmojen kelit siellä on tällä hetkellä, ei ole Amerikan putskua mutta eipähän tarvi kiviä ja kantoja varoa. Lunta on semmonen 1m+ joka paikassa. Maanantaina tuiskutteli tuulen kanssa niin varmaan on vanhat jäljet taas ummessa.
     
    Röpöttelijä tykkää tästä.
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ja muistakaa.

    Pysykää reitillä ennen alueen rajaa. Tänäänki oli vereksiä jälkiä ekan laen pohjoisrinteissä. Nuo alueet on rauhoitettu ihan syystä. Joten ajakaa reittiä millilleen ja poistuminen vasta alueen rajalla.

    Muistakaaha tukea kuntaa vaikeina aikoina, ja makselkaa sitä lupamaksua!
     
  13. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    On vain makia alue, löytyy varmasti riittävän haastavaa rinnettä ja ajamatonta paikkaa oli paljon. Hienohomma että näitä alueita aletaan saamaan, toivottavasti säilyy. Ainoa että tunturilammen laavulla olevat puut oli läpi märkiä. Aluksi näytti hyvältä kun oli säkki puolillaan pientä koivuklapia ja tuohta paljon mutta oli vain makkara ja kahvi tulet tiukassa
     
    Rautane tykkää tästä.
  14. Tampio89

    Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

    Viikonloppuna kävin paikanpäällä kattelemassa ja onhan se mahtavaa että tällainen alue on saatu aikaseksi ja parkkialuekin oli riittävän iso. Laavun puut oli tuoreita mutta saatiin kahvit keitettyä. Kelit oli niin kovat että pätkilläkin ylös jos uskaltaa metsistä löyty muutama paikka joissa sai telan uppoamaan. Kovin suurta painetta alue ei kestä ja sodankylästä tuleva reitti aika kauhea ajella jos alue alkaa tuottaan niin varmaan osan varoista vois käyttää tuon reitin ylläpitoon. IMG-20200329-WA0005.jpeg
     
    tmylsy, Rautane ja FFoxi tykkäävät tästä.
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tuskin se tuottaa sitä vertaa, että lanahommiin piisaa rahaa. Kävijöitä ei ole kuitenkaan kovin paljoa ja monikaan ei maksa vapaaehtoista maksua.
     
  16. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    Maksoin vaikken tuolloin ku kyselin ni ees käyny
     
  17. Tampio89

    Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

    Harmi jos kunnalle ei tule tuollaisesta rahallista hyötyä kun kannustais muitakin kuntia samanlaisiin alueisiin. Noh ajellaan sitten patikkoa ja toivotaan että alue jatkaa olemassaoloaan.:)
     
  18. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Hyvä että perustettiin, saatiin reilu viikko sitten Vapepan ja viranomaisten kalustolle tilaa parkkipaikalle etsintätehtävässä.
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ite uskon että toisi se vähän rahaa jos alue olisi sen verran iso että houkuttelee porukkaa. Jos vaikka Syötteellä olisi riittävän iso alue niin luulen että siellä kävisi nykyistä enempi kelkkailioita. Ehkä jopa perheineen vkl reissuilla.
     
  20. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Eikö tuo ole jo moneen kertaan kerrottu että tuota aluetta ei voi suurentaa.
     

Suosittele tätä sivua