Polaris 2021

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 23/1/20.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Aivan täysin varmaa tietoa ei ole, mutta villeimmissä päiväunissa oon nähnyt, että pollelta tulee 3"lapulla oleva Khaos 146" Shorty :D Saattaisi tuo aiheuttaa jonkin asteista sekavuuden tilaa ja äärimmäisen vakavaa ostokuumetta, sekä nyt päässä olevien todella tummien BRP lasien riisumista :cool:
     
    Injektori ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  2. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Itekki vähän odotellu että miksei Polaris ole lähteny tuohon 146"vuorimallien segmenttiin mukaan. Brp:ltä löytyy ja on ne suosittuja. Sks 146" on sinnepäin, mutta onhan se ihan reittipeli isoine penkkeineen, astinlautoineen ja alustoineen. Kaikkipa ne isossa maailmassa nyt rakenteleeki 146" Kaaoksia kun ei Polariksella ole tarjota vuoriporaa 146" mitassa. Oma toive olisi 163" Khaos. :)
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sen mitä nyt 155" Khaoksella ajanut niin en ITSELLE keksi mitä 146" antaisi tähän lisää. Vielä enemmän vain poraisi pystyyn ja rinneajoista joutuisi antamaan paljon pois. 155" alustaa on jo joutunut säätämään ettei keulisi herkästi ympäri, joten sitä "hauskuuskerrointa" on kyllä nokko omiksi tarpeiksi tässäkin mitassa. Pyörähtää jängälläkin keulimalla helposti katolleen, jos haluaa.

    Jos reittiajoon haluaa panostaa lyhyemmällä kelkalla niin siihen on jo 146" kompromissi malli olemassa.

    No ehkä sillä 146" Khaoksella löytyisi rajat helpommin ja ei tarvisi niitä hakea niin jyrkistä paikoista, että pelottaa jo ajaa.

    163" taas olisi jo aivan liian anteeksi antava ja rajoja saisi jo tosissaan hakea. Ei kiitos. 155" on just hyvä mitta.

    Jos jotain toivoisi seuraavaan Khaokseen niin läpivetävät, vahvemmat puskurit...ynnä muita parannuksia/vahvistuksia jo hienosti muuten toimivaan kamppeeseen.

    Edit: Ennen kaikkea hinta toive -21 malleihin. Olishan se mahtava jos pysyisi kurissa ja olisi jatkossakin rääpyä laittaa tuliterä kelkka. Pahoin vain pelkään nousua, kun markkinoille on nyt lapsusten jälkeen löyty läpi uutta konetta ja mallia.
     
    Viimeksi muokattu: 22/2/20
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    146" mahtuu pakuun paremmin :D Olishan sellainen todella kevyt 146" 3" ihan hauska. Jos matossa olisi vielä hieman parempi pito kuin nykyisessä 3" telassa. Nykyään puolet vuodesta kantavaa lunta niin hyvin riittäisi lyhempikin ainakin omiin ajoihin.
     
    Hemikoo, mikzar, möykkä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kevyt se varmasti oliskin, kun saisi koko keulan suksineen, tukivarsineen ja iskareineen jättää pois kokonaan. :D

    Vakiovarusteeksi ympärikeulimisen estosysteemi pakollinen;)
     
  6. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    3" lappua lienee turha haaveilla 146" mitassa koska porukka kuitenkin käyttäisi niitä väärin, eli ajetaan sitä reittiä se +150km/h ja sitten itketään kun ei kestä ja paska takuu kun ei korvaa. On nuo 2,5" matotkin sellaisessa touhussa jo aika kovilla. Itsekkin kyllä toivon että 3" matto saataisiin keskipitkiin jokupäivä.
     
    mikzar tykkää tästä.
  7. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Sen mitä mukana ollu eri merkkien alle 155" niin ei kyllä jatkoon tai ainakaan niillä ei kannata samoihin paikkoihin tulla ajamaan. Rinteen alla ku sopivan tihiä pusikko niin eipä tuon mittasella saa minkaanlaista alkuvauhtia että ois edes toivoa päästä alkurinnettä pidemmälle. Oon todennu että tämä 162" pitkä on just passeli tämmöselle laiskalle miehelle joka ei jaksa turhaan kaivella kelkkaa irti. Enkä minä kyllä huomannu oikiastaan mitään eroa ketteryyteen ja tuntuu että paremmin jopa pyörii rinteessä kun ei oo tunneli enään haitolla.
     
    mappe, pezq^ ja Rautane tykkäävät tästä.
  8. andyman

    andyman Well-Known Member

    Missä ne on suosittuja?
     
  9. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Esson baarilla ja Instarammissa :rolleyes:
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Niinpä.

