Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Mutatasku

    Mutatasku Well-Known Member

    Tapponaru-sarjan liittimet näyttäisi sopivan kohilleen. Samalla tutkailen ja suojaan/kiinnitän piuhoja ja letkuja jotka saattaisivat olla vaarassa nirhautua.
    Kaatoventtiili-huohottimesta imumukoteloon menevä putki oli pois reiästään o_O
    Pölyä on pirusti, missähän hiekkamyrskyssä näitä on säilötty..
    Otin vaimentimen pois ja kiristin meni melkein neljä kierrosta sormin!
    Jätetäänkö nämä alunperin löysälle vai venyikö jo 100 km:n huruajossa näin paljon?
    Kiristän puoleentoista kierrokseen.
     
    Viimeksi muokattu: 30/1/21
  2. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Lähinnä kuvaa tyyliäsi puhua tietyistä vehkeistä rotteloina,kertoo aika paljon mitä ajattelet.samakai se mulle millä ajelee minä ainakin olen ruuvannut omia romuja liiaksi asti.

    Säälittävää hommaa aikamiehiltä.eikä ole palkokasvit nokassa,minulla ei kelekka hommien takia mene hermot.

    Sinunkin luulis tietävän paljonko muihin laitteisiin on remppaa tehty tai sitten on vaan särkynyt jammuja:confused:
     
    Hemikoo, Makestain ja möykkä tykkäävät tästä.
  3. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Mulla kait ei oo ollu vielä semmosta kelkkaa jota ei oo tarvinnu rassata ja johon ei oo tarvinnu oottaa osia takuuseen. On jopa ollu uus polleki ja toista kuukautta meni että sai etupukin iskarin takuuseen.:D:D:D Että pitenpi tauko ois tullu ajoihin jos en ite ois ruottista purkaamolta löytäny iskaria tilalle. Että yhtä romuja ne on merkistä riippumatta ja hintaan nähen laatu on huonoa kaikissa.
     
    niemikorpi ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  4. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Itellä on 15 mallin viperi pätkänä 129"r-tx. Ainut ongelma on telaston iskarien lyhyt huoltoväli. Pumput on mularin simmittämät ja sittemmin huollettu paikallisella kerran kauteen aina kauden alussa. Siinä 700km patikon hakkaamisen jälkeen alkaa huomaamaan että ei ole enää tikissään ja tonnin kohdalla on pakko viedä huoltoon. Totaltekkejä olen kovasti miettinyt tilalle. Etupää ei tunnu olevan moksiskaan kilsoista, sen olen huollattanut jokatoinen kerta ja alustan iskarit jokatalvi. 6tkm on nyt menty laitteella, uutena päivitetty nytron remmille ja sama hihna pyörii sielä edelleen. Liukumuovit on alkuperäiset. Öljyt on vaihdettu kolmesti. Ketjukoteloon kahdesti. Tänätalvena luulin että akku on mennyt mutta oli akulta se +kaapeli liittimestään hapettunut. Puhdistus, akun lataus ja eikun ajamaan. Huonoksi ei voi haukkua, suurin ongelma taisi olla jostain penkin alta takavalon johto jota on takuuhuollossa korjattu /aseteltu paremmin kun löi sieltä maihin. Sidewinderiin siirtymistä mietitty mutta saako sillä loppujenlopuksi mitään mainittavaa uutta ja erikoista. Reittiajossa kun ei tuo teho ole rajoittava tekijä vaan alusta. Lujempaakin mentäis tekniikan puolesta mutta alusta loppuu. Toki, tämän talven jälkeen on 7tkm mittarissa luulisin, niin alkaahan sitä tuossa kympin tienoilla olla vaihtolistalla paljon osia, matto, keulan puslat /nivelet jne. Et voipi olla että päivittää vielä kerran uuteen sidewinderiin ja ajaa sinne sen 10tkm mittariin, sitten saa jättää nämä hommat nuoremmille ettei nolaa itseään ihan totaalisesti
     
    bavo tykkää tästä.
  5. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Hyvinhän tuo on siula kestänyt. Itellä oli samanlainen. 7techin etupää(IHAN PARAS) ja Mularin simmittämä alusta + keulimisen esto pois. Alustaa en saanut ihan mieleiseks, viimisimmässä etupukki jäi himppu liian kantavaks. 2tkm/kausi, kerta/kausi iskari huolto ja ei ollu ongelmaa. Vajaa 4,5tkm kerkesin ajaa sillä. Mulla kans dn remmi ja aika tarkkaan 2tkm/remmi keski, kunnes pätkinä.. Kytkimessä ja vartsussa jäykemmät jouset sekä vakio/blinkin helix oli käytössä, samoin 17mm rulla sekä vakiot. Kerran akku uusiin ja pari kertaa takuu juttuja pakkiservon kans. Ca xtx suksista ite kans tykkäsin viperissä.
    Hommaa se iso Foxi siihen etupukille ja siihen iskarisepältä sopiva simmi ja jousi, niin tulee foorumikertomusten mukaan hyvä.:)
    Viper vrt. Winderi, nii Viperi terävämpi alussa, sen jälkeen Winderi menee menojaan.. Jos jatkuvaa tarvetta yli 100km/h, nii Winderi, jos ei nii Viperi.. Sit ku Winderiin vähä ohjelmaa, niin ihan mahoton peli!:p
     
