Iskarihuoltoa ominkäsin onneen metodilla

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä stirred, 6/4/09.

  1. jazka

    jazka Well-Known Member

    Pitikös tuo V olla kaavasa ilimotettuna mm^3 vai m^3
    Sillä kuitenki äkkiseltään mietittynä/muisteltuna on merkitystäo_O
    "SI-järjestelmän mukainen tilavuuden yksikkö on kuutiometri (lyhenne m³)."
    Jaa eipä sillä ollukkaan täsä tapauksesa väliä ko testasin itekki laskia
     
    Viimeksi muokattu: 21/3/21
  2. aleksip

    aleksip Don

    Nojoo, eipä sillä tuossa pitäisi olla väliä kuhan yksiköt pysyy samana koko ajan.. mm3 jos haluaa vastauksen kuutiomilleinä ja m3 jos haluaakuutiometriä.
     
  3. aleksip

    aleksip Don

    Oletteko Yamahan Soqi/Gytr iskareihin hommanneet jostain varaosamäntiä/tiivisteitä. Alkuperäisiä männäntiivisteitä ei taida saada, jonkun 46mm iskarin kasasin elintenluovuttaja-WP männällä ja hyvä tuli, mutta myydäänkö noihin jotain suoraan korvaavaa settiä ettei koko iskari ole uusilla kun tiiviste finito? Noita 40mm pumppuja olisi pari vailla tiivistettä.
     
  4. fusion700

    fusion700 Member

    Walker evans takapukin iskarille tarviis saada vakio shimmi tietoon.

    Polaris xc 850 2017 kelkasta

    7044819 numero löytyy kyljestä.

    Mäntä shimmeineen lenti lattialle ja kaikki on nyt sekaisin.
     
  5. rehto

    rehto Well-Known Member

    Varmaan 2019 on vuosimalli.
     

    Lisätyt liitteet:

  6. Hude^

    Hude^ Hankitaan ku keretään

    Nyt on seppä ollut asialla...ei ole löytynyt sopivaa tiivistettä kybbiläiseen.
     

    Lisätyt liitteet:

  7. pantera

    pantera Active Member

    Koko topikki kahlattu läpi kolmeen kertaan. Ensimmäistä iskaria olen huoltamassa. Fox float3 evol etuiskari. Iskarissahan ei ole lisäsäiliötä. Purettu on ja putsattu, pitäis koota seuraavaksi. Välimännän korkeus mietityttää. Työnsin sen putkeen, ja varsi perään alas, jolloin sain mitan millä korkeudella on ns. 0 välyksellä. Sitten mittasin paljonko jää kaasutilaa välimännän alle. Laskin tilavuuden, sekä männänvarren"iskun" tilavuuden, jolloin kävi selväksi, että jos täytän öljyt varren ollessa ulkona, ja laitan korkin kiinni, välimäntä pohjaa varmuudella. Eli pitääkö sylinteri täyttää öljyllä varren ollessa alhaalla, ja kuinka alhaalla? Tätä en mistään selvittänyt, vai olenko nyt jotenkin idiootti tässäkin asiassa?
     
  8. Junde

    Junde Well-Known Member

  9. pantera

    pantera Active Member

    Kiitos vastauksesta. Löysinkin tuon sivuston jo, ja välimännän korkeus oli tuon mukaan aika tarkkaan kohdassa, johon varren mäntä pysähtyy. Täytyy varmaan vaan alkaa kokeilemaan, kunhan kaukokiito tuo typpipullon. Tai kai sitä voi testailla ihan ilmallakin, ja vaihtaa typet sisään kun homma muuten on kunnossa. No eikun päätä seinään. Sitähän se uuden opettelu on.
     
  10. pantera

    pantera Active Member

    Hommahan oli helppo. Välimäntä tuli pikkuisen ylemmäs, kuin mitä varsi menee sisään. Sehän tosiaan menee karkuun kun varsi painuu sisään. Tietysti tuli tehtyä typerä moka aluksi. Purin simmipakan, ja mäntää vasten tulevassa simmissä oli jonkunnäköiset leikkaukset sisäänpäin kolmessa kohtaa. En nyt muista oliko puristus-, vai paluupuolella. Purkaessa en katsonut, missä asennossa prikka oli. Ja mistään mitään tietämättä laitoin väärään asentoon. Mäntä pisti pirusti hanttiin öljyyn työnnettäessä. Mutta kun oli kyse ensimmäisestä iskarista ikinä, niin vertailukohtaa ei ollut. Kun paineet oli laitettu, oli erittäin tiukka puristaa sisään. Mutta ulospäin ei meinnannut saada millään. Muutama kerta tuli lyötyä sitä päätä seinään, ennenkuin purin toisen sukseniskarin vertailukohdaksi, kun aattelin että jotain simmipakassa on väkisin väärin, ja asia selvisi. Tulipa iskarin purku tutuksi. Huomenna telaston iskarien vuoro. Kai senkin saa jotenkin ryssittyä
     
