FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

  1. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Tuokin niin riippuu edellisistä omistajista. Vähemmän ajettu voi olla kokonaisuutena huonompikin vaikka hintavampi jos kulutusosat ajettu loppuun.

    Telahan se taitaa olla kallein yksittäinen kuluva osa, edullisissa pitempitelaisissa 4T kelkoissa varsinkin.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

    @Reverend_ :llä taitaa olla alkuperäinen vetoketjukin siinä kilsahirviössä, mulla oli 18tkm menty Nytro ja just hereimmillään oli laite.
     
  3. Rukkanen

    Rukkanen Active Member

    Samaa mieltä kyllä JiiKoo kanssa, että pidosta riippuen hyvyys voi tosiaan olla kummin päin vaan. Kuten monet todenneet niin koneeseen pitäisi voida luottaa jos öljyjä vaihdeltu, mutta väljyyttähän voi löytyä enemmän ajetuista monesta kohtaa. Esim. jos olkakennojen alapään puslia ei oo vaihdeltu niin helposti menee väljäksi koko reikä. Itse ostin pari vuotta sitten 11tkm ajetun 2010 ja tyytyväinen olen ollut, mutta aika tavalla sitä on saanut noiden kulutusosien osalta käydä läpi. Itselle eka kelkka joten mielenkiinnosta ruuvaillut, mutta aikaahan kaikkeen palaa.
    Viime talvena tuli ikävä sähköongelma josta kokemuksia kirjailin tämän ketjun sivulle 32. Jos nytroon päätyy niin kannattaa kyllä katsoa se starter relay hapettumat, sekä johtonipun hiertyminen koneen vasemmalla puolella että välttyisi ikäviltä yllätyksiltä.
    Jos edellinen omistaja pitänyt hyvin huolta ja tehnyt näissäkin ketjuissa esitettyjä parannuksia/huoltoja niin aika monelta värkkäämiseltä välttyy itse.
     
  4. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Noniin. Taloon tulossa ensimmäinen yammu ja nelari. -10 xtx nytro 9tkm naisen pääasiallisesta käytöstä. Donitsit tai ne putken tiivisteet pitää uusia heti, rämisee aikalailla.
    Remmi liian tiukalla kun pukilla tela pyöri tyhjä käynnillä. Muuten tuo näkyy olevan ihan hyvässä kunnossa. Penkki, katteet ja runko minttiä.

    Hankinta hinnaksi muodostui vähän enemmän mitä olin ajatellut mutta tuskimpa tarvii katua.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Purkaa ja puhdista hyvin variaattori ja kytkin ensin. Hihnan kireys tehdään hiukan eritavalla, elikkä säätöprikoilla. Varissa on kolme säätöprikkaa joiden paksuudella kireys asettuu. Ehkä tiiätkin. Niin tuppas viperis ja winderis tela pyörähteleen perän ollessa ilmas. Kannaattaa netistä ettiä service manuaali, helpottaa kummasti. Uskoisin jotta hyvän kulkineen löysit.
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Niin, Viperissä ja Nytrossa se kakkosen leveys/remmin kireys säädetään säätöpulteilla. Sidewinderissä prikoilla.
     
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

    Tarkistahan ekana että siellä on 8DN remmi paikoillaan, tarvikkeen voit laittaa vvararemmiks. Kysy Bavolta kuparidonitseja
     
  8. Rukkanen

    Rukkanen Active Member

    Onnittelut hyvästä valinnasta.

    Nämä nyt on aika paljon kertausta tähän ketjuun, mutta tässä kohtia joita tullut itse käytyä läpi:
    alatukivarsiin metalliset puslat (Bling)
    alatukivarsiin tukilatat eteen ja taakse yhdistämään oikea ja vasen (vahvistusta)
    Kytkimeen uudet painot ja jouset Hanskilta, pehmeämpi liikkeelle lähtö
    variaattorin pusla akselilla
    Suksien palloniveliä
    telatunneliin muovitus ettei jää tarttuisi (tarttuu yhä aivan kylliksi)
    Ohjausakselin alapään lyhennys 8mm (ohjauksen kevennystä)
    Ohjausakselin alapään muovinen "laakeri" metalliseksi (Bling), väljyyttä pois
    Kupariset donitsit Bavolta
    suksien olkakennojen alapään tiivistys (oli mennyt jo liian väljäksi pelkille puslille)
    startin solenoid/rele
    bensapumpun rele (pun)
    kahvanlämmittimiin uudet tarvikevastukset
    (Matto ja vetoakselin kylmän pään laakeri oli vaihdettu juuri ennen minulle tuloa)
     
    Viimeksi muokattu: 12/10/21
  9. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Täytyy pikkuhiljaa käydä vähän läpi laitetta. Nyt täytyy ainakin donitsit pistää kupariset heti kärkeen.

