Polaris 2022

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 16/2/21.

  1. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Jokkaisella on varmaan oma mielipitteensä jokkaiseen asiaan ja kelekkamerkkiin:rolleyes::D omasta puolesta sanon et Polle on tehny tosi hienon näkösen kattauksen kelekkoja vuodelle -22 ja jos ois merkki vaihtumassa ni sieltähän ois suosikki löytynyt:cool: mut toi huoltojen väli enemmän ajavalle on kyl aivan käsittämätöno_O Aja lauantai -> vie huoltoon, aja viikonloppu -> vie huoltoon, aja viikon reissu -> per%#&" huolto väli ylitty:mad: ja lopuksi 6400km...

    No mut enempää sitä spekuloimatta ni todella hieno kattaus, muut merkit vois ottaa mallia esim. värityksen vaihtoehtojen, mittariston mahdollisuuden vaihtamisen parempaan (ilman mitään värityksen merkitystä) yms. suhteen:cool:
     
    Vesukka, Mestari, Mika_R ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  2. Janme

    Janme Well-Known Member

    Nii, en tiiä mitä nuo huollot maksaa, mutta ohan tuossa melkonen hintaero suoran kaupan tarjouksissa kilpaileviin merkkeihin. Toki lynksillä iskaripuoli vielä nuita Velocityjä parempaa Pirkkaa, mutta kylläpä tuo osassa ominaisuuksia kääntyy Polariksen hyväksi. Kyllä tuomonen kartallinen älynäyttö esimerkiksi pitäs tämän hintaluokan vehkeissä olla jo vakiovaruste joka merkillä. Lisävalojakaan ei tartte olla välttämättä asentelemassa ja säilytystilaakin löytyy ilman satasten sijoituksia ainaki tuossa Switspäkissä. Piän, että enemmän saa rahalle vastiketta, jos ei tosimieliseen reittihakkaukseen hae valamista pakettia.

    Ja varsinkin, jos ei itellä kiinnosta ruuvata, niin väittäisin, että niiltä turhilta keskytyksiltä helposti välttyy, ku käyttää liikkeessä tarkastettavana. Onhan nuo välit kyllä todella turhauttavat ja menee just tuolla yllämainitulla kaavalla.

    Mutta yleisesti ottaen menny nämä takuut mielestäni aivan överiksi, ku ei ykskään nykyisistä korkeaviritteisistä 2t-koneista kestä 4 tai 5 vuoden kovaa ajoa. Kyllä ne siinä ostohetkellä ne takuuremontit on jo maksettu, joka merkillä.
     
    MikkoH tykkää tästä.
  3. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Tuo huolto-ohjelma toimii 850 umpisvehkeelle jolla haetaan kunnon puutereita ja vältellään reittejä ja siirtymiä. Pelkkää umpista ja torvi auki niinkuin asiaan kuuluu. Kilometrejä ei kerry paljoa, tunteja enemmän ja rasitusta paljon. Jos huolloissa tehdään muutakin kuin peritään hinta, voisi olettaa kelkkojen pysyvän paremmin kunnossa.
    Puhtaasti umpisajossa 6400km on ihan sopiva männänvaihtoväli....
    Reittihommissa mahtaa olla ihan eri juttu.
     
    Mestari, Mika_R, Northtopi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  4. D_Bar

    D_Bar Active Member

    Näin oli asia mainittu noissa ehdoissa:
    "Polariksen lisäturvan mukainen oikeus korvaukseen seuraa ajoneuvoa, ja se voidaan siirtää ajoneuvon seuraavalle ostajalle voimassaoloaikana. Jotta ehtojen voimassaoloa voidaan jatkaa, valtuutetun Polaris-jälleenmyyjän on tarkastettava ajoneuvo (sellaisena kuin se on määritelty näissä ehdoissa). Tutkinta(tarkistus) on suoritettava viimeistään kuudenkymmenen (60) päivän kuluttua omistajan vaihdoksesta. Kun ajoneuvo siirretään uudelle omistajalle, sinun on luovutettava täydellinen huoltohistoria (löydyttävä huoltovihkosta) päiväyksillä/allekirjoituksilla seuraavalle ostajalle. Jälleenmyyjä tarkistaa huoltohistorian vastaavuuden Polariksen sähköisestä järjestelmästä. Polaris takuurekisteröinnin omistaja vaihdoksen yhteydessä Polaris jälleenmyyjä vakuuttaa että laite vastaa edelleen lisäturva ehtoja."
     
