Riksgränsen - Katterjokk - Björkliden - Abisko

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 7/10/14.

  1. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Pääseekö sinne ilman mennen ja tullen koronatestejä ruotsiin?
     
  2. osku1619

    osku1619 SkiDoo Summit 850 Turbo X Expert 154" 2023

    Vielä nimittäin ois intoo lähtee jos sais vaan porukan kasaan...
     
  3. KORKKI

    KORKKI Member

    Tulin mökiltä Vivungista vko sit. Mennessä 13.3. Negapakko toki ruottin puolella. Poliisi katto ja jopa puhelimeen tullu testitulos (jossa ei muuta tietoa ku neg) hyväksyvät. Sanovat rehellisellä paikallisella kielellään, että voiskai tää olla jonkun muunkin. Papper variaatio olis parempi, mut tersetuloo.
    Takas Pellosta. Rajavartija katto ajokortin niin hätänä, et olisin donaldtrumpin prostata-vaipan näyttäen varmaan päässy tänne puolelle väylää. Tikkutestiä tai tullia ei nähtykää. Saati et koronajuttuja ois pitäny kertoo. Sama joo vaikka kuomukärri olis ollu täynnä katiska"miehiä" tuliaispussukoineen...yli vaan.
    Sit käytiin Vittangissa ja jopa Jällivaarassa kaupoilla, niin kahteen viikkoon bongasin KOLME maskia paikallisilla.
    Onneks oli aurinkoo ja pistämätöntä lunta painaa jänkiä sekä harjuja.
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member


    " Minulla on laillinen oikeus poistua maasta ja palata" ei ainakaan vähennä tartuntoja Länsi-Pohjan alueella, IMHO.

    https://yle.fi/uutiset/3-11876058
     
    Fudge ja Bete tykkäävät tästä.
  5. KORKKI

    KORKKI Member

    Noin lain mukaan mutta pointtini oli vastata rajan ylitykseen liittyvään kysymykseen. Omaisuutta on toki saatava käydä katsomassa joten kohdallani oli kyseessä muu kuin kurittomuus. Se tosiaan ihmetytti miten kepeesti takas pääsi jopa ilman tikkutestin tarjoomista.
     
  6. mappe

    mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

    Jos tuolla pitkin kairoja vinguttaa suu auki kelekalla niin tuskin on levittämässä yhtään muuta ku hyvää mieltä:D:cool:
     
    KORKKI ja Jakke_ tykkäävät tästä.
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Yleistä piittaamattomuutta korona hommiin ihan kiva noin perustella vai oletko erikois tapaus?
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Niin kauan, kun kotimaan korona-alueilta tulee tuhansia turisteja viettämään hiihtolomaa, pääsiäistä, jne...Lappiin. On yksittäinen kelkkaturisti Ruotsissa melko pirun pieni riski.

    Reissunhan voi hoitaa käymättä kaupassa tai edes tankilla, kun vain varautuu siihen ja vie kaiken tarvitseman mukanaan. Ainoa kontakti ihmisiin näin toimiessa on avata tullimiehelle autonikkuna.

    Yhtään maskia ei nähty paikallisilla, kun käytiin tammikuussa reissu. Täällä ei nähtävästi ole koronaa, kaveri naureskeli.

    Hiljaista oli majoituksessa ja ajopaikoilla.
     
    janzka, Driver, mappe ja 5 muut tykkäävät tästä.
  9. Vilho

    Vilho freeride

    Mutta miksi pitää matkustaa pandemian aikana ulkomailla, koska oma napa. Saisivat lyödä rajat oikeasti kiinni, että pelkästää työmatkalaiset vois matkustaa silloin tällöin kotia.
     
  10. mappe

    mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

    Juuri tuota tarkotin, että ei tartte olla tekemisissä kenenkään kanssa jos hommat suunnittelee hyvin. Ja kyllä, en ole itekkään Ruottin puolella tällä kaudella käyny tämän korona homman takia. Pointtina onki se, että kelkkamies tuskin koronaa levittää ajamalla pitkin kairoja jos ei ole kenenkään kanssa siellä tekemisissä. Ajo sitte Suomessa tai Ruottissa.
     
