Uralupien loputon viidakko, Kainuu, Karjala, Savo

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 9/3/21.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Sukevalla käydessä Kajaanin suunnasta monesti mielessä pitääkö joku lupa maksaa ja joka toinen savolainen sanoo että pitää ja toinen sanoo ei, puuttuu kunnon infotaulut urien varrelta ja esim. Kajaanin puolelle tullessa siltä suunnalta ei voi olla huomaamatta että pitää uralupa maksaa.
     
    Värjäri tykkää tästä.
  2. Beetle

    Beetle Member

  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Okei joo kiitos @Beetle , tämäpä on yllättävä tieto Kajaanista. Saan ajaa luvatta kun verkkokauppaa ei ole vielä avattuna.



    upload_2021-3-13_9-17-26.png
     
    Värjäri tykkää tästä.
  4. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Tuo maksutta ajaminen kannattaa kyllä varmistaa kajaaninmoottorikelkka yhdistykseltä, vaikka kuinka Kamora väittää, että ilmaista.....
     
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joo kyl me maksetaan tietysti tuo reittimaksu :)

    Oli vaan provosointina kirjoitettu. Eli tässä on yks esimerkki, miksi noi portaalit sun muut pitäisi olla oikeasti selkeät ja ajantasalla.
     
  6. palkkionmetsästäjä

    palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

    Täällä keskipohjanmaalla lähiseutujen kerhojen edustajat (pj) kokoontui 2000 luvun alussa ja päätettiin että pyhä-kala-lesti ja perhojokilaaksojen, eli Kalajoki>Oulainen>Haapavesi- Perho> Kokkola väliin jäävät urat, päättyy keskisuomen rajaan,,, saa ajaa ns yhteislupasopimuksen mukaan ko alueella kunhan on maksanut jonkun alueen uraluvan,,, ja tämä toimii hyvin, ettei tartte joka kerhon urille ostaa erillistä lupaa.
    Lisäksi mielestäni, kun joku ajaa ns "rautaperse" matkailua, eli ajaa pitkää matkaa esm. Tampereelta -Ouluun, joutaisi sallia ajo ilman uralupaa, kun läpikulku tapahtuu vain kerran tai takaisin tullessa kahdesti... Itse uralupatarkastajana olen tällaisia pitkänmatkan ajeluita katsonut "läpi sormien" ja toivottanut vaan hyvää ja turvallista matkaa...
     
    Viimeksi muokattu: 13/3/21
    Vesukka, Jukkis, teme- ja 2 muut tykkäävät tästä.
  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo ei tuo uralupa mikään ongelma ole kun maksu tehdään kyllin selväksi ja helpoksi. Esim tämän päivän helppo maksutoimitus on mobilepay, senku näppäile puhelinnumeron, maksumäärän ja se on sillä selvä. Just tommonen poolitoiminta on matkailijan kannalta kaikista selkein tapa toimia.

    Ymmärrän kyllä senkin jos kerho tahtoo taata oman tulonlähteensä ja huippujen reitistöjen ylläpidon omilla maksuillaan, mutta matkailijoille nämä ovat aina niitä hankalampia asioita.
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Lisäksi Kamore pätkät ei ole kaikki vielä käytössäkään!
     
    Rusty tykkää tästä.
  9. palkkionmetsästäjä

    palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

    Vetääkös tuosta mobilepay maksusta joku jtn välistä...tietenkin pitää uramaksua sitten vastaavasti nostaa kun kustannukset kasvaa...
    Meillä kausilupa on muutenkin halpa =40€
     
  10. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Juuri reitin poskessa näppäilin ToMoKe vk lupa maksua näpit jäässä, olisihan se mennyt sujuvasti Mobile pay:llä kyllä kun vertaa verkkopankilla maksuun... Jos yhdistys käyttää sitä niin varmaankin ottavat saman (?) välitys palkkion kuin yrityksiltä. alle 2000 tapahtumaa vuosi on 0.75% .
    Tarjoa asiakkaillesi nopea maksutapa MobilePay MyShopilla - MobilePay.fi
    Kulu ei päätä huomaa jos sillä saa edes yhden maksun enemmän kuin muuten jäisi saamatta näin äkkiä arvioituna. Pitää itsekkin miettiä jos ottaisimme kerholle sen käyttöön jos pitää periä jotain tapahtuma yms maksuja joita ei voi laskuttaa, käteisen käsittely on ihan p:stä näin kun sihteerinä asiaa mietin :)

