Nuoriso 15v. ja kelkkailu

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Hemikoo, 19/11/20.

  1. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Kivaa se olisi vieläkin tuollaisella päästellä. Vauhti ja nopeus eivät ole sama asia, nimittäin näissä vauhti tuntuu ja ajamisessa on tekemisen meininki.
     
  2. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Joo 80 luvulla oli vielä pakkastalvia ja puuterilunta reilusti pellolla, niin lyhyellä olympiquella ei pitkiä matkoja tarvinnut kovalta jäljeltä lähteä oikaisemaan,kun alkoi nostelutalkoot. Käymään nykäiseminenkin 10 vuotiaana opettelutti ennen kuin oppi niksit:). Oli myös joskus ski-doo elanikin 1 pyttyinen 250 lyhyt sekin perheen kakkoskelkkana silläkin tuli ajelua opeteltua.Aika aikaansa kutakin,mutta hyvä se on lasten antaa opetella turvallisesti aikuisen ihmisen tiukassa valvonnassa ja opetuksessa. Toki myös kelkkacrossi harrastuksen parissa monet nuoret ovat ja tulevat opettelemaan hyviä kelkkailutaitoja:)
     
  3. jumo

    jumo Well-Known Member

    Se on varmaa näitten junnunjenkin kanssa tapauskohtaista. Ittellä 3 ja kahdelle en uskaltas antaa 200 isompaa ( vaikka tyttö onkin jo täysikäinen). :) Pojat 11 ja 16. Keskimmäisen kanssa aloiteltiin viime talvi 600 Indyllä. Se on näistä se järkevin mitä tulee vauhti / vaaralliset tilanteet. On pienestä asti ollu mun kyydissä ja sitten paikan tullen antanu ajaa. Reiteillä on tullu vastaan vaikka sun minkälaista kuskia ja tilannetta ja melkein aina on pysähytty ja olen käyny läpi " Huomasitko mitä meinas just käydä ?". Pari kertaa on myös satuttu paikalle ko turisti on puuhun nojannu ja autettu niin on senkin nähny että vähintään ajot loppuu kun kopsahtaa. Ja onpa nuo minun polvileikkauksen ja siitä toipumisenkin nähneet.

    Eka talvena kelkka oli aika tiukasti tallissa ja ajot yhdessä, käytiin lähialueita ja vaaranpaikkoja läpi, jokien sulapaikat yms. kattelemassa. Sitten oon koittanu asennepuolta ja käytöstapoja muistutella. Tunturin turistireiteillä ei pöljäillä eikä kotona kylänpinnassa. Muutenki tästä oon koittanu tehä yhteistä aikaa, tallissa korjataan ja huolletaan, siinäpä sitä teinin maailmassa pysyy samalla pulssilla.

    Ensikelkaksi raju mutta luulen että tämä pärjää. Nuorin ja vanhin taas luonteeltaan semmosia että " kaasu pohjaan ja kattellaan, eikhän se siitä oikene" niille ei vois kuvitellakkaan ensikelkaksi.
     
    turboapc ja samumarkus tykkäävät tästä.
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Täällä harjoiteltiin myös Olympiquella. Vuosimalli oli ehkä -74 ja vuodet jossakin -90 luvun alussa. Samoihin aikoihin ajelin myös Isukin 5000 Trapperilla joka oli tuollaiselle 10v jätkälle melkoinen norsu vietäväksi.
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Sno-Prince 300 XL eka kelkka millä ajettu 7v? ikäisenä.

    Edith. Kelkka oli muistaakseni -71 mallia.
     
  6. N.A.M

    N.A.M Xtrim P-Tek -09

    Oisko ollu - 69 olympique ja 535 lynx jossain 80-90 taitteessa. Fotojakin voi löytyä jostain
     
  7. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Ei mahda olla eroa painossa onko adveture, rave, vai xtrim. Erona penkki ja telan mitta. Se renegade rungoltaan mjös täysin sama, telasto vain skiidon versio.

    Itelle kulkeutui xp koppanen 600 ace xtrim ja mietin vaihtaisko reittikelkkaan vai jättäiskö junioreille.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    upload_2020-11-22_17-14-7.png

    Tämän päivän ajanu meidän testiaukialla rinkiä Blastilla. Olispa sitä ollu ainaki meikä mielissään jos tuollanen olis ollu alla 15 v ikäsenä. Vaa eipä harmitellu nyttenkään :D
     
  9. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    joo elettiin varmaan 90-luvun laman alkuaikoja, kun alettiin opettelemaan kelkkailua ski-doo elanilla ja huom. HARVINAINEN 2 pyttynen 250 Rotax kuomun alla. siitä se sitten lähti ja sen jälkeen on ollut erinäinen määrä kelkkoja jalkojen välissä...nykyään, kun omat pojat (11 ja 9 v )ajelee Tundralla ja vanhempi ajanut catillakin niin on mukava huomata, että kelkat ja muutkin koneet kiinnostaa niin kuin itseäkin nuorena. vanhemman valvonnassa on nuorten hyvä opetella ajamisen alkeet niin siitä se sitten lähtee kehittymään kohti vetomies titteliä:)!!
     
