Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
  1. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Just lähdössä kohti Suomussalmen! T. Nuhanenä :D
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eväät mukaan ja tankaten vain pysähdykset!
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Nimenomaan kylmäasemalta tankaten.. näin ite tekisin jos pohjoseen vielä lähtis.

    Tuo pikatesti ois täytyny olla käytettävissä jo kuukausi sitten..siten siitä ois ehkä apua. Vielä versio jonka tavis sais ostaa ja kykenis luotettavasti käyttämään.
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Itellä tämä korona liippaa silleen lähelle, että sisko asuu perheineen Lombardiassa Italiassa. Eli tuola pahimmassa pesäkkeessä.
    Sielähä nyt tuli täysi ulkonaliikkumiskielto. Koko yhteiskunta on kiinni. Vain kaupassa saa käydä. Sillonki mitataan lämpö otasta joka kulkijalta.
     
  6. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Tuosta Lapin matkailusta tehty melkoinen peikko. Ei täällä kaikki tanssi letkajenkkaa afterskiissä:rolleyes:. Jos rinteet, hotellit ja ravintolat on kiinni niin eiköhän tartuntaketjut ole kokolailla tarkkaan katkaistu. Jos tulet tänne omalla autolla, asut mökissä ja harrastat hiihtoa ja/tai kelkkailua et varmaan pysty levittelemään tai saamaan tartuntaa. Monelle ihmiselle kuitenkin melkoinen henkireikä ja auttaa työssä jaksamisessa. Kohta alkaa työllistymään sairaaloiden lisäksi mielenterveystomistot :D. Rajoituksia pitää tehdä ja on hyvin tehtykin mut ei kaikkien tarvi käpertyä vinttikomeroon piiloon.
    Kunhan ihmiset eivät ole massatapahtumissa eivätkä koskettele toisiaan ei taudilla ole paljon mahollisuuksia edetä. Eikä kelkkaveljet vissii liiemmin halaile:D Espanjan tulijoiss on se potentiaalinen riski:eek:
     
    Kamppi, Nipademu, möykkä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Pidin aika erikoisena esim.Ylläksen päätöstä lopettaa hiihtolatujen kunnostus :confused:
     
    Nipademu ja Fudge tykkäävät tästä.
  8. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Ite kannan kortenikekoon jättämällä kelkkareissun tekemättä pohjoseen tänä keväänä. Aina on riski, et tartuttaa/levittää. Eikä oo haluja tuua kotiintuomisenakaan koronaa.
    Ei ollu helppo päätös. Mietin, et oisin ollu erakkona siellä ja käyny kavereiden kans vaan ajelemassa, mut silti aina on riski olemassa. Mitä, jos... :(
     
  9. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tuossa tuo animaatio näyttää kuinka tärkeää olisi katkaista tuo laajeneminen
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin.

    Ei kait se pointti ole siinä, että jos tänne tulee eikä ole kenenkään kans tekemisissä. No, sittenkö tuleeki vaikka 5000 ihmistä. Yks tartuttaa kymmenen ja kymmenen sata. Mutta mitäpä jos ne 5000 alkaaki sairastaa. Se on se suurin riski. Mitä jos alkaaki samaan aikaan 5000 lappilaista sairastaa. Mihi sairaaloihin ne ihmiset tukitaan. Pointti ihmisten liikkumattomuudessa on se, että pysytään oman sairaanhoitopiirin alueella, siltä varuin jos sattuu sairastumaan.
     
    Hemikoo ja Jack796 tykkäävät tästä.
  12. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Niin, onko sanottua etteikö se pöpö vois tarttua mistä vain... Se 1000 helsingin turistia tulee leville, käy samassa kaupassa ku sinä, hypistelee samoja oven kahvoja, kylmäkaapin ovia, maitopurkkeja, banaaneja.. Oletko varmasti joka välissä desillä hinkkaamassa/saipouan kans pesemässä käsiä... Ennen ku huomaamatta pyhkäsetki silimää taikka suupieltä.. Olisko mahollista? Sehän ainaki väitettiin tarttuvan pinnoilta ja kestävän eri pinnoilla useita vuorokausiaki se pöpö... Nuin niinku ehkä jopa kärjistettynä, mutta miten ite olen ymmärtäny, mitä infoa tuosta perkeleestä on annettu..
     
    Jack796 tykkää tästä.
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mielenkiintoisia aikoja tulossa.... Mitä sielä ne päättävätkin. Mikään päätös ei ole helppo. Itse en yhtään karehdi noita ministereitä ja mitä he joutuvat miettimään. Toki asiantuntijat priifaavat heitä joten itse päätös ehdotukset kootan annettujen tietojen perusteella.
     
