Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

  1. jusal

    jusal Well-Known Member

    En mie patteja pelkää enkä todellakaan tykkää ajaa täysin tasaista jälkeä, sen verran on taustaa enska ja sprint puolelta jotta ihan pienestä en hätkähdä :D. Sitä vaan ihmetellyt viikon aikana täällä seudulla ajellessa että kelkkoja näkynyt maksimissaan 5 kpl meidän lisäksi. Muutamia paikallisia kun ollaan jututettu niin ovat sanoneet jotta porukka siirtynyt enemmän muualle ajelemaan juuri reittien kunnossapidon vuoksi.
     
  2. J

    J Well-Known Member

    ennenvanhaan kun puhuttiin syötteen kelkkareiteistä.,.puhuttiin virallisesta syötepatista.,,, siis joskus 90 luvun loppupuolella kun siellä ekoja kertoja omalla porukalla ajettiin... ja vuosien varrella tullut siellä vierailtua kyllä aika useasti.... mutten muista kyllä koskaan ajaneeni hyvin hoideuttua reittiä sen pitemmälti tuolla perällä...valitettavasti
     
  3. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Tässä topikissa joskus viime talvena joku taas kehui kuinka ne reitit oli 90-luvun lopulla/vuosituhannen vaihteessa viimeisen päälle hyvässä kunnossa ja nykyään ei pysty enää ajamaan, kun on niin patikolla.. Kyllähän näissä reittien kunnossa alueella on isoja vaihteluita, riippuen aina käyttäjien määrästä. Enkä kyllä usko, että koskaan tullaan pääsemään siihen tilanteeseen jotta kaikille olisi tarjolla tasaista baanaa, valitettavasti. Olen kyllä itse ainakin joka talvi päässyt ajamaan niin hoidettua kuin patikkoakin. Tokihan se auttaa kun lähellä tässä asuu. Itse olen ajatellut reittikelkkailun niin, että sovitan päivätaipaleet reitin kunnon ja myös oman kunnon mukaan. Ei tämän minun mielestä pitäisi olla mitään "tuloshakuista" kilometrien keräämistä vaan lajista nauttimista. Ja tähän lajiin kyllä "pieni" pomputtelu kuuluu.
     
    möykkä ja LRacing tykkäävät tästä.
  4. jammu77

    jammu77 Well-Known Member

    Mielellään täältä lounaisrannikoltakin jäisi vähän alemmas ettei tarvisi leville asti ajaa, mutta niin paljon kuullut noitten reittien huonosta kunnosta. En tiedä sitten eikö ne halua kelkkailijoita sinne vai mistä johtuu. Uskon että näinä huonoina vähälumisina talvina olisi tulijoita, kun ei oulun alapuolella kelkalla mitään tee, jos reitteihin panostettaisiin.
     
  5. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    On tuohon reittien ylläpitoon jokunen euro alueen yrittäjien sekä kaupungin kassoista mennyt. Tympäseehän se jos oman reissun aikana sattuu pattia enemmän olemaan. Kyllä se pitää laittaa itellä ajohousut jalkaan ja käydä katsomassa, että pystyykö tuolla reitillä ajamaan kelkalla ollenkaan. Näitten keskusteluiden perusteella ei pysty. Parempi näkemä kuin kuulema..
     
  6. jusal

    jusal Well-Known Member

    Nyt oli tampparilla ajeltu Rytingin kaupalle ja siitä Ranualle päin aivan loistavaa pätkää, sopivaa pomppua :) Ei kenenkään toina mieltään pahottaa näistä asioista, jokainen tykkää erilaisista reiteistä. Itelle on pääasia että pääsee ajamaan ja mulle menee kaikenlainen reitti mitä ajaa. Sillä vaan otin aiemmin reittien ylläpidon puheeksi kun on ihmetyttänyt kelkkailijoiden vähyys kuluneen viikon aikana. Kuitenkin ajajat rahaa tuovat palveluihin ja varsinkin tämmöisenä aikana olisi hyvä kaikki eurot saada kassoihin täytteeksi ja luulisi että jos yleiskuva reiteistä kelkkailijoilla olisi hyvä niin tulisi porukkaa enemmän ajamaan :)
     