  11. Mutatasku

    Mutatasku Well-Known Member

    Olisiko Pellossa jollakin typpipulloa ja alenninta? Iskarit tarttis kaasuttaa, autoventtiilillä. On niin harvoin käyntiä Rovaniemi-Tornio ettei viitti erikseen lähteä.
     
  12. Nova

    Nova Member

    Availin kaverin RE:n Kybit ja sieltä löyty ihan eriskummalliset männät. Onkos raadilla tietoa kenen männät? Onko muilla käytössä Amsoil:n öljyä? Itse laitan sitä tälle kaudelle käyttöön. Jenkeissä ainakin ovat tykänneet. https://www.roadmachine.fi/tuote/shock-therapy-5-iskarioljy/
     

    Lisätyt liitteet:

  13. Makestain

    Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

    Pystyykö Foxiin (Float 3 Evol) vaihtamaan ilmaventtiilin kun hajos pohjatessa osuessaan telapyörään? En ole itse tekemässä, kysyn kuitenkin tässä "omin käsin onneen" ketjussa.
     
  14. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Onnistuu, kierteellähän se vaan on
     
  15. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Tuo on speciaali mäntäsetti, eikä ihan ilmainen(n.300€/ vaimennin). Harvassa ne ukot jotka tietää miten nuo simmataan ja säädetään, mutta kun on kohdillaan ni ei rahalla saa parempaa.
     
  16. Nova

    Nova Member

    Kiitos tiedosta. Etupukin iskarinmäntäsarja varmaan heitetty roskiin Koillismotorissa kun laittaneet uuden iskarin hajonneen tilalle. Onko tietoa kenen valmistajan sarja on kyseessä jos vaikka haluaisi laittaa etupukin samaksi kuin muut.
     
  17. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Alkaisi olla Kendall pönttö tyhjä tallin nurkassa. Millä öljyillä porukka tekee näitä hommia nykyään?
     
  18. pantera

    pantera Active Member

    No itsellä teboil hydraulic arctic oil 15. En tiedä onko hyvää vai huonoa. Fox floatit, ja emännän kybit huolsin tuolla. En yhtään tiedä mitä oli ennen käytetty, tai milloin huollettu. Nyt on vasta parisataa kilsaa takana. Muuttui ainakin nuo floatit ihan täysin. Paremmaksi. Ennen jouduin pitämään hirveää jousipainetta takapukissa, ja silti pohjasi herkästi, ja oli järkyttävän pintakova. Ajattelin, että huolletaan ensin, ja katsotaan sitten shimmejä uusiksi. Mutta eipä tarvitse.Huollon jälkeen sain tiputtaa jousipainetta kolmanneksella, eikä pohjaa silti herkästi. Ja pintakovuus hävisi, eikä tarvitse enää pelätä yllättäviä takakorkeita. Eli vaikka iskarit ei näyttäneet kovin likaisilta sisältä, niin kyllä niitä kannattaa huoltaa. Voihan olla, että tuo teboilin litkukin on jäykempää kuin mitä siellä ennen oli. Talven aikana selviää tarviiko niitä kuinka usein aukoa. Varmaan olisin kendallia tilannut, mutta kun olen köyhä, ja teboil maksaa kolmanneksen tuosta aero öljystä. Köyhyyden takiahan itse aloin iskarit huoltamaankin, ja itse asiassa kaiken muunkin. Muutoin ei riittäisi rahat harrastuksiin.
     
  19. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Teboilin/Nesteen artic 15 kans käyttäny ja mitään ongelmia sen takia, ehkä pisemmän huoltovälin sais jollain muulla mut ei merkitystä ainakaan omiin ajoihin näillä kilsoilla mitä tulee. Joka vuodelle huolto ja hyvin pelaa
     
  20. bonus

    bonus Well-Known Member

    Minkälaisia ilmattavia nuo arcticit?
     

Suosittele tätä sivua