E-tec mystinen vika

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Jre, 24/12/19.

  1. Jre

    Jre Well-Known Member

    Nuin sitä taas remontin väli päästiin! Liki 500km kerkesin ajella, kunnes eilen taas kajahti kytkimen puoli jumiin.. Toinen puoli ok. Nyt vikana on selvästi tuon puolen laihalla käynti. Sen verran pahasti oli laki sulanut. Pystyykö suuttimen sumua tms tarkistamaan koti konstein? Jos en selkeää vikaa tähän laihalla käymiseen nyt löydä niin taidan jo luovuttaa ja lyödä kelkan osina myyntiin :(
     
  2. teme-

    teme- Well-Known Member

    Suuttimet pystyy avaamaan, putsaamaan ja testaamaan penkissä. Ultraääni kylpyyn vaan.
     
  3. Jre

    Jre Well-Known Member

    Mistähän minä Kajaanin lähistöltä löytäisin moisen testipenkin? Noh täytyy vielä tälle iltaa nostaa kissa pöydälle ja tutkie löytyykö sieltä mitään muuta. Nyt ei ole vielä kuin kansi irti.
     
  4. Jre

    Jre Well-Known Member

    Villin näköiseksi mennyt. Eipä mitään selvää vikaa löytynyt purkaessa. Suuttimet kävi omassa testipenkissä. Sumut omilla silmillä katsottuna ja hidastetussa videokuvassa hyvät ja siinä nykiessä pilttipurkkiin kertyi saman verran bensiiniä.
     

    Lisätyt liitteet:

  5. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Jos imuilmavuodot pois suljettu vaihtoehto ja polttoainepaineet ja pumpun suodattimet ok, niin olikos noille suuttimille omat suodattimet vielä linjoissaan? Muistan jostain tällaista lukeneeni, mutta voin sekoittaa nyt johonkin toiseen moottoriinkin. Testasit ilmeisesti suuttimet kelkan johdoissa ja letkuissa kiinni, jolloin voisi toisaalta johdotuksien olevan ok.

    Mittasitko koneremontin jälkeen paljonko jää tilaa männän ja palotilan väliin? Miltä kansi näytti?

    Aloin tässä miettiä että tämähän on suorasuihkukone, eli pitäskö kuitenkin kokeilla sitä uutta vauhtipyöriä? Jos menee ajoitus nyt sen vuoksi pieleen ja tulee nakke nakuttaja kylään. Tai sitten tullut joku uusi vika, jos ei ecun vaihdon jälkeen ole enää pätkinyt.
     
    Viimeksi muokattu: 7/2/21
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Suuttimissa on suodattimet sisällä, vaatii purkamisen pois kuorestaan että saa puhdistettua. Uusia ei taida saada muuten kuin suuttimen ostamalla...
     
  7. Jre

    Jre Well-Known Member

    Paineet, suodattimet ok. Purin varsin kuorenkin irti siitä toisesta suuttimesta. Puhdas on.

    Squissin mittailin kanssa viimevuonna. Öljypumpun ja takaiskutkin testasin testipenkissä tänään. Ei löytynyt mitään vikaa.

    Saattaisi olla jokin uusi vika. Edellinen kiinnileikkautuminen ei ollut lähellekkään näin paha. Ecun vaihdon jälkeen pelasi kyllä hyvin tuon about 500km. Noh tä,ä jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, kun kyllä tämä nyt menee kostoksi jo osina myyntiin.

    ps: Hyviä osia olisi tarjolla! ;)
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Wössneritkö oli männät, katoin vaan kun kahdella renkaalla on?
     
  9. Bete

    Bete Well-Known Member

    Mittasithan tosiaan männänrenkaiden katkovälyksen? Mikäli se liian tiukka niin toimii vaikka 1000km sievällä ajolla, mutta kun lämpeää kunnolla esim. umpisen huudatuksessa niin hirttää kiinni. Tuossa aiemmassa kuvassa kyllä näyttää olevan nakuttanutkin kun noin röpelöinen männänlaki.
     
  10. Jre

    Jre Well-Known Member

    Wössnerit ne oli joo. Mittasin kyllä katkosvälyksen ennen asennusta. Yhtä tai kahta rengasta taisin hieman joutua viilaamaan.
     
  11. Kemppsep

    Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

    Ajatteko 95 vai 98:lla? Tuo 98 ei paremman puristuskestävyyden omaavana ole niin herkkä nakuttamaan. Etanoliakin on vähemmän.
     
  12. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    98
     
  13. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Sähän pääsit pitkälle wössyköillä. Mie pääsin catilla vajaat 500km. Saman moiseks meni tinamuki päältä. Lisäks halkesi männäntapin tyvestä. Löin wicekot sisään ja niitä o kiusattu urakalla eikä ole porsinnu.
     
  14. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Yks mikä voi tehä myös tuon on se että jos mäntä saa lumipölyä imukopan kautta...meshhi kangas rikki=lämmön vaihtelu liian nopiaa=mäntä paleltuupi liikaa. Ehkä ehkä ei...
     
  15. Bete

    Bete Well-Known Member

    Ei tuollainen jälki kyllä mäntävalmistajasta johdu, mikäli ei ole jotain valmistusvikaa. Sulanut tuo on eli käynyt laihalla/nakuttanut.
     
  16. Jre

    Jre Well-Known Member

    En vielä tuon perusteella menisi wössyköitä haukkumaan kuitenkaan. Jokin eriskummallinen vika siellä on, miksi päässyt laihalle tms, kun tuolla keinon sulanut. Tosiaan magneeton puolella ei ollut mitään sanomista männässä.

    Ainut vika mikä nyt purkaessa löytynyt on lämpöanturin johto. Juuresta murtunut ja toinen johto oli poikki. Lie kyllä sekin kuiten muutamalla karvalla ollut kiinni ennen purkamista, kun lämpömittari kuitenkin vielä 10km ennen leikkaamista pelasi..
     
  17. Jre

    Jre Well-Known Member

    Löytyhän se vika loppusakin. Eli tainnut oikaisussa kampiakseli löystyä sen verran, että kytkimen puolen limppu ruennut erkaantumaan toisesta ja lie jo ajoituskin muuttunut sen verta, että päässyt nakuttamaan ja leikannut kiinni. Oli kyllä uskomattoman huonoa tuuria tuon kanssa :D

    Edit: Toki tuohan voi muljahataa myös kiinnileikatessa tuommoiseksi, mutta sopisi kyllä, että mennyt jo ajossa.
     
    Viimeksi muokattu: 4/3/21
  18. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Jos pörsi vielä kestää niin nakkaa cvtechin akseli, uudet männät ja tiivisteet niin saat soivan pelin.

    Omassa 7tkm ajetussa akselissa oli myös kytkimen puolen limppu alkanut erkaantumaan ja varmaan myös vaikutti silloiseen huonoon käyntiin ja pakille sammuili jne. Myös vikakoodia kampiakselin asentotunnistimelle anto sillon. Eli ajoitus ollut varmaan mullaki sillon pielessä paskalla akselilla. Männätkin oli kyllä jo lopussa

    Aukasin koneen, pistin uuden akselin, männät ja tiivisteet, toimii toistaiseksi hyvin ja normaalisti ilman vikakoodeja.
     

Suosittele tätä sivua