KYSELY: Käytätkö korvatulppia

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 28/1/21.

?

Käytätkö korvatulppia ajaessa

  1. Kyllä

    58 vote(s)
    46.8%
  2. Ei

    38 vote(s)
    30.6%
  3. En, mutta tiedän että pitäisi!

    28 vote(s)
    22.6%
  1. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Tai syödä eväsleivät voipapereineen.
     
  2. Taiger

    Taiger Well-Known Member

    Normi-tulppia käyttäny jo monta vuotta ja ku on tottunu niihin niin ilman en aja vaikka nyt on alla hiljanen nelari. Se korvien piippaaminen ei oo kovin mukavaa, sitä oon aikanani kuunnellu ihan tarpeeksi.
     
    Pertuzi tykkää tästä.
  3. Joutojätkä

    Joutojätkä Member

    Harvemmin. Mielummin Peltorit tms.

    Mutta jos likellä pyörii mökäpönttövehkeitä niin saatan tulpat laittaa josko olen kummastelu miksi joku haluaa nimenomaan mökäpöntöllä kasvattaa melua.... mutta samalla itse tunkee tulpat korviinsa eikä nauti siitä mökästä jolle altistaa muut :(
     
    Pertuzi tykkää tästä.
  4. Petsku2508

    Petsku2508 New Member

    Käytän vahhanmallisia Alpine Motosafe tulppia, mukavasti suodattuu tuulen suhina ja kovimmat äänet.
     
    P4V3-62 ja Joutojätkä tykkäävät tästä.
  5. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    En käytä tulppia kelkkaillessa enkä enskamopoillessa. En ole kokenut tarpeelliseksi, vaikka esim. töissä herkästi kuulon suojaankin, jos on vähänkään melua. Aikanaan oli katupyörä yoshimuran rännillä ja sen kanssa oli pakko käyttää, muuten meni korvat kipeiksi viimasta+äänistä. Saattoi osittain johtua myös huonosta kypärästä. Kelkka ja enskahommissa toisella Airohin kypärällä mennään.
     
    Joutojätkä tykkää tästä.
  6. Muus

    Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

    Perus earit aina vähänkin pidemmällä reissulla. Vmaxi opetti ja nyt ei kyllä pysty tuolla viperilläkään ajamaan ilman. Ja ei tosiaan kuulu kaikki rutinat ja paukkeet, kun työntää menemään.
     
    Joutojätkä tykkää tästä.
  7. HannuIk

    HannuIk Well-Known Member

    Ei tuu käytettyä kelkkaillessa, pitäis kyllä. Moottori pyörällä kyllä käytän, milwauken rauta pitää sellaasta pauketta ja ajoviima vielä korostaa, avo kypärä nääs.
     
    Joutojätkä tykkää tästä.
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Paria lynssiä käyty ajamassa ja tullu mieleen, että niinkö tarvii earit tukkia korviin, jos tuollaisen laittaa (varsinkin PPS). 850 Polle ja Doon Rene ovat todella hiljaisia ajomelultaan näihin verrattuna. Korkea tuulisuoja tuntuu lisäävän kuskiin kohdistuvaa melua vielä tuntuvasti.

    Töissä saa suojaimia pitää päässä ihan nokko. Kelkalla mieluiten ilman.
     
    Joutojätkä tykkää tästä.
  9. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Tuli hommattua kelkkalehden testin innoittamana motosafe race tulpat valettavien sijaan. Arvelin, et testataan nuo ekaks, kun on edulliset. Ensimmäiset tulpat, jotka saan laitettua kunnolla korviin, kun on ahtaat korvakäytävät. Niissä on pieni putkilo millä painetaan tulppa, himppu joutuu väkivaltaa käyttämään, et menee riittävän hyvin paikalleen.

    Nyt ajellu vajaa tonni tulppien kanssa ja välillä kokeillu ilman. Kyllä on tulppien kanssa miellyttävä ajaa, kun häiritsevät tuulensuhinat on poissa, mut kuitenkin koneen äänet kuuluu ok. Juttelemaan pystyy myös tulppien kanssa. Pitemmän päälle painaa vähän korvaa, mut silti ajaa miuluummin tulppien kanssa kuin ilman.
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Nyt on muutama reittireissu heitetty kypäriä vaihdellen ja on aivan selkeä ero melussa Airoh vs CKX.

    Airohi päässä korvia jopa särkee kaikki suhinat ja kolinat. Alan ymmärtää miksi porukka meuhkaa korvatulppien kanssa. Lynx + Airoh= tulpat korviin. Ei tuota melua saakeli jaksa kuunnella.

    CKX sen sijaan ei ole yhtään niin meluisa, eikä niitä häiritseviä särinöitä iske korviin. Tässä tunteekin, että on kunnon toppaus joka painuu tiukasti korvia vasten. CKX näistä ehdottomasti jatkoon reittihommiin. Ei tarvi tulppia.

    Ei ex Doo tai Polle tuollaista meteliä pidä kuin Lynx. Tässä tapauksessa häiritsevät äänet ei edes moottorista (600ace), mutta tuo pps2 alusta aiheuttaa meteliä todella paljon. Jotenkin se tässä vielä kohdistuu ajajaan, kun nousee ylös penkistä äänet vaimenevat todella paljon.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Laitappa Airoh Aviator päähän niin tiedät metelin äärimmäisyyden, itse kokeilin yhden reissun ajan....
    Eilen puolet 285km reissusta tulpat korvissa, kaverilla hajosi kelkka ja vähän kiire tuli yksinään pois, ilman isoa tuulilasia kun pudottelee sellaisia nopeuksia joista ei julkisesti ilkeä kirjoitella reilun 100km niin korvat huutaa vieläkin, vähän tuli jo jännä fiilinki kun kelkka hajosi, itsellä puhelin temppuili ettei saanut yhteyttä sekä akunvaraus heitteli 6-20% välillä.
     

Suosittele tätä sivua