    FFoxi ja Seiti tykkäävät tästä.
  11. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ruotsissa sitten kuljetaan kaupoissa ja huoltoasemilla ja ravintoloissa syömässä. Ei me levitetä koronaa:D.
     
  12. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Etkö osaa lukea mitä ylempänä kerrottiin. Itse ainakin tein viimekeväänä Björklideniin reissun ja ihmiskontaktit ulkopuolisiin oli tasan nolla. Koti Prismasta kylmälaukkuihin koko reissun ruuat, tankkaus kylmäasemilla ja mökin avainkin sovittiin että haetaan Hotel Fjälletin postilaatikosta.
    Ainut riskihän on jos sattuu jotain tavallisesta poikkeavaa ja tarvitsee apua jostain hankkia.

    Edit: Sori! Tullimiehelle piti tosiaan ikkuna avata..
     
  13. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Lue itse korkin kirjoitus,käytiin Vittangissa ja jopa Jällivaarassa kaupoilla ja kellään ei ollut maskia. Toki jos kotoa ottaa kanisteribensat ja eväät ja ajelee kelkalla yksin siellä ja asustelee mökissä että avain jossakin valmiina tai omassa asunto-autossa niin silloin varmasti riskit aika pienet.
     
  14. jumo

    jumo Well-Known Member

    Negatesti pitää olla että Ruotsiin pääse, max. 48 h vanha tai jos töissä siellä niin max. 7 pv. Suomenpuolen "pakkotestaus" on vitsi, poliitikkojen keksintöä ja sumutusta jotta hysteerisimmät äänestäjät pysys housuissaan. Kolmesti tullu yli viimeisen 2 päivän aikana, kerran rajamies kysy " Mites testi ?" muuten kattoo vain henkkarit. Ruotsinpuolelta jos käännyttävät takaisin niin Torniossa ainakin ilmoittaa Suomeen rajalle ettei käynyt Ruotsissa, tällä koittavat estää turhaa testausta.
     
  15. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Kateellisten höpötystä tuo lässyttäminen että voivoi omaa napaa vain ajatellaan kun pitää Ruotsiin päästä kelkkailemaan ja mennään rajoituksista huolimatta sinne. Käyttää vähän sitä kuuluisaa maalaisjärkeä niin sen koronan saaminen sieltä on aivan yhtä todennäköistä kuin lähimmästä ruokakaupasta ihan koti Suomessa. En ole itsekkään nyt käynyt ja ainoa syy on tuo testituloksen hankinta. Lapissakin minun puolesta sais kulkea aivan vapaasti myös etelästä, mutta näkyy se järki unehtuvan sinne kotia tai sitä ei omista.
     
    janzka, Seiti, TeHo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kelkkailijoiden ei sitten vissiin tarvi noudattaa valtiovallan suosituksia/vahvoja suosituksia. Voi vittu sanon minä, ei siinä välttämättä tauti leviä mutta ei siinä kyllä hyvääkään tehdä kulkemalla Norbottenissa.
     
    Jannne tykkää tästä.
  17. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Suositukset koskettaa meitä kaikkia tasapuolisesti... ja joitain tasapuolisemmin. :rolleyes: meitä hölmöläisiä tässä hölmöläisten maassa on liian moneen lähtöön:confused:
     
    T-Cat tykkää tästä.
  18. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    No oisko ne suositukset tehty siksi ettei sinne mentäisi kiertämään ostoskeskuksia/matkailemaan isoihin keskuksiin joissa on paljon ihmisiä samassa tilassa? Helpompi vain yleisesti todeta ettei matkustusta suositella.
     
  19. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vai olisko ne tehty sen vuoksi että Turhaa matkustamista ei tehtäisi vaan pelkästään työn vuoksi rajan ylittämiset, eller hur?
     
  20. Juhmuli

    Juhmuli Member

    Onko kellään tietoa mikä on riksun oikia lumitilanne nyt? Onko kukaan käynyt lähiviikkoina?
     

Suosittele tätä sivua