Polaris Indy XC 129" (600, 800, 850) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Arsi, 6/3/18.

  1. rjm

    rjm Pro x 550

    Onko muilla ollu ongelmia penkinpäällisen kanssa, kun tahtoo tulla repeämiä pääliosaan?
     
  2. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Onkos kellään muulla tullu vastaan ominaisuutta että jarrupalat naputtaa jarrulevyn kulmia vasten ja pitää melkosta meteliä?

    Yleensä tämä tapahtuu pakittaessa, mutta joskus myös hitaasti eteenpäin ajaessa.
    Käytännön haittaahan tuosta nyt ei sinänsä ole, mutta jännä vaan kun ei huollossa ollut ennen tullut vastaan ja silmämääräisesti tarkasteltuna kaikki osat on ihan ehjiä.
     
  3. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Mikä käypänen työkalu etupukin vakioiskarin jousen kireyden säätöön? normi haka-avain huono.
     
  4. UuPee

    UuPee Member

    Käsin pyörii kun avaa kuusiokolo lukituksen
     
  5. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Ja kiitoksia! Ilimanko ei pyöriny, ei lumen keskeltä näkyny mitään lukitusta.
     
  6. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Miten muilla kestäny etupukit?

    Itsellä nyt vähän päälle 2000km mittarissa, ajo ei mitään kisavauhtia vaan semmosta perinteistä tasaista reittitaaperrusta.
    Huomasin tuossa kun purin iskarit pois huoltoa varten että etupukki oli ratkennut molemmin puolin yläosan kulmavahvikkeista.
    Nämähän on XCR mallissa umpilevyä, eikä ole noita kevennysreikiä niinkuin XC.ssä. Ilmeisesti tehtaallakin tiedetty tuo heikoksi paikaksi kun tehty siihen vahvistettu versio. :rolleyes::D
     
  7. pro x 550

    pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

    Kannattaa tarkkailla etupukin iskarin alapuslaa, ettei säre iskaria. Etupukki näistä näkyy kans antautuvan 4000 kohilla .
     

    Lisätyt liitteet:

  8. jurmala800

    jurmala800 Member

    20-mallinen Indy kotiutumassa. Vähän tuntui IQ:sta kehitystä tapahtuneen, mutta olipas alusta (koskematon tehdassäädöissä) lievästi sanottuna rennon "letkeä". :)

    Tuola olikin aiemmin juttua, että simmiä ja uutta jousta vaatii asiantuntevalta sepältä, niin menettelee ainakin huonokuntoiselle reittilätkyttäjälle.

    Onko porukalla liut yms. kestäny ja onko muita vahviketta huutavia paikkoja ajettu jo esiin?

    Olisko jollain heittää ko. pelin iskareiden mittoja?
     
  9. pro x 550

    pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

    Etupukin ja takapukin mitat olkaapa hyvät.
     

    Lisätyt liitteet:

  10. Fiupe

    Fiupe Member

    Mieluinen kampe kaikkiaan alustajumpan jälkeen on Polle ollu... Tykkään kyllä enemmän kun samanikäisestä Brp:stä..


    Takuu loppuu syssyllä, mitä takuumurheita iloisilla Polariskuskeilla on 600 XC 129 Indyssä ollu ja onko ollu isoja ongelmia / näkemyseroja takuun/maksajan suhteeen?


    Itellä takuuaikana ihmetelty ja rempattu: Egt-anturi, valokatkaisinhässäkkä, mittari sekoili (hänen remontti) en edes kysyny mitä tehtiin. Muutama telapyörä on vaihdettu (laakerit runnottu tupaan vinoon). Bensaletkuissa tms. oli joku sekkauskamppis viime vuonna??


    Parkkijarrukahva napsahti (itsestään tietenkin) poikki viime viikolla ja kai tuosta öljysäiliöstä vois vielä kysellä. Vaitän että en ole kiristäny liikaa, mutta niin vaan kusee korkin juuresta..


    Äkkiseltään en muuta (Ylimääräistä) muista........... Muistaako joku muu?
     
  11. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Mulla meni roiskeläppä säpäleiksi n. 1000km kohdalla.
    Takuuseen tuli uus läppä, ja laitoin RMK-mallin läpän joka on kestäny nyt moitteetta jo kohta 1500km.

    Etupukki oli tuolleen samalla tavalla ratkeillu kun Pro-X 550.llä n. 2000km kohdalla.
    Meni takuuseen, mutta uutta odottelen yhä kun ei ole vissiin ihan euroopan varastotavaraa. Vanhan sai onneksi korjattua niin ei ole sinänsä ongelma.

    Muuta murhetta ei vielä ole tullut onneksi vastaan. joku reilu 2500km tosiaan nyt mittarissa.
     