    -Teemu
     
    Hemmo tykkää tästä.
  11. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Kukahan tuon Kajaanin urien maksuvapauden on tuonne vääntänyt? Ei ole kysynyt Kajaanin Moottori kelkka yhdistykseltä lupaa. KAJAANIN URILLA EI OLE KENELLÄKÄÄN OIKEUTTA AJAA ILMAN URALUPAA ei edes yhdistyksen puuha miehillä.
     
  12. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ei taivas... Tässä olisi lehdelle yksi kirjoituksen arvoinen aihe, eli kuinka pahasti penkin alle EU-rahoitteinen kehityshanke voikaan mennä. Huh huh...
     
  13. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Näinhä siinä käy kun kukaan ei ota kokonaisvastuuta hommasta ja kaikki hämmentävät tahoillaan. Suurin osa porukasta yrittää vaan väistellä töitä. Kun täysin kelkkailusta älyämätön tekee esim ura linjauksen niin tulos on se että koneellinen kunnostus on mahdotonta kun ura on niin mutkainen että kone ja lana ei yksinkertaisesti käänny niin jyrkkiin mutkiin ja jyrkät kalliot ovat myös haasteellisia päästä yli. Jostakin luin että mutkien säde pitäs olla kymmenen metriä, sekin on vielä haasteellinen.
     
  14. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Huomennapa me starttaillaan ihmetteleen tätä lupamaksujen viidakkoa. Saapa nähä missä vaiheessa joudumme ensimmäiseen ratsiaan :D
     
    Nipademu, Mika_R, Vesukka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  15. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Epäilen ettette ollenkaan :D Jos tulee Pohjois - Karjalassa ongelmia kelkan kanssa, tai tarvitsettte muuten apua, niin liittykää facessa Pohjois - Karjalan Kelkkaryhmään. Sinne ollaa paikalliset keräännytty.
     
  16. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo klikkasin ittenu tuonnekki. Täytyy kyllä kehua että kiitettävän hyvin on tullut viestiä, vinkkiä ja puhelinnumeroita avun varalle. Alunperin kuvittelin, että tuolla olisi ihan villi länsi, mutta mahtaa olla kohta katuvalotkin asennettu meitä varten :D
     
    Nipademu, rupsu, Hemikoo ja 3 muut tykkäävät tästä.
  17. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Eilisen päivän uraluvilla kaasuteltiin iltaa vasten Kuhmoon. Pari pattia sattui tuolle välille Tämän päivän luvilla sitten Lieksaan
    Alkaa järvet oleen aika soseella ja ihan ei 15l kulutuksella päästä

    IMG_20210324_192209_hdr.jpg
     
    Nixu, Zombie, LRacing ja 4 muut tykkäävät tästä.
  18. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Juukaan höytiäiseltä menevä reitti näyttäis linjan alla hyvässä kunnossa olevan, mitä sitä tänään tossa vähän hiihtelin:cool:
     
    Hemmo tykkää tästä.
  19. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Lieksassa nyt, on kyllä saanu iskiä kaikennäköistä pattia tuossa ensimmäisellä 400kilometrillä :D

    Ja isot kiitokset tätäkin kautta Lieksaan Mustosen Mikolle, eipä ois ilman apuja päästy näillä bensoilla perille asti.

    Ja hienoo on ollu.
    IMG_20210325_102258_hdr.jpg
     
    Värjäri, Vesukka, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Näyttäs yhtä hienolle baanalle kuin Kuhmon suunnasta Hyrynsalmelle, siellä ois kans kesyttämätöntä erämaata ;):)
     

Suosittele tätä sivua