Nytro kestotestissä - touring mode

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 11/12/11.

  1. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Tuommoset heilahti nyt keulalle. Kepit on -07 RE:stä. Vakiosimmi, 24n jousilla. Nuohan on aika paljon pitemmät 460mm mitallaan mutta nostaa keulaa kyllä sopivasti. Kasvava joustovara helpottaa säätämistä, ite kun tykkään ajaa tosi pehmeällä alustalla. Suurempi osa joustosta menee suoraan negatiiviseksi, muuten olisi ehkä liikaa suksillaan mutta eipä mitä se on siellä reservissä. Mutkissa ei ihan optimi, on aika äkkinäinen nostamaan suksea mutta sen kanssa voinee elää. Pitää koittaa saisko takapukilla tuota kuriin. Noin reittiajossa sillä mutkakäytöksellä ei minun mielestä kyllä ole niin väliä, kun täytyy nopeus satuttaa vastaantulijoiden eli näkemän mukaan kuitenkin, suoranopeudet on ne mitkä ratkaisee.. Näillä on kulkuasentokin ehken parempi kuitenkin. Keulan kevennykseen vaikutti yllättävän paljon.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 19/2/17
  2. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Eikö siihen löydy sopivia etuiskareita.onko se etupukki vielä liian kovalla?
     
  3. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ihan vaan kokeilunhalusta vaihtelen osia:) Etupukin tiputin pisimpään reikään ja kyllähän tuo pelaa.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Mullahan oli viperissäkin tuollaiset ja olisi jääneet paikoilleen jos olisi olleet 1,5cm pidemmät.
     
  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Niin, siis vakioiskareissahan loppuu pituus kesken jos niitä meinasit. PPS Pitempijoustoisena korottaa pari kolme senttiä. Näillä keula nousi just sen verran.

    Nuo tarjoaa rahalle vastinetta tosi hyvin.
     
  6. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Mikä niissä öhlinseissä oli eroa nuihin nykysiin?
     
  7. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Mulla on nuo Vectorissa ollu jo montavuotta. Alakiinnikettä vähän tiputin ja hyvin on toiminu.
     
  8. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Öhlärit oli lyhyemmät, oisko olleet peräti vakiomittaiset eli 445mm. Jouset niissä oli 22 tai 23n eli olis saanut olla vähän jäykemmät.. Niistä meni männänvarrentiiviste, sen korjaus maksoi 230e ja meinasi jäädä reissu väliin.. Kaikista iskareista vain floateissa ja noissa on minulla ollut ongelmia tiivisteiden kanssa. Varmasti vaan sattumaa mutta totesin että ei juuri nyt ole minun juttu. Shimmi oli kanssa vähän kaksijakoinen kun en saanut sitä niin pehmeäksi kuin olisin halunnut ilman että ei kantanut (korkeus) tai alkoi olla pintakova. Oli kuitenkin nytroon tarkoitettu... tai no siitä nyt ei välttämättä mitään voi päätellä. Herkäthän ne oli ja muuten hyvät säädettävät. Parhaat kuitenkin oli joku vuosi sitten wp:t, vähän paksumpana ja sopivan mittaisena (oliko 450 tai 455mm) ja 24n jousilla, totteli hyvin säätöjä, oli herkkäliikkeiset ja silti erittäin kantavat. Ne jos vielä sais...

    Jotkut sanoo että isompi männän halkaisija on pakollinen jos haluaa pintaherkän alustan ja toiset että iskarin pitää olla tarpeeksi ohut shimmien toiminnalle tarpeellisen virtauksen luomiseen. Mielenkiintoista olis kokeilla miten 46mm sitten toimii..
     
    Viimeksi muokattu: 20/2/17
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Totaltekissä ois 46mm ;) Onhan niitä isoja öhlareitäkin.
    Itselle paras ostos ikinä painavaan kelkkaan nuo Seppotekit, kärsii rysäyttää ja silti tarpeeksi herkät sekä tyhmällekin helppo ymmärtää niiden säätö.
     
  10. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    On kyllä ollut hintavat tiivisteet ku H-rengas toimittaa männänvarren tiivisteenvirkaa ja liukuholkkia saa laakeriliikkestä.
     
  11. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Osat tais olla 50e mutta päälle työt 180e. Sikäli olen aina joskus laittanut keppejä kauemmaksikin huoltoono_O
     
    Hemikoo ja paikkari tykkäävät tästä.
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Jos joku tätä lukee, tai jos ei jaksa lukea, niin tuolla saa kuvat näkyviin.
     
  13. NH86

    NH86 New Member

    Ensiksikin.. Tosi hyvä viestiketju teksteineen ja kuvineen! Pakko arvostaa. Näin tuoreena Nytro xtx:n omistajana piti lukea putkeen koko ketju läpi!
    Monet on kehuneet Bladen suksia ja itsekin sellaisiin päädyin.. Itellä suksen orkkiskumi ei bladen satulaan mahtunut.. 10 cm leveä.. Netistä kuitenkin löytyy kuvia missä näyttäisi Bleden suksissa olevan Nytron orkkiskumit. Onko noitakin eri levyisinä? Tässäkin ketjussa taisi olla että Nytron orkkiskiumit käy. Passaisikohan tällä varaosanumerolla oleva Bladen satulaan suoraan? 8HL-23743-00-00

    Ylemmät kuvat Nytron omista suksista ja kumeista
    Keskimmäiset Bladen
    Alimmissa valkoisissa suksissa nuo varaosanumeron kumit???