    Doolla tammikuussa rekattu 146" Freeridia 6kpl ja 154" FR 8kpl.
    Lynx 850 Docker 3700 6kpl ja 3900 14kpl.

    Pollessa 146 vs 155 kuin yö ja päivä ero.

    Sanoisin että 155/3900 toimii Suomessa parhaiten ja samaa mieltä tilastotkin.
     
  11. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    146 pitkänä ,läpivetävät, 3 tuuman lappu ja sähkömoottori siinä on tulevaisuus
     
    andyman ja möykkä tykkäävät tästä.
  12. andyman

    andyman Well-Known Member

    Sorry, oli vähän kuiva viesti, ei ollut tarkoitus vittuilla. Meinasin lähinnä sitä että kun haeskelin omaan kelkkaan keskusteluja matoista yms. Niin ihan kauheasti ei löydy 146 mitassa sellaista "mountain" tyyppistä keskustelua noista matoista tai muutenkaan.

    Enempi nämä 146 pitkät tuntuu olevan jenkeilläkin tälläisessä Suomi tyyppisessä crossover käytössä missä ajetaan myös paljon reittiä, ja telaston myös pitää kestää vähän enemmän mitä noiden vuorikelkkojen. Onhan 146 sks, ja Boondocker 3700 RE Suomessa suosittuja kelkkoja, mutta kuten sanoit että ehkä ne ei ole varsinaisia Mountain vehkeitä. Freeride 146 taitaa olla sitten telastoltaan yms. ominaisuuksiltaan, enemmän oikea Mountain, mutta ei se taida saada tehtyä juurikaan eroa umpisessa näihin kahteen enempi sekasiköön, ja toisaalta, ei taida Freeride olla yhtään sen huonompi reitillä mitä SKS ja Boondocker.
     
  13. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Älä iso mies höpötä :D Esim tuolla omalla 146 summitilla saa sellaisen alkuvauhdin repaistua lyhyelläkin matkalla, että ripuli ranteinen ukko tipahtaa kyydistä, jos ei älyä puristaa kunnolla kahvoista. 146 pituinen on osaavissa käsissä ja hyvällä voimalinjalla ehkäpä paras mahdollinen kelkka meidän nilkkalumilla tai no ainakin hauskin ja pärjää sillä enemmän, kuin hyvin Ruotsinkin lumilla. Tämän takia kaipaisin 146 pitkää Khaosta markkinoille tai miksei 146 Pro RMKta, joko normi perällä tai shortynä. 146 SkS ei oikein ole umpisvehje sen alustan takia, mutta RMK tai khaos alusta 146 pitkänä olisi varmasti todella makea. Pro RMK 155 pitkänä taas on todella tylsä ajettava, niinkuin on kilpailevankin merkin 154 malli, eli tietenkin tarkoitan summittia...

    146 pitkällä on todella mahtavaa ajella rinteitä ylös välillä suuntaa vaihtaen huutonaurussa ja kylläpä tuo kiinni jääminen on enemmänkin kuskista kiinni, kuin kelkasta, jos matto nopeudet on kunnossa ja 850 moottorisilla kelkoilla ei riittävän mattonopeuden saavuttaminen ole mikään ongelma

    Tämän hetken ylivoimainen umpis kunkku mielestäni 146 pitkissä on Skidoon 146sp ja toivottavasti polaris lähtee tähän kisaan matkaan, koska itselle ei +154" pitkät kelkat ole edes vaihtoehto ja nöyrimmät anteeksi pyynnöt Off topicci SkiDoista, joita käytin esimerkkinä

    @Driver on valitettavan oikeassa tuosta 146"/3" lapulla olevasta matosta ja tämän takia varmaan ei sellaista tule meidän "pätkällä" umpista ajavien iloksi ikinä :(

    Toivoin jo tälle talvea, että composit tracksin m770 olisi saanut 146 mitassa, mutta haaveeksi jäi sekin...

    Edit: Riippuu tietenkin miten polaris hinnoittelee tulevat mallit, että pidänkö BRP lasit edelleen päässä vai joudunko pankinjohtajan pakottamana riisumaan ne ja vaihtamaan leiriä mikäli pollelta hyviä 146 malleja tulisi. BRPn hinnoittelu, kun alkaa olemaan jo melko oksettavaa...
     
    Viimeksi muokattu: 22/2/20
  14. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    No kovalla lumella se ripuliranne varmasti tippuu siitä kyydistä, mutta kun sitä pehmeää lunta on tarpeeksi niin toivottoman näköstä on se homma ollut. Sitä päivää minä oottelen että näen sen oikian rattimiehen joka edes jollain tavalla pystys ajelemaan noilla lyhkäsemmillä samoissa paikoissa, mutta en suotta pidättele hengitystä. Kyllä se varmasti harvassa ja sopivan jyrkässä rinteessä toimii mutta sitten on taas mielipideasia mikä siinä lastenrinteessä on niin hauskaa.
     
