Koronavirus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä hanski-58, 13/3/20.

Tagit:
  1. teme-

    teme- Well-Known Member

    Hienosti toimittu...
     
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Erittäin luotettava tietolähde...
    Samaa sarjaa, kuin meidän korviin kulkeutunut uutinen asiakkaan ja toimittajan suusta, että teillä on kuulema yrityksessä todettu Corona tapaus. Melko ihmeellistä, kun kaikki töissä eikä kukaan poissakaan...:rolleyes:
    Oliskohan tärkeää jokaisen pitäytyä tosiasioissa, eikä omalta osaltaan levitellä huhuja tosiasioina. tässä tilanteessa niitä vääriä huhuja ei todellakaan tarvita.
     
    Jakke_, ruiseri, TeHo ja 4 muut tykkäävät tästä.
  3. janiok

    janiok Well-Known Member

    Sehän on perjantai. Kohta pääsee mökille.
     
    Fudge, petes88 ja Nipademu tykkäävät tästä.
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tuo ei ole huhu...
    Tuosta on ollut tietoa muualtakin kuultuna.
     
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    No niin..perustuslakivaliokunta hyväksyi esityksen.... Se lienee eristyksen paikka uudellemaalle. Liekkö mitään apua kun tartuntoja jo muualla sen verran paljon jotta leviämään pääsee...
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Eihän sitä leviämistä estetä (ei voida, paskat jo housuissa ympäri maapalloa) vaan ettei sairastuneiden määrä kasva suhteettoman nopeasti Suomessa jotta voidaan hoitaa nyt jo sairastuneet ja jää kapasiteettia myöhemmin sairastuneille. Lapissa ei kauhean montaa tehohoito paikkaa ole, nekin vähäiset on mitoitettu täällä asuvien lukumäärän mukaan.
     
    Rautane, Hemikoo ja Fudge tykkäävät tästä.
  7. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Juuri näin T-Cat, mutta sehän tässä hirvittää , että niitä tehohoitopaikkoja on LKS:n 8! Ehkä ne saa niitä jonkin verran lisättyä, mutta pelkään pahoin tartuntojen levittyä kunnolla, että ne ei riitä mihinkään ja aletaan sen jälkeen priorisoimaan ketä autetaan.
     
    Viimeksi muokattu: 27/3/20
  8. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Taitaa pahimmillaan olla koko maassa tilanne se, että joudutaan ”noppaa heittämään” siitä kuka saa tehohoitoa ja kuka ei. Toivottavasti sen tilanteen eteen ei tultaisi
     
  9. Jack796

    Jack796 Kelkaton

  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    Näin se on, valitettavasti. Tuota tehohoitopaikkojen määrää en tiennytkään, luulin että olis ollut edes 20. Mitähän sanois, stay safe, stay home. Menen taas maanantaina töihin näillä näkymin.
     
  11. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miten se menikään vaikka Singaporessa? Sehän on tosiasia että jos hallitus olisi reagoineet alussa niin ei se virus olisi levinnyt minnekkään. Mutta kun mitään ei tehty ja koko ajan vaan sählätään. Sen verran vähän ihmisiä Suomessa että ei todellakaan ole mikään mahdottomuus lopettaa leviäminen kuin seinään. Täällä vaan niin munatonta päättämistä kun tehty sellainen laki mikä vaikeuttaa järkeviä ja nopeita toimia. Hallitus on kuin lastentarha, kaikki juonittelee keskenään kun pitäisi saada tehtyä nopeita päätöksiä.

    Kyllä tästä kaikista helpoiten olisi selvitty kun olisi homma otettu tosissaan heti alussa. Ensimmäiset olisi kärsineet taudin pois karanteenissa ja sen jälkeen rajat kiinni valvotusti. Ne joilla pakko palata Suomeen heti karanteeniin ja jos sitä olisi rikkonut niin tuntuva sakko. Mutta kun THL + saamaton hallitus niin nyt mennään tällä tavalla, hidastetaan leviämistä ja kärsitään mahdollisimman pitkään ja tuntuvasti.
     
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Osa ollut sitä mieltä ettei kannata rajoittaa että kärsitään nopeasti pois. Ei vaan oteta huomioon ette tuosta viruksesta paljoa tiedetä.