    Pasi tykkää tästä.
  6. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Se iso foxi voisi olla budjetti ratkaisu, mut toki jos nyt laittais tuohon totaltekit niin ne menis sitten käsittääkseni 139 sidewinderiin myös. Taitaa se iso foxikin maksaa sen noin 500-600 uutena, käytetyt totaltekit noin tonnin. Vois kyllä heittää tuon nykyisen hihnan varahihnaksi kun on uusi remmi paketissa varalla. Joutaa tuo liki 6tkm ajettu olemaan sielä varahihnan paikalla

    Edit: laadullisesti on ollut yksi parhaista kelkoista mitä itellä on ollut. Ainut miinus on tuo telaston vaimennus. Kävin viikonloppuna 600km hakkaamassa patikossa niin tässä saa alkaa taas suunnittelemaan jo iskarien huoltoa. Tosin mieluummin käyttää parikertaa kaudessa perus huollossa kun ostaa useita remmiä ja odottaa lopun talvea uutta moottoria... Eli varsin pienet murheet. Ajotapaa muuttamalla varmaan kestäisi paremmin tuo iskunvaimennus kilsoja
     
  7. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Alusta ei taho vakio kepeillä tykätä patikkohakkaamisesta.. Totaltekit varmasti kans hyvä ratkasu..
    Miuluummin muokkaa kelkan itelle sopivaks, ku ihtesä kelkalle..
    Joo, ei todellakaan huono kelkka! Vois joskus vanhana ostaa samanlaisen takasi sit..:)
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    7000RR:ssä vaihdettiin viime talvena vakio lisäsäiliöllinen 36 foxi 46mm Öhlinssiin niin kyllä se vaikutus on tosi iso. Keula ja takapukki pelaa vakiovaimentimillakin ihan ok ( jos siis takapukissa 51mm männällä oleva foxi). Eli voin kyllä suositella jämerämpää etupukin iskaria.
     
  9. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    @JOKO ; koitas selata kelkka kirppis (facebookki), sielä ollut totaltek satsi. Tainnu tääläkin olla tarjolla... Voin muistaa väärinkin.. Mutta ite kyllä suosittelen niiden laittamista. Voivat sopia winderiinkin...mutta se kannattaa tutkia tarkoin. Tarvittaes ne saa hyvinkin markkinoitua jos tarve poistuu.
    Toki onha fox:kin tarjolla myös taakse, kuten alla tuumattu.
     
    Viimeksi muokattu: 1/2/21
  10. Jese

    Jese Well-Known Member

    Täälä vois olla jouten "isot" foxit telastoon jos jamput huutaa kunnon vaimennusta :cool:
     
  11. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Tuossa 80km päässä olisi zr6000 catin alla olleet totaltekit, varmaan juurikin myös nuo Facebook kirppiksellä olleet. Käsittääkseni zr6000 catin ja 129 viperin iskarit käy keskenään tai siis mitat on samat. Kaippa niistä omansa pois saa ainakin lähelle jos tarve poistuu. Kepit on 2020 ostettu uutena eli melkein uudet
     
    Viimeksi muokattu: 11/12/23
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kannattaa varmistaa tuo ristiinsopivuus. Alustoja on kahdenlaisia eli RR alusta ja tavallinen ja niissä on minusta ollut pikku eroja ainakin etupukin osalta. Sen olen huomannut, että ne pituudet on ihan millipelillä tehtyjä eli ei kärsi monta milliä pituus muuttua niin jo pohjaa iskari ennen kuin pukki pohjaanlyöntikumeihin.
    Itse viritin tuohon 3000 Bearcattiin aiemmassa XF:ssä olleen 36mm lisäsäiliö foxin vaihtamalla päätykorvakon pidempään. Iskarin pituus ok, mutta iskua oli pari milliä vähemmän niin jo ois pohjannu iskarista. Piti sitten virittää muutaman millin joustomatkan rajoittimet, jotta ei pukki katkea tuon vuoksi.
     
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tarkista etupukin iskarin pituus, lienee ehkä siinä lyhyemmäs 315mm. Totaltekin sivuilta ristiin tarkistus. Jos on noin lähellä niin onnistuisko pelkka koeasennus. Kun noin uudet niin muutos helpompi kuin esim minun tapauksessa.
     
  14. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Tuossa viperin rtx:ssä pitäs olla rr alusta eli sopia rr catin iskarit alustaan..
     
  15. Dzeier

    Dzeier Tykkään ajamisesta mutta en osaa korjata

    Mistä sitä lähtis ettimään sopivaa pohjapanssaria? Onkohan Catin pohjapanssarit suoraan sopivia?
     
  16. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Katoppa ylivieskasta autotalo Savusalo, sieltä ilmoitus. Nettivaraosas oli ilmoitus, jos on niin hintakin kohillaan.
     
  17. arska1

    arska1 Nytro RTX SE

    Totaltekin sivuilla oli että -15 rtx 305 ja -16 eteenpäin 315. Etupukin keppi liekkö totta.
     
  18. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    137 rr takaiskari pitempi ku 129 rr.
     
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kyllä tuo lienee pitävän kutinsa. Huomioi myös paikkarin kommentti takapukin osalta.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo 368mm vs 385mm
     

Suosittele tätä sivua