Lyhyt reittikelkka hakusessa!

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä H_J, 22/4/20.

  1. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    PPS 2 on aavistuksen verran hiljaisempi, eli ei pidä niin kovaa jollotusta ajaissa, mutta eipä siinä juuri muuta eroa ole minkä ajossa huomaa.

    Liukurungot onko ratki. Erityisesti etupukin kiinnityskohdan ympäristö ja siitä taaksepäin.
    Takapukki, takapukin alalinkku riippuen vuosimallista (vm 14 vakiona ripulia = ratkeaa helposti), mutta muissa taisi olla jo taas vakiona ns rs mallinen, eturunko tarkasta että molemmat sukset suurinpiirtein samassa kohden, eikä toisella puolella ole iskari kiinni tukivarressa ja toisella puolella taas about keskellä, takakääntöpyörät että onko vaihdettu susipaskat muoviset maton kiristya mollukat pois. RS-Kit oli valmiiksi alumiiniset ja paksummalla akselilla. Tarkasta jarru ja kytkin pahkat että eivät ole ihan lommolle ajetut (=jarrulevy kiinni rungossa ja toisella puolen sisempi ketjukotelo) , roiskeläpän ja takarungon ympäristö. Harvemmin hajoo paitsi jos ollut enemmänkin tavaraa takarungon päällä.

    Sit jos enemmän (+5000km) ajettu, niin kysy onko suodattimet vaihdettu, qrs rullat, moottorin tukikumit, ketju, jarrupalat yms peruspaikat mitkä on noille kilsoille vaihto kunnossa.
     
  2. H_J

    H_J Member

    Siinä tulikin kattava lista. Kiitos! Millainen huoltoväli näissä on moottoriremontin suhteen? Ilmeisesti riippumatta onko 600/800 niin männät kannattaisi vaihtaa karkeasti noin 10000 kilometrin kohdalla? Tarkoittaen siis isompaa moottoriremonttia. Lähinnä mietin siltä kantilta että tuohon hintaluokkaan osuu sekä ''Moottori remontoitu!'' -tyyppisiä ilmoituksia ja sitten sellaisia joissa ei mainita mitään vaikka kilometrejä olisikin jo kohta viisinumeroinen luku mittarissa.
     
  3. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    600 kympissä, 800 ottasin auki jo kasin paikkeilla. Pikkulohkolla ajeltu useasti monta tonnia ylikin ennenkun konetta auottu, joten nämä on aina vähän kuulijan vastuulla olevia asioita. Mutta on myös tapauksissa ettei ole kestänyt lähellekään sinne asti. Laukesi itelläkin aikonaan 1800 km paikkeilla kone.

    Jos sulla oikeestii on bujdetti 7000 €, niin suosittelen kyllä soittamaan tolle mun kaverille ja tarjoamaan rohkeesti sille sen seiskan. Pyyntikin on kyllä asiallinen, että ei kyllä ole ainakaan ylihintainen. Se on pienillä kilsoilla (3700 km), takuuta vielä mukavasti jäljellä 01.12.2022 asti ja RS-kitillinen peli. Tuossa 17 mallissa on vielä parempi penkki mitä vanhemmissa. 14-16 penkki on turhan pehmeä ja sohvamainen leveä lätyskä.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö tuo ole vanhan mallisesta reittikelkasta aika paljon? Kun ei ole edes teamin varia tai muita isompia parannuksia. Tuohan on käytännössä sama kuin -14vm? Vai kuuluuko siihen kittiin teamin vari.
     