    En tiedä tuliko oikeaan viestiketjuun mutta täällä ainakin tietoa tuntuu riittävän!! ;)

    IMG_6881.JPG
    IMG_6882.JPG
    IMG_6883.JPG
    IMG_6884.JPG
    Näyttökuva 2019-1-20 kello 17.27.42.png
    Näyttökuva 2019-1-20 kello 17.27.59.png
     

    Lisätyt liitteet:

  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Nostellaan vanhaa. Näköjään on pari vuotta venähtänyt ilman huomiota:D

    Vehje on vielä voimissaan, eikä ole kummempia remontteja ollut. Nyt mittarissa n. 39500km. Tulevana kesänä pitänee siis purkaa kytkin ja vaihtaa liukupalat... Myös kaikki keulat pallot on uusissa. Vetoketjusta pitää mitata venymä.

    Keulaan 24nm jousien tilalle tuli 27:t mitkä on pelannut yksi yhteen alustan kanssa. Niillä sai sitä ehkä kaivattua jämäkkyyttä, aiemmin kun mentiin mutkia vähän kylkimyyryä nyt mennään jo suht pystyssä, mutta kuitenkaan ei missään nimessä ole muuttunut pintakovaksi tms vaan on edelleen mukavan pehmeä. Keulahan on aina kantanut noilla ihmekepeillä ihmeen loistavasti yllättävätkin tilanteet.

    Eturipustuksien geometriaa on päivitetty korottamalla olkatappilinjaa. Korotus on apinoitu täältä https://ty4stroke.com/threads/bump-steer-improvement.102507/ Olka-akselin päälle tuli alumiinitangosta sorvattu 14mm koroke, samasta materiaalista täyte myös että sai pitkän pultin läpi, koska voimat kuitenkin kasvaa niin tarkoitus oli ottaa varman päälle ettei tule turhia haavereita.

    thumbnail_Screenshot_20200401_233335_com.android.gallery3d.jpg

    Xenonit antoi periksi viime kevään reissulla, eli käyttöikä näillä kiinan valoilla näytti tässä tapauksessa olevan kuitenkin kiitettävä, noin 36tkm.

    PPS:n kanssa on riittänyt tekemistä. Ne kääntöpyörien muovirinkulat porsi kahteen kertaan = meni kahdet liukurungot piloille vähän turhaan. No nyt on tilalle 25mm akseli neljällä kääntöpyörällä. Ei tarvinne siitä huolehtia enää.

    thumbnail_IMG_20200402_001659.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 2/4/20
    Jakelfin, andyman, Hemikoo ja 6 muut tykkäävät tästä.
  15. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Kuparidonitsien vaihto, vaatii vähän tarkkuutta kun joutuu jyrsimällä irroittamaan haitareista. Samalla uusinta lämpöeristemateriaalille. Bilteman matto sopii tuohon millilleen pituussuunnassa, leveydestä vaan kaistale pois mattoveitsellä. MBRP tehoputki sai väistyä liian kovien äänien takia, ei kehdannut mökin pihaan ajaa. Jännä miten se putkikin vaikuttaa...

    Kannattaako näihin tarvikejarrupaloja laittaa vai pitäisikö pysyä oem-osissa?

    Jos kellä jouten saa tarjota umpiota (korvake murtunut), oikeaa jalkakoukkua (poikki, alaosa hävinnyt) ja jarrupalojakin tietty..
     

    Lisätyt liitteet:

    paikkari tykkää tästä.
  16. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Eikös nuo haitarit kannattaisi korvata tavalla tai toisella ihan niillä joustoputkilla joita saa joka varaosaliikkeestä (Motonet/Biltema jnejne)? Valmiita kittejäkin ilmeisesti saatavana.


    Paljonko tuon putken halkaisija on tuossa ennen alkuperäistä haitaria?
     
    Viimeksi muokattu: 23/1/21
  17. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Kun vaihtaa alapallot keulaan.kannattaako laittaa org.100€ kpl vai tarvike 30€ kpl
     
  18. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Minä ainakin ihan hinnan takia laitoin toiselle puolelle tarvikkeen. Jospa se kestäisi. Onhan tuo 100e hinta ihan perverssihinta tuollaisesta.
     
  19. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Haitareissa ei sinällään mitään vikaa ole ja kestäneet alkuperäiset melkein 40tkm. Ihmettelen miten ne kestää, tuolla välillä on mennyt monta putkea. Eli en näe järkevänä lähteä noita vaihtamaan. Halkaisijaa ei tullut tohinassa mitattua.

    Joskus kokeilin tarviketta, en huomannut selvää eroa kestossa. Paljon isompi vaikutus on sillä muistaako pitää kuulat rasvattuna. Tai kuljettaako avotrailerissa.
     
    Viimeksi muokattu: 24/1/21
  20. Scout

    Scout Well-Known Member

    Vanhaa juttua mutta päivän polttavaa aihetta. Sulla näyttäs olevan vaihtoehtoinen lesti Nytrossa, sama ku mullakin, 4 tuumaa. 3 tuumasen saa sopimaan helpommin mutta nyt mullakin on lattialla Bladet, missä on 3" lestillä Yamahan kiinnikkeet mutta ne ei satu huonostikkaan ku kaikki on rakennettu orkkis suksien mukaan, 4" lestille jossa tosiaan on se ~10cm haaraväli. Nyt kun on hienosti tehty kennoon kiinteät rasvattavat pronssit/messingit ja sisälle sylinterinvarresta akselit, ei huvittais niitä alkaa kaventaan niin onko ainoa vaihtoehto tehdä kokonaan uudet kiinnikkeet bladeille 4" leveällä lestillä?
     
    Viimeksi muokattu: 7/3/21

Suosittele tätä sivua