Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. Juxer

    Juxer Xterrain

    No niimpä tietennio_O No yksin rapakko kierretty,220km keskarilla 59 eli just rajotusten mukaan mentiin:DEli reitit iskussa ja melko tasasta varsinkin kajaani-otanmäki-vaala,toki otanmäki-vaala välillä suoalueilla lumi tosi vähissä! Vaala-paltamo sitten enempi patilla mutta täysin ajettavaa:)
     
    Aleksi, Esa, Hemikoo ja 2 muut tykkäävät tästä.
  2. Esa

    Esa Lynx re

    Itekkii kävin tiistaina vieremältä vaalaan päin ajelee oli kyllä tosiaan isoilla soilla lumet vähänä:( vähän ennen kestilän risteystä kääntyin takasi päin kävin sitte vielä sukevalle päin ja siitä takas vieremälle vajaa 260 km tuli muuten oli kyllä vielä täydet kelit ajella reitit hyvää:)
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 26/3/20
  3. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Tänään ei uralla vaan Oulujärvella, Koutaniemellä Koutalahdella tuntui pari kelkkaa päästelevän menemään reippaasti. Ja ainakin yksi nelari-Jammu taisi olla kalahommissa, kuulosti ihan jäänmurtajalta :)
     
  4. titanium

    titanium Well-Known Member

    Pääseekö vielä järven kiertämään?Lumet näyttää kyllä olevan todella vähissä noilla suoalueilta.
    Jos nyt viikonloppuna yrittäisi vaalasta lähteä liikenteeseen..
     
  5. Juxer

    Juxer Xterrain

    20200322_114836.jpg 20200322_120118.jpg 20200322_121929.jpg 20200322_124539.jpg Nimenomaan ehkä PÄÄSEE oulujärven just kiertämään mutta ei siellä tosiaan lunta enää varmaan paikotellen juurikaa oo:eek::cool:lämpöähi ollu viikon jotae 5 astettaNämä kuvat otettu viikko sitten.Ja varmasti reitit ihan jäässä ku pakastu, joten raapijoeta saapi olla ympäri kelkkaa:D
     
  6. Juxer

    Juxer Xterrain

    Jäitäki saapi näkyy paikotellen varoa,,:eek:
     

    Lisätyt liitteet:

  7. Juxer

    Juxer Xterrain

    Lentokentän reitillä tänään vielä ihan ajettavaa tosijäistä baanaa mutta lumi pikkuhiljaa vähenee. Oulujärvi peilijäällä joten sinneppä ei kehtaa mennäkkää,,oikeat liuvunsulatuskelit:DPitää ruveta paltamoon kuskaamaan kelkka jos meinaa vielä paljoa ajella.,
     

    Lisätyt liitteet:

  8. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Moottorikelkkailija ajoi sulaan Oulujärven Toukansalmella lauantai-iltapäivällä 28. maaliskuuta.

    Kelkkailija oli päässyt omatoimisesti ylös avannosta ja kuljetettiin paikalle tulleella mönkijällä läheiselle mökille.

    Kohteessa olivat paikalla ambulanssi ja pelastuslaitoksen yksikkö Paltamosta. Kajaanista kutsuttu pelastuslaitoksen yksikkö kääntyi matkalla takaisin.

    – Kajaanin yksikkö kääntyi takaisin, kun oltiin saatu selvyys, että ihminen on saatu rantaan turvallisesti, kertoo päivystävä palomestari Petri Vehniäinen .



    JÄILLÄ ON paikoittain erittäin huonot olosuhteet.

    – Varsinkin näin keväällä Toukansaaren ympäristö on vaarallinen. Railot ovat leventyneet hyvinkin leveiksi ja paikoin jäällä on aukisulia. Kannattaa olla varovainen jäällä liikkuessaan, Vehniäinen sanoo.

    Kelkka jäi järveen, ja sen nostaminen jää kelkkailijan tehtäväksi.

    https://www.kainuunsanomat.fi/artik...an-sulaan-oulujarvella-180101725/?dl_update=1


    Omasta mielestäni varsinkin tällaisen talven jälkeen on todella hurjaa kun porukka ajelee ihan autoillakin pitkin ja poikin Oulujärveä mm. Paltaselällä ja Ärjänsaaren ja Vuoreslahden sekä Koutaniemen välissä Hautakaarteella ja Koutalahdella ja lähellä railoa ja sen ylikin. Ihan vaikka kävelijäkin menee paikka paikoin pintajäästä jo sen 5-10cm läpi.
     
  9. kaahari

    kaahari Well-Known Member

  10. matti

    matti XRS 600 -07

    Tänään oli vielä loistava keli ajella! Pölisevää lunta reiteillä ja 10cm järven jäällä!
     