  5. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Minusta tuo on varsin järkihinta takuun alaisesta kamppeesta.. Kyllä tuossa on eroja 14 vuotiseen lynxiin, esim penkki, pps2 sitten tuo rs kit oli muistaakseni jonkin verran suppeampi 14 vuonna mitä siitä eteenpäin se oli. Mitä parannuksia tuohon olisi pitänyt tehdä? Esim tuossa on alustassa fox kepit toki nähnyt mitkä niistä mikäli on kashima pinnoitetut niin jo ihan hyvä lisä.. En kyllä ole ymmärtänyt näissä pätkissä tuota Teami villitystä ihan aina. QRS ajanut sen likemmäs 7tkm reitti vehkeillä eikä ole moitittavaa. Toki joo on niitä tiettyjä heikkouksia rullat ja sit ei ehkä ihan yhtä laaja mahdollisuus säätää mut saa kyllä toimivan tuostakin
     
    Nebwy tykkää tästä.
  6. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Lynxistä ei ole, mutta muista olisi :D On siinä aika paljon eroa kuten niistä onkin täällä kirjoitettu. Team varia on erittäin harvoin mukaan tarjolla, vaan kaikki myy sen erikseen. Eikä sitä teamia oikeastaan edes kaipaa, kun vaihtaa vain varin ja kytkimen jouset, sekä laittaa pienemmän ylärissan, niin saa pelaamaan voimansiirron vallan hyvin tavan tallaajille, eikä pala rahaa kun satanen.
     
    Nebwy ja Hemmo tykkäävät tästä.
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kyllä kait se ainakin kaverin 2014 mallisen penkki oli kuin olisi tiiliskivelle istunut :D.
    Eihän tuo takuullisesta kelkasta paljon ole, ei tartte konetta taikka ketjua jne mietiskellä vaikka paukkuukin.
    800cc aukaisisin aiemmin kuin 600cc, ihan kelkkatuttujen kokemuksiin perustuen, toki kovalla ajolla ollut 600cc on jo monen mielestä aika väsynyt laite 5tkm jälkeen mutta ei niitä pienillä kilsoilla ole mennyt tutuilla jumiin näinä viimeisinä mallivuosina, toki aika kultaa muistot nopeasti.
     
  8. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Täältä löytyisi keväthintaan n.6tkm ajettu 2016 800 RE Paltekin softalla, SLP putkistolla ja VForce:lla. Ero tehojen puolesta HUOMATTAVA vakio eetekkiin. Pistä privaa jos kiinnostaa...
     
  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -


    Niinkuin tuolla aiemmin totesin, lähde siittä liikkeelle että sun pudjetti tarkoittaa kelkan hankintaa + tonnin fiksausrahaa. Noilla rakentelee jo ylläreistäkin aika paljon uusiksi. En ite luottais pätkääkään noihin koneremonttijuttuihin jos en ite niitä ole tehny tai vierestä nähny.

    Ja toinen vaihtoehto toki on takuupeli, mitä Ruupanen mainitsi. Silloin ei ole niin väliksi onko sitä tonnin korjaamorahaa vai ei, koska esim moottoriremontit luultavasti menee vielä takuuseen.
     
  10. H_J

    H_J Member

    Pistän korvan taakse, samoin kuin tuon ruupasen ehdotuksen.

    Varmemmaltahan se tietyllä lailla tuntuisi ostaa ehkä hieman halvempi kelkka, varautua henkisesti remontteihin ja sitten käyttää ylijäävää rahaa koneremonttiin/muihin fiksailuihin. Tai sitten hankkii kalliimmalla takuunalaisen. Itse kun remontoi niin tietää tasan mitä saa ja samallahan sitä oppii vehkeiden tekniikastakin paljon. Paljonko moottoriremontin osat maksavat noin suurinpiirtein?
     
  11. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Tonni koko moottori JOS ei mene sylinteriryhmää uusiksi. Karkia arvio. Tuossa vaihtokampura, männät, tiivisteet.

    Sitte jos pyttyä pitää uusia niin satasia päälle.

    Ja remontin yhteydessä tietty alkaa petikumien uusiminen, polttoainesuodattimien uusiminen, qrs rullien vaihto, kytkimen huolto jne. Kaikki on aina satasia päälle.

    Ja sitten kun nää kaikki oot laitellu, sullapa onkin niiltä osin uusi kelkka.

