Lynx rs 600 etec

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 7/11/17.

  1. Görand

    Görand MXZ XRS ID 600R -20

    Kovin on näköjään vähän juttua näistä tosiaan. Uudempi kelkka hakusessa ja tämmöinen rs etec on aika kiinnostava kampe.

    Ja tätäkin kysytty useampi kerta mutta minkälaisilla muutoksilla reitille? Miten polttoaineen kulutus verrattuna perus etec malleihin, kovempi varmasti mutta kuinka paljon? Jotain muuta mitä olisi hyvä tietää näistä?
     
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Jos ihan vakiosta puhutaan niin männävaihtoväli on sen 10h-15h, alakerran laakeroinnit kestää 35-45h (on tiedossa myös paljon enempi ajettujakin ilman ongelmia). Alakerta ei saa voitelua kun lisäsuuttimien kautta kun bensaa tulee, eli vasta jossain +6500rpm. Eli ei tyhjäkäyntiä turhaan vaan heti kone kuumaksi ja ajoa. Näille on oma öljykin ja sitä lienee järkevin käyttää sekä pienkonebensaa, tai sitten jos pumppubensaa niin vähän kovempaa bensaa miksinä. Vakiona nämä on jo ihan oikeita crossikelkkoja, ja se näkyy ja tuntuu. Hiukan on tehtaan softat päivittyneet joka vuosi ja pieniä muutoksia moottoreissa, mutta pääasiallisesti näin.

    Omaan -18 sisarmerkkiseen olen rakentanut tuorevoitelun 850:n osilla ja Paltekilta on kannet ja softa. Nyt alakerran pitäisi kestää kuten normaalisti ja männänvaihtoväli odotettavasti 25-35h. Tehoa vakiona -18 malleissa sen 130hp, minulla +140hp rikkaammalla "enskasoftalla". Pelannut kyllä ne vähät ajot mallikkaasti tähän asti. Ja ajanut ihan normi xps:llä nyt.
     
  3. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Paltekin Mika Palojärveen kannattaa olla yhteydessä jos etec RS:n reitille haluaa rakentaa. Sieltä löytyy valmiina kansi ja softa kuten Driver jo kirjoittikin. Yhden kelkan oon kaverille tehny Paltekin hiluilla ja erittäin tyytyväinen tuntu kaveri olevan. Meni siis 40mm cobran matto, RE:n penkki ja tankki + paltekin softa ja kansi, sekä tietysti muokattu voimalinja, johon esim. RS Racing Servicellä on valmiit hilut.

    Ite ajanu nyt kolme kautta noilla crossia tosissaan kilpaa ja ei oo alakerran eikä minkään muunkaan kanssa ollu ongelmia. Ainakin Paltekin ohjelmalla ajettaessa moottorit on yllättävän öljyisiä ollut avattaessa. Taitaa parhaassa minun vanhassa joka nyt tutulla on olla yli 80h mittarissa ilman mitään ongelmia moottorissa. Toki mäntiä on vaihdeltu 15-25h välein, jonka meidän kokemuksella ainakin kestää aivan hyvin ajaa. Uskon, että reittiä/enskaa ajaa selkeesti pidempäänkin, etenkin jos laite on asianmukaisesti siihen käyttöön varusteltu ja säädetty.
     
    Driver tykkää tästä.
  4. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Paljonko tuo mahtaa kustantaa?
    Ja onko muilla ollut lämpöjen kanssa ongelmia? Plussakelillä nostaa eitillä nopeasti lämmöt kahdeksaankymppiin (neste) , pakolämmöt siinä vaiheessa 400 korvilla.
     
  5. nitro

    nitro Lynx RS

    Nuissa on niin pieni kenno tunnelissa että varsinkin pakkaskelillä on helposti ongelmia lämpöjen kanssa. Pakolämmöt saa ja pitää olla melko korkealla jotta kone vetää kunnolla.

    Olisko jollain kuvia/neuvoja miten astinlaudat olis helppo vahvistaa?
     