  5. osku1619

    osku1619 SkiDoo Summit 850 Turbo X Expert 154" 2023

    Juuri näin. Just tuli ajeltua neljä päivää jonka saldona 160km / 9,5h käyntitunteja / n. 80 litraa bensaa. Umpisen käytöllä joutuu kelkkaa korjaamaa paljon useammin kuin huoltamaan.
     
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kyllähän se umpisen vehkeelle on ihan ok käyttää kone auki viimeistään 6400km. 850 hauskuus alkaa vasta 50L/100km ajoista. Autolla viereen, lämmittelyt ja ajamaan on kulutukset huippukeleillä ollut 100L/100km ja ylikin. Ei oikein voi verrata rasitusta reittiajoihin ja takuu ei palvele käyttötarkoituksia yhtään tasa-arvoisesti. En ostaisi Pollea reitille takuun puolesta, mutta umpiseen kyllä.
     
    member tykkää tästä.
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos Polle haluaisi hoitaa takuut tasa-arvoisesti käyttötarkoituksesta riippumatta pitäisi se hoitaa mieluumin vaikka kulutuksen mukaan. 6400km kuluu esim. 30L/100km kulutuksella vajaa 2000L bensaa. Pikemminkin koneen aukaisu pitäisi suorittaa, kun koneesta on virrannut läpi esim. 2000 tai vaikka 3000litraa bensaa. Olisi siten käyttäjästä itsestään kiinni miten on ajanut ja konetta kuluttanut.

    Helpoin tieten, kun ei olisi rajoituksia ollenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 11/3/21
  8. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ja käyttäjähän varmaan laskee desin tarkkuudella koneen läpi menneen bensan ja ilmoittaa sen huoltoon?
     
    petes88 tykkää tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mikä takuu toimii asiakkaan ilmoituksella?o_O Eikait tarvis kovin kummoista mittaria läpivirranneen nesteen määrän mittaamiseksi asentaa, jos näin päätyisivät homman tekemään.

    Mut joo, fiktiivistä ajatuksen juoksua. Reitti hommien puolesta jotain muuta alle takuun puolesta (ja niin tulee käymään;)). Näin nämä ei ainakaan paljon houkuttele, kun voi olla jo eka reittitalven jälkeen kone auki.
     
    Viimeksi muokattu: 12/3/21
  10. rehto

    rehto Well-Known Member

    Eiköhän se sisäänajokin poistu bensamäärien mukaan eli kyllä sielä sen verran laskeskellaan suuttimien aukioloaikoja että tämä tieto olisi käytettävissä mutta aika vaikea on markkinoita takuuta joka perustuu bensalitroihin...
     
  11. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Ihmettelen ettei ole vielä laittaneet km tai tuntikohtaista huolto ohjelmaa. Tuntejahan noihin umpislaitteisiin tulee varmasti kaksinkertainen määrä suhteessa reittipeliin samoilla kilometreillä.
     
    julli ja Arsi tykkäävät tästä.
  12. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Jokin tällainen se voisi olla, nykyteknologialla pystytään kyllä rakentamaan "tunti, km, bensamäärä, yms." huomioon ottava toiminto kelkan järjestelmään, joka voisi näyttää mittaristossa takuun jäljellä olevan määrän vaikka kilometreissä/tunneissa. Samaan tapaan kuin huoltovälimittarit autoissa.
    Voihan valmistaja markkinoida takuuta silti vuosissa (* tähdellä ja pienellä tekstillä varustettuna) käyttäen jotain laskennallista keskivertokäyttäjän profiilia tuon takuuajan laskemiseen.
    Ja pitää muistaa, että markkinointi on markkinointia - kyllähän tuota nykyistäkin mainostetaan rintakaarella "5V takuu" mainoksella, vaikka oikeasti kyseessä on 2v takuu + 3v lisäturva ehdoin.