  14. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Itseä ihmetyttää SE että loppuuko talvet tähän , kun niin hirveä hinku on mennä kelkkailemaan.. Aivan kuin lumet loppuisivat tähän talveen ja ensi "talvea" ei tule ollenkaan???? SE huoleton asenne koronaa kohti on tuhoisinta laatua, tulee jos ja kun tulee.. No mikäs siinä sitten jos se jäisi sille joka sen niin kovasti haluaa tietoisesti sen riskin ottaa MUTTA kun jokainen tartunnan saanut levittää sitä tietoisesti tai tietämättään :mad:.
    On toki paikallinen poikkeus, joka soitti ja nouti kelkkansa ulkoa. Ilman että tuli sisätiloihin, tietoinen riskistä että voi ehkä "Kantaa" virusta. Huollon ovessa on jopa lappunenkin (elä tule sisälle huoltoon, JOS olet kipeä) Jotkut ymmärtää asian, ja joistain se on vitsi....
     
    Kamppi tykkää tästä.
  15. Vilho

    Vilho freeride

    Joo ihan järetön tuo ihmisten omaan napaan katsominen. Tällänen kriisi menossa mutta lähdetään lappiin kelkkaileen ihan väkisten. Voisko kerrankin jättää lähtemättä ja säästää ne bensarahat kotona olemalla. perkele.
     
    Basso58 tykkää tästä.
  16. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Tämä on kyllä melkoinen soppa ja täysin käsittämätön riski ihmisille. Samaan aikaa tulee vain mieleen, että missä vaiheessa lääke (=rajoitukset ja talouden pysähtyminen) on vahingollisempaa kuin itse tauti...

    ettei vain tulisi toista -90 luvun lamaa ja sitä myötä kymmenen vuoden kurjuus ja satoja itsemurhia tms. Missä menee raja, en tiedä. Ehkä jossain täyden lockdownin ja täyden vapauden välillä. Ruotsi valitsi toisen reitin kuin Suomi, historia kertoo kumpi oli oikea veto.
     
    Nipademu ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  17. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Kirjoitusta juuri tuosta, että missä vaiheessa talouden tuomat ongelmat tulevat oleman isommat kuin tauti itse..

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...a-pysahdystilaa-loputtomiin/7770388#gs.1jtdrg
     
  18. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Valitettavasti talous ei kestä tätä tilannetta enää paria viikkoa pidempään. Ja matkailun sekä pienyrittäjien aloilla sietokyky on mennyt osin jo nyt.
    Mutta eipä meillä ole hättää, kun tuo viisas vasen laita tietää, että lainaraha parantaa ja korjaa kaiken. :rolleyes:
     
    pezq^ tykkää tästä.
  19. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Veronkorotuksiin tuo kaikki lopulta päättyy eli yhteisesti nuo joudutaan kustantamaan.
    Peliä tasottaa se että näin on muillakin teollisuusmailla, tosin korkeamman sosiaaliturvan maat mm.Suomi, saa maksaa enemmän.
    Tämän koronapandemian osa 2 ei ole vielä edes näköpiirissä, palveluiden uusjako, julkisen sektorin lomautettujen ja irtisanottujen uudelleen työllistyminen sekä mahdollinen konflikti ulkovaltojen kesken suuremmassa mittakaavassa asiaa katsottuna, pidetään mielessä että joillakin on ollut tapana käyttää hyväksi toisten heikot hetket joko vastikkeellisena apuna tai sotilaallisesti.
    Hyvä että tuota suhdetta paluusta takaisin avoimeen aikaan pohditaan koska talous on kuitenkin saatava takaisin nousuun, tilannettahan jotku käyttää hyväksi jokatapauksessa niin poliittisesti kuin sosiaalisesti.
     
    carrillo tykkää tästä.
  20. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Tuon verohomman mie allekirjoitan täysin. Ja oon meleko varma että tukipaketit ohjautuu 90prosenttisesti niille virmoille joilla kassassa rahua ja tukikolikoita ennestään. Tai virma muuten jonkun porhon omistuksessa(hyvä veli järjestelmä) Tuskin pena putkimies saa hiaceen paljokaan naftarahaa kun työt loppuu ja pitäs toimeen tulla. Näitä yhen kahen ukon virmoja o suomi pullollaan kiitos linjauksesta misä kaikkien pitäs olla yrittäjiä tai näitä pienyrittäjiä mitä ny o painettu hallituksen toimesta läpite.
     

Suosittele tätä sivua