SRViper R-TX LE 2015

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä juketsu, 18/2/14.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Keulan Totaltekit tuossa mitassa on kalliita käytettynäkin, yhdet "kalliit" Totaltekit ois tiedossa.
     
  2. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Juu, onhan ne uutena kalliit mutta alle tonniin sais mieluusti irrota pari käytettyjä ja suoraan oikean mittaisia. Vakiot kun ei tähän saakka ole ainakaan menoa rajoittaneet niin eipä viitsi aivan tolkuttomia sijoittaa niihin etukeppeihin.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Mulla oli viperin keulas Fox 2.0 zero qs3-r iskarit. Ostin ne uutena ja kustansi noin 950€ pari. Muistelen jotta ovat 800:sen malliin alunperin. Niitä ei erikseen simmattu. Pikasäädön kakkos asennolla ja paluu vaimennusta lisäsin, turisti tärrää sahasin eres takaisin jotta löyty käypä asetus. Mielestäni hinta-laatu oli kohillaan. Kertaakaan ei tullu ylläriä tms. @JOKO ; jos tommoset jostain löydät niin ei lainkaan huono vaihtoehto. Eivät ole mitään makkaratikkuja. Siitä on myös 1.5 versioinen olemas.

    Huom...olivat 141":ssä..
     
  4. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Kyllä nämä rtx mallin etupumput mularin simmittämänä senverran hyvät on että se totaltekki tuntuis loogisimmalta parannukseltajls lähdetään vaihtamaan... Mut voipi olla että mennään vakioilla ja seurataan alkaako ne seuraavaksi rajaamaan patikossa vauhtia vai onko se edelleen telasto mikä sen tekee. Laite olis valmis, sais hakea huollosta. Jos ehtis ens viikolla ajaa pienen testilenkin
     
    Kamppi, Vesukka ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ite hyödynnin nimenomaan paluusäätöä. Siten ettei turistitärräs keriinny joka montun pohjalle. Meni kivasti harjoja hipoen kun vauhtia nosti riittävästi. Kuitenkin oli hyvin ohjattavissa, suuremmissa iskarilla oli "aikaa" palautua.
     
  6. pemiju

    pemiju SrViper R-TX LE.Ex:Phazer-14,Fusion&Rs venture-06

    Tuossa muutama pvä tuli reitillä(Tahko) ajeltua, niin jotenkin kääntyily puolin ja toisin alkanut tuntua raskaalta(voi siis ukossakin olla vika)...Mutta millaisia suksia olette orkkiksien tilalle vaihdelleet?Itse alkanut miettiä C&A pro xtx/xcs suksia....
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ei se välttämättä, eikä todennäköisesti, kevene niillä C&A:n suksilla. Toki esim. XTX on supervakaa ja mahtava ajaa reitillä kun se ei revi minnekään missään tilanteessa. Suksi on vain niin pitkä, että jos keli vähänkään upottaa niin se on aika raskas käännettävä ja sitten semmoisessa kevään hankikelissä, missä suksen köli uppoaa läpi hangesta niin ohjaus on lukittu keskiasentoon :) Eli tosi hyvä suksi, mutta sillä on myös huonot ominaisuutensa.
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ite käyttäny höylättyä pp:tä ja bladeä hyvällä menestyksellä. Minä en tullu toimeen originaalilla kanssa. Toki nuo mainitsemani ovat raskaampia ajaa mutta pystyin ajeleen koko päivän pois tiehensä. Rakenteeltani olen hintelä, erityisesti käsivoimien suhteen. Toki alustarakenne oli eri, elikkä xtx 141". @Hemikoo lienee käyttäneen noita mainitsemias suksia vipereissaan.
     