    Tuompa sen näkökulman myös asiaan, että kyllä kai se on ihan loogista, että jos on tosi aktiivinen harrastaja ja kilometrejä tulee kaudessa tuhansia niin miksi se ei saisi maksaa? 6400km kaudessa on minusta jo melko aktiivista kelkan käyttöä ja jos katsoo käytettyjen markkinoita ja vertaa kilometrejä/vuosimalliin niin ei noihin vuosikilometrimääriin moni pääse kuin puheissaan. ;):)
     
  13. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Olen nyt melko lailla aktiivisesti ajellut melkein joka viikonloppu ja mittariin saanut 2300km joten kyllä tuohon 6400km saa kyllä ihan ajamalla ajaa mikäli yrittää vielä töissäkin käydä. Toisaalta 850 kuutioiset moottorit ei taida millään merkillä mitään älyttömiä kilometrimääriä kestää joten vaikka takuu korvaisikin niin kyllä se vit...ttaa jäädä kelkan kanssa jonnekin korpeen. Ehkä siksi voin jopa tuon koneen avaamisen pitkin hampain hyväksyä mikäli kustannus ei nouse älyttömyyksiin.
     
    Arsi tykkää tästä.
  14. teme-

    teme- Well-Known Member

    No jos sanotaan että reittikelkkailija pääsee suoraan kotipihasta lähtemään reitille ja intoo sekä aikaa löytyy niin eipä 3000km talveen ole temppu eikä mikään jos vaikka 4 päivänä viikossa käy 100-150km ajamassa.Eli jos realisesti ajattelee että 2 talveen ajaa tuon 6400km niin 5 vuoden takuu aikana tuo täyttyy 2 kertaa. Se että mitä takuu korvaa viimesenä vuotena kun on mittarissa jo melkein 13k niin on ihan herrojen haltuun.
     
  15. Bäri

    Bäri Polaris Matryx 650 XCR 136"

    XCR 650 136" tilattu, nyt pääsee ekaa kertaa maistaa miltä se Pollelaiffi alkaa maistumaan! Oon kyl aika innoissani tuosta uudesta reittivehkeestä. 34mm Cobra tuli matoksi laitettua.
     
    jussi 77, Arsi, Hemmo ja 3 muut tykkäävät tästä.
  16. UuPee

    UuPee Member

    Paras olisi vuoden takuu. Ei tartteis uutena maksaa heti sitä varamoottoria. Onko tietoa paljonko maksaa uusi patriot
     
  17. LD...

    LD... New Member

    Eikö polaris laittanu 2022 vuodelle muuta kuin takuun uusiksi?? Hyvä se tieten siitäkin höpötellä..
     
  18. mikkole

    mikkole Lynx enduro 2022



    Pitääpä itekin käydä suoran kaupan tarjous hakemassa. Kelkan päivitys ajankohtainen ensi talvelle. Pysyä catissa tai sitten Polaris alle.
     
    Bäri tykkää tästä.
  19. osku1619

    osku1619 SkiDoo Summit 850 Turbo X Expert 154" 2023

    Onkos kukaan kaivellut tietoa mitä nuo Boostin ahdot on meren pinnalla jos 10k-ft on tuo 9psi? Entäs vääntöero vapariin?

    Yleensäkin liian vähän puhutaan liian vähän väännöstä vaikka silläki on iso rooli. Paljonko näissä 850 Patrioteissa on vääntöä vaparina?
     
  20. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Tuohon kun lisää vielä muutaman tonnin aikaisempiin huoltoihin alkaa takuun säilyttämiselle tulla niin paljon hintaa että halvemmaksi tulee huoltaa itse ja unohtaa takuut...
     

Suosittele tätä sivua