Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Kyllä tehokkailla uusillakelkoilla tuolla järvellä pärjää jos ei vedä jotain rekeä perässä, just tulin vanhalla exciterillä Oulujärveltä kotiin jokivarteen sohjoa ja lunta oli mutta kun pisti sinkkiä pikkasen tiukemmalle niin ihan helposti kulki sohjoummessa vaikka kassahihna alla;). Nakertaja-matinmäki reitti oli jo pikkasen kulunut laineelle,mutta pääsihän tuonkin kun löysäsi vähän sitä sinkkiä. Uusilla kelkoilla ei mitään ongelmaa sopivaa pientä lainetta.:D Odotellaan näillä lintoilla taas kun lana käy niin koitetaan päästä sitten posliinille:p:p Kiitos venture lanarille hyvistä pohjista.:)
     
  2. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Nuasjärvi Karankalahdesta Kuluntalahteen ja Jormuanlahti - Paltamo aikalailla vesillä mutta ei tosiaankaan ole ongelma ajaa kun vauhtia pitää.
     
  3. samumarkus

    samumarkus Member

    Sukeva-Kainuunraja ois tuas lanattu.
     
    Nipademu, vectoori ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  4. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Vuolijoella kesäteatteri Pentinpuron kautta menevä ura Vaalan päin pois käytöstä sähkölinjan rakentamisen vuoksi, uusi ura menee joelta muutaman sata metriä kylälle päin. Varokaa sähkölinjalla rakennus työkoneet ja työntekijät liikkuvat siellä.
     
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Saisiko tuosta jonkunlaisen karttalinkin? Ilmeisesti Vaalantien alituksesta jatketaan kylällä päin, sen sijaan että ennen lähdettiin oikealle?
    Ollut perinteisesti, näitä kevään parhaiden kelien, parhaita reissuja nuo Vaalan reissut.
     
  6. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Aivan kuten sanoit joki tekee 90 asteen mutkan oikealle josta lähtee lanattu ura oikealle sitä ensimmäisen sähkölinjan yli toiselle linjalle josta oikealle Vaalaan päin ja vasemmalle vanha kunnostamaton ura Vieremän uralle.
     
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Olikohan se näin
    IMG-20210212-WA0003.jpg
     
  8. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Mukava oli tänään exciterin lintalla ajaa lanattua reittiä nakertaja,matinmäki oulujärvi:) joku oli loppupäässä ajanut maastoautolla tai traktorilla urat lanattuun reittiin mutta pääsihän tuosta kulkemaan:) Kiitokset lanaporukalle.
     
  9. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Joo tuo Vuolijoen ura lähtee tuosta.
     
  10. SnowFly

    SnowFly Member

    Kamore nettisivuilla näkyy olevan jälki Kylkiäiselltä Ruuhijärvelle. Onkohan sitä ajettu\olemassa? Kävin sitä eilen taas kattelemassa molemmista päistä ja ajelemassa pätkät teitä molemmissa päissä mutta ei vaan tullut reittiä näkyville. Ruuhijärven pätkä oli retkeilykunnossa, eli makkarapaistoon pääse kelkalla kun kelkalla helposti. Kylkiäisen pätkällä sai taas ettiä jousituksen ja ukon rajat, kuten asiaan kuuluukin Reitit kyllä taas jälleen kerran huippukunnossa ja nyt tuon uuden lumen kanssa senkun paranee.
     
