Vastaohjaus reitille

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä tontton, 28/4/20.

  1. tontton

    tontton Well-Known Member

    Vastaohjausta onko kukaan koskaan kokeillut kelkkaansa?

    Ongelma siis tanko, joka tulee tiukoissa kurveissa tielle. Vivustolla ohjaus helposti käännettävissä väärinpäin, eli siten että oikealle ohjatessa sukset kääntyykin vasemmalle. Antaisi tilaa ohjaamotyöskentelyyn ja tangon etäisyys pysyisi kuskista kokoajan symmetrisenä ja suunnilleen samana kurvin jyrkkyydestä riippumatta. Tankoa olisi myös mahdollista pitää normaalia korkeammalla eikä häiritsisi puunkierrossa.

    Turvallisuuspuoli mietityttää sekä ajotyylin omaksuminen. Umpisen puolella ajettaessa vastaohjaus toimii loogisesti ja "vaihto" vastaohjauksesta normaaliohjaukseen tapahtuu ilman että tarvii kummemmin miettiä. Kun kerta toimii umpisessa niin voisiko toimia reitilläkin..?
     
  2. rehto

    rehto Well-Known Member

    Erittäin hullu ajatus mutta ei täysin mahdottomalta kuulosta. Voisi toimia esim. jäärata ajossa mutta kyllä reitilläkin kelkkaa pitää kallistaa varsinkin ilmassa ja silloin tuo vastaohjaus ei mahdollista ”roikkumista”.
     
  3. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Eipä oo tullu kokeiltua enkä heti lähtis kokeilemaan. Mukava kun lähtee suorassa patikossa vähän jakamaan niin alkaa olla käsiä ohjaamossa jos ja kun ei oo sisäistäny tuota ohjausta. Mutkissa ois tietty etua mutta kyllä kun tangon leveyden ja korkeuden säätää sopivaksi niin se taittuu kainaloon mutkassa.
     
    Fred Scuttle ja pezq^ tykkäävät tästä.
  4. tontton

    tontton Well-Known Member

    Tätä ajatusta olen säännöllisesti joka vuosi kohta kymmenen vuoden ajan mielessäni pyöritellyt ja nyt minulla on työn alla rakenteelaan ja hintaluokaltaan sellainen kelkka, jolla tämä kokeilu olisi helppo ja edullista toteuttaa. Yhden lisälinkun joutuu rakentamaan, mutta sen jälkeen ohjauksen muutos normaalista käänteiseksi tapahtuisi muutamassa minutissa. Vaihtoehtoisesti yksi ratasparilla varustettu lisäakseli ohjausakseliin ajaa saman asian.

    Turvallisuuspuoli ja ajotyylin omaksuminen mietityttää eniten. Harjoittelu tietysti alkuun rauhallisella puuttomalla alueella. Krossiradalla turvallisempaa muidenkin kanssa, kaikki kun liikkuvat suurinpiirtein samaan suuntaan.

    Kuvia googlettamalla voi huomata selkeän eron tähän ongelmaan esim. kelkkakrossi vs. umpisessa kanttailut.
     
  5. tontton

    tontton Well-Known Member

Suosittele tätä sivua