SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. Yetitatu

    Yetitatu YamahaVenture-ArcticCat 4stroke-Lynx Yeti,Comm,Bdo

    Hossan suunnan mainiolla uralla on tällainen kyltti. IMG-20200301-WA0000.jpg
    Tänään se ei kuitenkaan pitänyt ikävä kyllä paikkaansa. Urat olisivat nyt polettu tarpeeksi leveiksi ja soiden kohdat kovettuneet lanalla ajettavaksi. Onkohan kunnostusta tulossa? Taivalkosken puolella vastaavat urat olivat hyvässä jamassa viime viikkoisen kunnostuksen jälkeen.
     
  2. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Suomussalmi-Hossa oli ainakin eilen hyvässä kunnossa. Lanattu lähiaikoina ja ainakin leveämmät kohdat pysynee hetken hyvänä. Kapeissa kohdissa kaikki menee samaa uraa ja pattia alkaa syntymään aika nopeasti. Lana oli täyttänyt ojat ja ei ollut yhtään ongelmakohtaa niiden kanssa.
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Oisko se lanaus pelkästään Ruthless rajan takia kunnossa?
    Otsikon voisi muuttaa malliin Kainuun surkeimmat urat hoidoltaan:D
    . Olihan siellä selvästi käynyt lana Ukkohallan suuntaan siinä Kyröntiellä mutkin ja sen huomasi että sivussa oli pari tasaista kohtaa, lanahan on ollut vissiin se kelkkalana sen telamönkkärin perässä mikä tojottaa Jalonhelmen takapihalla. Pitäisi tulla 10cm uutta lunta ja keskellä yötä ajaa 5-6krt päästä päähän niin saattaisi jossakin näkyäkin :D. Eipä siinä tulipahan ajettua rinki Hyryltä käsin eikä noussut vauhti liiaksi, mukavaa oli.
     
  4. Antsake

    Antsake Lynx 600R

    No huhhuh, aikamoinen näkemysero hyvästä reitistä La kajaani-ruka väli kelkalla ja eka 100 ja viimeinen 30km hoidettua, loppu jäistä paskaa... Ei voi suositella yläkainuussa kelkkailua kuin jos tykkää jäisestä, mutkaisesta ja ojien täyteisestä kelkkailusta
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Missähän päin Kainuuta se Vaari on pöllyytellyt menemään ja mitä :D
     
  6. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Jos kelkka on 600r, niin kummasa on vika kelkassa vai kuskissa.
     
    Jake_86, Mika_R, vetkulilm ja 2 muut tykkäävät tästä.
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Montako kilsaa se Vaari55 on ajellut Suomussalmen ulkopuolella tälle kaudelle?
     
  8. jaju

    jaju Active Member

    Kyllä se ukot homma on silleen et jos ajokunto on vaari55 tasoa ja alla säädöissä oleva kelekki niin kaikki reitit kelpaa ajettavaksi.
     
  9. Antsake

    Antsake Lynx 600R

    Mulla varmasti kelkassa ja kuskissakin, mutta suurin vaikuttaja voi olla se että tulee ajettua muuallakin kuin koti kulmilla. Kyllähän kun näitä maanmainiota hankaa jonkun tonnin eestakaisin niin ojat ja muutkin alkaa muistaa ulkoa, vaarin ajeluja väheksymättä. Se tässä ihmetyttää et väkisin hehkutetaan yläkainuun reittejä joille ei tänä talvena kunnossapitoa ole ja turistit aika harmissaan jos paikkakunnalle sattuu tulemaan...
     
  10. K.H

    K.H Lynx xtrim re 850 - 20

    No jopa on tämäkin palsta menny ihme vänkäämiseksi.. Jokainen joka on vaari55 matkassa yhtään reissua ollu ajamassa nii varmasti tietää että on ukolla kunto kohillaan ja lynksi liikahtaa siihen malliin että moni nöösipoika jää toiseksi.. No sepä siitä joo kaikki tietää että ukkohalla s-salmi väli on ihan perseestä ollu tänä talvena mutta on täällä muitakin suuntia. Jos ei esim itäpuoli maistu nii samakait se sillo ois ajaa autolla tietä pitkin tai kelkalla sitä järven selkää jos semmonen pelkkä tasanen kiinnostaa.
     
  11. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Kun kunnalla on latukone jolla ne kalttaa sukkahousuporukalle latuja kunnan piikkiin joka lumisateen jälkeen niin ei se isoa lovea tekis jos kävis kerran kiertämässä kelkkauratkin.
     
  12. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Se on niin paska vehe että pitäis upottaa Kiantajärveen.
     
