Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Fudge ja Zombie tykkäävät tästä.
  2. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Itsekkin tuon IS:n jutun tuosta kärrytestistä luin. Eka ajatus, joka vieläkin päällimmäisenä mielessä, että joku valmistus- tai materiaalivika ko. kärry-yksilössä. Ihan heti en kuitenkaan usko, että niinkin kokenut kärryvalmistaja tekisi ihan niin heikkoja kärryjä, kuin testin yksilö antaisi ymmärtää. Käsittääkseni tuossa testissä ei kuitenkaan ollut useampia kuin yksi kärry kultakin kärry merkiltä, toisaalta tämähän saattaisi selvitä uusimman Moottori-lehden lukemalla, ei vaan oo noi kirjastot täällä vielä auenneet korona-epidemian jäljiltä...
     
  3. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  4. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    No onpa hyvä, ettei oo tarvinu rajuja väistöliikkeitä tehä... Kun 6v perässä huilas 3,5m jc-traileri.. Eli täysin sama ku halvin muuli sarja.
    Millon kelekka, tai kaks kyyissä.. Halakokuormia renkaat lutussa vejetty.. Tai muuta pa**aa ja huonoja teitä.. Ainuat viat oli itseaiheutettuja :rolleyes:
    Lamppua rikki ja pientä peräylityksen maakosketusta mettätiellä :D
    Omalle kohalle siinä sattu hyvä ja halapa ;) jos halapaa hakee.

    Nyt perässä huilaa aiemmin kuvattu akun jarrukärry.. Ja kyllä, mielestäni sen 100x parempi entä jarruton, jos mitään kelekkaa painavempaa kuskaa.
    Ja ite ainaki pärjään tuon "liian ison" kans paremmin entä liian pienen.. Kärrystä puhe.

    Onkohan muuten missään kärryssä kunnollisia renkaita jo kaupasta tullessaan??
    Kaikki jarrulliset ja jarruttomat mitä omiin käsiin sattunu, niin niissä on samat onnettomat 1 kankaiset renkaat..
    Että saa kyllä ollakki tuon testin 3,0bar painetta etteivät jo ruohonleikkurin painosta painu luttuun.. :D
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    Omassa jarruttomassa kärryssä oli uutena varmaankin nuo 1 kankaiset tai sitten ei kangasta ollenkaan, renkaat halkesivat kehän suuntaisesti keskeltä kulutuspintaa. Ostin Hankookin 6 kankaiset 165r80C kumit, ne on kestäneet. Ei tuo kyllä kovalla käytöllä olekaan.
     
    JMO ja Fudge tykkäävät tästä.
  6. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Elikkäs siis jos oikein ymmärsin (viitaten tuohon Muuli-kärryjen valmistajan kertomaan), niin tarkoituksella noi Muulin kärrit olis valmistettu siten, että akseli taipuisi ääritilanteessa mahdollisesti juuri noin, jos kuormattu mahdollisimman tarkoin kantavuuden rajoille tai jopa mahdollisesti ylikormaan ja riittävällä vauhdilla se äärimmäinen väistöliike tapahtuu. Ja tarkoitus olis siis pyrkiä estämään vakavampi hajoaminen.

    Hmmmm.... Joo, noh eipä tässä vielä ole onneksi tullut päätetyksi vielä mitään suunnitelmissa olevan kelkkakärryn oston suhteen, vaikkakaan tosin muulit ei ole olleet siellä suunnitelmien kärkipäissä muutenkaan, tosin ihan eri syistä. Toisaalta pääasiallinen käyttö olisikin lähinnä yhden kelkan kuskaus paikasta toiseen talvisin. Eli ei ihan tuollaisille rasituksille varmasti joutuisikaan. Autonkaan vetomassat ei sallisi kahden kelkan kuormaa jarrottomaan kärriin. Ja jos tarvii toinen kelkka saada matkaan, niin eiköhän sitä sitten jostain saa jarrullisen kärrin vuokralle.
     
  7. julli

    julli rmk

    tuskimpa vain on valmistettu nuin rajoille, sattui vain tuuri ettei hajonnu irti asti. tottakai valmistaja sanoo että nuin sen pitääkin taipua :D. autotki olis tosi turvallisia jos aina väistöliikkeen jälkeen pitäisi käydä kattomassa että kaikki renkaat on mukana. kyllähän kaikki kamppeet paperilla valmistetaan kestämään pienellä kertoimella väärinkäyttö mutta saattaahan iso valmistaja hiukan oikoa ilman sanktiota
     
  8. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Kyllä noille metaleille aika hyvin pystytään ne kuormituksen rajat laskemaan, kun käytetty metallilaatu on tiedossa.

