Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Niimpä
     
  2. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tämä minun kommentti ei liittyny sisäänajoon vaan siihen, että tuo kone tunnustaa liukastuvan ajan myötä hissukseen eli paranee vaan vanhetessaan.
     
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Omat nelarit olen ajanut sisään niin että muutaman kerran vaihtelevilla kierroksilla lämpimäksi ja sitten öljynvaihto, sen jälkeen penkkiin jossa saa kunnolla runtua. Nämä siis näissä rakennetuissa moottoreissa.

    Takuunalaisissa menny sen mukaan mitä ohjeet sanoo öljynvaihdon suhteen mutta eka öljynvaihto kaikista tärkein ja jotenkin pahaa tekee ajaa 800km ensiasennus öljyillä.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  4. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Tuo moottori on yksinkertaisesti huippu, ihan vaparina. Jotenkin positiivisessa mielessä hanskassa olevaa tehoa ja taitaa loppua öljy pallolta ennen kun tulee mekaaninen vika. Yamaha tehnyt moottoreita suurin piirtein kaikkiin mahdollisiin vempaimiin. Tainnut suunnitella kansia yms. autourheilupuolelle. Huikeita moottoripyöriä jne. En voi välttyä ajatukselta, että miksi sillä tietotaidolla ei suunniteltu kelkkaa tuon moottorin ympärille, vaan nakataan se johonkin aataminaikaiseen 2-tahti vehkeelle suunniteltuun runkoon.
     
    möykkä ja Kamppi tykkäävät tästä.
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Jos se tietotaito loppui siihen moottoriin? Ei vaiskaan, kyllä se on se kustannustehokkuus tänä päivänä mikä sanelee monet asiat. Toisaalta jos muistelee Nytroa, ei siinäkään oikeasti ollut muuta hyvää kuin moottori, toki hirveällä pajottamisella ok, IMHO.
     
    petes88 ja M.E.A tykkäävät tästä.
  6. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Tuota kustannustehokkuutta varmaan haetaan, mutta sillä on kääntöpuolensa. kilpailutettu vanhustenhuolto, toyota pro-ace -> metsään meni. Miksi yamaha sitten on tehnyt moottorin. Koska se on halunnut tehdä moottorin joka ollut aikanaan ja on varmaan hamaan tappiin asti paras omalla sarallaan. Kunnianhimo on loppunut kesken kelkan kanssa, paalusta se ei olis yamahalla jäänyt kiinni.
     
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Hyviä on Yammun nelarit käytössä ja itsekin sellaisella ajelin 4tkm. Näitä saitteja lukiessa en sanoisi kuitenkaan ongelmattomiksi. Satoja sivuja juttua vaikka kelkkoja ei suhteessa ole lähellekään niin paljoa kuin muita merkkejä. Sama homma näkyy vaivaavan kovasti noita SideWindereita, vähän väliä kysellään apuja teknisiin ongelmiin. Ei esim. Lynxin tai Doon kanssa ole tuollaista juttutulvaa, vaikka kelkkoja on moninkertainen määrä. Itse moottori varmaan niinkin kestää, mutta muuta kaikkea hajoaa sen ympäriltä. Mitään kelkkaa en niin paljoa joutunut rassaamaan kuin Viperiä. Kaverilla nyt ollut 8tkm ajettu Viperi pajalla kuukauden päivät ja sen suuntaista juttua tulee, että vaihtoon lähtee kunhan saavat paskan pelaamaan. Eikä ole eka kerta kun tuota resua korjataan lyhyen ajan sisään. Piti olla huoletonta ajoa, no ei ole.

    Catin rungon takia ei ole tarvinnut korjata.
     
    Viimeksi muokattu: 29/1/21
  8. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Suhtaudun saiteilla kirjoitettujen ongelmien mittakaavaan varauksella. Aika helposti näkyy tietty asia jäävän vatvottavaksi pitkäksi aikaa ja sivuja kertyy, lisäksi; kaverin tutulla oli, jenkkisaiteilta luin jne. Sen verta tuosta Catin runkosta tarkennan, että en tarkottanu runkoa kestävyyden puolesta vaan että uskon että mm. tarkalla geometria suunnittelulla ja laajalla testaamisella olis saatu paremmin kompesoitua nelarin painolisää, jos kenelle se on ongelma. Itselle kinttupolkujen koluajana se oli. Toki niinhän se menee, että tuotteet kohdistetaan valtamarkkinoiden tarpeiden mukaan.

    Lisään vielä asian luotettavuuteen ja muodostuvaan mielikuvaan liittyen; automaailmasta itsellä enemmän kokemusta, kuin kelkkamaailmasta, niin otan sieltä esimerkin: yksi syy pitkän linjan tunnetun japsimerkistä muodostuneen kuvan hyvästä luotettavuudesta on erittäin hyvin toimiva takuuasioiden hoito (oma kokemus: useissa tapauksissa myös takuuajan jälkeen) ja asiakkaasta huolehtiminen, sekä järkevät huoltohinnat. Vikoja on, mutta silti muodostuu luottavainen kuva tuotteesta ja se näkyy mielipiteissä.
     