    Olen nyt siis kelkan toinen omistaja. Myyjä oli ostanut kelkan uutena -10. Meleko hyvässä ja alkuperäisessä kunnossa. Ei tehty mitään muutoksia. Matto ja hihna alkuperäiset paikallaan ja kuluneet lähes yhtään 9tkm aikana. Tangossa ei tunnu väljyyksiä minkäänlaisia. Saa nähä kummalla sitä ajelee enemmän ens talvena. Lynxillä vai yamahalla. Saapahan nyt kiskoa lynxiä metästä pois tarpeen vaatiessa. Meni luotto lynxiin 2v sitten joten nyt sitten päätin ostaa yammun pihaan vähän niin kuin heräteostoksena ja samalla pääsee kokeilemaan nelarin meininkiä.. Josko nyt vois jopa ajellakki kelkalla ennemmin kun vaihella mäntiä ja olla koko talvea tallissa ja syytää tonneja rahaa kiinni.
     
  10. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    No osta nyt ainakin se hyvä hitsikone ;)
     
  11. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Kupari donitsit hommasin bavolta. Vloppuna alkaa ihmettelemään sitä.

    Nyt ku tuota lunta tuli 20cm niin pääsi ekaa kertaa testaileen laitetta vähän tossa tiellä, päräyttelemään. Kytkin tuntuu olevan meleko on - off tuntunen. Pitääkö tuohon alkaa joku kitti laittamaan paikalleen että tolla pystyy ajamaan sievästi :D... Aika eri tuntunen ku mihin tottunu.
    Vakiosukset ei käänny ollenkaan ainakaan tiellä. Toimiiko ne reitillä että pystyy ajamaan. Joutuu myöhemmin vissiin bladet lyömään alle.

    Miten nämä ruukaa kylmänä lähteä käymään?
    Seisonu nyt viikon, -2 / -5 ollu pakkasia. Starttasi hyvin mutta sammahti. Toisella starttas ja jäi käymään. Kierrokset lämmitys vaiheessa yli 2000 kylmänä. Laskee pikku hiljaa 1600 ja tasottuu 1450-1550 välille lämpimänä.

    Pitäskö se tulpat pistää samalla uutta kun donitset menee vaihtoon.
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Voimansiirto on luonteeltaan ihan eri kuin sinun toinen kelkassasi oleva, jos se on tuo lynxi. Yammun käytön on opittava, itekkin viperilla alussa joutu opetteleen hiukan. Nyt ei juuri tuota mainitsemaasi on-off ominaisuutta enää eres huomaa. Toki muutettu ja hiukan erilainen muutenki. Ainoastaan hiukan liikkeelle lähties. Ei jammulla tarvi "lipsutella" kaasulla liikkelle lähtiessä. Antaa mennä vaan.
    Noihin nytroihin on tarjolla eri setuppia kytkimeen ja variin. Löytyy juttua hyvinkin paljon, kilkkeet määrittyy oikeastaan siitä mitä haluaa/toivoo/yrittää (heliksiä, jousta, painojen niitit, mallit jne). Yhden ajokerran kokemuksella tuskin pitkälle voi kuvitella. Hyvä on selvittää mitä kilkkeitä siinä nyt paikoillaan.
     
  13. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Joo se tuntu ainaki pikku ajelun perusteella melko erillaiselta verrokkina boondocker.

    Siellä on täysin vakiohilut voimansiirrossa paikoillaan.

    Täytyy ruveta harjotteleen yammulla ajelua kunhan kausi starttaa kunnolla. Nyt puran pakosarjan esille ja vaihan donitsit. Samalla varmaan uudet tulpat. Nehän taitaa olla vakiona siis ngk cr9e?
     