  11. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuohon ihan rantaan saakka oli jokisuulta tullu ihan kunnon railot viikko sitten, olin upottaa polariksen viimeisellä reissulla siihen vaikka aivan rantaa myöden ajoin kun oli sulana ahtojään molemmilta puolilta.
     
  12. Juxer

    Juxer Xterrain

    Lauantaina kävästiin 250km kahen rimmerin voimin puolangalla kahvet juomassa,nakertaja-kivesvaara-puolanka-paljakka-nakertaja:DPatikkoahan siellä tietenni jo alkaa olla jokapuolella,paljakka-leppikoski oli vielä aika nopeeta ajettavaa,,Täräytin tulomatkalla täysin yllättäen toistakytämetrin ilmalennon siitä railosta joka on ihan kelkkaurajälen lähellä tuossa mustasaaren luona,onneksi oli tuuria ja hyvä alastulo ettei käyny mitään:confused:vaikka onhan nuista ihteäki varoiteltu..:oops:Että saa niitä VAROA!!Ja aamulla oli vielä mahoton sumu..No tästä eteenpäin menee kärryhommiksi enkä järville enää pakkauvu:)
     

    Lisätyt liitteet:

  13. Anke

    Anke Active Member

    Vielä pääsee baanalle, pikku hiljaa kuntta rupee paistelee, mut viikon verran vielä uskoisin olevan latua hyvässä kunnossa.
     

    Lisätyt liitteet:

  14. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Millaisessa kunnossa mahtaa olla Paltamo-Kivesvaara?
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Voimala sula, sen jälkeen tosi hyvä
     
  16. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Sehän tuli hyvä keli ajaa. Sää selkeni sopivasti yön ja aamun räntä/lumituiskusta. Paltamo - Kivesvaara oikein pehmeää. Huomaa että enemmän lunta jo Paltamon pohjoispuolella kuin Kajaanissa.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 13/4/20
  17. Dyny

    Dyny Member

    Kylläpä oli mukava läsäytellä menemään. Kevään, jos ei koko talven maukkaimpia kelejä parina viikonloppuna uuden lumen jäljiltä.
     
  18. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Hei kaikille ja kysynkin että onko kellään tietoa miten maareittien teko kajaanin ja sotkamon välillä etenee ja onko tulossa maareitti myös kajaani paltamo välille vai onko vain huhu , siis onko ylipäätään hankeet edenny
     
  19. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Minulle kerrottiin viimevuonna, että kni-smo välinen maareitti kuuluu kamore-hankkeen ns kakkosvaiheeseen. Eli ensiksi vievät nykyisen hankkeen loppuun ja sitten suunnittelevat/toteuttavat maareitin kni-smo välille. Alustavia suunnitelmia ja selvityksiä tehty, mutta muutamia ongelmakohtia ratkaisematta. Paltamoon menevästä ei tietoa, mutta toivotaan, että semmonenki tulee.
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tosiaan ei vielä ainakaan tule sitä Kajaani-Sotkamo maareittiä. Se oli kyllä pitkään mukana hankehakuvaiheessa, mutta siinä on eriäviä asioita vielä selvitettävänä. Alunperin siitä kaavailtiin sellaista ulkoilureitin pohjaa ( vähän niinkuin pururata Kajaani-Sotkamo välille), joka talvella olisi kelkkailu-urana jne. No tuollaisen tekeminen tulee toki aika hintavaksi ja sitten se, että mistä sen pitäisi kulkea. Ulkoilureitin ja kelkkailu-uran kannalta niin erilaisia ne käyttötarkoitukset, että asia varmaan vielä jalostuu matkan varrella. No toivotaan, että tämäkin jossain vaiheessa saadaan aikaiseksi.
    Itse en nyt hankkeen tilannetta tiedä oikein muualta kuin Sotkamosta. Sotkamossa on minusta tehty tai tehdään Sotkamo-Ristijärvi suunnan töitä lisää nytten ( viime syksynä tuli lumet niin aikaisin, että ihan kaikkea ei siellä suunnalla ehditty tehdä ja hankekin alkoi käytännössä vasta elokuun alusta). Sitten Sotkamo-Rautavaara välillä on nyt hakkuukone ainakin jo puolivälissä menossa eli sinne tulee pitkälti ihan uutta urapohjaa. Kaivinkone lähtee tuonne tasoittelemaan urapohjaa tässä syksyn mittaan ja talvelle pitäisi saada tuo uusi urapohja auki. Kaikkia merkintöjä sinne ei varmastikaan ehditä tehdä vielä tänä vuonna, mutta muuten pitäisi tulla ajokuntoon.
     

Suosittele tätä sivua