Kairaan olisi kaipuu.

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Samutu, 18/1/21.

  1. Samutu

    Samutu kelkaton

    Nyt on muutama vuosi kuumeisesti mietitty pitemmän kelkan ostoa ja kaipaisin vähän viisaampien mielipiteitä.
    Ajokokemusta löytyy brp-tuotoksista ja polleista. Cateilla en ole ajanut ikinä, enkä ole niitä sen vuoksi juurikaan harkinnut.

    Budjetti on suunnilleen 5000€ korvilla ja tuosta hintaluokasta olen nyt katsonut seuraavan sorttisia kelkkoja, 800 kaikki.

    -11 summit 146"
    -13 boondocker 3900
    -14 RMK assault 155"
    -15 RMK 155"

    Kysymykseni kuuluukin, onko noina vuosina tekniikka tai muut asiat kehittyneet merkittävästi, että kannattaisi suosiolla keskittyä vain noihin uudempiin polleihin?
    Henkilökohtaisesti pidän enemmän brp-vehkeiden ajoasennosta, mutta kaikkeenhan tottuu.
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Minä en taas Pollesta osaa isommin sanoa mitään kun ei ole isommin tullut pajotettua niitä mutta en sitäkään Cattia unohtaisi, eiköhän liene lujin 2-t kasisatku tuo suzukin pata. Voimalinjaa joutunee hieromaan jos on vakio mutta siihen on suht selvät sävelet tuolla merkkikeskustelun puolella löydettävissä.

    Brp vehkeissä joko sellainen mihin on täydellinen konepoka tehty tai toimintatonni-pari varata ja tekemään se hetimiten. Se on yllättävän suolainen pala jos kasisatkussa menee enempi moottorin osaa vaihtoon...
     
  3. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Näistä itellä ollu juuri -11 Summit ja -15 RMK. Noista kahesta RMK ehottomasti jos tarkotus on rinteissä ja kuusikoissa umpisella pyöriä. On ne viistorinnehommat jne. vain niin paljon helpompia RMK:lla. Tuo Boondocker ei juuri Summittia kummempi ole ja Assault ei minusta tuo lisäarvoa perus RMK:hon jos pääpaino umpisen ajeluissa kuitenki. Oletan että tuo -15 RMK ois kuitenki Pro RMK tai se Nordic Edition eikä ihan karvalakkiversio?
     
  4. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Jos polleen kallistut niin suosittelisin katsomaan löytyskö budjettiin sopivia 800cc axys-runkoisia eli vm. 2016-2018. Näissä uusi ja luotettavampi moottori verrattuna proride-koppaan. Toki tuossa hintaluokassa pitää muutenkin huomioida jo laitteen huoltohistoria vahvasti.
     
    Viimeksi muokattu: 21/1/21
  5. Samutu

    Samutu kelkaton

    Kiitoksia vastauksista ja vinkeistä!
    Katsomani RMK oli juurikin se karvalakkimalli, johon myyjä on kuitenkin päivittänyt iskarit ja tehnyt jotain voimalinjan säätöjä.

    Axys-runkoisiakin olen katsellut ja SKS olisikin houkutteleva vaihtoehto, mutta toistaiseksi vielä budjetin ulkopuolella. Aika näyttää kestääkö selkäranka tuota säästämistä uudempaan malliin.
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Veljellä tulee pian myyntiin -17vm Pro rmk. Olisiko sillä ajettu vajaa 2500-3000km. Ehkä. Saattais olla sopivan hintainen, tai riippuu paljonko alat venyttään sitä 5000€. Matto on uusi.
     
  7. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Joo eipä se nordic editionikaan ole tosin ku se perus RMK johon laitettu paremmat iskarit. Ja olikohan siinä perus RMK:ssa sitä tunnelin etujäähyä mikä tuossa nordicissa on, ei voi muistaa. Tokihan se Axys sitte jo parempi kampe on, mutta se on vähän tieten aina näitten kanssa että mihinkä se budjetin asettaa. Kovin se oli lystiä hommaa Nordic RMK:llaki ku semmosella jokusen talven tuolla kaseikoissa pyöri. :) Käsittääkseni ne joittenki aiempien vuosimallien lastentaudit tuon moottorin osalta oli jo tuossa vaiheessa saatu suurinpiirtein pois. Seuraavana vuonnahan sit tuli Axys ja uus mosa. Ite ostin kelkan noin 900 km ajettuna ja ajelin sen sinne noin 3700 km:iin asti ja ei mitään tekniikkamurheita. Ja ajot varmaan 80 prosenttisesti umpisen huuatusta. Öljynsyöttöä säädin jonku ohjeen mukaan heti sillon alussa isommalle ku aika kitsaasti se sitä tais vakiona ryystää. Voimalinja kuosiin ja riittävästi ilmanvaihtoa remmille niin ei remmiongelmiakaan ollu.
     

Suosittele tätä sivua