  14. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Noniin. Nyt on uudet kupari donitsit ja tulpat asennettu. Lähtee nätisti käymään ja tyhjäkäynti kierrokset nousi hivenen paremmalle tasolle.
    Siellä oli vanhat tulpat paikallaan mallia Ngk CR8E ja pistin sinne tehdas suositukset eli CR9E malliset.
    Putken räminä katosi mutta nyt sen huomaa helposti että miten yammun kytkin rämisee =D

    Seuraavaksi vähän kytkimen huoltoa ja semmosia
     
  15. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Väljää siinä kytkimen akselitumpin ja kampiakselin välisessä liitoksessa, siitä tulee osa kytkimen rälinästä.

    Screenshot_20211023-205349.jpg


    Huomaat kun liikuttelet kytkimestä kone sammutettuna (tietysti)..

    Se ei ole vika vaan ominaisuus:rolleyes:
     
  16. Scout

    Scout Well-Known Member

    Mua vituttaa se räminä, niin, että suussa maistuu. Siinä on hieman kyseenalainen rakenne, jos täydellisyyttä tavoittelee. Tumppiakseli on siis "laakeroitu" tietenkin kahdesta kohtaa kantamaan kytkimen/hihnan vääntämistä, toinen on iso laakeri, 6307 joka on kuivalla puolen ja toinen on se pitkä ura-akseli/spoorit lohkon sisällä, märällä puolen. Nyt kun se laakeri antaa vähänkään myöten (C3 laakeri antaa aina vähän), alkaa ura-akselille tulla kulumaa. Sitä ei tarvi olla "väljäksi" asti vaan normi asennusvälys riittää kun se alkaa keikuttamaan kytkintä. Se ensinki kuulostaa kamalalta ja samalla alkaa ravistelemaan kytkintä edes takas "lepattaa" ja kytkimessä olevat irralliset asiat/välykset tekee toisen setin räminää. Vian etsinnässä ensin koitin saada kytkimen hiljaiseksi ku luulin, että se ääni tulee sieltä, shimmasin yks asia kerrallaan kaikki rullat, puslat jne umpi jumiin alumiiniteippi shimmeillä, sidoin painot kiinni läskilangalla jne. joka välissä mikä liikkuu täynnä grafiittia, kaikki mikä liikuu tärväsin jumiin ja käyntiin, räminä jatkui mutta vaimeni kyllä.

    Sitten iskin tuohon pooriin, sen liimasin jumiin ja vaihdoin uuden laakerin. Nyt se käy kuin sukkasillaan, katotaan kuinka kauan ku kelit alkaa. Nyt sitte alko kuuluun jakopään äänet erottuvasti ainakin ilman katteita... :( Mutta joo, ei siellä mitään oo menossa rikki aivan just vaikka rällättääkin, ominaisuus ennemmin ku kauhian vakava vika.

    Kuvat: vetopuolella kosketus on hieno ja tasainen mutta jarrupuolella se keikku päätyjen varassa jossain kohtaa elämää, veikkaan, että tyhjäkäynnillä jos joku kyssyy. Välys tuntuu käteen helposti joka suuntaan kuten jo edellä mainittu.

    20211009_232144 (1).jpg


    20211009_232058.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 24/10/21
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

    Kyllä kolmimukisen kuuluu rallattaa, tietynlainen korina olisi kiva saada Nytroa hiljaisemmasta (Sidewinderistä) pois. Kaverillani oli aiemmin Catin XF7000 ja mulla identtinen Viper LTX, isoin ero oli tyhjäkäyntiääni ja vedossa puuttunut voimansiirron ääni.
    2T lipsuttelut kannattaa jättää liikkeelle lähtiessä ja hiipiessä pois ja ajella menemään, kone kun ei kyykkää pikkukiekoilla kuin 2T niin lähtö on aina hieman "tapahtuma" sekä kone vetää jo kytkentäkierroksilla erilailla. Barn of partsilta saa settiä todella hiipivään lähtöön ja mahtanee löytyä foorumin hanski-58:ltakin.
     
  18. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Kertokaas mitä puslia ja mistä nytroon etupäähän?

    Suksen alapäässä välystä kiinnitys kohdassa siinä olka-akselissa. Eli mistä on se pitkä pultti suksesta läpi.
     
  19. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Laakerinetti
     
  20. Energy83

    Energy83 Boondocker Re 800 -15 , Nytro Xtx -10

    Laakeri taitaa olla kokoa 16x18x15 tai 16x18x20.

    Mikä materiaali se on tuossa paras.
     

Suosittele tätä sivua