  9. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Itellä oli Viperissä Xtx:t. Kyllä tykkäsin ja samat nyt Xtrimmissä..
    Vakaat, ei hae, ei yllätä, ohjaa pehmeessäkin, ei haittaa vaikka menee reitin sivuun millä vauhilla tahansa.. Miinuksena hankiaisena hangella raskas..
    Lisää juttua löytyy Sukset keskustelusta..
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/sukset.720/page-43#post-1271651
    Kpm tech Mularilta löytyy rtx:ään lääkkeitä, millä saa etupukkia/alustaa kanvammaks ja ketterämmäks ajaa. Itellä meni vaan viimisessä setupissa jo etupukki himppu liian kantavaks..
     
    Viimeksi muokattu: 18/2/21
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tulipa 7000 catista kytkin irrotettua niin huomasin, että näissähän on kampiakselilla ekana ilmeisesti kestovoideltu kuulalaakeri ja vasta sitten Stefa. Huomasin vain, että laakerisuoja pyöri sormilla siinä laakerissa niin tuli mieleen että onko noita mennyt ? Eli onko tuo laakeri tarpeen vaihtaa kun kelkalla ajettu jo reilusti yli 10tkm. Sinällään ei ollu rasvaa puskenut ulospäin eikä ole väljä.
     
  11. Rauta

    Rauta Well-Known Member

    Samaa tuumaillu. Jostain Usan hemmojen sivuilta luin että 20tkm kestää.
    Meinasin vaihtaa jossain vaiheessa tai kesällä viimeistään .Nyt ajettu vajaa 10tkm...
    Yhden hajonneen tiedän, tosin Venturessa.
     
  12. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Tuli sitten sopivasti catin keulalla olleet totaltekit myyntiin ja ne on tuola varaston hyllyllä nyt.
    Pari kyssäriä, orkkikset näyttäisi vapaalla pituudella olevan 475mm ja nämä totaltekit on 485 mittaiset. Toisekseen jousessa tekstit 26-300 tt 04/15
    Voikohan niitä yamahan keulalle laittaa, Google ei oikein muuta tulosta tuottanut kuin jousen pituus 300mm ja tuo 04/15 olisko valmistusajankohta? Olleet zr6000sx - 18 keulalla nuo. Mietin että onko jouset yhtään sopivat yamahan painavemmalle keulalla?
    Ja toinen asia kannattaako nuota heittää nyt keulalle kun pitäisi lähteä lauantaina leville ajamaan viikoksi vai olisko viisaampi kokeilla yksi muutos kerrallaan. Alustan totaltekkien asennuksen jälkeen en ole ajanut niin muuttuuko siinä liika moni asia kerralla jos keulaan iskee 10mm pidemmät pumput? Jostain myös luin että raidetankon kiinnityspisteen väliin pitäisi laittaa korotusta ettei ääriasennossa vastaa tukivarsiin. Toki jos noi heittäis keulalle ja yamaha miehelle poikkeukselliseen tapaan ottais työkalupakin mukaan niin äkkiäkös sinne sitten laittaa ne vakiot takaisin jos ei tule toivottua tulosta. Ne vakiot kun ei mularin simmillä ole huonot mutta totaltekit tuli sopivasti nenäneteen... Mietin että tuleeko siitä raskas ohjata kun pumput vaihtaa pidempiin niin tällöin suksipaine nousee. Voiko sitä kompensoida löysäämällä jousen esijännitystä hieman?
     
  13. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Alle vain, ja katsot sen raidetangon shimmauksen tarpeen mukaan.
    Suksipainetta säätelet sitten laittamalla etupukin rajoitinremmit niin pitkiksi kuin mahdollista, kuitenkin niin ettei etupukin keppi oikene kantta vasten ennen rajoitinremmien toppaamista.
     