    Värjäri tykkää tästä.
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Lisäksi tuohon Warrejorin hommaan mallia Hyryltä eli jätetään latuja ajamatta joinakin päivinä jos ei ole suksen jälkiä tai uutta lunta tullut ja kone ukkoineen kelkkauralle, siellä Suomussalmella kuitenkin näytöstää olevan viimeisenpäälle kunnianhimoinen latujen tekijä.

    Mulla kun kuitenkin noita tuttuja jotka tykkää patin ajamisesta kuten tuo Antsakekin ja kaikki on haukkunut nämä ylistetyt baanat tällä kaudella joka kerta viikko toisensa jälkeen ei se sattumaa voi olla ja kuitenkin 850/600 Berppiläisiä allaan jotka oikein kelkkanakin nauttii siitä että niitä käskytetään kummulta toiselle että missähän se huti nyt tulee :D yhdessä vai useassa suussa, onhan se totta että väliltä löytyy jotain hyvääkin välillä kun on pitkät välit ja itsekin tykkäsin ajella Moisiosta päin mutta sielläkin huomasi kun Sumin rajalle tuli, toki suot pelastaa. Budjetti kun on mitä on niin siinäpä sitä, josko ne tulevat rummut ja sillat pelastaa tilannetta?
    Tuttuni kelkkaporukassa eilen itäpuolella löydetty oja ja ajo ollut rauhallista, käsi paketissa loppukauden ja saattaapi olla ranne pidempäänkin. Eipä tuollainen jolla ei ole 40vuoden valokuvamuistia urista ja ojista mahda asialle mitään varsinkin jos välillä vilkaisee maisemia kun reitti on "tasainen" kunnes se oja tulee silmille.
     
  14. jaju

    jaju Active Member

    Ite en oo niin nuuka reitin suhteen. Mitä enempi haastetta reitiltä löytyy sen parempi. Pää asia että on lunta ja saa ajaa. Vain ajamalla kehittyy kuski, kunto ja reitinluku silmä. Ei kyllä mitään valittamista kainuun urista vaala-puolanka-askanmäki-vaaranniva-suomussalmi-hyrynsalmi-paltomo-vaala ympyrässä. Jos joskus sattuu korkeempaa terävää pattia nii taukoja vaan tiheempään ja vettä menee enempi mut koskaan ei sen patin takia oo jääny leikki kesken.
    Toki ymmärrän jos kaukaa etelästä tullaan ja kauden avaus sattuu pahimpaan patikkoon nii voihan se harmittaa. Tarpeeks monesti kun käy niin aina joskus sattuu että saa hurruuttaa tuulen tai lanan tasaamaa latua.

    Kuva on viime torstailta vaala-puolanka väliltä...
     

    Lisätyt liitteet:

    Ukko tykkää tästä.
  15. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Täytyy nyt kaikilla TOSI kuskeilla muistaa, että joukossa on monenlaista kelkkailijaa ja kelkkaa. Ei kaikilla oo rs:sää re:tä tms. Itsehän en käy kun muutamia kertoja vuodessa reitinpäällä, joten sinällään ei minun murhe tämä reittien huono kunto. Pysyypähän "sunnuntai" kelkkailijat pois haitolta...
     
    Jukkis, Mikaitos, Ukko ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kainuussa on muitakin kuntia.
     
  17. Ukko

    Ukko Ukki

    No niin, heitetään turha nokittelu pois, reitit on mitä on, toisille ne sopii toisille ei. Näin se on nyt ja näin se tulee aina olemaano_O
    Itseä harmittaa eniten tuo Ämmä - Ukkohalla väli, joka pääsi jäätymään kovaksi patikoksi. Siitä välistä pitää jatkossa pitää parempaa huolta, että rinteessä lomaileva väki lähtee paremmin liikkeelle Sumilan suuntaan esim. 2 päällä. Hossan suunta ja muut vähemmän kolutut reitit ovat täysin ajettavassa kunnossa. Varoahan siellä pitää sulia ojia yms. mutta niinhän kuskin kuuluu tehdäkkin. Lunta on tullut taas 15 cm pehmentämään pahimpia patteja, ja eiku nautitaan loppukevät sen riittävyydestä. Lauantaina sitten suunta Rajakonttiin:):)
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Siinähän olisi jo uutta lunta kelkkalanalle mitä tasoittaa, yötä vsten ajamaan ja tulee hyvä.
     
  19. Ukko

    Ukko Ukki

    Toivoa soppii:rolleyes:
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  20. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Isoa jäistä pattia, siihen ei pysty muu kuin jyrsin, tai vanhanajan 8 pollari.
     

Suosittele tätä sivua