  6. Soppamies

    Soppamies Xterrain 900 Turbo -20, Lynx RS 600 -18

    Miten se meni näiden rekkarointi? Ilmeisesti -19 mallin sai kilpiin, mutta -20 ei? Oma -18 ollut itsellä jo parisen vuotta, mutta jäänyt kilvittämättä, toki ollut ruotsinpuolella kilvissä, liekö sen vielä kilpiin täälläkin saa?
     
  7. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Omat havainnot oli että se lämpö jää tehokkaasti katteiden alle ja lisäreiät ovat tarpeeseen. Muiden kelkkojen kuvia katsellut niin aika rei'itettyjä ovat olleet :)
     
  8. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Itse itselleni vastaten: uudelleen ohjelmointi ja koneistettu kansi maksaa 500 €. Mutta ei tässä vielä kaikki: siihen hintaan saa pakin ja polttoainemittarin näkymään mittaristossa :) Minulla ensimmäinen kelkka jossa on pakki ;)
     
    T-Cat ja rupsu tykkäävät tästä.
  9. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Onhan sulla pakillinen helixi paikoillaan teamissa?
     
  10. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    On: >Tosin itse tehdyt pakkikolot siihen vakioon.
     
  11. Janne.mikael

    Janne.mikael Well-Known Member

    Saisko näistä muutoksista lisä tietoa? Paltekilta softa ja kansi?
    Mites näistä saa vikakoodit esille
     
    Viimeksi muokattu: 14/2/21
    samumarkus tykkää tästä.
  12. Hulluhaminalainen

    Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

    Kokeillaanpa melkein kuolluta ketjua...

    Mitä hihnaa olette näissä käyttäneet?
    -18 malliseen ainakin tarjoaa 417300534
    -20 mallisesta eteenpäin tarjoaa 572 loppuista.

    Ultimaxilla ei ainakaan taulukossa ole 534 vastaavaa.
    Gates tyrkyttää 46G4266 G-forcea.
    Gates on ainakin edullinen...

    G-Boost tarjoaa WBB383-SNOW.
    G-boostissa vastaavuustaulukossa iso kasa hihnoja:

    417300531
    417300391
    417300383
    417300571
    417300534
    417300425
    417300166
    417300558

    Meni eilen hihna ja vararemmi paikallaan.
    Lähinnä mietin että otanko 534 vai jotain muuta...

    Jonkin verran oli sutinut isolla vaihteella.
    Mutta ei ole kyllä voimalinja ihan kohdallaankaan.
     
  13. sx viper

    sx viper Well-Known Member

    Moro,

    Tuntuu että kaikki rs liittyvät hommat on aina kiven alla tai "salaista" tietoa, itsellä laitoin juuri kiinni gboost badass. Voin laittaa huomisen jälkeen kokemuksia. Nyt käytössä 967 ramppi, rampit 3, 33mm pivotti. Aiemmin ollut juuri tuo 534 kiinni.

    Itseltä löytyy myös tuo xs821, mutta olkoon toistaiseksi varalla. Mennään tuolla gboostilla ekana.

    Xs821 kuulopuheiden mukaan käytetty aika onnistuneesti 33mm pivotin kanssa, rampit 4 niin saapi kierrokset kohdalleen. Viilatuilla(lähtökuopat) 974 tai 951 kanssa. 160-260 mustavalkonen tiimiläisessä, helix maun mukaan.

    En ole ammattilainen näiden kanssa, tullut hieman kokeiltua ja oppirahoja maksettua, perinteisesti perse edellä puuhun vaikka rahalla saisi valmiita setuppeja.
     
  14. AnKoo

    AnKoo Active Member

    Saako -20 vuosimallin RS kilvitettyä vielä? Muutama -20 lynx ja s-d näkyy olevan myynnissä
     
  15. teme-

    teme- Well-Known Member

    -19 tais olla viimenen minkä sai kilpiin.
     
