600 ACE

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Lynxxmann, 8/2/16.

  1. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Starttissa tuskin ongelmaa on, kun hyvälle päälle sattuu niin lähtee täysin normaalisti käyntin. Kelkka saatu kuulema pihaan metsästä, mutta jotain isompaa ongelmaa on. Puhelimessa ollessa startatessa kuului 4 lyhyttä piippausta, mikä näyttäisi viittaamaan varsin useaan eri ongelmaan esim akun lataustasoon. Tämän jälkeen sammui taas itsekseen ja mittaritaulu oli sitten aivan pimeänä. Huomenna pääsen tutkimaan tapausta livenä, niin pitää käydä maadoitukset ja ohjaustangon kaapeloinnit läpi, uskoisin että sieltä syyn pitäisi löytyä jos ei akku ole täysin kuollut.

    Tuosta keskustelusta löytyi aika paljon asiaa tämän ketjun asioihin, niin kannattaa tuopposen kanssa lukaista läpi. https://www.dootalk.com/forums/topic/626370-600-ace-no-start/page-7
     
  2. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Nyt päästy tutkimaan potilasta tarkemmin.. Maapiuhat on hyvin kiinni, akku oli uusi ja ladattu täyteen. Kone tulille ja lähti aivan normaalisti päälle, mutta sammui muutaman minuutin jälkeen. Uudestaan tulille, mutta mittarissa ei mitään elonmerkkiä. Mittarin liitintä pyöriteltiin ja tutkittiin myös muita piuhoja, niin sitten lähti taas käyntiin mutta mittaristo oli kuin disco konsanaan. Lisää liittimen hiplausta, niin kiekkamittarikin alkoi liikkua, mutta väärään suuntaan. Näyttää siltä että mittari on ottanut aika pahasti itseensä, mistä ohessa kuvat ja videot.

    https://drive.google.com/open?id=1rssxJAxiuFwHwhqQZD379RWbVAxEVMbs

    Kokeillaan siis perinteistä uunilla kuivatusta...
    https://drive.google.com/open?id=1PJUZq0xZiXS-0TqJJdxyiHglBsjZU151

    Vikana näytti olevan mittaristossa ollut kosteus ja mittarin liittimen huono kontakti. Kuivatuksella ja CRC.llä alkoi homma toimia. Mittarin liittin ei kyllä ole ihan jämikin mahdollinen, niin ei hirveästi yllätä että tärinässä toi alkaa jossain vaiheessa pätkimään.Peukut pystyyn että toimii huomenna..
     
    Viimeksi muokattu: 9/2/19
    turboapc tykkää tästä.
  3. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Jos on ongelmia mittarin kanssa vielä niin foorumilla liikkuu nimimerkki Bestservice, vaikuttaa aika perehtyneeltä brp mittaristoihin.
     
  4. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Mittarin probleemas hävisi, mutta välillä hävittää kaikki virrat kesken ajamisen. Päivällä pätki 5 kertaa puolen tunnin aikana. Muutama tuntia lepoa tallissa, niin sen jälkeen sai ummessa ajettua tunnin putkeen ilman mitään ongelmia.
    On kyllä aika henkimaailman hommaa..

    Onko tietoa miten releet toimii tuossa koneessa. Virroittaako päärele ensin mittaristot kun virtanappia painaa kerran ja tsekkaa ajonestot. Tämän jälkeen lupa ECUlta syöttöö ohjaun startin solenoidille? Taitaa ainut apu olla ostaa uudet releet ja ristiä sormet.
     
    Viimeksi muokattu: 10/2/19
  5. IceACE

    IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

    Kirjotetaampa taas vikaraporttia ace:sta. Eka sytty moottorin vikavalo (ei vaikuttanu käyntiin tai kierroksiin) ja iltapäivällä punanen öljykannun valo mittaristoon mikä sitten rajotti kierrokset ja kone alko pätkimään. Tutkiessa huomasin että öljykello päästäny liittimelle öljyt. Uus öljykello paikalle (14€) ja homma rokkaa. Tosin moottorin vikavalo pitänee kuittauttaa ku ei sillä lähteny pois. (Tässäpä tämmönen ratkasu, jos joku hikoilee kotona punasen öljykannun kuvan pyöriessä unissakin)
     
  6. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Ne releet oli ainakin 2012 xtrimissä siinä akun yläpuolella sulakerasiassa. 1 rele mittaristolle ja moottorille, 1 ajovaloille, 1 kahvanlämmittimille. Kaikki samanlaisia, pystyy vaihtamaan ristiin. Jos mykistyy kokonaan sähköt kelkasta ja sulakkeet ehjät, niin kannattaa kokeilla vaihdella niitä keskenään.
     