    Nyt on kiinassa jo parantuneilla löytynyt uudestaan virusta. Häviääkö tuo koskaan ja mitä se myöhemmin aiheuttaa? Vai onko testit olleet huonoja. Se ei vielä ollut 100% varmaa.
     
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ruotsissa oli ilmeisesti melko suuri joukko ihmisiä joilla on suomen kaksoiskansalaisuus. Ne kun alkaa tänne rynnimään niin kusessa ollaan(?), koska se on suomen lain mukaan mahdollista. Eikä lakia tietenkään voida muuttaa tällaisessa tilanteessa. Ruotsissa kun ei tehdä rajoituksia taudin eteen niin saattaa jollain tulla mieleen että lähdetäänpä käymään suomessa vanhoilla kotikulmilla vähän lomailemassa.

    700 000 kpl. Moni asuu tuolla ruotsin pahimmassa tautipesäkkeessä.
     
    Viimeksi muokattu: 28/3/20
  15. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    Jälkiviisautta, Suomessa vallitsee demokratia eikä diktatuuri joten päätöksiin menee oma aikansa. Taitaa P Korea olla ainoita maita jossa mainitsemasi toimenpiteet voisivat toimia nopeasti.
     
    TeHo tykkää tästä.
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kyllä tuo poikkeuslaki pitäs antaa hallitukselle eväät toimia nopeasti ja tehokkaasti vaan kun ei. Huomaa miten haaleessa vedessä sitä täällä nykyään eletään vähän joka asiassa.
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  17. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miten niin jälkiviisautta? Samaa mieltä olin jo silloin kun tauti alkoi leviämään käsiin muualla, mutta thl naureskeli että se on kuin lottovoitto saada korona suomessa. Sehän oli suurimmalle osalle selvää miten tulee käymään, paitsi thl+Suomen hallitus. Oon seurannut tätä ihan alusta asti. Siksi ihmettelenkin tätä että miten tällainen tavis voi ennustaa kaiken paremmin kuin ammattilaiset. Tai olen kyllä muiden maiden ammattilasten juttuja lukenut ja kaikilla eri asenne kuin thl:llä.

    Sitähän tässä ei vielä tiedetä vaikuttaako tauti täällä yhtä rajusti kuin vaikka Espaniassa. Jossain oli epäilyä että Espaniassa kuollaan tehohoidossa sairaalabakteereiden aiheuttamaan lisäkuormitukseen koska siellä törsätään antibiooteilla niin paljon mistä kehittyy sairaaloihin jotain vastustuskykyisiä bakteereita. Olikohan niin että siellä kuoli vuodessa jotain 11000 ihmistä sairaalabakteereihin ja tais norjassa olla jotain 50 luokkaa. Vedin vähän hatusta nuita lukemia kun en jaksa tarkistaa vaan ei ne kauas heitä.
     
    Viimeksi muokattu: 28/3/20
  19. Eero28

    Eero28 Active Member

    Taas piiloudutaan "jälkiviisautta" yms.. taakse. Ei todellakaan tarvitse olla mikään nero, että ymmärtää kuinka tarttuva virus oli jo sen ensimetreillä. Meidän hallitus ei todellakaan uskaltanut tehdä mitään ennakoivia toimenpiteitä saatika, että ne toimenpiteet olisi tehty ajallaan. Kaikki tehty myöhässä (toivottavasti ei liian). Tutkijat yms. spesialistit varoittivat jo tammikuussa, että tauti tulee leviämään globaalisti. Silti esim. lappiin lensi suoraan Kiinasta turisteja vielä maaliskuussa. USKOMATONTA TYHMYYTÄ, että tähän ei puututtu heti. Oivoi, sitte tiedetään kuinka hidasta on panna toimeen erilaiset lait yms. toimet jolla rajoitetaan liikkumista ja puututaan ihmisten elämään ja ei ennakoida tästäkään huolimatta.
     
    Jii.Pee ja Nebwy tykkäävät tästä.
  20. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ei viruksen leviäminen ole hallituksen syy millään muotoa. Ei hallitus sitä ole levittäny. Mikäli rajat olisi heti suljettu olisi persut ym muu oppositio vinkunu jotta vapauksia rajoitetaan... Tämä on täysin suomalaisten oma syy.. Suomalaiset itse sen tänne toivat. Ottakaamme itte vastuu tästä aiheuttamastamme pandemiasta ja tulevasta katastrofista joka tulee koettelemaan melko monia.
     
    Värjäri ja S4ms4 tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua