Lynx Xtrim RE 600/800 -2016, -2017

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 24/4/15.

  1. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Ainakin 160mm korkea mahtuu ilman virittelyjä. Tais brp sivuilla olla mainintaa, mikä säädettävä korokepala käy ilman muita muutoksia, nii sieltä näkee max koron.
    Mitkä sukset siula?
     
  2. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Bladen ds:t. Haritus täytyy tarkistaa, mutta jokseenkin haastava saaha mitta oikein suksista.
     
  3. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Joo haritus oli itellä pielessä luovutuksen jälkeen. Tuli otettua siihen xc bladet suoraan. Tuntu, et hakee ihan hirveesti. Mittasin niin haritusta oli n.15mm. Muutin muutamaan milliin, niin parani. Nyt vaihdoin ca pro xtx, nii parani lisää joka osa-alueella, ainoastaan hidas puunkierto tuli raskaammaks, mut ei ittee haittaa, ku muuten menee sinne minne ohjastaa kelillä kun kelillä.
    Ite vedin ensin suksien lenkeistä sisälle päin välykset pois ja sit mittasin suunnilleen rautojen ulompien kiinnikkeiden kohilta edestä ja takaa mitat. Katoin mitat sopivasta kohtaa toisen suksen sisäpinnasta toisen suksen ulkopintaan. Kannattaa kokeilla n.5mm haritusta, ei se vissii ihan millin päälle oo..
     
  4. willik

    willik Well-Known Member

    Tuossa oon mietiskellyt, kun alustaa piti pajottaa. Eli nyt tuli leveä keula ja siihen RS:n etuiskarit mitkä on nyt simmattavana ja toiveena oli, että saisi RE:n simmit sisälle(oli rossisäädössä ja aivan tautisen jäykkä). 20nm/mm jouset keulassa. Mutta nyt olisi myös nuo RS:n telaston vaimentimet ja mietin, että ottaako niistä iskareista jouset tuohon telastoon. Eli 60nm/mm ja 65nm/mm? Onko se hyvä vai huono? Ajo on pääasiassa reittiä ja välistä kaksi päällä kurvailua...

    Lyhensin välitykset kerralla reilusti 23/45 => 21/49. Ollu aiemmin 800 rave re:ssä samat niin tuntui siinä olevan ihan riittävä välitys. Ei sen tartte miljoonaa kulkea...
     
  5. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Alustan puolesta tuntuis vakio trimmi re olevan riittävän kantava. Ei oo tarvinnu ees klickkereihin koskea. Voip tulla noilla rs jousilla turhankin kantava reitille. Seuraavaks meinasin kokeilla avata vähä klickkereitä, ku tuntuu et ei oo ees pohjaillu, vaikka suht rivakkaa kyytiä(omasta mielestä) tullu laskettua patikkookin.
    Välien lyhennys on varmasti asiaa. Tuossa omassa kuussatasessa taitaa olla valmiina 21 ylärissa ja tuntuu kyllä passelilta reitillä. Mukavasti tuo herkkyyttä menoon, eikä oo kaipaillu lisätehoja.
     
  6. willik

    willik Well-Known Member

    Aikalailla sai shimmiä löysätä, että alkoi keula painumaan rimmin leveällä keulalla. Nyt on hyvä.

    Mites ootteko drt tai muita kittejä asentanut 800:n? Tässä vähän laskenut euroja, että kehtaisiko reitille laittaa drt kitin ja hi-torgue rullat. Ei varmaan mitään järkeä mutta jostain syystä kiinnostaisi...
     
    Vesukka tykkää tästä.
  7. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Kuskin paino vaikuttaa ja ihan mieltymys siitä minkälaisella alustalla tykkää ajaa. Jos kuskin elopaino alkaa olla liki 0,1t niin suosittelisin omien kokemusten perusteella 60/65 jousia. Nämä kokemukset toki "pätkä" malleista.
     
  8. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Vaihoin 16cm koropalan ja eihän se ollu hommana mikään ko kehtas vain alkaa. Tosiaan meni heittämällä paikalleen ja ehkä hitusen korkeampiki vois mennä.
     
  9. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Mie laitoin säädettävän ja ainakin nyt reittiajossa kaikista matalin tuntunu parhaalta.. n.2,5cm vakioo matalampi.. Makuasioita..:p
     
  10. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Miten on muilla kestäny remmit umpis käytössä? Itellä reitti+vähä umpista meni 1.hihna vajaaseen 1300km. Umpisen ajossa räjähti ja meni vielä kampiakselin stefan luokse jumiin. Vissiin lämpes liikaa.

    Mitä tuolle tarttis tehä et kestäis remmit umpis ajeluu kelillä kun kelillä?

    Välit pitäs olla jo sopivan tiheät vakiona. Nyt ois tarkotus laittaa qrs variaattorin tuki ja kokeilla xs remmiä, sit vielä mahdollisesti lisätä jäähytystä aromipesään.. Onko hyviä vinkkejä heittää?
     
  11. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Linjaus kuntoon, RS:n kumityynyt, variaattorin tuki ja XS-821 remmi ( ja jos saldo riittää, niin Team TSS-04 vari )
     
  12. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Huollossa kävi, meni takuuseen, paitsi hihna. Linjaus oli kuulemma kunnossa. Rs kumit vois vielä hommata ja vaihtaa lisäks. Varin vaihtoon en taija ruveta.. Tartteeko ilman kiertoo parantaa?
     
    FFoxi tykkää tästä.
  13. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Jaa se alko näin loppu kaudesta piippaileen pysäköinti jarrua. Onko tuo jarruvalo kytkin vaihettava uuteen, ei sitä taija saaha asemoitua lähemmäs?
     
  14. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Kannattaa vilkasta rave topikkia.. Siellä tais jossain olla juttuu aiheesta. Itellä ei kokemusta.
     
  15. Arto Miettinen

    Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

    Hio kahvaa aavistus ohuemmaksi, se auttaa monesti.
    On kyllä pirullinen tauti, osasta vehkeitä on vaihdettu johtosarjaa myöten kaikki, eikä silti tuumaa asettua.
     
  16. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Kahvaa? Vai kahvanrunkoa johon se kytkin tulee painonastalla kiinni? Jos hioo jarrukahvaa mikrokytkimen nastan kohdalta tai mikrokytkimen kiinnityksen kohdalta niin minun ymmärryksen mukaan se ei auta.
    Toivottavasti ymmärrätte sepostuksen..
     
  17. PJe9x

    PJe9x Member

    2015 rave re:ssä piippaili pysäköintijarrusta virheellisesti. Uusi jarruvalokytkin jarruvivun juureen vaihtamalla vika poistui kerralla. Mikrokytkimen painamisesta kuuluvaa ”klik” ääntä ei pois heitetystä ongelmia tuottaneesta kytkimestä kuulunut.
     
  18. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Onko näitä enää kellään liikenteessä?
    Onko mitä parannuksia/muutoksia tehty?

    Itellä -18 mallin 600 re trimmi. N.4tkm mittarissa.
    Tänä talvena on alkanu löytyy keulan alustankin setupit kuntoon. Ei huono ollu alunperinkään. Kantava, mut sais olla omaan makuun herkempi.

    Kelkka tuli luovutuksesta xc bladeilla, ku arvelin et ds bladet ei toimi omassa ajossa.. Aivan karmee hakia, silti tuntu, et pehmeellä vois ohjata paremminkin. Lisäsin haritusta luovutushuollon jäljiltä, nii väheni hakeminen, mut ei ollu kyl samanlaista vakautta ja jokapaikanluottoo kun ex Viperissä ca xtx suksilla..
    Onneks löyty tallista Viperin vanhat xtx:t. Ja eikun paikalleen, sillon aj.n.600km.
    Muuttu kyllä kulku mieleiseks, ohjaa, ei hae, voi laskee surutta reittien pehmeille reunoille.

    Tuli asennettua pattisuojat, eturungon tuki, extreme pohjapanssari, qrs tuki, säädettävä koropala 110-160mm (alkup.130mm), puhelinkotelo hansikaslokeron jatkeeseen. Tälle kaudelle Laser elite 6 lisäpitkä ja käsisuojien jatkeet. Ja vielä oottaa hyllyssä 25mm kääntöpyörän akseli neljälle kääntöpyörälle, josko tulevana kesänä kerkeis sen laittaa.

    Voimansiirrossa mentiin vakiolla n.1300km asti kunnes plussa kelissä umpileikeissä räjähti vakio 383 remmi ja silput meni jumiin kytkimen taakse kampiakselin stefalle. Meni takuuseen muut paitsi hihna + hinauskulut korvesta..
    Laitoin ultimaksin xs821 remmin. Sitä en muista joutuko ramppia muuttaa oli 3:ssa. Kierti ja veti tasasesti 8000rpm.
    Sillä menty nyt tänne asti eikä vielä näy antautumisen merkkejä.
    Umpista tuli leikittyä pellolla yks iltapäivä, laitoin rampit 6:lle, nii jakso kiertää kunnolla 8000rpm ummessakin. Ei kuumunu remmi liikaa, pysty käyttää kättä siinä.
    Unohtu sit rampit kutoselle seuraavalle reittiajelulle, nii ihmettelin ku välillä pätkäsee ja huutaa kone jatkuvasti ja ei oikein etene, nii sit muistin et rampit jäi säätämättä reitille. Laitoin 4:een, nii johan rupes vetää kivasti.

    Alustaan löyty herkkyyttä, kun huollossa simmattiin (7tech/Joensuu) suksen iskareita ja etupukin loppua himppu jäykemmäksi ja säädin Tapsan ohjeitten mukaan etupukin esaria puolkierrosta löysemmälle ja suksen esaria kierrokset löysemmälle + alapää klickeri 3/4 auki. Alusta herkkeni, kääntyminen keveni, keula on himppu herkkeni. Alusta on miusta nyt ok, mut sukset sais olla vielä herkemmät ja kantavammat. Vielä saattaa lyödä vähän käsille toispuoleisessa iskussa.

    Vaihoin uudet ohjurit vanhojen muokattujen tilalle, kun ei tuntunut enää jäätiköllä/kovalla kääntyvän. Tuli Totaltechin freeridet, lyhyt malli kahdella kiinni. Entiset Woody's pitkät, joista takaosa lyhennetty ja kovametallia hiottu pois suksen kiinnitysken etupuolelta. Nyt ohjaa terävästi kovalla, mut pehmeellä aliohja, voi tosin johtua kelistä ku uutta n.10cm + plussaa. Pitää vielä testata tätä ennenkuin lähen suksipainetta muuttaa tai rautoja vaihtamaan..

    Nyt mielinyt himppu parempia umpisen ominaisuuksia. Tuon alkuperäinen 44 matto on kyllä hyvä reitillä. Hyvä veto ja jarrupito, ok pito jäällä, ei niin kankea mutkissa kuin Viperin rs 44 matto, vaikka viperi oli 129/327.

    Mielessä et meniskö tuolla nyt loppuun vai vaihtaistako karkeampaan esim.51 tai 57 vai jatkaisko 3700:ks..
    Onko kokemuksia tai heittää vinkkiä?
    Reitti ominaisuudet sais pysyä hyvinä ja umpisen ominaisuudet parantua. Nyt tuntuu, et tuo etenee kyllä ummessa, mut jauhaa vaan tyhjää. Leikki mieltä ei oo oikein ollenkaan.

    Tiiä vaikka ois pitkäänkin tallissa. Ajoltaan ei mahottomasti eroa uudemmista, mitä koleillu. Tosi tyytyväinen oon tähän ollu.

    Tällänen peli itellä..
    IMG_20210224_200831.jpg
     
  19. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Tuli hommattua vm -16 800 xtrimmi 3000km ajettuna. Hihnoja tämä oli näihin kilometreihin jo useamman syönyt mutta hihnojen syönnille ei oltu toimenpiteitä tehty. Auttaako tähän tuuletuksen lisääminen mitään ja uskaltaako hihnan ympäriltä poistaa mustia muovisuojia vai onko ne parempi jättää paikalleen?

    Toinen ongelma kelkassa on tyypillinen lämpimänä ilmenevä vetokäynnistyksen ongelma, eli vetolaite ei ota kiinni. Käytin kopan auki ja osat ei näyttäneet kuluneilta. Putsasin osat mutta ongelma jatkuu edelleen… Auttaako tähän muu kuin uudet sisuskalut?
     
  20. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Terve! Tuli hommattua tälle talvelle n~2200 ajettu Lynx x-trim re 800 r-etec 2016 oisko porukalla ideaoita mistä lähtä tutkimaan, Eli ongelmana seuraavanlainen. Kelkka ei jaksa kiertää kovin montaa kaasun vetoa sitä 7900rpm eli kierrokset tippuu 7900 ---> 6000 kun kaasun taas päästää nolla asentoon ja lirpautaa uudelleen pohjaaan menohalut hetkeksi palaa. mielestäni ongelma alkoi toision rullien hajoamisen jälkeen, mutta en kyllä varma ole koska kun kelkan ostin oli edellinen omistaja? säätänyt kytkimestä rampit asentoon 2 jolloin kelkka ei kiertänyt kuin 7000rmp. Muutin tässä kevään korvilla rampit asentoon 3, jolloin vetoja alkoi kelkasta irrota sen 7900 pintaan hetken aikaa, joten nyt en oikeen tiedä vaikuttaako nämä lämpimät kelit vai rullien hajoaminen. Purin toision ja vaihdoin rullat ja mielestäni sen oikeen kasasin? Kelkassa on myös semmoinen ikävä ominaisuus, että lämpimänä on aivan tajutoman huono lähteen käyntiin. Joutuu sahaan jonkin kun taas verran kylmänä ei mitään ongelmaa. Onkohan näihin jotain ohjelma korjausta tullut tehtaan toimesta. Kelkassa ei myöskään ole vikakoodeja joita kelkka osaisi näyttää, ei käytetty johdon nokassa.
     

Suosittele tätä sivua