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo jousi on 26N/mm ja lienee ihan sopiva sinne Yammun keulaan. Ei tarvitse esijännitystä kauheasti pitää tuollaisella jousella. Jos suksipaine pienelläkin esijännityksellä kasvaa liikaa niin kyllä joku iskariseppä pystyy holkittamaan ne Totaltekit 10mm lyhyemmiksi varmasti, mutta ei se 10mm niin kauhean iso ero ole, joten kannattaa kokeilla tuolleen kuten Fiiberi sanoikin jo. Toki sitä suksipainetta voi vähän pienentää jo sillä, että kirraa etupukin jousta pari kierrosta. Remmin löysääminen auttaa, mutta sitä tuskin kärsiin kuin korkeitaan yhden pykälän löysätä.
     
  15. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Joo remmi etupukista on säädetty nyt niin että sitä ei kärsi enempää löyhdyttää. Taidan kokeilla, pyörittelee esijännitystä jousista vähän auki keulassa ja etupukilta sitten tarvittaessa kiristää
     
  16. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Ja e80 lukee pumpun yläpäässä joka varmaankin meinaa että simmitys on 80kg kuskille enduroon. Lienee sopiva kun kuski painaa vajaan 80 ilman ajovarusteita. Pitää ottaa työkalut ja vakio kepit mukaan jos tulee tarve vaihtaa. Pitäisi varmaan myös miettiä tulevaa mattoa, 10tkm kohdalla alkaa kaiketi olla vakio matto loppu joten se voisi olla joku ehkä 2022 vuoden juttu se maton vaihto. Kelkkaa ei jaksa enää vaihtaa kun saa kuitenkin aloittaa alusta. Olkoot tuo toistaiseksi "eläke" peli. Onko raadilla mielipidettä rtx vakio iskareista kelpaako ne kenellekään eli jos kuvittelis että myy ne erikseen niin saisko niillä puolet totaltekeistä maksuun?
     
    Viimeksi muokattu: 11/12/23
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Mulla on ylipitkistä iskareista huonoja kokemuksia sen suhteen että tulee raskas ajettava ja keinuun etupukin ja takapukin välillä mutta telastot on olleet 137 ja 141 mutta tuo 129 siirtää painoa jotenkin paremmin vrt 137, nuohan on tosiaan R-katin 43.5" keulaan tehty ja endurosäätö, onko PDS2 vaimentimet?
    Mutta yhden kerran on myös käynyt iloinen ylläri noidenpitkien iskareisen kanssa, ne ei vaan sopineet katteiden puolesta kaverilla.
    Taseisella baanalla nuo ylipitkät on aika makiat päästää mutkia, toki kaikki onkin olleet Enskasäädöissä mitä on olleet.
    Minä olen sitä mieltä että otat iskarit mukaan ja noiden vaihto esim tunkin varassa on 5min homma, on vaihdettu parhaillaan kolmet pumput auton kontista..
     
    Viimeksi muokattu: 4/3/21
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Enskasäätö on toteutettu monesti silleen että tassut pysyy mutkissa tiukasti kiinni, toisinsanoen menee kuin raiteillaan
    Keulan kepit kiinnostaisi ostaa pois jos eivät SW:n keulalla ota kiinni katteisiin (pitääpä lainata kaverilta iskaria testiin)
     
  19. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Itteekin kiinnostais nuo keulakepit, ku Tapsan mukaan ei näitä kybbejä saa evol foxin verosiks.. Tosin ei maha käydä rex2 re trimmin keulalle?
    Alusta trimmissä on lähelle ok, mut keula ei oo vielä mieleinen..
     
  20. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Pistäkää yv huutokauppaa, päätän ens viikon alussa että oliko satsaus kannattava. Ei vaan en minä noilla vakioilla mitään taida tehdä. Heitin totaltekit nyt keulaan. Kelkka oli kärryssä niin sain mitattua maasta ohjaustankoon aika tarkan mitan. Pyörittelin muutaman kierroksen jousen esijännitystä pois niin keula on tangosta mitattuna muutaman millin tarkkuudella vakio korkeudessa. Nyt jos alusta alkaa pysyä vauhdissa mukana niin täytyykö se mcx 190 kitti sitten kesällä laittaa salaa vaimolta
     

Suosittele tätä sivua