YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei tainnu viime yön sateet sattua tuonne lännemmäs lappia. Tais osua enemmän tähä keskelle ja itään.
     
  2. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Paljonko tuli?
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kymmenisen senttiä tuli tähä sodankylään. Eniten lunta taitaa olla tuola Posio-Ranua kulmilla. Huhu kertoo että jopa 40 cm ollu korkiammissa maissa.
     
    juketsu tykkää tästä.
  4. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Windy-sovelluksella mittaat helposti lumen syvyyden vaikka kotisohvaltasi. Omien vertailujen mukaan melko luotettava. Toimii nytkin, kun kävin takapihalta mittaamassa. Liitteessä kuva Ylläsjärven lumitilanteesta. Hyvää on nyt se, että pakkastaa ja vedet jäätyy. . Screenshot_20201127-070031.jpg Screenshot_20201127-070031.jpg
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  5. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    tuo on kyllä näppärä sovellus. Sovellus siis sovelluskaupassa (punaisella logolla); Windy.com tuuli-, aalto- ja hurrikaaniennusteet
     
  6. HulluPoro

    HulluPoro Ski-Doo GTX LTD 600 Sdi -09

    Moro!
    Olis tarkotus tull Ylläksel vuadevaihtee aikaa tai vähä enne.
    Onks siä lunt millai, et kannataak ottaa kelkkoi mukkaa?
    Ei noist kamerakuvist oikee saa selkeet kuvaa lume määräst.
    Millai Ylläsjärves o jäit?
     
  7. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20


    Terve. Itse myös menossa 19.12-2.1. Tottakai kelkat mukaan. Kyllä siellä sen verran lunta on että ajamaan pääsee. Tietenkin esim kuertunturille voi olla turha yrittää mennä. Tällä hetkellä windy näyttää 22cm ja ennustaa että 18.12 mennessä olisi 30cm
     
  8. Isokangas

    Isokangas Ski-Doo Freeride 146


    Terve! Onkos Ylläksellä minkälaisessa kunnossa reitit? Pääseekö vesistöjä/sulia kohtia kiertämään? Tarkoitus olisi lähipäivinä tulla.
     
  9. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    Ihan ok kunnossa. Ei ole lanattu vielä kertaakaan. Lähireitit patilla. Kuerille ei pääse reittiä pitkin kun joki auki. Kannattaa kelkka ottaa mukaan. Luntakin luvattu lisää.
     
  10. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Äkäsjoki sula. Sulia ojia on. Hoitoa reitillä ei ole aloitettu, koska vähän lunta ja jäätilanne. Järvilläkin petollista. Yllästunturiin pääsee ihan ok. Ylläs - Levi ajettavissa. Sieläkin sulia ojia.
     
  11. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Onkohan Kolari-Ylläsjärvi väli jo ajettavissa? Ajattelin jos ajelisi kärry perässä viikonloppuna Kolariin ja kävisi siitä Ylläs-Levi suunnilla. Mietin vaan että onkohan nuo vesistöjen ylitykset vielä mahdollisia.
     
  12. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20


    Ajoin emännän kanssa äkäslompolo-luosu-kurtakko. Kurtakossa ei uskallettu mennä joen yli koska oli sen verran pitkä ylitys ja joki oli auki 20metrin päässä. Siitä sitten takaisin ja kolarin-Ylläsjärvi-äkäslompolo. Ei ollut mitään herkkua kumpikaan reitti kolariin mutta ajettavissa. Varsinkin kolarin päässä oli huonompaa.
     
  13. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Kiitos tiedosta. Ylläsjoki oli siis jäässä Kolarissa sekä tuolla välillä? Reitit näyttävät menevän siitä yli useammassa kohdassa (ennen Kurtakkoa jos kääntyy vasemmalle ja Kurtakon jälkeen).
     
  14. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    Ylläsjoki oli jäässä reitin kohdalta mutta auki 10m päästä. Ei uskallettu mennä yli. Eikä ollut kelkan jälkiäkään siinä. Tämä siis luosusta kun ajaa kolariin päin ja kääntyy vasemmalle Kurtakko. Oikealle jos kääntyy niin viitta näyttää 20km kolari
     
    BlackJack tykkää tästä.
  15. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Vaattojärvi - Ylläsjärvi ajettavassa kunnossa. Paikoin oli luomua. Paikoin noin 20-30cm pehmeää. Hakkuuaukeat aika hyvin ajettavassa kunnossa, kantavaa lunta, eikä näkyvissä pahasti kantoja (ei ainakaan tullut osumia tukivarsiin). Avo-ojat auki ja tulee silmille yllättäen niin saa olla varuillaan. Joissakin kohtaa purot sulia. Kurtakko - Ylläsjärvi jo patikolla, niin saa hien pintaan. Tampparia tarvittaisiin kohta tasoittamaan ojat ja kuopat hyvän pohjan varmistamiseksi. Samalla saisi risukot matalaksi.
     

    Lisätyt liitteet:

    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  16. samumarkus

    samumarkus Member

    Mitenkähä lie uraluvat ylläksellä? Netistä en löytäny tietoo,että tarviiko siellä vai ajeleeko hymyssä suin iliman lupia:eek:
     
  17. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Ne on kaikki kelkkareittejä sillä nurkalla, eli maksuttomia. Tsekkaa kelkkareitit.fi. Kaikki siniset on kelkkareittejä, eli maksuttomia virallisia ”teitä” kelkoille. Violetit on maksuttomia kelkkauria. Maksullisia on punaiset, eli käytännössä Lapissa lähes poikkeuksetta Metsähallituksen luvan vaativia uria.
    Ylläkseltä pitää ajaa aika kauas ennen kuin tulee maksullinen ura vastaan :D
     
    samumarkus ja Arwid Käkivaara tykkäävät tästä.
  18. jumo

    jumo Well-Known Member

    samumarkus, K9Pro ja Matias Mellankuru tykkäävät tästä.
  19. Jonny87

    Jonny87 Active Member

    Olinkin miettinyt miks reitit on aina niin järkyttävässä kunnossa mulle heti rajan jälkee ku leviltä tulee. Nyt selvisi. Tarviipa hakee semmonen tarra:D
     
  20. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Onko kukaan ajanut Levi-Jerisjärvi-Ylläs pätkää?. Tarkoitus olisi sipaista tuo muutaman viikon perästä.
     

Suosittele tätä sivua