    Toki tämä kaikki vaatii sen, että osaat ja pystyt itse tekemään kaiken.
     
  12. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Ite ostasin ennemmin halvemman hiuka vanhemman kun käytännössä sama peli. Tai sit pikkase laitat lisää ni saa uuvempia. Kampuraakaan ei oo pakko vaihtaa ku vie koneistamolle ni hyväl tuurilla riittää uudet rasvat ja oikasu
     
  13. H_J

    H_J Member

    Oolrait. Pari-kolme auton moottoriremonttia tehneenä kelkan remontit eivät liiemmin ainakaan vielä osaa pelottaa. Kun osiakin saa hyvin ja netistä löytyy varaosa/räjäytyskuvat jne.

    Tässähän näitä vaihtoehtoja onkin.
     
  14. H_J

    H_J Member

    Katselin tuon QRS:n purku- ja kasausvideoita. Menee ehkä jo hieman OT:ksi kun kelkan hankinnasta varsinaisesti on kyse, mutta löytyykö tuohon kelkkaan BRP:n omia huoltomanuaaleja jostakin? Videot ovat informatiivisempia mutta olisi kiva lukea virallistakin tietoa jostakin. Lähinnä että olisi käytettävät kiristysmomentit jne. listattuna.
     
  15. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Noilla vanhoilla piiskoilla kun on tullut vuosia urheiltua niin kyllähän se tonni talveen remonttirahaa on ollut aika vakio... Toki aina on menty parempaan lähtökohdasta että ehkä vähemmälläkin saa vehkeet pidettyä liikkeellä mutta sillä ajatuksella suosittelen lähtemään niin ei tule karkeita pettymyksiä. Nopeahko reittiajo tahtoo kuluttaa ja väsyttää kalustoa ihan erimalliin kuin vaikkapa umpisella kuusikon pujottelu tasamailla. Manuaaleja löytyy netistä ainakin skippaan https://iowaxrs800.wixsite.com/skidoo Laillisuuteen yms. en osaa ottaa kantaa :rolleyes:

    Vakavasti harkitsen kyllä takuunalaista itsellekin seuraavaksi...
     
    Mika_R tykkää tästä.
  16. H_J

    H_J Member

    Tänks. Tonni kuulostaa paljolta mutta periaatteen tasolla varmasti on noin. Kuis pitkälle tämän ikäisissä Lynx ja Ski-Doo ovat samat laitteet? Moottorit ja voimasiirrot( alusta poislukien) ja sähköt nyt kai ainakin. Onko rungoissa eroa? Eri nimillähän ne kulkevat mutta ovatko muuten samat?
     
  17. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Karkeesti vois sanoo sama kelkka eri alusta toisessa pps ja toine rmotion. Skidoo tais tulla vasta -16 3300 mittaaan?
     
  18. H_J

    H_J Member

    Okei. Eli manuaalit menee päittäin aikalailla täysin. Kaippa se Ski-Doon samanikäinen MXZ olisi sekin varsin pätevä valinta. Millainen tuo rMotion on PPS:ään verrattuna? Kerran olen rMotion-alustalla ajanut mutta siitä on aikaa. Siitä reissusta jäi mieleen lähinnä se että kelkka nakkeli perää puolelta toiselle melko lailla.
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Hyvissä säädöissä oleva rMotion on oikeinkin pätevä reittialusta. Kestää tyskätä eikä jaa perää. Paljon hiljaisempi ja rullaavampi kuin pps. Pps on parempi semmosessa patikossa jossa ei oo enää mukava ajaakkaan. Enskaukot erikseen.

    Nämä siis minun mielipiteitä.. Pepsistä kokemusta +10tkm ja rMotionista vajaa 20tkm.
     
  20. H_J

    H_J Member

    Mukava ajaa istualteen vai mukava ajaa mitenkään?

    Millä lailla tuo rMotion häviää niissä olosuhteissa PPS:lle?
     

Suosittele tätä sivua