    Jakelfin, Korbimotors, member ja 5 muut tykkäävät tästä.
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Miten sillä 146" kyydistä tippuu kun välillä on vaikeuksia saada edes 155" tihukosta sitä vertaa vauhtia, että lähtisi nousemaan rinteeseen, eikä vain nousisi pystyyn? Kaikki mukana olleet 146/3700 katselleet touhuja sivusta tai kuopineet vähän väliä kiinni. Kuskit turhautuu ja ei niitä ole kuin sen yhden kerran ollut mukana rinteessä.
     
    Jakelfin ja vapex84 tykkäävät tästä.
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Itse ajoin monta vuotta 3700 re:llä mitä muokkasin paremmin rinteisiin sopivaksi. Kun siihen tottui niin eipä sillä enää juurikaan kiinni jäänyt kun oli niin näppärä pyöräyttää alas kun alkoi vauhti loppuu. Enempi se kiinnijääminen on itellä kiinni siitä miten jaksaa ajaa kuin kelkasta. Uudemmat 146" on varmasti vielä paljon parempia niin miksipä niillä ei pärjäisi. Vanhalla tuli ajeltua metrin lumilla. Saattaa olla yksi kerta kaudessa että on sellaista pohjatonta höttöä milloin voisi kaivata pidempää. Sitten kun kelit kovenee niin lyhyestä enempi iloa.

    Näissä pidemmissä parasta on hyvä pito. Myös jarruttaessa. Ei ole kertaakaan liukunut pulkkana puuta päin niin kuin vanha.

    Lisätään vielä että en minä pätkällä samoihin paikkoihin aja kuin pitkällä, mutta molemmilla vakio määrä jumeja. Oikeastaan taitaa pitkällä olla enempi.. :oops:
     
    Injektori, mikzar ja andyman tykkäävät tästä.
  17. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Tottahan seon, että kun tulee ihan tappo puuterit, niin ei tuo 146 silloin halua mihinkään mennä jo ihan fysiikan lakienkin mukaan, mutta suurimman osan vuotta tuo 146 kiipeää lähes kaikki rinteet vittuilematta ylös ja ei tarvi jäädä mihinkään lastenrinteisiin pyörimään. Sen mitä tuolla häviää rinteiden suoraan ylös tehtävässä nousukyvyssä, voittaa ketteryydessä ja nopeissa suunnanvaihdoissa. Uskoisin etten ole ainoa kuski tässä maassa, joka arvostaa näitä ominaisuuksia enemmän, kuin tylsää sukset maassa pystyseinien nousua.

    Niin ja sitten on se lastenrinteissä ajamisen toinen puoli, eli "Instagrami temppuilu" , johon tuollaiset +160" tuumaiset on ihan toivottomia vehkeitä. 146 pitkä taipuu Re entryihin ja muihin keulien tehtäviin älyttömyyksiin kohtuu vaivattomasti, josta taas päästään takaisin polariksen 2021 mallistoon. Polariksen 146 RMK/Khaos alustalla joka yhdistettynä todella hyvin toimivaan ja kevyeen keulaan ei voi olla huono yhdistelmä rinne temppuiluun.
     
    Driver ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  18. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Lähetään kuule ajamaan joku vkl, niin pääsen samalla testaan Khaosta ;)
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kannattee tosiaan käydä kokeileen 155" Gay'osta. Ei silläkään paljoa suksen jälkiä lumeen jää... 23767_2f94c93a462a87087047e6ec550211e7.jpg 23766_fed6d54645bab203cc7a76e4f892613c.png
    Tuo sininen on täysin vakio säädöissä ja iloisesti kiskoo sekin. Kun voimalinja laitetaan terhakaksi ja alusta säädetään painoa siirtäväksi, vetää persepenkissä tasaisellakin komiasti pystyyn.

    Edit. Jos verrataan Khaoksen käsittelyä vaikka vastaavaan kotimaiseen kilpailijaan, niin ero aika pirun huomattava. Toinen on kuin...no se kannattaa itse testata. Se että tämä paketti löytäis 146" mittaan 3" lapulla, niin tuntuu äkkiseltään melko pirun vinkeältä kamppeelta.
     
    Viimeksi muokattu: 23/2/20
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kovin pitkän näköiset liu'ut ja lyhyt tunneli. 163" Khaos shorty?
     

Suosittele tätä sivua