    LittleSnowman tykkää tästä.
  7. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Kyllähän se suurin ongelma taitaa olla puuttuvat sillat monista isoista ojista ja alkutalven hoitamattomuus.
    Heti syksyllä pitäis jollain pikkulanalla tehdä pohjia, jotta kunnon kalustolla pääsis täyttään ojat yms heti vuoden vaihteessa eikä vasta helmikuussa.
    Ja lähinnä tuo ympyrä on kyllä aina aika huonolla hapella.. Itsekkin pojan kans kaks päällä sitä välillä kierretään, eikä se kovin herkkua ole, saatikka turistille joka istuu ensimmäistä kertaa kelkan sarviin. Muualle kun lähtee niin reitti kyllä paranee.
    Toki reittejä sais alkaa kesällä myös leventämää/sahailla mutkista puita ja oksia vähemmäksi.
    Ps. Nythän ne kunnanmiehet ja naiset vois laittaa etätöihin tuonne kuusikkoon kun virastot yms on säpissä.
     
    jusal, LittleSnowman ja M.E.A tykkäävät tästä.
  8. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Joo, hommaahan kyllä myös kesällä reiteillä olisi. Tahtoo vaan talkoolaiset olla kahtelussa.. Onhan se tosi, että reittejä saisi useammin olla lanaamassa, mutta kenen piikkiin? Tämähän on ainainen ongelma eikä varmasti ole pelkästään syötteen alueen ongelma. Yksi vaihtoehto voisi olla, että syötteen urat saataisiin virallisiksi reiteiksi, jolloin niiden hoitoon tulisi enemmän velvoitteita kaupunkia kohtaan=hoitoon lisää rahaa. Nykyisellään kaupunki toki jo maksaa ison osan lanauksista, mutta kyllähän lisärahalle varmasti jotain käyttöä saattaisi löytyä.
     
    jusal tykkää tästä.
  9. AJT

    AJT Member

    Oisko vkloppuna kukaan lähössä ajeleen syötteeltä? Jos täältä Oulusta ajelis paikalle kaveriks..
     
  10. vipezu

    vipezu Ski-Doo Freeride 146” 2019

    Onko tietoa Pudasjärvi-Syöte välin kunnosta?
     
  11. -jjani-

    -jjani- Polaris 146" SKS

    Eilen illalla käytiin tuo väli ajamassa ja oli hyvässä kunnnossa, oisko viikolla lanattu
     
  12. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Tänään kierreltiin Syötteen ympäristössä ja reitit hyvässä kunnossa. Lunta piisaa ja ilmat parhaimmillaan!
     
  13. kemis72

    kemis72 Well-Known Member

    Omkohan pudis-syöte-taivalkoski missä kunnossa? kunnossapitoaikataulun mukaan -syöte ookastoppi hoidettu tällä viikolla:confused::rolleyes:
     
  14. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Viime viikolla on ookan suunta syötteeltä päin lanattu. Ensi viikolla lanataan sitten seuraavan kerran.
     
  15. kemis72

    kemis72 Well-Known Member

    Onko tietoo mikä päivä lana liikkuu?
     
  16. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Aikovat vähän katsella miten satelee tuota lunta. Sitä olisi hyvä tulla pehmikkeeksi ennen kuin lana lähtee liikkeelle. Näillä näkymin torstaina ookan suunta on lanauksessa.
     
  17. LittleSnowman

    LittleSnowman Well-Known Member

    Huomenna ois tarkoitus lähteä ajelemaan syöte-ranua-posio-syöte. Oisko löytyny ajoseuraa?
     
  18. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Minkälaista baanaa on syötteellä tarjolla? Vieläkö on lana jossainpäin ajellu?
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Hyvässä kunnossa oli.
     
  20. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Oliko kukaan lähipäivinä ajanu pudis-syöte väliä? Oliko hyvää latua tarjolla?
     

Suosittele tätä sivua