Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Kymppi
     
  2. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Jos siinä on vielä ne höpömuovista tehyt niin nakkaa kuikkaa ja teetä pom: ista jäsymmät uudet.
    Mittaa ne ja anna mitta sorviin, nätti juttu ja tulee paree.
     
  3. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Jep. Tuttu sorvaa cromosta ja pommista kilkkeet:)
     
  4. jortsa

    jortsa Member

    Tilasin ylivuotisen uuden mtx, sainiin hyvään rahaan ettei vaikuttanu käytettyä laittaa. Minkälainen homma tuo pystyohjaus on laittaa pitääkö kuinka paljon purkaa edestä tavaraa ettäsen saa vaihettua? Kelkkaan tulee mcxpressin teho sarja niin onko porukka ollu tyytyväisiä kyseiseen sarjaan?
     
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sivu ja etumuovi pois, penkki pois, tankinkorkin läpimenevä muovi pois, oikea reidetangon suojakumin nastoja sen verran irti että pääset käsiksi akselin alapäähän, muistaakseni 17mm hylsyllä ja sieltä pitää saada myös 13mm lista avain osumaan ettei pyöri tyhjää, sitten vielä ohjausakselin välitanko irti sitten sarvet irti koropalasta ja ohjaus akseli irti pyramiidistä ja akseli mahtuu tulemaan painekotelon kumikurkkujen välistä kun sopivasti pyörittelee.

    Sitten poraat pystyohjauksen tukikolmioon oikean kokoiseksi reijät ja laitat päinvastoin paikalleen. Tankin ylimenevään muoviin teet reijän oikeaan kohtaan takatukitangolle. Ja kasaat paikalleen. Alumiinirikat on tarkoitettu sinne tukikolmion alle.

    Jotain varmaan unohtui mutta sopivasti kun tekee niin ei kauaa mene, riippuu ihan kuinka saa osumaan tuurilla lista avaimen ohjauksenalapään irroitukseen osumaan kohdalleen, joskus meinaa usko loppua. Niin ja varmista etta ohjausakselin alapää menee sinne alumiinikulman koloon muuten jää sellainen välys että varmasti huomaat ekalla ajokerralla.

    Voit ihan hyvin taivuttaa niitä paineanturi telineen alumiiniä niin sopii käsi paremmin konehuoneeseen.

    Mielenkiinnosta, mistä ostit?

    Niin ja taka-akseli kannattaa vaihtaa vahvempaan, menee helposti mutkalle. Minulla on muutama mockista valmistettu ylimääräisenä jos kiinnostaa pitää kelkka ajokunnossa.

    Niin ja vahvempia liukurunkoja Iceage tyyliin tulossa ja hinta on sellainen että ei kannata vahvikkeita tilata, mutta menee vielä hetki niissä että voi julkaista enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 29/11/20
  6. jortsa

    jortsa Member

    Kiitos neuvoista, kuulosti kyllä semmoselta operaatiolta ettäsaan päivän runkatassen tangon kanssa Kyllähänse taka akseli kiinnostaa josse kerta heikko paikka on, paljon piät akselille hintaa? Tatun tarvikkeesta ostin
     
  7. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    2-4h ottaa se pystyohjauksen asennus. Riipuu tekijästä.
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Hyvä ettei ajokelit vielä uhkaa. Winderien öljyvuoto tuntuu olevan kohtuu yleinen. Elikkä vuotokohde on moottoriöljysäiliön liimatiiviste. Hiljakseen alkaa nokottamaan ja kyllästää ääni ym eristeet öljyllä. Lähi huollon henkilöstö kertoili että kohtuullisen yleistä vuoto tuosta kohdasta, saumasta. Pitänee omasta ottaa öljyt mäjelle ja säiliö irti tiivistyksen korjaamiseksi.
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos se öljysäiliö vuotaa saumasta ja se on sillä tiivisteaineella tiivistetty oon kuullut paristakin suunnasta ettei se pidä kuin sillä alkuperäisellä aineella, oon nähnyt pari kelkkaa joita ei ole merkkihuollossa käytetty ja öljysäiliö hikoilee, itellä Kajaanissa merkkihuolletut kelkat 25tkm yhteensä kilsoja ja ei ole hikoillut vaikka on auottu normihuoltojen lisäksikin muutaman kerran, ei toki niinkuin Doodoolla viikottain o_O, sillä tahdilla ei kerkeä vuotoa edes huomata :D
     
  10. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Loctiten sinisellä pysyy liemet sisällä, puhdista asetonilla pinta ennen tiivistemassan laittoa .
     
  11. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Itelle tiivisteliimaksi ehdotettiin wurth rtv super plus tai loctite si5699. Tutkailin ohjeita ja pitää pohtia kuin tekee. Tunnustan, noita tiivisteaineita en ole muistaakseni koskaan aikaisemmin käyttäny. Hiukan menetelmä hukas mutta josko sekin selviää. Ettei heti tarvi avata uudestaan. Kait muuten jarrukliineri on käypä puhdistukseen...tieten vanhat jämät poistettava.
     
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Alkuperäinen on räjäytyskuvan mukaan tuo Loctite 5699
     
  13. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ihan perus loctiten tasotiivisteellä olen useamman liimannu eikä yksikään ole vuotanut. Otat irti molemmat puoliskot ja putsaat kunnolla öljystä.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Motonetistä esim tuollaista
     

    Lisätyt liitteet:

  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ja Motonet tuotahan se tuokin näkyy olevan :)
     
  16. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuota 5910:iä tuli haettua, koska oli erikseen maininta öljyn kestävyydestä. Kopan sain pois ja pestyä niin hyvin kun taitaa. Entinen liimatiiviste oli myös mustaa. Liekö joskus ollut auki mikäli harmaata varaosakirja ilmoittaa. Jäi viä kasaamatta, jäi huomiselle.

    Prkle...hiton kauan kestää kuivaa...huomasin tuotteen pdf:stä...

    No eipä tässä kiiruita sen suhteen...jättää kuomun irti niin ei vahingoskaan tarttaa.. vaikka öljyt juuri vaihettu niin oli mustan näköistä. Sitä jää ainakin muutamaan putkeen. Huomas vaan kun irrotin säiliön pohjalta letkun sekä yhen toisen. Tiesin varautua erään netin videon johdosta.
     
    Viimeksi muokattu: 4/12/20
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sinne öljypohjaan jää litra jos toinenkin öljyä vaihdon yhteydessä joka sotkee tuoreet öljytkin nopeeta tummaksi.
     
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kyllä siinä sai hetken väkertää. Tiivistepinnat valun jäljiltä. Nyt vaan saa kuivaa kunnolla, pari päivää, ennen kuin öljyt uumeniin.
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  19. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Silläpä ne varmaan helposti vuotaakin kun ei ole kunnon tasopintoja.Toki pysyypähän se liima välissä kun karheat tasopinnat.
     
  20. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Mihin väliin tulee sokka vetoakselilla missä on eteen ja taaksepäin ajon rattaat?
     

Suosittele tätä sivua