    Ja autoihin en alkaisi vertaileen. En edes vitsillä.
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Taisi vain paskalaatu tulla esiin kokeessa:rolleyes: Muulia pidin kyllä laatukärrynä. Tämän jälkeen varauksella, kuten esim. Nokia talvirenkaita. Täysin paskaa laatua viimeisimmät Hakkapeliitat parin eri oma "talven ajetun testin" mukaan. Hakkapeliitta 5 viimeiset hyvät noista OMAN kokemuksen mukaan. Brändi oli huippua, laatu ihan täyttä p####a. (Samaa schaissea kyllä Misukoissakin)


    Mitä noita paskoja puolustelemaan. Hyvä vain kuluttajan kannalta, jos tulee laatu erot testeissä esiin (mitä olis käyny kunnon ylikuormalla?) Nämähän kertoo vain että on jokin syy noitakin on testata, vaikka monen vuoden käytön syväanalyysiä ei saadakaan hetken testillä. Sen määrittelee kuluttaja, ei jokin brändi höpinä. Siksi on hyvä, että tälläisiä palstoja on missä jakaa omakohtaisia kokemuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 29/5/20
  10. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    EN ole puolustamassa Muulia. En ole millään tapaa riippuvainen Muulin kärryistä tai niiden valmistajasta. Tuloni eivät ole riippuvaisia Muui-kärryistä. Eikä itsellä tai kellään perheestä ole Muulin kärryä.

    MUTTA jotenkin vaan en edelleenkään jaksa uskoa, että oikeasti olisi noin paskaa laatua olisi oikeasti Muulin kärryt. Kokeessa sattunut vaan jostain syystä yksilö, jonka akselissa jokin vika, jonka takia taittunut liian herkästi. Missään en ainakaan huomannut, että olisi mainittu asiaa kokeillun useammalla eri kärry-yksilöllä, joka olisi voinut varmistaa sen, että kyseessä oikeasti olisi ko. kärrymallia oikeasti vaivaava tyyppivika tai vastaava.

    Lähinnä kuitenkin tuossa edellisessä viestissä meinasin, että yleisesti ottaen ne tietyn metallin kestämät kuormat eri paksuuksilla on laskettavissa ja myös se rasitus tietyllä kuormituksella tietyllä nopeudella on laskettavissa. Eli kyllä sen pystyy laskemaan, minkä verran se kärrin akseli kestää. Toki se vaatii hieman enempi tietoa, kuin mitä jollain "Pertti Peruskäyttäjällä" on vaikkapa jossain tietyssä peräkärryvalmistajan mallissa X käytetystä akselistosta.
     
  11. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Jospa ne on siirtäneet Muulin valmistuksenkin itänaapuriin, esim. siihen hakkapeliittapaistamon piharakennukseen? Tunnetusti siltä suunalta tuppaa pukkaamaan premiumia... :rolleyes:
     
  12. rehto

    rehto Well-Known Member

    ”Toisin sanoen laillisesti kuormattuun ja laillista nopeutta vedettyyn kärryyn kohdistui väistökokeessa kuormitusta, jota vaunun rakenne ei kestänyt.”

    Kyllä tuohon ei ole muuta oikeaa vastausta valmistajalta kuin että selvä vika kärryssä on ja se tutkitaan ja korjataan. Tuossa vastineessa vielä kertoivat että ihan suunniteltiin kärry hajoamaan normaali ajotilanteessa. Älkää nyt hyvät ihmiset ainakaan tuommosta kärryä menkö ostamaan.
     