  11. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Ura näkyy kartassa mutta se ei ole vielä lainvoimainen. Junaradan ylittäminen tuottaa hieman hidastusta asiaan ja vaihtoehtoista (tässä tapauksessa radanalituspaikkaa ilmeisesti suunnitellaan). Eli ei saa vielä luvallisesti ajaa.
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    En tiiä oliko se pelkällä koneella saatu noin huonoksi vai oliko siinä joku heti lanan jälkeen kuovittanut, sillä huonompi se oli linjalta mitä ennen konetta.
    Kajaanin kone meni tänään Sukevan suuntaan
     
  13. samumarkus

    samumarkus Member

    Siitä meni usseempi kelekka lannuun aikana ja lannuun jäläkee heti. Plussakelillä lanattu nii meleko pehmee ol. Osittain se ja varmasti lannoojalla opittavvaa vieläo_O
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos pelkkä kone kyseessä niin mahdotonhan se on saada tasainen, kova yritys on ollut kyllä kuskilla, tuo on niin pirun nopeaa baanaa että koneen pituus ei riitä vaan keikkuu mukana, heti kun oli hitaampaa niin oli tasaisempi ja ehkä ne kelkat oli jarrutellut niissä kun suorilla keskellä monttua loputtomiin :D. Jospa se kun lunta tulee iltaan asti siitä vähän kolot täyttyisi.
     
    samumarkus ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
  15. Janne.mikael

    Janne.mikael Well-Known Member

    Kannattaa ite käyä lannaamassa.. Samakaisse o olla lannaamatta jos siitä vaan valitusta tullee:D
     
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    No varmaan 300-400km oon kelkkalanaa kiskonut tälle talvelle, tuohonkin videon koneeseen olisi ollut vapaa pääsy vaan ei kehtaa eläkeläisiä riskeerata tällä perkeleen koronalla joskosta ensi vuonna törötetään kopissa sillä mielenkiintoa on hommaan, räkä kun valuu 6kk vuodesta allekirjoittaneella niin täytyy miettiä muita enemmän kuin itseään, konehommaan kysellään vähän väliä halukkaita ja jos kelkkailija/rasvanäppi sekä koneet kiinnostaa ottakaahan yhteyttä vaikkapa @warrejori iin niin pääsee toteuttamaan itseään.
    Eiköhän se ole vika tuossa ylempänä selvillä eli pelokkaat kelkkailijat jotka keskellä kuovittaneet junanratatyyliin. Mielestäni tuo Sukevan linja on parhaita pätkiä mitä Kajaanin lähellä on, mukavasti suoralla linjalla ura tekee mutkia ja pomppua on aina sopimoilleen. Ojia ei huomannut enää kuin merkeistä, lunta on tuolla Sukevalle mennessä aika julma määrä paikkapaikoin, palatessa ajoin ohi kovalta jäljeltä ja meinasi jammusta tulla submarine :D. Sukevalla onneksi oli tikut järvellä, oli kyllä onneton näkyvyys sekä jään pinta karmeassa kunnossa, hitaampaa varmaan mentiin siellä mitä linjalla...

    Kajaanin baanoista sen verran ettei tuo iso linja ole ikinä ollut noin tasaisessa kunnossa! Kiitokset aktiiveille, toivottavasti kerkeää vielä kerran lanata kaikki kuopalle menneet pätkät, Karangasta-Kaatopaikalle sekä Huuhkajanvaarassa pientä kumpua rupeaa syntymään mutta vauhtia pystyy pitämään hyvin ja touringillakin pääsee, enskaukot saa varmaan kylkiäiselle nautintoa sekä Vuoreslahden pätkällä vielä enemmän, se kun saataisiin läpi asti auki niin oishan taas makia ura siinäkin :).

    Minne sitä huomenna....
     
    Janne.mikael tykkää tästä.
  17. Juxer

    Juxer Xterrain

    No lähehän kahtomaan nuita eteläpuolen reittejä uudelleen,minä voin lähteä mukaan!:p Siellähän voepi olla mukavaa tuiskupattie mitä ajaa ku päevän satanu lunta..:)
     
  18. matti

    matti XRS 600 -07

  19. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  20. Jammumän

    Jammumän Member

    Mites tuo ajoreitti sotkamontieltä kehräämöntien vartta kohti tokmannia. Onko sallittua?
     

Suosittele tätä sivua