  7. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Prikkaremontin minäkin tein 14tkm ajettuun Scandiciin.
     
    Viimeksi muokattu: 7/3/24
  8. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Tuohon on vaihdettu mittaristo, ja sen jälkeen tuli viaksi sammuminen pyörittelyajossa, kun flekti kytkeytyy, ja monesti muutenkin, kun kaasun löysää; matka-ajossa pelaa kuin ajatus. Niin ja, nopeusmittari näyttää nyt aivan liian suurta nopeutta. Asiantuntijat sanovat syyksi joko tyhjäkäyntimoottoria, viallista jännitteensäädintä ym.
     
  9. IceACE

    IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

    Anventure vaihtui 600 ace tundra 2011 malliin.
    Siitäpä seuraavanlaiset vikaraportit:

    öljykello korkkas ja siihenki joutu uuden laittamaan.

    Sitte tuliki erikoisempi jakso..
    Alko hitaissa ajoissa sammuilemaan keskenkaiken.
    Mittaristoon jäi valot palamaan ja vika toistu satunnaisesti.
    Sitä tutkiskellessa ja vikaa esille ajaessa sytty latausvalo mittaristoon ja ajovalojen polttimot palo xenonina hetken ennen sammumistaan. Ei muutako äkkiä kotia kohti, mutta pääsin 100m ku kelkka sammua pätkähti kerrasta. Sulakkeita pari palaneena ja mettässä sulakkeiden vaihdon jälkeen poltti ecun sulakkeen heti ku koski starttinappiin. Hinaamalla kotia ja uus jännitteensäädin paikalle ja meno jatku.

    Seuraavalla vian etsintä reissulla starttauksen jälkeen ei ottanu kierroksia vaan pätkytti niitä moottorin vikavaloa vilkuttaen. Useampi starttaus ja oottelu kuittas vian ja pääsin kotia. Käytin piuhan nokassa ja imupöntön massa-anturia viko. Anturi oli näppärä ottaa irti ja puhdistaa öljystä ja se vika katos.

    Jatkoin itse päävian selvittelyä, eli sitä sammuilua, koska se ei loppunu. Oli siis satunnainen vika, mutta yhden ainoan kerran vika oli toistettavissa.

    Sammuili useimmiten siis ku löysäs kaasun nopeasti kierrosten ollessa 3000-3800 välillä. (Kaikki bensasuodattimet on siis vaihdettu edellisenä keväänä)

    Korjaustoimenpiteenä seuraavat:

    - tps anturin nollaus ja testaus (ei vaikutusta)

    -imuläpän putsaus karstasta (ei vaikutusta)

    -dessin putsaus
    (Ei vaikutusta)

    -kytkimen putsaus ja vian ollessa parhaimmillaan päällä testaaminen ilman hihnaa (ei vaikutusta koska sammui ilman hihnaakin)


    Joku seuraavista ilmeisesti poisti vian ku ei ole näiden jälkeen sammunu kertaakaan:

    - akunkenkien ja maakaapeleiden putsaus perusteellisesti (myös rungon maadotus)

    -sulakkeiden vaihto uusiin

    -releiden putsaus, päikseen vaihto ja pinnien kiristely.

    -öljyjen ja suodattimen vaihto (epätodennäkönen vaikka suodatin oliki rutussa.. uusi suodatin metallivahvisteinen)

    -Polttoainepumpun pinnien kiristäminen ja rasvaaminen

    -dess pistokkeen pinnien rasvaaminen ja kiristäminen

    -maakaapeleiden kiristäminen ja tähtibrikkojen laitto.

    Toivottavasti ei ollu mahottoman sekava kirjotus ja toivon, että joku saa apua tästä kirjotuksesta painiessaan samojen ongelmien kanssa.

    Jos jollaki tulee kysyttävää niin saa laittaa naamakirjassa viestiä. Sinne saa vastauksen nopeammin :cool: Nimi käänteisjärjestyksessä kiinalaisten ja muiden huijareiden pelossa :D: okkim uruk
     

Suosittele tätä sivua