  13. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Valmistaja voisi tehdä muutaman kokeen itse ja todeta siten mikä se tilanne oikeasti on. Jos tulos sama niin siitähän ei tietenkään huudella ettei mene loppu siitä maineesta mitä merkillä joskus ollut. En tiedä ainevahvuuksista sen enempää mutta kaksi vanhempaa Muulia ollut käytössä ja ne olleet kyllä vahvaa tekoa. Mutta ne olikin Teuvan metallin pro sarjaa. Uudemmat eivät kyllä jostain syystä ole vakuuttaneet. Ei ennen testiä ja vielä vähemmän testin jälkeen.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tulee tästä kotimaisten Majava vs Muuli laadusta mieleen yksi ampumarata käynti. Radalla oli joku ampumassa ja odotettiin koppiin vuoroa. Kaveri tuli kysymään ammuntansa jälkeen hieman epävarmana, että mitä mieltä oltiin hänen "kasastaan". No mitä siitä ~20cm läjästä voitiin olla mieltä. Ei riitä linnulle ja ei kyllä voi suositella edes hirvelle. Aseena uusi Sako ~2000€ + päällä Smith&Bender optiikka ~1500€. Liikkeestä uusi paketti. Kaikki ok.

    Sanoin, että kokeile toki minun Tikkaa ~1000€ + 500€ Meopta. Saat ainakin varmuuden miten käy. Onko vika liipasimen takana? Heppu ampui sarjan. Kysyin näkyykö taulussa reikiä, vastasi ei näy. Ok, no käynti on mustalla (ilmakivääritaulun keskellä). Kaveri naurahti siihen. No eipä naurattanut enää taululla, kun oli 16mm kasa.

    Muulin testistä tulee tämä Sakon kokemus vahvasti mieleen ja myös Nokian renkaista. Kalliimmalla hinnalla saa mitä sattuu. Hieman halvempi merkki ja laatuun panostetaan enempi?
     
  15. Petr

    Petr Rene BCX 600

    [QUOTE="Tomppa82, post: 1276140, member: 1936
    MUTTA jotenkin vaan en edelleenkään jaksa uskoa, että oikeasti olisi noin paskaa laatua olisi oikeasti Muulin kärryt. Kokeessa sattunut vaan jostain syystä yksilö, jonka akselissa jokin vika, jonka takia taittunut liian herkästi. Missään en ainakaan huomannut, että olisi mainittu asiaa kokeillun useammalla eri kärry-yksilöllä, joka olisi voinut varmistaa sen, että kyseessä oikeasti olisi ko. kärrymallia oikeasti vaivaava tyyppivika.[/QUOTE]

    Eikös tuossa testissä juuri ollutkin se juttu, että ensin oli hajonnu Muulin akseli ja sitte otettu testiin useampi kärry, joista taas Muuli oli
    hajonnut.
     
  16. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Lisää paskaa tähän väliin... Millä lailla hakkapeliitan laatu ollut paskaa..?
    Ite en ole huomannu, ainaki vuodesta 2013 asti hakkapeliitoilla talvet liikkunu.. 8,9,LT..liekkö hakka 5 oli myös..
     
    Viimeksi muokattu: 29/5/20
  17. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Ja miten valion maito? Miksei kukaan siitä puhu!
     
  18. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Tarkalleen ottaen missä kohtaa? Ainakaan tuosta Moottori-lehden sivuilta löytyvästä lyhennelmästä en edelleenkään löydä.

    Edit: Enkä tuosta aiemmin linkitetystä IS:n lyhennelmästäkään.

    Edit2:
    Eli vertasivat akselin päätä kilpailevan kärryn akselin päähän. Missään ei puhuta, että olisi testattu useampaa kärryä. Sinänsä kyllä mielenkiintoista, että se akselin pää on Muulissa niinkin ohut kuin on.

    FFoxin jutusta tulee lähinnä mieleen, että ei se tarkinkaan ase ole hyvä metsästysase, tai missään muussakaan tarkkuutta vaativassa ampumisessa, jos sitä ei osaa kohdistaa. Eli vikä loppujenlopuksi taisi kuitenkin löytyä käyttäjästä, joka saattoi kyllä olla hyväkin ampuja, mutta ei kohdistaja.

    Ja mikä siinä Valion maidossa on niin huonoa? Fudgekos se siitä kyseli? En minä vaan huomaa mitään eroa minkään muun valmistajan maitoihin ja olen aika satunnainen maidonkäyttäjä. Juon yleensä vettä.
     
    Viimeksi muokattu: 30/5/20
  19. H-pux

    H-pux SBA 650

    Sitä ei näköjään mainita kuin lehdestä löytyvästä lyhentämättömästä jutusta. Ja myöhemmin todetaan että kyse ei ole yksilöviasta.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    OK. Eli lehden juttu pitäisi lukea kokonaan, niin pääsisi enempi "kärryille" asiasta.
     

Suosittele tätä sivua