  16. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    -20 mallit saa kilpiin jos käyttöön otettu -19 puolella..
     
  17. Juissi_

    Juissi_ -19 RS, Ex -19bd, -15 800Fr, -14 800re, -11 800re

    Onko kellään tietoa mikähän tuosta omasta härvelistä meni (19rs) kun ajamalla talliin ja siinä yläkuomun vaihdoin ja en kyllä kerennyt mitään johtohommia muutella ja käyntiin kun nykäsi niin hyyty muu virtapuoli pois.

    Että lähtee hyvin käyntiin ja käy nätisti tyhjäkäyntiä vaan ei pysty antamaan kaasua eikä mittaristo eikä valot herää.

    Tietokoneella ja auton akun kun laitto kiinni niin heräsi kaikki ja kävin seuraavana päivänä ajamassa testiä ja toimivana talliin mutta sitten taas parin päivän päästä tallista ajoin ulos niin sama sähköjen häviäminen.
     
  18. sx viper

    sx viper Well-Known Member


    Tietoa ei ole, mutta huonoja arvauksia ainakin. Tahtoo olla nämä rs ongelmat niin salattuja, ettei näistä kukaan kerro vaikka kuntoon saisikin.

    Äkkiseltään vaikuttaa, että staattorin piiri kyrvähtänyt. Käsittääkseni etekeissä erilainen kytkentä, joten vika voi olla vain yhdessä piirissä. Kylmänä toimii ja lämpimänä ei, tai päinvastoin. Helppo tarkistaa jos pääset livedataa lukemaan budsilla.
    Kerta olet palikoita käyttänyt irti, niin maadoitukset on hyvä tarkistaa.
    Sylinterin kylkeen menevässä johtonipussa maadoitus, muistaakseni koneen kiinnikkeestä runkoon erillinen maadoituskaapeli ja ecun toisen johtonipun maadoitus pakoputken taakse runkoon abico liittimellä.
    Imuilman lämpötila-anturi ja pakolämpöanturi ovat näissä toimintaan vaikuttavia, joten niiden toiminta hyvä tarkistaa (normaali ecu ohjelma)
    Piuhan päässä jos pääsee testiä tekemään, niin helpottaa asiaa kummasti.
    Staattorilta liittimelle menevä johto kannattaa myös tutkia läpi, jos ei ole mahdottomasti konetta irroitettu, niin pitäisi olla nätisti nipparilla kiinni.

    TPS liittimen juuresta voi johdot nirhautua herkästi, toinen paikka on takavalojen johdot. Johtojen päällä oleva suojasukka kovettuu aika nopiasti ja menee helposti puhki.
     
  19. Juissi_

    Juissi_ -19 RS, Ex -19bd, -15 800Fr, -14 800re, -11 800re

    Ja piipparilla tuosta sulakepohjasta alarivistä vasemmalta 3napaa piippaa maihin
     

    Lisätyt liitteet:

  20. sx viper

    sx viper Well-Known Member

    RS sähköt.JPG
    RS sähköt2.JPG
    Oisko näistä mitään apua. Ecun sisäisen jännitteensäätimen toiminan pysty jollakin x tavalla selvittää, tai ainakin huomata jos siinä on ongelmaa. Ei tänne uskalla mitään valehdella varmana tiedona, mutta jos oikein muistan niin konkan plussasta runkoon mitattuna pitäisi olla tuo 55/60Vdc, myöskin noissa konkissa ja niiden liitoksissa on ollut ongelmaa. Jos näyttää mittauksessa jotakin muuta, niin sitten ecussa mahdollisesti vika. Ecun sisällä muutamia kortteja, jotka voivat mahdollisesti vikoja aiheuttaa. Ainakin jettipuolella samat ecut käytössä siellä on ecun sisältä ohjauskomponentteja hajonnut.

    En oo mikään korjausmies, enkä ota vastuuta tietojen oikeellisuudesta.
     

Suosittele tätä sivua