    Viimeksi muokattu: 29/1/21
  9. Mutatasku

    Mutatasku Well-Known Member

    Vaihdan moottoriin öljyt nyt kun on n. 100 km ja reilut kuusi tuntia käynyt.
    Olin jo aikeissa jättää suodattimen vaihtamatta kun ei ole lähiseudulta saatavissa alkuperäisenä. Ei oikein viittisi viedä sitten 800 km:n huoltoon tarvikepurkki paikallaan. Mutta kävikin sopivasti ja alkuperäinen tulee pikatoimituksena naapurin tuomana.
    Katson kytkimen/variaattorin sivumitan, hihnan korkeus, kahvatupit ja tutkin penkinlämmittimen ym. pikku puuhastelua.
    Luvassa siis pidennetty talli-ilta lisukkeineen :D
     
    bavo tykkää tästä.
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Älä sit vedä hihnaa liian kireelle. Ohjekirjan mukaisien kuvien mukaan niin on liian kireellä, siis varilta ylhäällä. Lieneekö sama nappivari kuin mulla ollees 2014 mallises. Siinä ei ollu varaa juurikaan prikoilla säädellä kun oli liian kireellä. Alko vikiseen tyhjäkäynnillä, laitoin alkuperäiseksi. Riippuen käytettävästä hihnasta, dn vs jp.
    Öljyn vaihto kivaa, helposti sotkee :D.
     
  11. Mutatasku

    Mutatasku Well-Known Member

    Kokeilin silloin kun käytin alustan pois ettei matto ryömi. Täytyy laitta prikat niin että remmi laskee tasalle tai vähän alle. Remmi on JP.
    Teen jonkun kouruvirityksen ja laitan vielä pohjalle vaipat varalle.

    Tilasin tuollaisen hätänarun, toivottavasti on oikea:
    https://www.duell.fi/fi/hatakatkaisijat/162816-sno-x-hatakatkaisin-arctic-cat.html
    Mihin kohtaan olette laittaneet kytkimen ja missä sijaitsee piuhat joihin liittää?
     
    Viimeksi muokattu: 29/1/21
  12. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Ottakaapa huomioon näitä kakkosia säätäessä, että kakkosvarin leveyttä säätäessä (remmin kireyden säätö), prikan ollessa pultin takana paikallaan, alkuperäinen uusi remmi on oikealla korkeudella.
    Jos käytetyssä kelkassa remmi uutena silloin kitisee, noiden säätöpulttien päät ovat jo kuluneet jonkun millin ja silloin sinne on iskettävä hieman ohuempi prikka pultin alle säätäessä. Tai uusittava pultit.
    Tehtaan antama remmin korkeus on tasan oikea.
     
    paikkari ja Kamppi tykkäävät tästä.
  13. Mutatasku

    Mutatasku Well-Known Member

    Jahas, sitten saa olla himpun yli lautasten.
    Olipas öljy jo karmean oloista lientä, ei varmasti ole turha 6h vaihto.
    Öljysäiliön pohjaroppu oli pohjassa mutta aivan käsikireydessä eikä näy maalijälkeä. Onneksi piti.
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Minä laitoin juuri tuollaisen hätärin winderiin jossa ei ollut valmiita liittimiä. Sähkökaaviosta tutkien piuhan jonka katkaisin ja liittimet päihin.
    Ei muista viperin kaaviota ulkoa, sarville menevästä johtosarja liittimestä. Oisko uusimmissa valmis liitin... Suosittelen piirikaavion ettimistä. Mutta, laittaisin sarjaan hätäkatkaisijan kanssa jos ei liitintä ole tarjolla. Vaikka liitimet siten että voi tarvittaessa ohittaa hätärin mikäli ongelmia syntyy, koskettimien jäätyminen tms.
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Minä aina nappivarin kanssa uusin ne pultit jos laitoin uuden remmin ja aina oikea kireys, konehan ei heilu huonojen kiinnitysten takia :D
    Takarunkoa en kehuisi mutta viimeisen liitoksen muuttamalla kiinteäksi nostaisi samalla tasolle muiden kanssa. Jonkun kilsan runkomallilla mennyt ja jotain kokenutkin.
    Tämä topiikkihan on sen takia näin iso kun tähän vahingossa kirjoitetaan RTX LTX XTX MTX jutut ja sama SW puolella, oletko huomannut? Ehkä käyttäjäikäkin ohjaa tänne someraivon sijasta kysymään.
    Mikähän Viperissä vikana, ihmeesti nuo on toiminut.
     
    Mickelson tykkää tästä.
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Huomasin kyllä. Vaikka otetaan kaikki mallit mukaan, ei näitä silti paljoa ole. Tullu myyntitilastoja seurattua ihan mielenkiinnosta ja Yammuja on todella vähän.

    Otetaan verrokiksi vaikka Lynx commander jota on myyty melkoisia määriä 08>, ei sivuja ole täällä kuin 60. Viperissä ~180 ja SW +200. Käyttäjien ikäryhmä on varmasti korkeampi kuin näissä.

    Vika selviää toivottavasti. Parin lähipiiri rottelon kokemuksella en laita enää, ainakaan kestävyyden nimissä.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Niin millainen vika?
     
  18. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vai että oikeen rotteloita ne on,ei se täällä meijän tuppukylillä kyllä oo Pohjantähden miehet sen helpommalla päässyt.
     
    paikkari tykkää tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Parista yksilöstä avaa kokemuksia niin jo alkaa herneille löytyä sopiva reikä. Herkkää hommaa:D

    Sehän on hienoa jos kamppeet pelaa, mutta jos rottelo on rikki ja seilaa kalliissa huollossa vähän väliä, niin sehän on paska merkistä riippumatta?
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eikös se käyttökin ole erilaista :D,
     

Suosittele tätä sivua