  10. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Meillä pojat aloitteli nelisen vuotta sitten minun lynkeröllä ja viime talvena nuorempi ajoi jo Kisulilla. Hyvin malttoivat ensin pitää hitaampaa vauhtia ja kokemuksen karttuessa vauhti on kasvanut.
     
  11. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    tyttö ajelin ekat ajot minun MXZ:lla ja sitten -07 RE 600:lla. Se oli vähän raskaanlainen peli 15v:lle mutta kylläpä tuo sillä taisteli pari pitempää reissua ja ajoipa yhden vkl sprinttikisatkin paljakassa naistenluokassa. Nyt on -10 Rave 550f ja se on tehty niin keveäksi ajaa suksien, jousituksen ja shimmien puolesta kuin on osattu, saapa nähdä kun päästää kokeilemaan kohta sitten käytännössä. Kaasu on mikä on kun on kaasari mutta kun sen oikein hyvin linjaa ja voitelee(muulla kuin öljyllä kun se ei pakkasessa oikein paranna sitä :) ) vaijerin ei se ihan toivoton ole ollut.
     
  12. samumarkus

    samumarkus Member

    joo ite alottelin 12 vuotiaana nelari venturella ajelemmaan pihapelloilla ristiinrastiin ja oli mieluista touhua:cool:Sitte sain touhuttua 14 vuotiaana nelari phazerin kultaiskareilla, joka oli ensmäinen oma kelekka. Ja siitä sitte intoutu enempi kun ee ollukkaa ennää raskas ajella kukkakepille:D Sittemmin vaihtunu sekkii taas tonniseen, mutta phazeria voin kyllä suositella ensmäiseks kelekaks, kun ei se tehokaan päätähuimaa
     
    Janne.mikael ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vaikea on päättää mille linjalle lähtee, kuten aina tässä pitäs nyt päättää pidänkö pääni budjetin suhteen, välitänkö kilsoista sillä muutama kelkka löytyy nyt huokeasti kilsoihin nähden mutta silti ylittää budjetin, itsehän ajan kelkalla millä hyvänsä, on se vaan sen verta mukavaa puuhaa.
     
  14. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Tässä tullaan siihen kun tuommosilla opettelee ajamaan niin parin talven jälkeen ostat kepoisen 2-t vehkeen ja muitten ei tarviis kuin kerran sun takavalot nähä ja seuraavan kerran huoltsikalla tavattais.. :D
     
    Janne.mikael ja samumarkus tykkäävät tästä.
  15. samumarkus

    samumarkus Member

    . Se vaatii vuan lissää ajua ja opettelua jos ee taito riitä ajjaa vajjaa tahtisia karkuun;)
     
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Justiinsa meinasin että ostan Vectorin ja jos oppii ajamaan niin on siinä ukoilla Essolla ihmeteltävää kun teini päräyttää tankille ja vieläpä tyttönen :D.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuo vector vois olla ihan ok. Luotettava kone, kolme mukinen, luotettava..jne. Tuli mieleen ajoasento. Onko se kuin vanhan liiton vai hiukan siitä muunneltu. En ole ajanut, siksi pohdin. Phazeris se on korkeempi ja ryhdikäs. Listoilla oli muutama jopa öhlinsseillä varustettuna. Yhessä jopa ohjaustehostin. Menestystä etsintään ja valintaan :D
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  18. verris

    verris Adventure ACE | Xtrim 800 | Xtrim 900 | RMK800

    Poika harjoitteli pari vuotta sitten ajamaan ensin -83 Jammun 340 ET:llä ja sitten 410 Enticerillä. Myin pois kun ei ollut oikein kipinää moottorivehkeisiin kuten isällänsä. Omakohtaiset ensimmäiset kokemukset 80-luvun alkupuolelle kun lynxikin oli vielä Vinha ja ekat 5900 tuli Lynxinä maailmalle. Nyt pukin kontissa odottaa -94 3500 LC. Saapa nähdä saisiko tänävuonna vähän enemmän tuulta siipien alle . Toki vasta 13v tulee mittariin tammikuussa.
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  19. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Meillä tänään kauden ensimmäiset ajot. Juniorit 4v ja 6v harjoitteli V1000 Grandin Touringilla. Aika raakahan se pienille on, joten katseet suunnattu ACE-koneisten suuntaan.
     
  20. Harmless

    Harmless New Member

    Minkälaisia kelkkoja teillä on ollut pienempien junnujen ensikelkkoina? 9 vuotiaalla alkanut homma kiinnostamaan siinä määrin että jotain pienempää laitetta pitäisi alkaa katselemaan pihalla kruisailuun. Tekeekö nuilla lasten kelkoilla mitään vai tappaako niillä vaan innostuksen? Ajokokemusta ei ole entuudestaan minkäänlaisilla moottorivehkeillä, mitä nyt kelkassa (ja reessä) kyytiläisenä istunut pari talvea makkaranpaistoreissuilla.
     

Suosittele tätä sivua