  12. jurmala800

    jurmala800 Member

    Tuola aiemmin oli tuo puslahomma, kesällä vaihtuu muoviset pois ja nippoja pitää lisätä aikalailla. Tuossa pari kaveria maininnu tuosta etupukin antautumisesta. Häätyy varmaan vahviketta tinata suosiolla tuonne yläpäähän, ennen ku antautuu. En mä tuolta telastosta äkkiseltään oikein muuta osaa vahvistella, jos ei liukuihin ainakin takaosaan jotain laita?

    Walkkerit simmitettiin ja etupukkiin vaihdettiin jousi. Etupäähän ei ollu tähän hätään uusia jousia. Aika kamala on etupää vielä ja telastosta tuli vähän pintakova. Taitaa mennä uudet kepit hankintalistalle... Kattoo ny... Toisen ja kolmannen ison säätörupeaman hinnalla saisikin jo käytettyä laatukeppiä alle ja ehkäpä vielä huoltoväliä pidennettyä, jos näissä walkkereissa vanhat merkit huoltovälissä paikkaansa pitää.

    Onko tietoa meneekö nämä Axyksen kepit (esim Öhläri, totaltek) Matrykseen suoraan, jos innostuisi hulluttelemaan ja sijoittamaan roposiaan???
     
  13. pro x 550

    pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

    Pitäs mennä samat kepit matryksee.
     
  14. rjm

    rjm Pro x 550

    Muutaman tuhannen kilsan ajan ollu tuossa etupukin yläkolmion alemmassa vahvike lapussa tuo ratkeama siihen reikään asti. Eikä ole siitä edennyt.
     
  15. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Ainaki Matryx-koppaseen Indyyn pistettiin BRP:n jäykemmät etujouset. Muuttui aika paljon, mutta vaati jonkinlaiset soviteprikat jousien alle. Samalla etupukkiin jäykempi jousi ja kaikki iskarit simmattiin. Hyvä ajella. Jäisellä reitillä tuntuu vähä pintakovuutta, mutta ei enempää rytkytä kuin vaikka RE Lynxi vakiona minusta.

    -21ssä ei oo varaosakuvien mukaan neulaa sisällä missään iskareissa. Axys-koppasissa on ainakin etuiskareissa.
     
    Viimeksi muokattu: 24/3/21
  16. Fiupe

    Fiupe Member

    Paljonko näissä kuussatkuissa on kampurassa "suurin sallittu" heitto?? Mitäs kiero kampura paskoo ensimmäisenä? Laakerit ja muut sen perään? Aattelin että moottorinkumi antautunu, mutta eivaiskaan..... Täytyypi vähän kellotella...
     
  17. Jussi81

    Jussi81 Member

    Selviskö tämä Fiupen asia? En muista lukuja, mutta mulla vaihdettiin ja meni takuuseen koko kampura. Valittelin 1600 km huollossa, että ravistaa/tärisee niin maan keleesti. Ainahan nämä Pollerroiset on mallista riippuen tärissy aikalailla (Fusioni oli huippu), mutta nyt tärisi kyllä "normaalia pahemmin". No ei valitettavasti aivan järkyttävää vaikutusta ollu vaihdolla. En tiedä pitäiskö koittaa kytkin vielä tasapainottaa ja vielä uus vaihtokampura kellottaa?

    Täriseekö nämä axyt kaikilla, vain onko nämä yksilöitä?
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vanha viesti , mutta menee samat pumput Axykseen ja Matryxeen. Itse en kyllä näe tarvetta vaihtaa iskaria toiseen, varsinkaan öhlinssiin jonka säätö on ihan metässä suoraan valmistajalta tullessa. Porttimotorsin säädöllä ajelin viime talvena vakio iskaria ja oli kyllä hyvä. Tietenki hankala sanoa toisen puolesta oliko ne hyvät vai ei, mutta tuolla pelillä useampi hakkautti menemään ja oli luottoa päästää. Etupukin jousi vaihtoon ja iskareihin simmi kuntoon.
     
  19. jurmala800

    jurmala800 Member

    Täriseekö nämä axyt kaikilla, vain onko nämä yksilöitä?[/QUOTE]

    Kyllähän tuo vähän vibraa, tyhjäkäynnillähän se eniten näkyy ja tuntuu, mutta ominaisuus. Jos oikein kiero on kampura tai kytkin ei oo tasapainossa yms, niin sen kyllä huomaa. Ei tuo axys-indy Polarista ihmeellisempi tuossa hommassa taida olla? Kaverilla samanmoinen xcr-versio ja ihan samanlainen. Kovaa ajoo vaan!!!!
     
  20. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Täriseekö nämä axyt kaikilla, vain onko nämä yksilöitä?[/QUOTE]

    Ei tärissy itellä aikaisempi, eikä nykyinenkään - tietysti tyhjäkäynti pois lukien. Jos tärinä on häiritsevä niin jotain pielessä.
     

Suosittele tätä sivua